MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου

Παρακάτω θα βρείτε τις δικές μας προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, σήμερα Τετάρτη 25 Ιανουαρίου.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Η άνοδος του Αρτούρο Ούι, σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη στο Θέατρο ARK

Ο Άρης Μπινιάρης σκηνοθετεί την μακάβρια φάρσα του Μπέρτολτ Μπρεχτ, «Η άνοδος του Αρτούρο Ούι», που κάνει πρεμιέρα απόψε στο Θέατρο ARK, στην Κυψέλη. Το παραβολικό αυτό έργο είναι ένας παραλληλισμός της ιστορίας της ανόδου του ναζισμού στη Γερμανία μέχρι την κατάληψη της εξουσίας από τον Χίτλερ. Ο Μπρεχτ ανασυνθέτει την ιστορία μεταφέροντας τη δράση στο γκανγκστερικό περιβάλλον της Αμερικής του μεσοπολέμου. Ο χαρακτήρας του αποτρόπαιου Αρτούρο Ούι, που δομήθηκε από τον συγγραφέα πάνω στο πρότυπο του σαιξπηρικού «Ριχάρδου Γ΄», ερμηνεύεται στην παράσταση από τον Γιώργο Χρυσοστόμου. Παίζουν: Γιώργος Χρυσοστόμου, Γιάννης Αναστασάκης, Μιχάλης Βαλάσογλου, Θανάσης Ισιδώρου, Κώστας Κορωναίος, Δαυίδ Μαλτέζε, Ερρίκος Μηλιάρης, Κωνσταντίνος Μωραΐτης, Μαρία Παρασύρη και Σωκράτης Πατσίκας.
Τετάρτη 25/1, 20:00 (Και κάθε Τετάρτη 20:00. Πέμπτη 21:00. Παρασκευή 21:00. Σάββατο 18:00 & 21:00 και Κυριακή 20:00)
20€ κανονικό, 18€ φοιτητικό, ΑΜΕΑ, ανέργων, άνω 65 ετών
Θέατρο ARK, Δροσοπούλου 197, Κυψέλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«H άνοδος του Αρτούρο Ούι» στο Ark – Ένας Χίτλερ στο Σικάγο του Μεσοπολέμου12.09.2018

2. Ανεμοδαρμένα Ύψη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Τα «Ανεμοδαρμένα Ύψη» μετά την τεράστια επιτυχία που σημείωσαν στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, έρχονται στην σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά σε διασκευή και σκηνοθεσία του Γιάννη Καλαβριανού. Το κορυφαίο μυθιστόρημα της Έμιλυ Μπροντέ έρχεται να μας καθηλώσει με την άγρια ποιητική του δύναμη, την ταραγμένη και σκοτεινή του ατμόσφαιρα και να φωτίσει αριστοτεχνικά τις ρομαντικές αλλά και βίαιες πλευρές του απόλυτου-καταστροφικού έρωτα των ηρώων του. Ο Γιάννης Καλαβριανός διασκευάζει και σκηνοθετεί την ιστορία του θυελλώδους, παράφορου και καταδικασμένου έρωτα ανάμεσα στον Χήθκλιφ και την Κάθριν, ενός από τα πιο εμβληματικά και αντιφατικά ζευγάρια του παγκόσμιου ρεπερτορίου. Ο έρωτας τους δεν ξεπεράστηκε ποτέ, οδήγησε σε τρομερές πράξεις εκδίκησης, σημάδεψε δύο οικογένειες για πάντα και εξακολουθεί να συναρπάζει με τη δύναμή του, εκατομμύρια αναγνώστες εδώ και 200 χρόνια. Παίζουν: Γιώργος Γλάστρας (Χήθκλιφ), Ιωάννα Κολλιοπούλου (Κάθριν), Μαρία Κωνσταντά (Φράνσις), Αγγελική Λεμονή (Νέλυ), Γιώργος Μακρής (Έρτον), Χριστίνα Μαξούρη (Ισαβέλλα), Λυγερή Μητροπούλου (Κάθυ), Γιώργος Μπένος (Λίντον), Γιώργος Μπινιάρης (Ιωσήφ), Άγγελος Μπούρας (Χίντλεϋ), Δημήτρης Πασσάς (Έντγκαρ)
Τετάρτη 25/1, 19:00 (Και κάθε Τετάρτη 19:00, Πέμπτη & Παρασκευή 21:00, Σάββατο 17:30 & 21:00 και Κυριακή 19:00)
Διακεκριμένη 30€ / Μειωμένο 25€ (Φοιτητικό – Ανέργων). Α ζώνη 25€ / Μειωμένο 20€ (Φοιτητικό – Ανέργων). Β ζώνη 20€ / Μειωμένο 15€ (Φοιτητικό – Ανέργων). Εξώστης χωρίς αρίθμηση 15€ / Μειωμένο 10€ (Φοιτητικό – Ανέργων)
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Ηρώων Πολυτεχνείου 32, Πειραιάς

3. Ελευθερία στη Βρέμη, του Ράινερ Βέρνερ Φάσμπιντερ σε σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη στο Θέατρο Τέχνης

Το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν συμπράττει για πρώτη φορά με το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης παρουσιάζοντας την «Ελευθερία στη Βρέμη» του Ράινερ Βέρνερ Φάσμπιντερ. Η παράσταση αφού έκανε πρεμιέρα με μεγάλη επιτυχία στα Χανιά και περιόδευσε σε πόλεις της Κρήτης, παρουσιάζεται στο Θέατρο Τέχνης σε νέα μετάφραση Γιώργου Δεπάστα και διασκευή, σκηνοθεσία, σκηνικά, κοστούμια, μουσική επιμέλεια Νίκου Μαστοράκη που επιστρέφει με μια εξαιρετική ομάδα ηθοποιών και συντελεστών στο Υπόγειο, μετά την επιτυχημένη «Επανένωση της Βόρειας με τη Νότια Κορέα». Το έργο του Φάσμπιντερ – μια αστική τραγωδία – , επικεντρώνεται στο πρόσωπο της Γκεέσε και στο κοινωνικό και ψυχολογικό παρασκήνιο, που την οδήγησε στις πράξεις της. Μέσα από μια αλληγορία για το ρόλο τις εξουσίας στις διαπροσωπικές σχέσεις, παρουσιάζει την Γκεέσε σαν μια γυναίκα που απέναντι στην αδικία μιας ανδροκρατούμενης κοινωνίας, δεν βρίσκει άλλη δυνατότητα απελευθέρωσης και αυτοπραγμάτωσης από το φόνο. Το έργο δεν αναφέρεται μόνο στη χειραφέτηση της γυναίκας, αλλά στην χειραφέτηση κάθε εξουσιαζόμενου από τον εξουσιαστή.
Τετάρτη 25/1, 19:30 (Και κάθε Τετάρτη και Κυριακή: 19:30 και Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο: 21:00)
Τετάρτη-Πέμπτη-Παρασκευή: 18€, 15€ μειωμένο, Σάββατο-Κυριακή: 20€, 16€ μειωμένο, Ατέλεια: 5€, Ομαδικές κρατήσεις: 15€
Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν – Υπόγειο, Πεσμαζόγλου 5 Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕλευθερία στη Βρέμη: Μια παράσταση για 15 φόνους12.09.2018

ΜΟΥΣΙΚΗ

4. H Μαρίνα Σάττι με «Σπίρτο και Βενζίνη» για μία εμφάνιση στο VOX

Λίγους μήνες μετά την κατάκτηση της κορυφής για άλλη μια φορά με τα νέα της τραγούδια «Πάλι», «Πόνος Κρυφός», «Σπίρτο και Βενζίνη» αλλά και με την κυκλοφορία του πρώτου της άλμπουμ “YENNA”, η Μαρίνα Σάττι ανεβαίνει στη σκηνή του VOX. Στο live της αυτό η Σάττι θα παρουσιάσει ένα μοναδικό και ιδιαίτερο μουσικό θέαμα, βαθιά επηρεασμένο από παραδοσιακές καταβολές, περίτεχνα συνδυασμένες με τις σύγχρονες μουσικές τάσεις.
Τετάρτη 25/1, 21:00
Α’ εξώστης καθήμενοι: 25€, Β’ εξώστης καθήμενοι: 20€, Εισιτήρια ορθίων: 15€
VOX, Ἱερά Ὁδός 16, Αθήνα 

5. «35 Χρόνια Στέφανος Κορκολής» στο Μέγαρο Μουσικής

Ο Στέφανος Κορκολής γιορτάζει 35 χρόνια εμβληματικής πορείας στη μουσική με μια μοναδική συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Επί σκηνής μαζί του η Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών, το συγκρότημά του και οι εκλεκτοί του καλεσμένοι Ελεονώρα Ζουγανέλη, Πάνος Μουζουράκης και Σοφία Μανουσάκη. Σολίστ ο Θανάσης Πολυκανδριώτης, διεύθυνση ορχήστρας ο Αναστάσιος Συμεωνίδης. Ο Στέφανος Κορκολής επέλεξε όλα τα έσοδα της βραδιάς να διατεθούν στους σκοπούς της Axion Hellas, μιας εθελοντικής οργάνωσης που, με τη συνεισφορά των μελών και των δωρητών της, χωρίς να χρησιμοποιεί πόρους του Δημοσίου, στηρίζει τις τοπικές κοινωνίες στις απομακρυσμένες περιοχές της νησιωτικής και της ηπειρωτικής Ελλάδας.
Τετάρτη 25/1, 20:30
€20 Φοιτητές, ΑμεΑ, 65+, €30, €40, €55, €65, €75, €90
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b