MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου

Παρακάτω θα βρείτε τις δικές μας προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, σήμερα Δευτέρα 23 Ιανουαρίου.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Ζάχαρη, του Δημήτρη Αγαρτζίδη στο θέατρο Σταθμός

Μετά τη «Σεροτονίνη» και τη «Νύχτα της Κουκουβάγιας», η θεατρική ομάδα Elephastiliensis παρουσιάζει το έργο του Δημήτρη Αγαρτζίδη, στην πρώτη του συγγραφική απόπειρα, σε σκηνοθεσία του ίδιου και της Δέσποινας Αναστάσογλου. Ο πατέρας πέθανε ξαφνικά (άραγε αυτό πότε το περιμένει κανείς;) κι ήταν αυτό που λέμε σιγανό ποταμάκι. Το τηλέφωνο χτυπά και κάπου εκεί αρχίζει να τρυπώνει. Η αμφιβολία. Όπως και να ’χει εδώ ξεκινά η ιστορία. Εκείνος δεν άφησε ούτε λεφτά για την κηδεία. Έκοψαν το ρεύμα, το νερό. Το πατρικό, το έβαλε υποθήκη. Στο υπόγειο βρέθηκαν φωτογραφίες, πορνοφωτογραφίες, για να το πούμε με ακρίβεια, με μία άλλη γυναίκα. Να, λοιπόν, πού εξαφανιζόταν τα μεσημέρια. Και το κερασάκι, δυο μέρες μετά την κηδεία, χτυπάει την πόρτα η έφηβη, χοντρή αδερφή. Από πού ξεφύτρωσε αυτή; Μια παράσταση για την αγωνιώδη θλίψη που προκαλεί το τέλος, όταν όλες οι βεβαιότητες καταρρέουν. Για τη στιγμή που καλούμαστε να σταθούμε μπροστά στο ψεύδος και να αποποιηθούμε την κληρονομιά που μας φορτώσανε. Παίζουν: Δημήτρης Αγαρτζίδης, Τατιάνα Άννα Πίττα και Ελίνα Ρίζου.
Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00
16€ κανονικό, 13€ φοιτητικό, άνω των 65, ΑμΕΑ, 65+
Θέατρο Σταθμός, Βίκτωρος Ουγκώ 55, Μεταξουργείο

2. Εναλλακτικοί Τρόποι Αξιοποίησης του Χώρου Σας, του Δημήτρη Κατσιμίρη στο θέατρο Επί Κολωνώ

Η παράσταση «Εναλλακτικοί Τρόποι Αξιοποίησης του Χώρου Σας», σε κείμενο των Δημήτρη Κατσιμίρη και Bασίλη Σταυρόπουλου, έρχεται, στο θέατρο Επί Κολωνώ. Τρεις αδελφές, η Βαλεντίνη, η Ελωρίς και η Βασιλική συγκατοικούν και νοικιάζουν ένα δωμάτιο του σπιτιού μέσω Αirbnb. Η ατάλαντη Βαλεντίνη που αναζητά καταξίωση στο θέατρο. Η φοιτήτρια Ελωρίς που “ευχαριστεί” τους πελάτες της στο Onlyfans. Η πληγωμένη Βασιλική που ζει πλέον μόνο μέσω των ιστοριών που φτιάχνει. Τρεις τελείως διαφορετικές προσωπικότητες με τις κρυφές ζωές τους. Ο ερχομός του Ιάκωβου, ενός εναλλακτικού ενεργειακού θεραπευτή, θα φωτίσει τις ζωές και τα σκοτάδια τους. Παίζουν: Ελωρίς Αλπανίδου, Άγγελος Λιάγκος, Γιάννης Λιόκαρης , Κωνσταντίνα Βαλεντίνη Χελιουδάκη και Βασιλική Χρυσικού.
Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:15
10€, 7€ φοιτητικό
Θέατρο Επί Κολωνώ, Ναυπλίου 12, Αθήνα

3. Το Φτερούγισμα, του Βασίλη Γιαννόπουλου στο Θέατρο Radar

«Το Φτερούγισμα», το καινούργιο θεατρικό του έργο Βασίλη Γιαννόπουλου ανεβαίνει για πρώτη φορά στο θέατρο Radar, σε σκηνοθεσία Αναστασίας Παπαστάθη. Αφορά στη σχέση ενός ζευγαριού που μετά από 20 χρόνια γάμου βρίσκεται σε κρίση. Η Μυρτώ και ο Αντώνης δεν μπορούν να αντιληφθούν τα αίτια που τους οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση. Γνωρίστηκαν στα φοιτητικά τους χρόνια, ερωτεύτηκαν, μετά παντρεύτηκαν, τι είναι αυτό που χάσανε ή δεν βρήκαν στην πορεία της διαδρομής τους; Γιατί θυμώνουν; Γιατί συγκρούονται; Γιατί δεν μπορούν πια να επικοινωνήσουν; Είναι οι προσδοκίες που είχε ο ένας από τον άλλον; Τα όνειρα που δεν πραγματοποιήθηκαν; Οι προσωπικές τους ματαιώσεις; Τι ακριβώς συμβαίνει; Παίζουν: Αναστασία Παπαστάθη, Δημήτρης Τσολάκης και Γιώργος Γιανναράκος.
Κάθε Δευτέρα 20:00 και Τρίτη 21:00
15 ευρώ: κανονικό. 12 ευρώ: Φοιτητές / ΑμΕΑ / Άνεργοι/ Άνω των 65
Θέατρο Radar, Πλ. Αγίου Ιωάννη & Πυθέου 93, Νέος Κόσμος

ΜΟΥΣΙΚΗ

4. Cosmos: Ο José González στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος του ΚΠΙΣΝ

Ο José González επιστρέφει στην Αθήνα για να μοιραστεί με το κοινό τη γαλήνια και μελαγχολική δύναμη των συνθέσεών του. Από το ντεμπούτο του, το 2003, έως σήμερα, ο González έχει αναδειχθεί σε έναν από τους σημαντικότερους folk τραγουδοποιούς του 21ου αιώνα με εκατομμύρια πωλήσεις και live εμφανίσεις σε όλα τα μεγάλα φεστιβάλ – αλλά και σε prime time εκπομπές της αμερικάνικης τηλεόρασης – ενώ δεκάδες τραγούδια του έχουν συνδεθεί με αξέχαστες στιγμές τηλεοπτικών σειρών, με αποκορύφωμα τη διασκευή του «Teardrop» των Massive Attack για την πολυσυζητημένη σειρά ντοκιμαντέρ του Netflix The Last Dance.
Δευτέρα 23/1, 20:30
Ζώνη Α – γενική είσοδος €25, Ζώνη Β – γενική είσοδος €20, Ζώνη Γ – γενική είσοδος €15, μειωμένο €10
Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, Καλλιθέα

5. Ο Σωκράτης Μάλαμας στην Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου

Ο Σωκράτης Μάλαμας συνεχίζει να ανεβαίνει κάθε Δευτέρα στην Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου. Με την Ιουλία Καραπατάκη, τον Πέτρο Μάλαμα και τη μπάντα του μάς περιμένει στην αγαπημένη σκηνή του Νέου Κόσμου για να ξεκινήσουμε μία ακόμη εβδομάδα με τα τραγούδια του. Σε ένα πρόγραμμα που έχει όλα όσα αγαπάμε από τον Σωκράτη αλλά και επιλογές από όσα αγαπάει κι εκείνος από την ελληνική δισκογραφία και δεν έχει σταματήσει να τραγουδάει όλα αυτά τα χρόνια. Με τον Γιάννη Παπατριανταφύλλου στο κοντραμπάσο, τον Κυριάκο Ταπάκη στο λαούτο και στο μπουζούκι, τον Κλέωνα Αντωνίου στην ηλεκτρική κιθάρα, τον Καλογιάννη Βεράνη στο βιολί και στην τρομπέτα, το Νίκο Μαγνήσαλη στα τύμπανα και τον Γιάννη Μάλαμα στα κρουστά.
Δευτέρα 23/1, 21:30
Γενική είσοδος: 14€
Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου, Θαρύπου 37, Νέος Κόσμος

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b