MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Που να πάμε το Σαββατοκύριακο: 8 κορυφαίες προτάσεις ψυχαγωγίας στην πόλη

8 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Ιανουαρίου 2023.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Εκκρεμότητα, του Τσιμάρα Τζανάτου στο Θέατρο Nous

Το έργο του Τσιμάρα Τζανάτου, «Εκκρεμότητα», θα παρουσιάζει από τις 21 Ιανουαρίου 2023, η εταιρεία παραγωγής “Φωτόνιο Τέχνης και Πολιτισμού” στο νέο θέατρο NOŪS, σε σκηνοθεσία Θεόδωρου Εσπίριτου. Σε ένα δυστοπικό περιβάλλον ένας φαινομενικά καθημερινός άνθρωπος συνομιλεί με μια μυστηριώδη μορφή, που ίσως είναι απόρροια της φαντασίας του ή υλοποίηση του εαυτού του μέσα από τον καθρέφτη. Προσπαθεί, επικαλούμενος τις μνήμες του παρελθόντος και με επίμονο βοηθό του τη μορφή, να κατανοήσει την πραγματική ταυτότητά του αποκολλώντας από πάνω του ό,τι του έχει επιβληθεί, να συνειδητοποιήσει τη θέση του μέσα στον κόσμο και τέλος να καταλάβει ποιος είναι ο πραγματικός εχθρός. Παίζουν: Νίκος Παντελίδης και Σπύρος Βάρελης.
Κάθε Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 20:00
Κανονικό: 12€, Μειωμένο (ΑμεΑ, Ανεργίας, Φοιτητικό): 8€, Ατέλεια: 5€

2. Η δούλα – Η αλήθεια πίσω από τον «Πειρασμό» του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο Θέατρο Αθηναϊκή Σκηνή

Η Αθηναϊκή Σκηνή παρουσιάζει από το Σάββατο 21 Ιανουαρίου το έργο «Η δούλα» – Η αλήθεια πίσω από τον Πειρασμό του Γρ. Ξενόπουλου, σε σκηνοθεσία Αλεξάνδρας Βουτζουράκη. Ο Πειρασμός του Γρηγορίου Ξενόπουλου έκανε πρεμιέρα στο Θέατρο της Κυβέλης το καλοκαίρι του 1910 με πρωτοφανή επιτυχία. Η δούλα, η δουλίτσα, η ψυχοκόρη με την ορατή/ αόρατη παρουσία της στοιχειώνει την ελληνική οικογένεια σαν μια κακοφορμισμένη και ξεχασμένη πια πληγή. Ο αστραφτερός Πειρασμός του Ξενόπουλου με την όμορφη και «πεταχτούλα» Καλλιόπη που κάνει άνω κάτω τα αρσενικά ενός σπιτιού κρύβει από πίσω μια λιγότερο λαμπερή πραγματικότητα. Χιλιάδες κορίτσια που οι καρφίτσες δεν κράτησαν τα χέρια των αφεντικών τους μακριά από το σώμα τους… ένα σώμα που ανήκει στην κυρία την ημέρα και συχνά στον κύριο το βράδυ. Μια αλήθεια που προβάλει ξεκάθαρη πίσω από τις λέξεις ενός έργου που χάρισε και χαρίζει τόσο γέλιο σε όσους κοιτάζουν αλλά δεν βλέπουν… Ήρθε πια ο καιρός να δουν. Παίζουν: Ιωάννα Αγγελίδη, Χριστίνα Βουλγαρίδου, Δημήτρης Κυριακόπουλος, Θωμάς Πανδής, Θάνος Σκόπας, Κωνσταντίνος Σωτηριάδης, Νίνα Τουμαζάτου και Μένια Τσιγάρου.
Κάθε Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 20:00
Τηλέφωνο κρατήσεων: 6976710544 (10:00-22:00).
Θέατρο Αθηναϊκή Σκηνή Κάλβου – Καλαμπόκη, Αθ. Διάκου και Τζιραίων 13, Ακρόπολη

3. Προμηθέας εσταυρωμένος, του Χρήστου Λιακόπουλου στο θέατρο Αλκμήνη

Τρία χρόνια μετά τoν πρώτο θεατρικό του μονόλογο «Αυτοκράτωρ Αδριανός», ο Χρήστος Λιακόπουλος επανέρχεται με το νέο έργο του «Προμηθέας Εσταυρωμένος». Η παράσταση στοχεύει να καταδείξει τον συνεχή αγώνα του ανθρώπου για ελευθερία απέναντι, πρωτίστως, στον ίδιο του τον εαυτό και ακολούθως σε κάθε μορφή αυταρχικής εξουσίας. Όπως επίσης και τη μέγιστη ένδειξη αγάπης που φτάνει ως την αυτοθυσία. Ο θεατής ταυτίζεται με τον ήρωα και δια φόβου και ελέους οδηγείται στην ψυχική κάθαρση ενώ ταυτόχρονα ενθαρρύνεται να υπερβεί τον προηγούμενο εαυτό του και ν’ αντιμετωπίσει τις δυσκολίες και προκλήσεις της ζωής με περισσότερο θάρρος και αυτοπεποίθηση. Προμηθέας ο Χρήστος Λιακόπουλος.
Κάθε Σάββατο στις 19:00
Γενική είσοδος: 10€, Άνεργοι, ατέλειες: 8€ * Ισχύουν ειδικές τιμές για groups.
Θέατρο Αλκμήνη, Αλκμήνης 8-12, Αθήνα

4. Το γράμμα μιας άγνωστης, του Στέφαν Τσβάιχ στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Το Γράμμα μιας άγνωστης, ένα από τα πιο γνωστά κείμενα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, στο οποίο μια νέα γυναίκα αφηγείται, με σπαρακτικό τρόπο, τον απόλυτο έρωτά της για τον συγγραφέα, παρουσιάζεται στο Ίδρυμα Θεοχαράκη, σε μια διασκευή, θεατρική προσαρμογή και σκηνοθεσία της Βαλεντίνης Λουρμπά. Πρόκειται για την ιστορία ενός τεράστιου έρωτα και ατελεύτητου πάθους. Ένα κορίτσι, δεκατεσσάρων χρόνων, ερωτεύεται έναν γοητευτικό και διαπρεπή συγγραφέα. Πάνω του κατασκευάζει και οικοδομεί όλη της τη ζωή και γίνεται το πεπρωμένο της. Τρεις φορές έχει την εύνοια της μοίρας και τη δέχεται στη ζωή του. Το βλέμμα του, σε κάθε συνάντησή τους, πάντα οικείο και γεμάτο ερωτική επιθυμία, την αγκαλιάζει και τη φιλάει με πάθος. Ζει μαζί της ερωτικά, χωρίς να τη θυμάται την επόμενη φορά. Ο συγγραφέας όταν λάβει το γράμμα της θα είναι πολύ αργά…Στο ρόλο της Άγνωστης η Χάρις Συμεωνίδου.
Κάθε Κυριακή στις 18:00
 20, 15, 10€ * Κρατήσεις μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας του Ιδρύματος.
Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β & Μ Θεοχαράκη, Βασ. Σοφίας 9 & Μέρλιν 1, Αθήνα

ΜΟΥΣΙΚΗ

5. Ross Daly Quartet στο Half Note

Το κουαρτέτο του Ross Daly έρχεται στη σκηνή του Half Note Jazz Club για τρεις μοναδικές βραδιές. Μαζί με τον Ross Daly, θα παίξουν οι μουσικοί Κέλυ Θωμά (λύρα), Παύλος Σπυρόπουλος (κοντραμπάσο) και Bijan Chemirani (κρουστά). Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συνθέσεις σύγχρονης τροπικής μουσικής του Ross Daly και της Κέλυς Θωμά. Οι συνθέσεις αυτές αντανακλούν την πολύχρονη διαδρομή τους μέσα στον ευρύτερο χώρο των μουσικών παραδόσεων της τροπικής μουσικής που επεκτείνεται γεωγραφικά από την Βορειοδυτική Αφρική ως την Ινδία. Κάθε βράδυ το κουαρτέτο θα υποδέχεται έναν εκλεκτό καλεσμένο και θα παρουσιάζει διαφορετικό πρόγραμμα στο κοινό.
Σάββατο 21 (22:30), Κυριακή 22/1, (21:30) και Δευτέρα (21:30)
Θέση σε τραπέζι 20€, Εξώστης (θέση σε τραπέζι) 20€, Bar Όρθιών 15€
Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Αθήνα

6. Trio Musicanti στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο

Οι Trio Musicanti, μια παρέα μουσικών πρώτης γραμμής με μεγάλες περγαμηνές σε Ελλάδα και εξωτερικό προσκαλούν το κοινό σε δύο μοναδικές εμφανίσεις τα Σάββατα 21 & 28 Ιανουαρίου στην κεντρική σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου σε ένα ξέφρενο λαϊκό -και όχι μόνο – πάρτι. Οι μουσικές εναλλαγές απρόβλεπτες και προκλητικές: από solo μπουζούκι και μελωδίες διεθνούς ρεπερτορίου για βιολί και πιάνο, μέχρι ξέφρενους λαϊκούς και παραδοσιακούς χορευτικούς ρυθμούς, με το καλό ελληνικό τραγούδι να έχει την τιμητική του.
Σάββατο 21 & 28/1, 22:15
15€ * Προπώληση: viva.gr 
Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 143, Νέα Σμύρνη

7. Η Φιλαρμόνια Ορχήστρα σε μια συμφωνική βραδιά «Ψυχές & Ήρωες» στο Ωδείο Αθηνών

Η πρώτη συναυλία της Φιλαρμόνιας στη νέα αίθουσα συναυλιών του Ωδείου Αθηνών Αμφιθέατρο «Ιωάννης Δεσποτόπουλος» είναι γεγονός. Θα παρουσιαστεί ένα πρόγραμμα με σπάνια έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών: Ο Ναπολέων Λαμπελέτ ήταν μέλος μεγάλης οικογένειας συνθετών από την Κέρκυρα και τα έργα του είναι ελάχιστα γνωστά. Το έργο «Πεταλούδες στον κήπο των ρόδων» είναι απόσπασμα μπαλέτου από μια ξεχασμένη οπερέτα του και αποκαταστάθηκε μουσικολογικά από την Φιλαρμόνια. Ο Γεώργιος Πλάτων, και αυτός επτανησιακής καταγωγής, είναι από τους σημαντικότερους συνθέτες και πιανίστες του ελληνικού εικοστού αιώνα και δάσκαλος πολλών νεότερων συνθετών. Τα έργα των δύο Ελλήνων θα συνομιλήσουν, στο πρώτο μέρος της συναυλίας, με το δροσερό και νεανικό κοντσέρτο για βιολοντσέλο και ορχήστρα του διάσημου Ρώσου συνθέτη Dmitri Kabalevsky, με σολίστ την Λευκή Κολοβού. Τη συναυλία θα κλείσει η διαχρονική και πάντα προκλητική «Ηρωική» συμφωνία του Ludwig van Beethoven, σε μια πολυαναμενόμενη ερμηνεία από την Φιλαρμόνια, υπό τη διεύθυνση του Νίκου Μαλιάρα.
Σάββατο 21/1, 20:30
Από 8€ * Προπώληση μέσω viva.gr
Ωδείο Αθηνών, Βασ. Γεωργίου B 17-19, Αθήνα

8. “Αισθηματική Αγωγή / Vol.2” στο Gagarin 205

Λίγους μήνες μετά την πρώτη Αισθηματική Αγωγή στο Gagarin της οδού Λιοσίων, με τους The Boy, Nalyssa Green, Mazoha και Δεσποινίς Τρίχρωμη, ετοιμάζεται η δεύτερη βραδιά με τέσσερα εγχώρια σχήματα και ένα νέο μανιφέστο από τον συγγραφέα Ίκαρο Μπαμπασάκη. Στην Αισθηματική Αγωγή Vol.2 θα εμφανιστούν τα ποπ συγκροτήματα Τα Παιδιά της Παλαιότητας, Melentini, Tango with Lions και Λάμδα.
Σάββατο 21/1, 20:30
Προπώληση 12€. Στο ταμείο 15€
Gagarin 205, Λιοσίων 205, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b