MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου

Παρακάτω θα βρείτε τις δικές μας προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, σήμερα Παρασκευή 20 Ιανουαρίου.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Μυστήριο 108 – Κάμαρες: Το νέο πρότζεκτ του Ευριπίδη Λασκαρίδη στην Ελευσίνα

Στο πλαίσιο της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης, ο Ευριπίδης Λασκαρίδης και η ομάδα του «καταλαμβάνουν» το Πολιτιστικό Κέντρο Λεωνίδας Κανελλόπουλος και τον προαύλιο χώρο του και παρουσιάζουν το νέο πρότζεκτ «Κάμαρες», με τα έσοδα να διατίθενται στο Κέντρο Αγάπης Ελευσίνας «Φιλική Φωλιά». Με βασικό άξονα τη μεταμόρφωση και δρώντας στο μεταίχμιο θεάτρου, χορού και εικαστικών τεχνών, ο Λασκαρίδης δημιουργεί ένα σύμπαν, η πραγματικότητα του οποίου αποκλίνει από οποιαδήποτε γραμμική αντίληψη, εγείροντας τις αισθήσεις, τη φαντασία, αλλά και το χιούμορ τόσο των καλλιτεχνών και ερμηνευτών του, όσο και του κοινού που θα περιηγηθεί μέσα σε αυτό. Οι θεατές κινούνται ημιαυτόνομα στον εξωτερικό και εσωτερικό χώρο, εξερευνώντας το μεταμορφωμένο πολιτιστικό κέντρο και την αυλή του, ενώ οι ψυχρές του κάμαρες μετατρέπονται σε ένα πολύπλοκο και λεπτομερές terrarium, όπου ο δημιουργός συντονίζει, συμμετέχει, διορθώνει, απαντάει τα μέιλ του ή κάθεται και παρατηρεί τα πλάσματα που έχουν κάνει κατάληψη στο έργο της ζωής του. Στο μεταξύ, στον κήπο λειτουργεί ένα περίπτερο που δεν πουλάει τίποτα, ενώ κάτω από μία τέντα κουρδίζεται ένα αναπάντεχο μουσικό ensemble.
Παρασκευή 20, Σάββατο 21 και Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023, 20:30, 20:45, 21:00 και 21:15
3€ *Απαραίτητη προκράτηση θέσης στο ticketservices.gr
Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Ελευσίνας Λεωνίδας Κανελλόπουλος, Ίωνος Δραγούμη 29, Ελευσίνα

2. Axis Mundi- Το τελευταίο δέντρο, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τσιάμη στο BIOS

Η παράσταση «Axis Mundi- Το τελευταίο δέντρο» παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τσιάμη στο BIOS. Ο σκηνοθέτης και οι συνεργάτιδές του μεταγράφουν το μύθο του Ερυσίχθονα, τον πρώτο μύθο με οικολογικό μήνυμα στην ιστορία της ανθρωπότητας, και παρουσιάζουν μία περφόρμανς για τις ολέθριες συνέπειες της ανθρώπινης αλαζονείας και της από-ιεροποίησης της Φύσης. Ο Ερυσίχθων για να χτίσει το νέο του παλάτι κόβει όλα τα δέντρα του άλσους της Δήμητρας ακόμη και το αγαπημένο Ιερό Δέντρο της θεάς. Η Δήμητρα τον τιμωρεί με ακόρεστη πείνα. Ο Ερυσίχθων τρώει τα πάντα, όμως τίποτα δεν μπορεί να χορτάσει την πείνα του. Όταν πια δεν του έχει μείνει κάτι άλλο, τρώει τις ίδιες του τις σάρκες. Στην παράσταση, o μύθος του Ερυσίχθονα παρουσιάζεται με βάση τους κώδικες που έχει αναπτύξει η ομάδα PER THEATER FORMANCE κατά την πολυετή έρευνα της πάνω στις σχέσεις τελετουργίας και παραστατικών τεχνών. Πρωταγωνιστούν: Λυσάνδρα Αναστασοπούλου, Αλίκη Στενού, και Δημήτρης Τσιάμης.
Παρασκευή 20/1, 21:00 (Και κάθε Παρασκευή & Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 20:00)
8-12€
Bios Tesla main, Πειραιώς 84, Αθήνα

3. 1975 ή Πιο γρήγορα, Εμμανουέλα! Σκότωσε! Σκότωσε!, σε σκηνοθεσία Γιώργου Σίμωνα στο θέατρο Rabbithole

Η θεατρική παράσταση «1975» ή «Πιο γρήγορα, Εμμανουέλα! Σκότωσε! Σκότωσε!» είναι μια ιστορία μυθοπλασίας βασισμένη σε συνεντεύξεις που έγιναν ειδικά για αυτόν τον σκοπό, οπτικό υλικό, ντοκιμαντέρ, έντυπο και αρχειακό υλικό, έρευνα πάνω στα μουσικά ρεύματα και μουσικά στέκια και πάνω από όλα, μελέτη πάνω στα πολιτικά και κοινωνικά φαινόμενα της εποχής. Αυτή η υβριδική προσέγγιση στο θέατρο ντοκουμέντο μέσα από το πρίσμα της μαύρης κωμωδίας κλείνει το μάτι στα 70ς με συμπάθεια, ενδιαφέρον και βαθιά κατανόηση της αρχής της ελληνικής μεταπολίτευσης. Η παράσταση είναι κατάλληλη για θεατές 18+. Πρωταγωνιστούν: Μιχάλης Ζαχαρίας, Στάθης Κόκκορης, Χρύσα Κολοκούρη, Φώτης Λαζάρου, Στέφανος Λώλος, Σοφία Μανώλη, Βάσω Παύλου, Νικόλας Πιπεράς, Συμεών Τσακίρης και Χρήστος Χριστόπουλος.
Παρασκευή 20/1, 21:00 (Και κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 19:00)
18€ (με ποτό), γενική είσοδος: 15€, 10€ (ανέργων, άνω των 65 ετών), 8€ (ατέλειες, κάρτες ΣΕΗ ΣΕΧΩΧ0)
Θέατρο Rabbithole, Γερμανικού 20, Αθήνα

4. Αφιέρωμα στη μνήμη του Κάρολου Τρικολίδη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Η συναυλία «Ο Γιώργος Πέτρου στην Κρατική Ορχήστρα Αθηνών – Αφιέρωμα στη μνήμη του Κάρολου Τρικολίδη» θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών θα ερμηνεύσει τη μεγαλειώδη Συμφωνία αρ. 1 σε ντο ελάσσονα – στην εκδοχή του 1877 που δημιουργήθηκε στη Βιέννη. Το έργο του «επίμονου κηπουρού» της συμφωνικής τέχνης, Άντον Μπρούκνερ, θα βρίσκεται στο επίκεντρο της συναυλίας. Έναν χρόνο μετά την απώλεια του αρχιμουσικού Κάρολου Τρικολίδη, η Ορχήστρα θα ερμηνεύσει τον συνθέτη του οποίου τα έργα, ο Έλληνας μουσικός υπηρέτησε με βαθιά γνώση και επιτυχία. Ακόμη, ο αναπληρωτής Εξάρχων στη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Μονάχου, Ιάσων Κεραμίδης, ερμηνεύει σε α’ παγκόσμια το Κοντσέρτο για βιολί και ορχήστρα του Δημήτρη Παπαδημητρίου. Τη βραδιά διευθύνει ο διεθνούς ακτινοβολίας αρχιμουσικός Γιώργος Πέτρου.
Παρασκευή 20/1, 19:30
8€-25€
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα

5. Ο μastroKristo σε μια μυσταγωγική παρουσίαση του solo album του «Departures» στο Εθνικό Αστεροσκοπείο

Ο μastroKristo (κατά κόσμον Χρίστος Παραπαγκίδης), αξιοποιώντας τη βιωματική επίδραση της συνύπαρξης Τέχνης και Επιστήμης στον θεατή, προσκαλεί το κοινό, με τη συνοδεία δύο καταξιωμένων μουσικών, στην ιδιαίτερη και μυσταγωγική παρουσίαση του δεύτερου προσωπικού του μουσικού έργου, Departures, που θα πραγματοποιηθεί στις 20 και 21 Ιανουαρίου, στο Κέντρο επισκεπτών του Εθνικού Αστεροσκοπείου, στο Θησείο. Μουσικές συνθέσεις εμπνευσμένες από τη νύχτα, συναντούν την αστρονομία και την ξενάγηση στο νυχτερινό ουρανό από το εμβληματικό τηλεσκόπιο Δωρίδη. Ambient Νοτούρνο για Πιάνο, Τούμπα, Φαγκότο και Μαγνητοταινίες από τον μastroKristo, τον Μενέλαο Μωραίτη και τον Δημήτρη Ντακοβάνο.
Παρασκευή 20 & Σάββατο 21 Ιανουαρίου, 21:00
13€
Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών – Κέντρο Επισκεπτών Θησείου, λόφος Νυμφών

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b