MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
08
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου

Παρακάτω θα βρείτε τις δικές μας προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, σήμερα Πέμπτη 19 Ιανουαρίου.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Μπλε, της Άννας Λεμονάκη στο Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛΥΦΑ

Μετά την επιτυχία του τελευταίου της έργου «G.O.L.D.», η Άννα Λεμονάκη έρχεται για μια ακόμα φορά στην Ελλάδα με το «Μπλε», μόνο για λίγες παραστάσεις, 19, 20, 22 και 23 Ιανουαρίου 2023, στο Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛΥΦΑ. To «Μπλε» είναι το πρώτο μέρος μίας θεατρικής χρωματικής πενταλογίας που δημιουργήθηκε από την ομάδα θεάτρου «Bleu en Haut Bleu en Bas» (Μπλε Πάνω Μπλε Κάτω) με έδρα την Ελβετία και πρωτοπαρουσιάστηκε το 2016 στη Γενεύη. Έκτοτε, έχει φιλοξενηθεί σε θεατρικές σκηνές σε Ελλάδα, Κύπρο, Ελβετία, Γαλλία, Λίβανο, και σε μεγάλα διεθνή Φεστιβάλ. Πρόκειται για ένα σύγχρονο περφόρματιφ έργο όπου η γλώσσα μπλέκεται με τη μουσική. Μία ηθοποιός κι ένας μουσικός συντονίζονται και φέρνουν τον θεατή στην καρδιά της προσωπικής αλήθειας που κρύβεται πίσω από το άγχος. Κυρίαρχο στοιχείο της παράστασης είναι το νερό που θρέφει τα πάντα και για πάντα. Πηγή ζωής και αναζωογόνησης για τη φύση και τον άνθρωπο, σύμβολο εξαγνισμού και κάθαρσης, το νερό σε συνεχή ροή συντηρεί και καθαρίζει το περιβάλλον μέσα και γύρω μας, κινητοποιεί το σώμα και ωφελεί ποικιλοτρόπως την ψυχή.
Πέμπτη 19.01, Παρασκευή 20.01, Κυριακή 22.01 & Δευτέρα 23.01, 21:00
15 ευρώ κανονικό, 10 ευρώ μειωμένο
Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛ.ΥΦ.Α, Κορυτσάς 39, Βοτανικός

2. Ησυχία των ζωντανών νεκρών, του Γιάννη Κωστάρα στο θέατρο Αλκμήνη

Ο συνδυασμός των δυο μονολόγων του Γ. Κωσταρά προβληματίζει ουσιαστικά τους θεατές σχετικά με την έλλειψη επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων. Από τη μία το μονόπρακτο Ησυχία πραγματεύεται την ιστορία ενός ανθρώπου ο οποίος θυματοποιείται από μια κοινωνία που του επιβάλλει τον δρόμο της περιθωριοποίησης. Από την άλλη, το μονόπρακτο Ζωντανοί νεκροί μπορεί να παρομοιαστεί με τη Φόνισσα του Παπαδιαμάντη, μόνο που εδώ, η ηρωίδα, μην έχοντας τη δυνατότητα να κατανοήσει τον πλασματικό κόσμο του Αλτσχάιμερ στον οποίο είναι εγκλωβισμένη η μητέρα της, θεωρεί ότι μπορεί να γίνει τιμητής της ζωής της. Ως αποτέλεσμα, φτάνει η ίδια τον εαυτό της στα όρια του εγκλήματος. Αν οι δυο αυτοί άνθρωποι μπορούσαν να μιλήσουν και να ακουστούν, αν είχαν ουσιαστική αποδοχή από την κοινωνία, τότε ίσως η έκβαση της πορείας τους σ’ αυτόν τον κόσμο να ήταν εντελώς διαφορετική. Σκηνοθετεί ο Δημήτρης Κοντοδήμος. Παίζουν: Γιάννης Κωστάρας και Βίβιαν Ιωάννου.
Πέμπτη 19/1, 21:00 (Και κάθε Πέμπτη στις 21:00)
Γενική είσοδος: 14€, Μειωμένο 10€ (φοιτητικό, ανέργων)
Θέατρο Αλκμήνη, Αλκμήνης 8-12, Αθήνα 

ΜΟΥΣΙΚΗ

3. «Antonio Vivaldi: Οι Τέσσερις Εποχές, μεταγραφή για βιολί και κιθάρα»: Συναυλία στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Η Τάνια Σικελιανού και ο Στάθης Σκανδαλίδης πρόκειται να μας παρουσιάσουν τις «Τέσσερις Εποχές» του Antonio Vivaldi σε μεταγραφή για βιολί και κιθάρα, σε μα απίστευτα μελωδική συναυλία, που έρχεται στο Ίδρυμα Θεοχαράκη. Θα ακουστούν ακόμα μέρη από τη «Γειτονιά των Αγγέλων» του Μίκη Θεοδωράκη και η «Μικρή Σουίτα σε δωδεκανησιακά θέματα» του Γιάννη Κωνσταντινίδη.
Πέμπτη 19/1, 20:30
10-20€
Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη, Βασιλίσσης Σοφίας 9 & Μέρλιν 1, Αθήνα

4. Ο Δημήτρης Κίκλης στη μουσική σκηνή Σφίγγα
Τρία χρόνια μετά το πολύ επιτυχημένο “The Dimitris Kiklis Show”, ο πολυπράγμων ηθο-τραγουδοποιός, performer Δημήτρης Κίκλης, επιστρέφει στη μουσική σκηνή Σφίγγα, με μια νέα μουσική πρόταση, γεμάτη εκπλήξεις, αντιθέσεις, προτάσεις και καλεσμένους έκπληξη. Ο μαέστρος και συνοδοιπόρος ερμηνευτής πολλών θρυλικών καλλιτεχνών σε μια βραδιά με μουσικές απρόβλεπτες συναντήσεις, τραγούδια που έχουν γράψει ιστορία αλλά και μελωδίες του σήμερα…ολίγον πειραγμένες, καλεσμένους έκπληξη, επώνυμους συνεργάτες και φίλους και μια μπάντα εξαιρετικών μουσικών επί σκηνής.
Πέμπτη 19/1, 21:00
Γενική είσοδος: 10€ (στην είσοδο της Σφίγγας) *Τα εισιτήρια εισόδου είναι θεάματος και δεν περιλαμβάνουν ποτό
Μουσική σκηνή Σφίγγα, Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής (είσοδος στον πεζόδρομο Κιάφας 13), Αθήνα

5. ”Τα Χρυσά Λαϊκά Νο 2” στο Ίλιον plus

Το πρόγραμμα “Τα Χρυσά Λαϊκά Νο 2” φιλοδοξεί να επαναφέρει στο προσκήνιο κομμάτια που κατά το παρελθόν έδωσαν στον όρο “λαϊκό” διάφορες σημασίες. Παίρνει τη σκυτάλη από το λαϊκό τραγούδι που εξέφραζε τον πόνο και τις κακουχίες ενός ολόκληρου λαού και τη δίνει σε ένα νέο λαϊκό είδος. Ο Γιώργος Γεωργόπουλος στο μπουζούκι και στις επιλογές συναντά τον Λάμπρο Βασιλείου και τη Μαρία Ρηγοπούλου στο τραγούδι. Μαζί τους ο Γιώργος Βαρτσάκης στην κιθάρα, ο Aydin Ciracioglu στο ακορντεόν και ο Μιχάλης Δάρμας στο μπάσο.
Πέμπτη 19/1, 21:30
Τιμή εισόδου: 8€
Ίλιον plus, Κοδριγκτώνος 17, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b