MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
08
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου

Παρακάτω θα βρείτε τις δικές μας προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, σήμερα Τετάρτη 18 Ιανουαρίου.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Οι Δίκαιοι, του Αλμπέρ Καμύ στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Οι Δίκαιοι του Αλμπέρ Καμύ ανεβαίνουν, σε σκηνοθεσία Κατερίνας Γιαννοπούλου και για λίγες μόνο παραστάσεις, στη Σκηνή Ωμέγα του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά. Μπορεί ένας δίκαιος σκοπός να επιτευχθεί με άδικα μέσα; Μπορεί κανείς να αποφασίσει ποιος δικαιούται να ζήσει και ποιος όχι; Ο Αλμπέρ Καμύ αντιτάσσει στον μηδενισμό που καλύπτει την Ευρώπη, από την εποχή του μέχρι και σήμερα, την ευαισθησία των Δίκαιων. δράση του έργου τοποθετείται στη Ρωσία του 1905. Τέσσερις επαναστάτες ετοιμάζονται να δολοφονήσουν με εκρηκτικό μηχανισμό τον Μεγάλο Δούκα Σεργκέι. Τη στιγμή όμως της απόπειρας, ο επιφορτισμένος με την εκτέλεση του σχεδίου Ιβάν Καλιάγιεφ υπαναχωρεί, μιας και στην άμαξα μαζί με τον Δούκα επιβαίνουν δύο παιδιά. Με αφορμή τη ματαιωμένη δολοφονική επίθεση ξεσπά διαμάχη ανάμεσα στα μέλη της οργάνωσης γύρω από τα καίρια ζητήματα της βίας, της ηθικής και της ευθύνης. Οι επαναστάτες του Καμύ, εγκλωβισμένοι ανάμεσα στον θάνατο και τον έρωτα, ανάμεσα στη θέληση για ζωή και την απαίτηση για δικαιοσύνη, αναδεικνύουν τις συνέπειες του παραλόγου της κοινωνικής και πολιτικής ύπαρξης. Παίζουν: Γιώργος Κισσανδράκης, Γωγώ Παπαϊωάννου, Μιχάλης Πητίδης και Βασίλης Σαφός.
Τετάρτη  18/1, 20:00 (Και κάθε Τετάρτη: 20:00, Πέμπτη: 20:30, Παρασκευή: 20:30, Σάββατο: 20:00, Κυριακή: 20:00)
Κανονικό: 15€, Μειωμένο για φοιτητές, ανέργους, άνω των 65 και ΑΜΕΑ: 10€ 
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Λεωφ. Ηρ. Πολυτεχνείου 32, Πειραιάς

2. Παράταση στον Έρωτα, σε σκηνοθεσία Βιολέττας Σταύρακα & Χάρη Φραγκούλη στο Θέατρο Φούρνος

Η «Παράταση στον Έρωτα» είναι μια παράσταση βασισμένη στο έργο «Το τέλος του Έρωτα» του Pascal Rambert. Δύο εραστές, σε πραγματικό χρόνο, αποφασίζουν να έρθουν αντιμέτωποι ο ένας με τον άλλον. Όπλα τους, οι λέξεις που πληγώνουν, διαφωνίες καλά κρυμμένες και κοινές αναμνήσεις που αποκαθηλώνονται. Μέσα από έναν ιδιόμορφο διάλογο, δύο άνθρωποι θέτουν ξανά τα προσωπικά τους όρια. Ψάχνοντας τη λειτουργία του παρακάτω, συγκρούονται με τον ίδιο τους τον εαυτό όταν παύει να ισχύει η συνθήκη των δύο. Παίζουν: Βιολέττα Σταύρακα και Χάρης Φραγκούλης.
Τετάρτη  18/1, 21:00 (Και κάθε Τετάρτη & Πέμπτη στις 21:00)
Κανονικό 12€, Φοιτητικό, Ομάδα, Ηλικίας 65+ 10€, ΑΜΕΑ, Ανέργων 8€
Θέατρο Φούρνος, Μαυρομιχάλη 168, Αθήνα

ΜΟΥΣΙΚΗ

3. Συναυλία με τον Μανώλη Μητσιά στο Δημοτικό Θέατρο Ολύμπια

Ο Μανώλης Μητσιάς, ο ερμηνευτής που έχει σφραγίσει με τη φωνή του τις μεγαλύτερες επιτυχίες του ελληνικού πενταγράμμου, συμπράττει με το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του Δήμου Αθηναίων σε μια παράσταση με αναδρομές σε μοναδικές ερμηνείες τραγουδιών των μεγαλύτερων Ελλήνων συνθετών που πίστεψαν σε αυτόν και του εμπιστεύτηκαν τα σημαντικότερα έργα τους. Θα ερμηνεύσει τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία σε συνθέσεις των Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Δήμο Μούτση, Λουκιανό Κηλαηδόνη κ.ά.
Τετάρτη  18/1, 20:30
Περιορισμένης ορατότητας €5, Δ’ Ζώνη (φοιτητικό, πολύτεκνοι, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, άνω των 65 ετών) €10, Γ’ Ζώνη €12, Β’ Ζώνη €15, Α’ Ζώνη €18, Διακεκριμένη Ζώνη €20, Προεδρικό Θεωρείο €30
Δημοτικό Θέατρο Ολύμπια, Ακαδημίας 59, Αθήνα

4. Πέτρα που θέλει να κυλά: Μια μουσικοχορευτική παράσταση αφιερωμένη στην ελληνική παράδοση στο Μέγαρο Μουσικής

Η «Πέτρα που θέλει να κυλά», μια μουσική παράσταση αφιερωμένη στην ελληνική δημοτική και λαϊκή μουσικοχορευτική παράδοση, παρουσιάζεται, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σε καλλιτεχνική επιμέλεια του Δημήτρη Λιανοστάθη. Η παράσταση πραγματεύεται την αναβάπτιση του χθες στο σήμερα και στην προοπτική του αύριο. Πρόκειται για μια συνεχή διαδικασία δημιουργίας και αναδημιουργίας του χώρου μέσα στον χρόνο, η οποία προϋποθέτει συνάντηση. Συνάντηση μουσικής, λόγου, κίνησης, ιδεών, ανθρώπων.
Τετάρτη 18/1, 20:30
Η είσοδος είναι ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας.
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα

5. Andreas Thermos quartet στο Half Note Jazz Club

Μια jazz βραδιά με καλεσμένο τον κοντραμπασίστα Ειρηναίο Κουλλουρά από την Κύπρο. Το σχήμα θα παίξει προσωπικές συνθέσεις καθώς και επιλεγμένα jazz/funk κομμάτια για κουαρτέτο δίνοντας έμφαση σε διαφορετικά ηχοχρώματα και δυναμικές.
Τετάρτη 18/1, 21:30
15€ (θέση σε τραπέζι), 10€ / Bar ορθίων
Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b