MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Κίνα: Μετά από τρία χρόνια μπαίνει “τέλος” στην απαγόρευση των ταινιών της Marvel

Η Κίνα αιρεί την απαγόρευση των ταινιών της Marvel, με τις ταινίες “Black Panther: Wakanda Forever” και “Ant-Man and the Wasp: Quantumania” να πρόκειται να κάνουν πρεμιέρα-έκπληξη στη χώρα.

Black Panther: Wakanda Forever
Monopoli Team

Η Κίνα αιρεί την προηγουμένως ντε φάκτο απαγόρευση των ταινιών της Marvel, με τις ταινίες “Black Panther: Wakanda Forever” και “Ant-Man and the Wasp: Quantumania” να πρόκειται να κάνουν πρεμιέρα-έκπληξη στη χώρα, μετά από μία απουσία σχεδόν 3,5 χρόνων που έχει κοστίσει στην Disney εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις εισιτηρίων.

Οι ταινίες θα κυκλοφορήσουν τον Φεβρουάριο, μετά από την κινέζικη Πρωτοχρονιά, σηματοδοτώντας τις πρώτες πρεμιέρες της Marvel στη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά παγκοσμίως, από την πρεμιέρα του Avengers: Endgame το 2019.

Το Ant-man and the Wasp: Quantumania θα κάνει πρεμιέρα στις 17 Φεβρουαρίου

Οι ξένες ταινίες εγκρίνονται (ή απορρίπτονται) από το ελεγκτικό συμβούλιο της Κινηματογραφικής Διοίκησης της Κίνας. Οι περισσότερες από τις ξένες ταινίες απορρίπτονται συνήθως, είτε για λόγους λογοκρισίας είτε για να προστατευτεί η εγχώρια κινηματογραφική βιομηχανία.

Οι ταινίες της Marvel έχουν υπάρξει τεράστιες επιτυχίες στο κινέζικο box office, η πρώτη ταινία Black Panther κέρδισε 105 εκατομμύρια δολάρια στην Κίνα το 2018, ενώ ο Ant-Man ξεπέρασε τα 120 εκατομμύρια την ίδια χρονιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑQuantumania: Η νέα ταινία Ant-man απέκτησε trailer και προμηνύει την “αρχή μιας νέας δυναστείας”12.09.2018

Από τότε όμως, διάσημες ταινίες της Marvel, όπως το Black Widow με την Σκάρλετ Γιοχάνσον, το Spider-Man: No Way Home, Eternals σε σκηνοθεσία της Κλόε Ζάο, το Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings που μας σύστησε τον πρώτο Ασιάτη υπερήρωα της MCU, αλλά και οι πιο πρόσφατες ταινίες Doctor Strange in the Multiverse of Madness και Thor: Love and Thunder δεν είχαν εγκριθεί και έτσι δεν κυκλοφόρησαν ποτέ επίσημα στην κινέζικη αγορά.

Πρόσφατα, σύμφωνα με την Guardian, έχει παρατηρηθεί μία αλλαγή στην στάση της Κίνας προς το Χόλιγουντ. Μάλιστα, η νέα επιτυχία του Τζέιμς Κάμερον “Avatar: The Way of Water” έκανε κανονικά πρεμιέρα στην Κίνα και μάλιστα την πολύ προνομιακή περίοδο των διακοπών για το νέο σεληνιακό έτος της Κίνας, που συνήθως επιτρέπεται να κάνουν πρεμιέρα μόνο εγχώριες ταινίες.

Μέχρι τώρα, το νέο Avatar έχει ξεπεράσει τα 220 εκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις, μόνο στην Κίνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΒαβυλώνα: Όλη η μαγεία (και το χάος) του “παλιού” Χόλιγουντ σε μία επική ταινία12.09.2018

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b