MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
08
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Τρίτη 17 Ιανουαρίου

Παρακάτω θα βρείτε τις δικές μας προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, σήμερα Τρίτη 17 Ιανουαρίου.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Τάο, του Γιώργου Καφετζόπουλου στο Θέατρο Επί Κολωνώ

Η παράσταση του σύγχρονου και ανέκδοτου θεατρικού έργου του Γιώργου Καφετζόπουλου, «Τάο», ανεβαίνει στην Κεντρική Σκηνή του Επί Κολωνώ. Ο Αντρέας Καραμούτσος προγραμματίζει τη συνταξιοδότηση του μετά από εννέα χρόνια στη φυλακή. Ο αλλοπρόσαλλος γιος του ονειρεύεται να κληρονομήσει το πατρικό «βασίλειο» της νύχτας και ο Ιωσήφ Μωυσίδης που «ανέβηκε σαν το φίδι» και πια «τρέχει» την Αθήνα, δεν προτίθεται να παραχωρήσει τίποτα. «Τάο», μια άγρια κωμωδία με στιγμές που παγώνουν το αίμα και έχουν δραματικά μοιραίες συνέπειες. Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Δανάη Σπηλιώτη. Ερμηνεύουν οι Αντώνης Καφετζόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης και Γιώργος Καφετζόπουλος.
Τρίτη 17/1, 21:00 (Κυριακή 22/1 στις 21:15 και από 28/1 κάθε Σάββατο στις 18:15 και κάθε Κυριακή στις 21:15)
16€ (Κανονικό), 14€ (Φοιτητικό, Ανέργων, Μαθητικό, +65)
Θέατρο Επί Κολωνώ, Ναυπλίου 12 & Λένορμαν 94, Αθήνα

2. Το ημερολόγιο ενός τρελού, του Νικολάι Γκόγκολ στο Θέατρο Coronet

Το «Ημερολόγιο ενός τρελού» του Νικολάι Γκόγκολ, παρουσιάζεται, για τρεις μόνο παραστάσεις, 17, 24 και 31 Ιανουαρίου 2023, στο Θέατρο Coronet, σε σκηνοθεσία-ελεύθερη απόδοση Μπάμπη Κλαλιώτη. Ο ήρωας του Γκόγκολ βιώνει μια διαρκή αγωνία, η οποία πηγάζει από τη μεγάλη ανάγκη του να υπάρξει σ ένα κόσμο τόσο αλλόκοτο, τόσο εχθρικό και τόσο αντιφατικό. Προσπαθεί να επικοινωνήσει, να πείσει, να ενσωματωθεί. Προσπαθεί να βρει απαντήσεις. Αναζητά την αλήθεια. Είναι ένα πλάσμα που έχει φτερά αλλά και ρίζες, που παλεύει παραδομένο, που νικιέται θριαμβεύοντας…Είναι αυτός τρελός ή απλά οι γύρω του έχουν πετρώσει και δεν είναι σε θέση να δουν, να ακούσουν, να νιώσουν; Φταίει αυτός που μιλάει ή φταίει εκείνος που ακούει για το χάσμα που απλώνεται ανάμεσα τους; Παίζουν οι Κωνσταντίνος Καραμουσάλης και Αλίκη Ζωγράφου.
Τρίτη 17, 24 και 31/1, 21:00
10-12€
Θέατρο Coronet, Φρύνης 11 και Υμηττού, Παγκράτι, Αθήνα

3. My life in art, του Άντριου Κόουι στον Πολυχώρο Vault

Η κωμωδία καταστάσεων του Άντριου Κόουι κοιτάει μέσα από την κλειδαρότρυπα στις πρόβες μιας θεατρικής παράστασης και προσεγγίζει με χιούμορ τις παρεξηγήσεις, τις διαφωνίες και τα πάθη που μπορεί να προκύψουν πίσω από τη σκηνή. Μία παράσταση που θίγει και σατιρίζει εκ των έσω το θέατρο, το παρασκήνιο του και τους ηθοποιούς, αλλά και το πόσο ευάλωτη μπορεί να γίνει η προσωπική τους ζωή. Αποτυπώνει όλη την ανασφάλεια των καλλιτεχνών, αλλά και διατηρεί μια τρυφερή ματιά στην προσωπική τους ζωή και τα αδιέξοδά της. Μυστικά, εξομολογήσεις, αποκαλύψεις μέσα και έξω από το θέατρο. Τα όρια ανάμεσα στη ζωή και την τέχνη μπερδεύονται. Ένα έργο μέσα στο έργο. Τι συμβαίνει όταν οι ηθοποιοί αρχίζουν να ταυτίζονται με το ρόλο τους; Πώς μπορεί κανείς να σκηνοθετήσει την ίδια τη ζωή. Σκηνοθετεί ο Θοδωρής Βουρνάς και παίζουν: Αλέξανδρος Δαβιλάς, Αντιγόνη Μακρή και Ορέστης Τουλιάτος.
Τρίτη 17/1, 21:00 (Και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00)
Γενική είσοδος: 15€
Φοιτητές / Σπουδαστές / Κάτοχοι Κάρτας Πολυτέκνων / ΑμΕΑ / Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ): 10€, Ατέλειες: 8€
Πολυχώρος Vault (Σκηνή Β), Μελενίκου 26, Βοτανικός

ΜΟΥΣΙΚΗ

4. Δανάη Παπαματθαίου-Μάτσκε, Kerstin Feltz και Uwe Matschke στο Μέγαρο Μουσικής

Τρεις αναγνωρισμένοι σολίστ στο Μέγαρο, σε μια μουσική αναμέτρηση με δύο μεγάλα έργα του διεθνούς ρεπερτορίου μουσικής δωματίου. Η βιολονίστα Δανάη Παπαματθαίου- Μάτσκε, η τσελίστα Kerstin Feltz [Κέρστιν Φελτς] και ο πιανίστας Uwe Matschke ερμηνεύουν το Τρίο με πιάνο αρ. 1 σε σι μείζονα του Johannes Brahms [Γιοχάννες Μπραμς] και το Τρίο με πιάνο αρ. 2 σε μι ελάσσονα του Dmitri Shostakovich [Ντμίτρι Σοστακόβιτς]. Mια νεαρή δεξιοτέχνης και δύο βιρτουόζοι με συναυλιακή διαδρομή τεσσάρων δεκαετιών προσεγγίζουν με τον δικό τους, ιδιαίτερο τρόπο δύο συνθέσεις-ορόσημα εντελώς διαφορετικού ύφους η καθεμία: η πρώτη, την οποία υπογράφει ο Brahms, είναι ρομαντική, στιβαρή, γεμάτη ευγένεια, ενώ η δεύτερη, του Shostakovich, αινιγματική και μελαγχολική, μοιάζει σαν ελεγεία γραμμένη για τα δεινά του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.
Τρίτη 17/1, 20:30
8-18€
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα

5. Bear Bones Lay Low, Lamina & Dimitra Kousteridou στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

Το αθηναϊκό label Orila έρχεται στο ΚΕΤ για μια βραδιά με low-key live performances: Ο Ernesto González aka BBLL, μαζί με την καλλιτέχνιδα Lamina και την ερευνήτρια ήχου Δήμητρα Κουστερίδου.
Τρίτη 17/1, 21:00
8€ *Κρατήσεις απαραίτητες στα viva.gr και 213 00 40 496 
Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, Κύπρου 91Α, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b