MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
04
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Που να πάμε το Σαββατοκύριακο: 8 κορυφαίες προτάσεις ψυχαγωγίας στην πόλη

8 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Ιανουαρίου 2023.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. 170 τετραγωνικά, του Γιωργή Τσουρή στο Θέατρο Ιλίσια

Τα «170 Τετραγωνικά» του Γιωργή Τσουρή, λόγω μεγάλης ζήτησης εισιτηρίων και πληρότητας των θέσεων, «μετακομίζει» στην κεντρική σκηνή του Θεάτρου Ιλίσια από το Σάββατο 14 Ιανουαρίου και κάθε Κυριακή και Δευτέρα για έναν περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. Με άξονα το εδώ και το τώρα της Ελλάδας, η παράσταση του θεατρικού οργανισμού ΜΑ NON TROPPO (Τα λουλούδια στην κυρία, Χαρτοπόλεμος κ.α.) ξεδιπλώνει στη σκηνή έντονες κωμικές και δραματικές στιγμές, με πρόσωπα της διπλανής μας πόρτας και καταστάσεις ακραίες και συνάμα αναγνωρίσιμες. Γέλιο, συγκίνηση,  μυστήριο, αγωνία και ένταση μέχρι τελικής πτώσης, σε ένα συναισθηματικό “ρινγκ” 170 τετραγωνικών…Τα πρόσωπα υποδύονται οι ηθοποιοί: Αμαλία Αρσένη, Ήβη Νικολαΐδου, Θανάσης Ζερίτης, Ελένη Τσιμπρικίδου και ο Γιωργής Τσουρής.
Μόνο το Σάββατο 14/1 στις 18:00 και στις 21:00 | Κάθε Κυριακή στις 21:00 και Δευτέρα στις 20:00
16, 18 ευρώ κανονικό, 13 ευρώ φοιτητικό, ΑΜΕΑ και ανέργων
Θέατρο Ιλίσια, Παπαδιαμαντοπούλου 4,Ιλίσια, Αθήνα

2. Λάσπη, του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη στο Θέατρο Φούρνος

Το θεατρικό έργο «Λάσπη» του πολυβραβευμένου συγγραφέα Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία του Ευθύμη Χρήστου, με πρωταγωνιστές τους Μαρία Ζορμπά, Χρήστο Καπενή και Μιράντα Ζησιμοπούλου. Πιο συγκεκριμένα το έργο κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 14 Ιανουαρίου και θα παίζεται κάθε Σάββατο και Κυριακή για 16 μόνο παραστάσεις στο θέατρο Φούρνος. Αυτή τη φορά, καθώς μένουν σταθεροί στην επιλογή ανθρωποκεντρικής – κοινωνικής θεματολογίας, έρχονται αντιμέτωποι με ένα σύγχρονο ελληνικό έργο. Στην “Λάσπη” ο συγγραφέας οδηγώντας τα πρόσωπα του έργου σε μια συνεχή αντιστροφή ρόλων – και σε συνειδητά ή υποσυνείδητα παιχνίδια εξουσίας – καταφέρνει μια τεταμένη ατμόσφαιρα ψυχολογικού θρίλερ.
Κάθε Σάββατο και Κυριακή, 21:00
Από 8€
Θέατρο Φούρνος, Μαυρομιχάλη 168, Αθήνα

3. Κόλπερτ: Η μαύρη κωμωδία του David Gieselmann στο θέατρο NOŪS

Από το Σάββατο 14 Ιανουαρίου και κάθε Σάββατο στις 21:00, παρουσιάζεται στο θέατρο NOŪS η μαύρη κωμωδία του David Gieselmann, Κόλπερτ, σε μετάφραση Γιώργου Δεπάστα και διασκευή – σκηνοθεσία Αλεξάνδρας Βουτζουράκη. Δύο οικοδεσπότες, δύο καλεσμένοι γύρω από ένα μπαούλο. Ένα παιχνίδι, ένας διανομέας και ένας φόνος. Ένας φόνος, που ίσως και να μην έχει γίνει. Μία παράνομη σχέση, που ίσως και να μην υπήρξε. Ένα αστείο για να γίνει πιο ενδιαφέρουσα η βραδιά ανάβει τα αίματα και οδηγεί σε ακραίες καταστάσεις. Τους πέντε ήρωες του έργου ενσαρκώνουν οι ηθοποιοί (αλφαβητικά) Κατερίνα Γεωργιάδου, Λάμπρος Καλογιάννης, Αλέξανδρος Κλωτσοτήρας, Αλκμήνη Πασταλατζή και Κώστας Σπανός.
Κάθε Σάββατο, 21:00
Κανονικό: 12€, Μειωμένο (ΑμεΑ, Ανεργίας, Φοιτητικό): 8€, Ατέλεια: 5€
Θέατρο NOŪS, Τροίας 34, Αθήνα

ΜΟΥΣΙΚΗ

4. Διονύσης Σαββόπουλος «Γεννήθηκα στη Σαλονίκη» στο Μέγαρο Μουσικής

Οι δύο συναυλίες του Διονύση Σαββόπουλου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, οι οποίες είχαν αρχικά προγραμματιστεί για τις 10 και 11 Δεκεμβρίου και αναβλήθηκαν λόγω ασθενείας, θα πραγματοποιηθούν στις 14 και 15 Ιανουαρίου. Όπως γράφει ο Διονύσης Σαββόπουλος: «Το πρόγραμμα αυτής της βραδιάς στηρίζεται στην ιδέα που είχαν δύο από τους σημαντικότερους συνθέτες και ενορχηστρωτές μας της νεότερης γενιάς: ο Αντώνης Σουσάμογλου και ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης, οι οποίοι είχαν την όρεξη να ανασυνθέσουν τρόπον τινά και να μεταγράψουν σε συμφωνική μορφή τις μουσικές από γνωστά τραγούδια μου».
Σάββατο 14/1 και Κυριακή 15/1, 20:30

15-60 ευρώ
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ.Σοφίας & Κόκκαλη 1, Αθήνα

5. Saskepticism vol. 2: O Saske παρουσιάζει τον νέο του δίσκο στο Gagarin 205

Ο Saske παρουσιάζει για πρώτη φορά ζωντανά, στο χώρο του Gagarin 205 Live Music Space, τον δεύτερο προσωπικό του δίσκο “Saskepticism vol. 2”. Με πολλές πλατινένιες επιτυχίες όπως “Δοκίμασε Τον”, “Checks” και το “διαμαντένιο” “Παντού”, το Saskepticism vol. 2 αγαπήθηκε από τους φίλους του ελληνικού hip-hop εκτοξεύοντας τον Saske ως έναν από τους πλέον αναγνωρίσιμους Έλληνες ράπερς και δημιουργούς. Ο Saske βρίσκεται στην εμπροσθοφυλακή της ελληνικής rap σκηνής από το 2018, όπου το πρώτο major hit του “Ξέρω Μάνα” έγινε δύο φορές πλατινένιο. Πλατινένιο έγινε και τo album του “Saskepticism Vol.1”. Το ρεπερτόριο του περιλαμβάνει τα πάντα από street hits μέχρι ηχηρά club bangers όπως τα “Cyan”, “Ξέρω Μάνα”, “Gogo”, “Nana”, “Χόρεψε Μαζί Μου”, “Δοκίμασέ Τον” και το πιο πρόσφατο “NASA” που κυκλοφόρησε μαζί με τον Rack.
Σάββατο 14/1, 20:00
15€ * το Meet & Greet ticket κοστίζει 50€ και εκτός από τη συνάντηση με τον καλλιτέχνη περιλαμβάνει και special OBR gifts.
Gagarin 205, Λιοσίων 205, Αθήνα

6. Χρήστος Παπαδόπουλος και Sabotaz στη μουσική σκηνή “Σφίγγα”

Ο Χρήστος Παπαδόπουλος με καριέρα που ξεκινά από “Τα παιδιά από την Πάτρα” (“Δε χρωστάω”, “Πίκρανες τον φαντάρο”), συνεχίζει τη σύνθεση μεγάλων επιτυχιών (“Κόκκινο ποτάμι”, “Φίλα με”, “Εγώ γιορτάζω πάντα όταν πονάω”, “Είχα κάποτε μια αγάπη” κ.ά.) συνδυάζοντας πάντα μουσικές του κόσμου. Οι SABOTAZ που “γεννήθηκαν” στην καραντίνα, έρχονται αρματωμένοι με αγαπημένες επιτυχίες δοσμένες μέσα από τολμηρές διασκευές, αλλά και με δικές τους συνθέσεις. Παρέα με τον Χρήστο Παπαδόπουλο, οι 5 σαμποτέρ Ευδοκία Ράπτη, Ίωνας Κιζιρίδης, Παναγιώτης Δανίκας, Γιάννης Κοζυράκης και Αλέξανδρος Αλεξίου, έβαλαν στο τραπέζι αγαπημένα τραγούδια (μέσα σε αυτά δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι μεγάλες επιτυχίες του Χρήστου) και έφτιαξαν ένα πρόγραμμα με τραγούδια που μας ταξιδεύουν στις μουσικές μας ρίζες με το βλέμμα στο μετά, με ηλεκτρισμένο ήχο και διάθεση.
Σάββατο 14/1, 22:00
Μπαρ 18€ (κρασί η μπύρα), 20€ (ποτό), Τραπέζι – Γ’ Ζώνη 23€ (κρασί η μπύρα), 25€ (ποτό), Τραπέζι – Α’ Ζώνη (Φιάλη) 30€ (60€ τα 2 άτομα), 35€ (140€ τα 4 άτομα)
Μουσική σκηνή “Σφίγγα”, Ζωοδόχου Πηγής & Κιάφας 13, Αθήνα 

7. Oι Savage Republic στην σκηνή του An

Savage Republic, θα βρεθούν ξανά στην σκηνή του An, το Σάββατο 14 Ιανουαρίου, όπου θα μας παρουσιάσουν τον τελευταίο τους δίσκο “Meteora”, σε μια βραδιά γεμάτη από αστείρευτη ενέργεια, θορυβώδες ροκ μελωδίες, ηλεκτρισμένη Industrial ατμόσφαιρα και πολλές εκπλήξεις. Αυτο – ηχογραφημένο σε μια μυστική σπηλαιώδη τοποθεσία, με ένα ανορθόδοξο μείγμα από φυλές και υφές, με πολιτικούς ύμνους και ορχηστρικά σερφ που θυμίζουν Morricone, εκρήγνυνται με ηχητική μανία και μεταφέρει τον ακροατή σε μακρινές χώρες και σε στροφές τόσο απαίσιες όσο και όμορφες. Γνωστοί για το εκκεντρικό παίξιμό τους, οι εμφανίσεις τους χαρακτηρίζονται από ρεαλιστικές έως εκρηκτικές, που υπνωτίζουν και ταξιδεύουν το κοινό σε ψυχεδελικά ηχοτόπια. Η μουσική τους είναι ένα ατελείωτο road movie στα άδυτα της γης και μια μίξη tribal ιεροτελεστίας με μουσικές του κόσμου και punk, psychedelic, industrial, progressive καταβολές.
Σάββατο 14/1, 21:45
12-15€
An Club, Σολωμού 13, Αθήνα

8. Jazz Chronicles με Giovanni Mirabassi και Χρήστο Ραφαηλίδη στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ

Τα Jazz Chronicles συνεχίζουν και το 2023 να προσκαλούν και να προκαλούν τη μουσική εξερεύνηση, στρέφοντας το βλέμμα στην jazz ως “μουσική του τώρα”, με τρεις νέες συναυλίες που ξεκινάνε από διαφορετικές περιοχές της σύγχρονης τζαζ γεωγραφίας για να συναντηθούν στον Φάρο του ΚΠΣΝ. Πιάνο και βιμπράφωνο, Giovanni Mirabassi και Χρήστος Ραφαηλίδης, δηλαδή Silver Lining. Δυο φημισμένοι και πολυταξιδεμένοι μουσικοί συμπράττουν σε ένα σχήμα που έρχεται να συμμετάσχει δυναμικά στον τζαζ διάλογο των ημερών. Το ρεπερτόριό τους κυμαίνεται από πρωτότυπες συνθέσεις, μέχρι διασκευές – από τον Horace Silver μέχρι τον Stevie Wonder – μεταφέροντας πλούσια μουσική εμπειρία και πληθώρα συναισθημάτων.Τo μουσικό τους DNA έχει τις ρίζες του στο δράμα και την όπερα, με τον λυρισμό να αποτελεί κοινό παρονομαστή στην κληρονομία Ιταλών και Ελλήνων. Ταυτόχρονα, η σύμπραξή τους χαρακτηρίζεται από μια μοναδική αίσθηση ωριμότητας και ισορροπίας, η οποία πηγάζει από μουσική τους “ανατροφή” στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, καθώς και τον βαθύ τους σεβασμό ο ένας για τον άλλον ως μουσικοί.
Κυριακή 15/1, 21:00
Γενική είσοδος 12€, μειωμένο 8€
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (Φάρος), Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, Καλλιθέα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b