MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Τρίτη 10 Ιανουαρίου

Παρακάτω θα βρείτε τις δικές μας προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, σήμερα Τρίτη 10 Ιανουαρίου.

Monopoli Team

ΜΟΥΣΙΚΗ

1. Βραδιά Όπερας με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά φιλοξενεί την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών σε μια Βραδιά Όπερας. Αποσπάσματα διαχρονικών έργων συνθέτουν το πρόγραμμα της συναυλίας η οποία περιλαμβάνει άριες και ντουέτα από την Κάρμεν του Ζωρζ Μπιζέ, τον Ριγκολέττο του Τζουζέπε Βέρντι, τη Νυχτερίδα του Γιόχαν Στράους και την Εύθυμη Χήρα του Φραντς Λέχαρ. Τα αποσπάσματα αποδίδουν οι ερμηνευτές: Παναγιώτα Πολυζωίδου, Αντώνης Κορωναίος και Δημήτρης Πακσόγλου. Στο πόντιουμ, ο αρχιμουσικός Ρωμανός Παπάζογλου.
Τρίτη 10/1, 20:30
8-25€
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Οδός Ηρώων Πολυτεχνείου, Πειραιάς

2. Dennis Pol Quartet στο Half Note Jazz Club

Ο καταξιωμένος τζαζ κιθαρίστας Dennis Pol και το κουαρτέτο του για μια βραδιά στο Half Note Jazz Club. Ο ελληνοϊταλικής καταγωγής και διαπρέπων μουσικός -που ζει στην Νέα Υόρκη – ξεκίνησε μικρός να παίζει κιθάρα και με έξοχες σπουδές στην Ελλάδα και στην Ολλανδία, είναι πλέον ένας από τους πιο ενεργούς τζαζ κιθαρίστες της νέας γενιάς στην παγκόσμια σκηνή. Επηρεασμένος από Wes Montgomery, Bireli Lagrene, George Benson και από τον μέγιστο Django Reinhardt, o πολυτάλαντος Dennis Pol έχει πλέον ήδη τέσσερις προσωπικούς δίσκους κι έχει διακριθεί σε διεθνείς διαγωνισμούς και συμμετάσχει σε πολλούς άλλους δίσκους ως sideman. Μαζί του θα είναι τρεις εξέχοντες μουσικοί, με βάση τη Νέα Υόρκη, Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Ο Χρήστος Κοσίδης στο βιολί, ο Νίκος Χατζητσάκος στο κοντραμπάσο και ο Γιώργος Μουρίκης στην ρυθμική κιθάρα.
Τρίτη 10/1, 21:30
15€ (θέση σε τραπέζι) & Εξώστης, 10€ / Bar ορθίων
Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Αθήνα

3. Psychward και Sofia Zafeiriou στο ΚΕΤ

O Psychward έρχεται από τους υπονόμους της μακρινής Μελβούρνης για ένα σετ σκληρού θορύβου και ασύνδετου, ακατέργαστου, ελεύθερου ήχου. Στον χώρο θα βρίσκεται η νέα κυκλοφορία του σε κασέτα από το αυστραλιανό label Magik Crowbar. Η Σοφία Ζαφειρίου είναι μουσικός και sound artist με έδρα την Αθήνα. Μέρος της έρευνάς της επικεντρώνεται στην υπέρβαση μη δυτικών ρυθμών και τρόπων με ηλεκτρονικά και στοχαστικά μέσα, θόρυβο, αυτοσχεδιασμό και ακουστικά όργανα. Μετά τα live, ακολουθεί dj set από τον Καλιφορνέζο DJ Werewolves in Love με neo-romantic ήχους και dark soundtracks.
Τρίτη 10/1, 21:00
8€
Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων,  Κύπρου 91Α, Αθήνα

ΘΕΑΤΡΟ

4. «Το Μαράκι έκλασε», από την ομάδα Seven Sisters για 2η χρονιά στο Faust

Αντλώντας έμπνευση από την χαρακτηριστική γραφή της Λένας Κιτσοπούλου και με σήμα κατατεθέν τις χρωματιστές φούστες τουτού, οι Seven Sisters κατάφεραν μέσα σε μια δύσκολη χρονιά να δημιουργήσουν και να συστηθούν στο κοινό την πρώτη τους ολοκληρωμένη θεατρική δουλειά «Το Μαράκι έκλασε». Επτά γυναίκες αφηγούνται πέντε κωμικοτραγικές ιστορίες δια χειρός Λένας Κιτσοπούλου που μιλούν για την Αγία Ελληνική Οικογένεια, την πατριαρχία, την παιδική ηλικία και τον κύκλο της βίας και της κακοποίησης. Η παράσταση μόλις επέστρεψε στο Faust σε σκηνοθεσία της Γιώτας Σερεμέτη, με τις ηθοποιούς Χριστίνα Ανδρεάκου, Άρτεμις Δούρου, Μαρίνα Ζέρβα, Μαρούλα Καλαμποκιά, Νικολέττα Παναγιώτου, Γιώτα Σερεμέτη και Λυδία Τσάτσου Παρασκευοπούλου.
Τρίτη 10/1, 20:00
12€
Faust, Αθηναΐδος 12 & Καλαμιώτου 11, Αθήνα

5. Το ψυχολογικό θρίλερ «After the End» του Dennis Kelly στο BIOS

Το έργο «After the End» του βραβευμένου βρετανού συγγραφέα Dennis Kelly ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε σκηνοθεσία Θοδωρή Βουρνά και παρουσιάζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00 στην κάτω σκηνή του BIOS. Ένα ψυχολογικό θρίλερ για τα παιχνίδια του μυαλού που παίζουν οι άνθρωποι όταν βρεθούν σε αγχωτικές και κλειστοφοβικές καταστάσεις.
Παίζουν οι Άρης Κανέλλος και Σοφία Φυτιάνου.
Τρίτη 10/1, 21:00
Από 12€
BIOS, Πειραιώς 84, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕκδηλώσεις, ταινίες και εκθέσεις: 5 προτάσεις για την Τρίτη 10 Ιανουαρίου12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b