MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις: «Πρεμιέρα» για τρία προγράμματα μέχρι το τέλος του μήνα

Τα προγράμματα θα ολοκληρωθούν εντός τριών ετών και, στη συνέχεια, θα ξεκινήσει νέος κύκλος, ανάλογα με τις κατευθυντήριες οδηγίες που ισχύουν σε κάθε περίπτωση, με βάση την ηλικία, το φύλο και άλλους παράγοντες.

Monopoli Team

Δυναμικά ξεκινά το έτος αναφορικά με τις δράσεις για τη Δημόσια Υγεία, καθώς σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, εντός του Ιανουαρίου αναμένεται η έναρξη τριών προγραμμάτων δωρεάν προσυμπτωματικού ελέγχου: για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, για τα καρδιαγγειακά νοσήματα και για τον καρκίνο του παχέος εντέρου. Όπως προβλέπει ο σχεδιασμός του υπουργείου Υγείας, στο πλαίσιο του προγράμματος για την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, 2,5 εκατομμύρια γυναίκες, ηλικίας από 21 έως 65 ετών, θα λάβουν SMS για δωρεάν έλεγχο, που περιλαμβάνει Τεστ Παπ, HPV DNA test, κολποσκόπηση και βιοψία, αναλόγως με τα ευρήματα.

Ο έλεγχος για καρδιαγγειακά νοσήματα αφορά σε 5,5 εκατομμύρια γυναίκες και άνδρες, από 30 έως 70 ετών και περιλαμβάνει εξετάσεις, ιατρική επίσκεψη καθώς και καταγραφή συγκεκριμένων παραμέτρων των δεδομένων στον Ατομικό Ηλεκτρονικό Φάκελο Υγείας (ΑΗΦΥ) των δικαιούχων.

Τέλος, το πρόγραμμα για τον καρκίνο του παχέος εντέρου απευθύνεται σε 3,8 εκατομμύρια άνδρες και γυναίκες, ηλικίας 50-70 ετών και περιλαμβάνει δωρεάν κολονοσκόπηση και, ενδεχομένως, κάποιες συμπληρωματικές μεθόδους ανίχνευσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ“Δεν γεννιέσαι γυναίκα. Γίνεσαι”: Όσα μας έμαθε η Σιμόν ντε Μποβουάρ12.09.2018

Η διαδικασία

Όσον αφορά στις εξετάσεις για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, στις γυναίκες που έχουν άυλη συνταγογράφηση θα σταλεί σταδιακά sms με το άυλο παραπεμπτικό και θα μπορούν να μπουν στην αντίστοιχη ιστοσελίδα που θα ανακοινωθεί το προσεχές διάστημα, ώστε να ενημερωθούν για τα συνεργαζόμενα κέντρα και να επιλέξουν σε ποιο θα απευθυνθούν προκειμένου να υποβληθούν στις εξετάσεις τους. Οι γυναίκες που δεν έχουν εγγραφεί στην άυλη συνταγογράφηση, θα έχουν τη δυνατότητα να προγραμματίσουν το ραντεβού τους στα συνεργαζόμενα κέντρα με το ΑΜΚΑ τους.

Διαβάστε περισσότερα στο Reader.gr

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b