MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το Καλειδοσκόπιο: Η νέα σειρά του Netflix μάς κάνει να ξεχάσουμε όσα ξέραμε για την τηλεόραση

Στο Netflix πρόσφατα προσγειώθηκε το «Καλειδοσκόπιο», μία σειρά που αψηφά όσα ξέραμε μέχρι σήμερα, δίνοντας στους χρήστες της πλατφόρμας την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα επεισόδια με όποια σειρά το επιθυμούν.

author-image Ειρήνη Μωραϊτη

Συνήθως, σε κάθε τηλεοπτική σειρά και ταινία, η αλληλουχία των επεισοδίων έχει μεγάλη σημασία για την πλοκή, καθώς ξετυλίγονται με τη σωστή, για τον κάθε δημιουργό, σειρά οι λεπτομέρειες και τα μυστικά της κάθε υπόθεσης. Για τον Έρικ Γκαρσία και το «Καλειδοσκόπιο» του όμως, δεν υπάρχει σωστή σειρά, μόνο γεγονότα σε ένα διάστημα 24 ετών, τα οποία κάθε χρήστης του Netflix παρακολουθεί με διαφορετική σειρά!

Πώς μπορεί κανείς να παρακολουθήσει το «Καλειδοσκόπιο»

Όσοι επιλέξουν να παρακολουθήσουν το «Καλειδοσκόπιο», θα ανακαλύψουν 8 επεισόδια με τίτλους που αντιστοιχούν σε διάφορα χρώματα. Κάθε ένα από αυτά τοποθετείται και σε μία διαφορετική χρονική στιγμή, οδηγώντας πάντα όμως τους θεατές στην ημέρα μίας πολύ ριψοκίνδυνης ληστείας και αποκαλύπτοντας σιγά-σιγά τα μυστικά, τις σχέσεις ανάμεσα στους πρωταγωνιστές και φυσικά το κίνητρο πίσω από αυτήν τη σχεδόν θανατηφόρα επιλογή.

Αυτό ακριβώς είναι το στοιχείο που κάνει τη σειρά τόσο συναρπαστική, μιας και ο κάθε χρήστης μπορεί να κάνει ένα μοναδικό κάθε φορά ταξίδι στον χρόνο, τόσο πριν τη ληστεία, όσο και μετά, μπαίνοντας σε μία διαφορετική πτυχή του κόσμου των πρωταγωνιστών ανά πάσα στιγμή και ενώνοντας κάθε φορά τα διαφορετικά κομμάτια παζλ της πλοκής, που συλλέγει σε κάθε επεισόδιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑπό τη Barbie μέχρι το Dune: 14 ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε το 202312.09.2018

Ήδη η πλατφόρμα έχει ανακατέψει από μόνη της τα επεισόδια σε κάθε λογαριασμό, αφήνοντας στην ίδια θέση μόνο το λευκό που αντιστοιχεί στην ημέρα της ληστείας, και φυσικά δίνοντας στους χρήστες το ελεύθερο να δουν όλα τα υπόλοιπα με όποια σειρά αυτοί επιθυμούν.

Εμείς πάντως, θα σας συμβουλεύαμε να μην «κλέψετε» και δείτε τα επεισόδια με τη σωστή χρονολογική σειρά, γιατί έτσι θα χαθεί η μαγεία του «Καλειδοσκόπιου», που ξεκλειδώνει με το κατάλληλο σασπένς μία διαφορετική πλευρά της ιστορίας σε κάθε επεισόδιο, όπως ακριβώς και τα πραγματικά καλειδοσκόπια, που δείχνουν ένα διαφορετικό σχήμα κάθε φορά που τα κοιτάζεις και από μία άλλη οπτική γωνία!

Η πλοκή

Πριν από 24 χρόνια, ο Ρέι Βέρνον συλλαμβάνεται ως ο μοναδικός ένοχος για μία καταστροφική ληστεία, η οποία του στέρησε την οικογένειά του. Μετά από 17 χρόνια, μαθαίνει πως πάσχει από Πάρκινσον και κάνει τα πάντα για να αποδράσει και να πάρει την εκδίκηση που τόσα χρόνια ετοιμάζει.

7 χρόνια μετά, ως Λίο Παπ πλέον, «στρατολογεί» 5 έμπιστους εγκληματίες και ετοιμάζεται επιτέλους να εκδικηθεί τον άνθρωπο που 25 χρόνια πριν ήταν φίλος του, όμως τελευταία στιγμή αποφάσισε να τον προδώσει και να του καταστρέψει έτσι ολόκληρη τη ζωή.

Πιο συγκεκριμένα, ο Λίο και η ομάδα του, η οποία αποτελείται από τον Σταν, την Έιβα, την Τζούντι, τον Μπομπ και τον RJ, έχουν βάλει… στο μάτι ομόλογα ύψους 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία φυλάσσονται στο σχεδόν αδιαπέραστο χρηματοκιβώτιο της εταιρίας «SLS» του Ρότζερ Σάλας, η οποία θεωρείται κορυφαία σε θέματα χρηματοοικονομικής ασφάλειας.

Μία τέτοια ληστεία θέλει έντονη προετοιμασία και φυσικά τους κατάλληλους συνεργάτες για να μην «στραβώσει», και αυτό το ήξερε ο Λίο όταν διάλεγε την ομάδα του. Αυτό που ίσως να μην είχε σκεφτεί όμως ήταν πως τα χρήματα φέρνουν την απληστία και πως η αγάπη πολλές φορές οδηγεί στην προδοσία. Βέβαια, στην συγκεκριμένη περίπτωση θα χρειαστεί και τη βοήθεια της φύσης, αφού ένας τυφώνας θα γίνει ο κυριότερος σύμμαχος της ομάδας.

Οι χαρακτήρες που θα μας απασχολήσουν στο «Καλειδοσκόπιο» του Netflix

Ο Τζιανκάρλο Εσποζίτο πρωταγωνιστεί ως Λίο Παπ και η Παθ Βέγκα ως Έιβα Μέρσερ. Photo Credits: Netflix

  • Ο Τζιανκάρλο Εσποζίτο πρωταγωνιστεί ως Λίο Παπ, ένας επιδέξιος ληστής που μπήκε πριν 24 χρόνια στη φυλακή για μία ληστεία και όλα αυτά τα χρόνια ετοίμαζε την εκδίκησή του, σχεδιάζοντας μία ακόμα ληστεία, με λεία 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων αυτή τη φορά!
  • Η Παθ Βέγκα υποδύεται την Έιβα Μέρσερ, δικηγόρο του Λίο με αμφισβητήσιμη πορεία και πολλά ενοχοποιητικά μυστικά, όμως με εξαιρετική πειθώ και νομικές γνώσεις.
  • Ο Πίτερ Μαρκ Κένταλ υποδύεται τον Σταν Λούμις, έναν μικρό αλλά πολύ αποτελεσματικό λαθρέμπορο που μοιραζόταν το ίδιο κελί με τον Λίο, τον οποίο βοήθησε μάλιστα να δραπετεύσει με επιτυχία πριν από 7 χρόνια, κερδίζοντας έτσι την εμπιστοσύνη του.
  • Η Ροσαλίν Ελμπάι υποδύεται την Τζούντι Γκούντγουιν, πρώην σύντροφο του Σταν και νυν σύζυγο του Μπομπ Γκούντγουιν, η οποία γνωρίζει τα πάντα γύρω από τις εκρηκτικές ουσίες.
  • Ο Τζάι Κόρτνεϊ υποδύεται τον Μπομπ Γκούντγουιν, εξαιρετικά οξύθυμο σύζυγο της Τζούντι, ο οποίος μπορεί να ανοίξει ακόμα και τα πιο απαιτητικά χρηματοκιβώτια σε ελάχιστα δευτερόλεπτα
  • Ο Τζόρνταν Μεντόζα υποδύεται τον RJ Acosta Jr, οδηγό της ομάδας του Λίο.

Ο Ρούφους Σιούελ ως Ρότζερ Σάλας και η Τάτι Γκάμπριελ ως Χάνα Κιμ. Photo Credits: Netflix

  • Ο Ρούφους Σιούελ υποδύεται τον Ρότζερ Σάλας, ιδιοκτήτη της «SLS», κορυφαίας εταιρίας σε θέματα χρηματοοικονομικής ασφάλειας, ο οποίος όμως κρύβει τα δικά του σκοτεινά μυστικά.
  • Η Τάτι Γκάμπριελ υποδύεται τη Χάνα Κιμ, υπάλληλο του Ρότζερ με έναν απώτερο όμως σκοπό και ένα σημαντικό μυστικό…
  • Η Νιούσα Νουρ υποδύεται τη Ναζάν Αμπάσσι, μία πράκτορα του FBI η οποία είναι πρώην χρήστης ουσιών και δεν έχει καταφέρει ακόμα να κερδίσει ξανά την εμπιστοσύνη της υπηρεσίας της, παρόλο που με τις πληροφορίες τις οποίες έχει ανακαλύψει μπορεί να καταστρέψει όλο το σχέδιο του Λίο.

Πάντως, το «Καλειδοσκόπιο» είναι εμπνευσμένο από μία πραγματική ληστεία, όταν τον Οκτώβριο του 2012 χάθηκαν εβδομήντα δισεκατομμύρια δολάρια σε ομόλογα στο κέντρο του Μανχάταν κατά τη διάρκεια του τυφώνα Sandy, και σίγουρα οι δημιουργοί του βρήκαν τον καταλληλότερο τρόπο να κερδίσουν το ενδιαφέρον και την περιέργεια του κοινού, με το πρωτότυπο τέχνασμά τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑNetflix: 10 σειρές και ταινίες που θα δούμε τον Ιανουάριο12.09.2018

Είτε επιλέξετε να δείτε τα επεισόδια με τη σειρά που σας έτυχε από το Netflix, είτε κάνετε τις δικές σας «αλχημείες», το μόνο σίγουρο είναι πως αργά ή γρήγορα όλα τα γεγονότα θα κλειδώσουν και θα αποκαλυφθεί το ολοκληρωμένο παζλ της ιστορίας, χωρίς «περικοπές» στην απόλαυση!

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b