MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε το τριήμερο των Φώτων: 10 κορυφαίες προτάσεις ψυχαγωγίας στην πόλη

10 προτάσεις για συναυλίες, θέατρο και χορό που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, την Παρασκευή 6, το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Ιανουαρίου.

Monopoli Team

ΜΟΥΣΙΚΗ

1. Οι Μουσικοί του Κουτιού στον Σταυρό του Νότου

Οι Μουσικοί του Κουτιού, Γιάννης Δίσκος, Δημήτρης Καζάνης, Λάμπης Κουντουρόγιαννης, Θανάσης Τσακιράκης, Βύρωνας Τσουράπης και Στέλιος Φραγκούς, που αγάπησε το κοινό τις Τετάρτες μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ1, έρχονται για πρώτη φορά στον Σταυρό του Νότου κάθε Παρασκευή του Ιανουαρίου. Πιο συγκεκριμένα, τις Παρασκευές 6, 13, 20 και 27 Ιανουαρίου, η μπάντα των 1.400 διασκευών υπόσχεται στο κοινό μια ξεχωριστή μουσική εμπειρία. Ανατολίτικη μουσική με αυθεντική ροκ, hip hop με ρεμπέτικα, indie και pop, λαϊκά και έντεχνα, συνδυάζονται μέσα από αγαπημένες διασκευές και απρόβλεπτα μουσικά “παντρέματα”.
Παρασκευή 6/1, 22:00 (Επόμενες συναυλίες: Παρασκευή 13, 20 και 27 Ιανουαρίου στις 22:00)

12€
Σταυρός του Νότου – Φραντζή και Θαρύπου 35-37, Νέος Κόσμος

2. 60 Years The Beatles 1963-2023: Οι The Beatles Live Tribute Band στο Κύτταρο Live

Με αφορμή τη συμπλήρωση εξήντα χρόνων από την κυκλοφορία του πρώτου LP των Beatles με τίτλο “Please Please Me”, την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2023, οι “The Beatles Live Tribute Band“, μια 15μελής “ορχήστρα” από καταξιωμένους μουσικούς, και πάνω απ’ όλα φανς της θρυλικής παρέας από το Λίβερπουλ, επιστρέφει στο Κύτταρο και χαρίζει ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στη σπουδαιότερη μπάντα του 20ου αιώνα, αποτυπώνοντας πιστά τις μεγαλύτερες στιγμές των “Σκαθαριών”, σε ένα συλλεκτικό μουσικό ταξίδι. Η παράσταση περνάει μέσα από όλο το φάσμα της μουσικής των Beatles, βασισμένη στις αυθεντικές εκτελέσεις από το 1963 έως τη διάλυση του γκρουπ το 1970, αλλά και από τη προσωπική μετέπειτα καριέρα τους.
Παρασκευή 6/1, 22:00
10€
Κύτταρο Live – Ηπείρου 48 και Αχαρνών, Αθήνα 

3. Η Παυλίνα Βουλγαράκη στο Half Note Jazz Club

Η Παυλίνα Βουλγαράκη επιστρέφει στο Half Note Jazz Club στις 6, 7 και 8 Ιανουαρίου, με ένα πρόγραμμα γεμάτο συγκινήσεις, αγάπη και ελπίδα. Από τους «Λαβύρινθους που φτιάχνουμε» να μάθουμε «πως συνεχίζεται η ζωή» που έγινε «Χίλιες ζωές» και όλα αυτά με μία «Ηλιαχτίδα» μέσα μας!
Παρασκευή 6/1 και Σάββατο 7/1 στις 22:30 και Κυριακή 8/1 στις 21:30
10€
Half Note Jazz Club – Τριβωνιανού 17, Μετς

4. Οι 48 ORES και η Lukia στο Gazarte Roof Stage

Οι 48 ORES έρχονται από τις 7 Ιανουαρίου και κάθε Σάββατο του Ιανουαρίου στο Gazarte Roof Stage παρέα με την Lukia και εγγυώνται το καλύτερο live party στην πόλη χωρίς κανένα taboo, με ένα dance playlist που θα κάψει σίγουρα τις θερμίδες των γιορτών. Προσοχή όμως. Μάς προτείνουν να φορέσουμε εκτός από την καλύτερή μας διάθεση και άνετα παπούτσια, γιατί όπως προειδοποιούν, δεν κάνουν απλές συναυλίες, αλλά party μέχρι τελικής πτώσης!
Σάββατο 7/1 στις 21:00 (Επόμενες συναυλίες: Σάββατο 14, 21 και 28 Ιανουαρίου στις 21:30)
10€
Gazarte Roof Stage – Βουτάδων 34, Γκάζι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ10 μεγάλες συναυλίες που μας κάνουν να ανυπομονούμε για το 202312.09.2018

ΘΕΑΤΡΟ

5. Pomona, σε σκηνοθεσία των Sigurdur F3 και Θωμά Μοσχόπουλου στο Θέατρο Πόρτα για 3 τελευταίες παραστάσεις

Το Θέατρο Πόρτα παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το σουρεαλιστικό θρίλερ «Pomona» του Alistair McDowall, σε συν-σκηνοθεσία του Sigurdur F3 και του Θωμά Μοσχόπουλου. Η τρομερή γοητεία του έργου, έγκειται στη μυστηριώδη δομή του, τον ελλειπτικό χαρακτήρα των σκηνών του και τη δυστοπική, αινιγματική του ατμόσφαιρα. Η αλληλουχία των συμβάντων παρασύρει σταδιακά τον θεατή σε μία ακαταμάχητη δίνη πιθανοτήτων, ενώ θα τολμούσε κανείς να πει πως η αποσπασματική του αφήγηση συνομιλεί με τις σύγχρονες τάσεις που αναγνωρίζουμε σε σειρές μυστηρίου, όπως ίσως το Lost, το Dark ή ακόμα και το Stranger Things. Δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι αν το έργο αφορά την εμπορεία βρεφών, την οργανωμένη μαστροπεία, το εμπόριο οργάνων, τη μαφία ή όλες τις θεωρίες συνομωσίας που γνωρίζουμε ταυτόχρονα. Ίσως να είναι κάτι από όλα αυτά ή όλα αυτά μαζί. Ή ίσως να είναι απλά ένα παιχνίδι RPG (Role Playing Game) όπου οι καταταλαιπωρημένοι χαρακτήρες του έργου είναι απλά παίκτες που συμμετέχουν με τη θέλησή τους, με σκηνοθέτη τον Τσάρλυ. Μπορούμε να είμαστε σίγουροι για το ποιος είναι ποιος και για το τι ισχύει στ’ αλήθεια; Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Στεφανία Ζώρα, Σίμος Κακάλας, Ειρήνη Μακρή, Άννα Μάσχα, Άλκης Μπακογιάννης, Γιώργος Παπαπαύλου, Φώτης Στρατηγός.
*Η παράσταση είναι ακατάλληλη για ανήλικους κάτω των 17 ετών
Παρασκευή 6/1 στις 21:00, Σάββατο 7/1 στις 21:00 και Κυριακή 8/1 στις 19:00
15€ – 20€
Θέατρο Πόρτα, Λεωφ. Μεσογείων 59, Αθήνα

6. Τα φώτα της πόλης, σε σκηνοθεσία Αμάλιας Μπένετ στο Θέατρο Rex

Ένα διαφορετικό μιούζικαλ παρουσιάζεται στο Εθνικό Θέατρο, σε σκηνοθεσία και χορογραφία της Αμαλίας Μπένετ, πρωτότυπη μουσική του Θοδωρή Οικονόμου και στίχους του Σταύρου Σταύρου. Με φόντο το οικονομικό Κραχ της Αμερικής, “Τα Φώτα της Πόλης“, το διαχρονικό και αξεπέραστο αριστούργημα του Τσάρλι Τσάπλιν, είναι μια ξεκαρδιστική κωμωδία και ταυτόχρονα μια αστική παραβολή που πραγματεύεται την κοινωνική αδικία, αλλά και την άδολη αγάπη. Υπόθεση: Ακολουθώντας την πλοκή της ταινίας του 1931, οι θεατές θα βρεθούν στον χώρο ενός κινηματογραφικού στούντιο, όπου ο Τσάρλι Τσάπλιν, ως άνεργος περιπλανώμενος Σαρλώ, ερωτεύεται μια τυφλή ανθοπώλισσα και κάνει τα πάντα προκειμένου να εξασφαλίσει τα χρήματα για την εγχείρηση που θα της χαρίσει την όραση. Ο ρακένδυτος ήρωας αγωνίζεται να επιβιώσει στο βίαιο περιβάλλον του ακραίου οικονομικού φιλελευθερισμού και με όπλο του τον αλτρουισμό και τη γενναιοδωρία, καταφέρνει να προσφέρει στην αγαπημένη του το πολυτιμότερο δώρο. Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί (Αλφαβητικά): Προκόπης Αγαθοκλέους, Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Φίλιππος Άνθης, Στέλλα Αντύπα, Θοδωρής Βραχάς, Σαββίνα Γιαννάτου, Νίκος Ιατρού, Έκτορας Λυγίζος, Υβόννη Μαλτέζου, Γρηγορία Μεθενίτη, Μάριο Μπανούσι, Κώστας Μπερικόπουλος, Ιωάννα Μπιτούνη, Νικόλας Ντούρος, Μίκης Παντελούς, Γιάννης Πρωτόπαππας, Κρις Ραντάνοφ, Θανάσης Ραφτόπουλος, Μαριάμ Ρουχάτζε, Κωνσταντίνος Σάμαα / Μουσικοί επί σκηνής: Διονύσης Βερβιτσιώτης, Παρασκευάς Κίτσος, Ιώ Λε Μολλέρ, Θοδωρής Οικονόμου, Δημήτρης Χουντής
Παρασκευή 6/1 και Σάββατο 7/1 στις 20:30 και Κυριακή 8/1 στις 19:00 
10-25€
Θέατρο Rex, Σκηνή Μαρίκα Κοτοπούλη – Πανεπιστημίου 48, Αθήνα

7. Ο Κύκλος των Χαμένων Ποιητών, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ασπιώτη στο Θέατρο Βρετάνια

Το θρυλικό έργο “Ο Κύκλος των χαμένων ποιητών” του Τομ Σούλμαν, παρουσιάζεται στο θέατρο Βρετάνια, σε θεατρική διασκευή του ίδιου του “οσκαρικού” συγγραφέα και σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Ασπιώτη. Υπόθεση: Δεκαετία του ’60, ο αντισυμβατικός καθηγητής λογοτεχνίας Τζον Κήτινγκ έρχεται να διδάξει στο συντηρητικό ιδιωτικό λύκειο Γουέλτον, όπου οι μαθητές μεγαλώνουν υπακούοντας στις αυστηρές, θεμελιώδεις αρχές του σχολείου: “Παράδοση! Τιμή! Πειθαρχία! Υπεροχή!”. Ο κ. Κήτινγκ, με βασικό εργαλείο του την ποίηση, θα τους μάθει σταδιακά πώς να αγνοούν τις προκαταλήψεις, τις συνήθειες και τις επιρροές τις οποίες μας επιβάλλουν οι γονείς, οι παραδόσεις και η κοινωνία μας, πώς να έχουν τη δική τους οπτική στα πράγματα και πώς να επιτρέψουν στην πραγματική τους φύση να μιλήσει. Ο αντισυμβατικός αλλά ουσιαστικός τρόπος διδασκαλίας του, θα καταφέρει να εμπνεύσει τον καθένα από τους νεαρούς μαθητές οι οποίοι, κάνοντας την προσωπική τους επανάσταση, θα ακολουθήσουν την κλίση τους, ενάντια στο κατεστημένο. Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Άκης Σακελλαρίου, Τάσος Χαλκιάς, Σπύρος Τσεκούρας, Πάνος Ζυγούρος, Θοδωρής Θεοδωρακόπουλος, Νικόλας Παπαϊωάννου, Θησέας Παπαπαναγιώτου, Στέφανος Παπατρέχας, Σταύρος Τσουμάνης, Τάσος Τυρογαλάς, Αλέξανδρος Τωμαδάκης, Ειρήνη Λαφαζάνη, Λυδία Στέφου.
Παρασκευή 6/1 και Σάββατο 7/1 στις 21:00 και Κυριακή 8/1 στις 19:15 
13-25€
Θέατρο Βρετάνια – Πανεπιστημίου 7, Αθήνα

8. Μαθήματα Κωμωδίας, του Θοδωρή Αθερίδη στο Μικρό Παλλάς

Τα «Μαθήματα κωμωδίας» του Θοδωρή Αθερίδη, μετά από τα συνεχόμενα sold out της περσινής θεατρικής σεζόν, παρουσιάζονται για 2η χρονιά στο Μικρό Παλλάς. Η ξεκαρδιστική αυτή παράσταση διεισδύει στο χώρο της εκπαίδευσης των ηθοποιών που θέλουν να μάθουν πως να κάνουν κωμωδία και επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο πως «το να μάθει κανείς να γελά μ’ αυτό που τον βασανίζει, οδηγεί στη λύση και την κάθαρση». Υπόθεση: Οι αυτοσχεδιασμοί και οι ασκήσεις 4 φιλόδοξων κωμικών ηθοποιών καθώς και η διαμόρφωση των σχέσεων μεταξύ τους, αφηγούνται μια ιστορίας, όπου οι ήρωές της αντιστέκονται με τον τρόπο που μπορεί ο καθένας στο ζοφερό τοπίο των καιρών μας. Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Θοδωρής Αθερίδης, Δήμητρα Ματσούκα, Αντώνης Κρόμπας, Δημήτρης Σαμόλης, Αναστασία Τσιλιμπίου.
Παρασκευή 6/1 και Σάββατο 7/1 στις 18:00 και στις 21:00 και Κυριακή 8/1 στις 20:00
14-22€
Μικρό Παλλάς – Αμερικής 2 (Στοά Σπυρομήλιου), Αθήνα

9. Το κουκλόσπιτο, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου στο Θέατρο Πορεία

Στο Θέατρο Πορεία παρουσιάζεται η παράσταση “Το κουκλόσπιτο” σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου, πιστή στην ρεαλιστική αποτύπωση της ιστορίας “απελευθέρωσης” της Νόρας, μίας γυναίκας εγκλωβισμένης στον γάμο της και στην κοινωνία, που αφηγήθηκε ο Χένρικ Ίψεν 144 χρόνια πριν. Υπόθεση: O γάμος της Νόρας και του Χέλμερ αρχίζει να καταρρέει, όταν η αποκάλυψη ενός ψέματος άρει κάθε βεβαιότητα, φανερώνει την παντελή έλλειψη επικοινωνίας μεταξύ τους και τις πραγματικές διαστάσεις της σχέσης τους, οδηγώντας τους στο τέλος της αθωότητας. Ποινικά κολάσιμες πράξεις, ωμοί εκβιασμοί, φόβοι, αγωνίες, αυτοκτονικές σκέψεις, εναλλάσσονται με την αγάπη, την ελπίδα, το φλερτ, τη χαρά, τα ιδεώδη της τέλειας οικογένειας, της κοινωνικής ανόδου και της οικονομικής ευμάρειας – όλα αυτά μέχρι την τελική αναμέτρηση με την Αλήθεια, η οποία θα σαρώσει τα πάντα χωρίς οίκτο για κανέναν από τους δύο πρωταγωνιστές. Είναι αυτή η Αλήθεια που θα οδηγήσει τη Νόρα στην επείγουσα διατύπωση του αμλετικού αιτήματος για την αναζήτηση του Εγώ. Είναι αυτή η Αλήθεια που δυσκολεύεται να μεταδοθεί – πολύ περισσότερο σήμερα, στα χρόνια της ακραίας διασύνδεσης. Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Λένα Παπαληγούρα, Γιώργος Χριστοδούλου, Θανάσης Δόβρης, Κώστας Βασαρδάνης, Βίκυ Κατσίκα, Όλγα Δαλέκου, Κρυσταλία Θεοδώρου
Σάββατο 7/1 στις 18:00 και στις 21:00 και Κυριακή 8/1 στις 19:00
15-25€
Θέατρο Πορεία – Τρικόρφων 3-5 και 3ης Σεπτεμβρίου 69, Πλατεία Βικτωρίας

ΧΟΡΟΣ

10. No exit, της Αγγελικής Τρομπούκη για δύο τελευταίες παραστάσεις στο Μικρό Θέατρο Κεραμεικού

Το «No exit», σε σύλληψη και χορογραφία της Αγγελικής Τρομπούκη, μετατρέπεται από θεατρικό κείμενο σε κίνηση και παρουσιάζεται για δύο ακόμα παραστάσεις στο Μικρό Θέατρο Κεραμεικού. Βασισμένο στο έργο του Jean – Paul Sartre, «Κεκλεισμένων των Θυρών», η παράσταση αποτυπώνει τη μετατροπή ενός θεατρικού κειμένου σε κίνηση. Τρεις χορευτές και ένας μουσικός επί σκηνής αναλαμβάνουν τους ρόλους του έργου. Η παράσταση επικεντρώνεται σε τρεις από τους σημαντικότερους άξονες της δραματουργίας του κειμένου (αυτούς του Χρόνου, του Χώρου και του Άλλου), οι οποίοι αποτελούν συνδετικό πέρασμα από το κείμενο στο σώμα. Παίζουν οι: Λαμπρινή Γκόλια, Πλωτίνος Ηλιάδης, Εμμανουέλα Πεχυνάκη, Ανδρέας Κουρέτας.
Σάββατο 7/1 και Κυριακή 8/1 στις 19:00
14€ – 17€
Μικρό Θέατρο Κεραμεικού – Ευμολπιδών 13, Γκάζι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΧριστούγεννα στο Θέατρο: Κερδίστε προσκλήσεις για τις καλύτερες παραστάσεις της χρονιάς12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b