MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΜΟΥΣΙΚΗ

10 μεγάλες συναυλίες που μας κάνουν να ανυπομονούμε για το 2023

Όλα δείχνουν ότι το 2023 θα είναι μία από τις πιο συναρπαστικές -συναυλιακά- χρονιές. Τι κι αν είναι μόλις Ιανουάριος; Ήδη έχουν ανακοινωθεί δέκα πολυαναμενόμενες συναυλίες διεθνών καλλιτεχνών, που μας κάνουν να ανυπομονούμε.

Τατιάνα Γεωργακοπούλου | 04.01.2023

Η φετινή χρονιά προβλέπεται κάτι παραπάνω από συναρπαστική. Πριν καλά-καλά μπει το 2023, είχαν ήδη ανακοινωθεί συναυλίες μεγάλων, διεθνών superstars, αλλά και ανερχόμενων συγκροτημάτων της ευρωπαϊκής σκηνής, που μας έκαναν να θέλουμε να αποχωριστούμε ακόμα περισσότερο το 2022.

Μιας και οι επιλογές είναι πολλές και τα εισιτήρια σιγά-σιγά φεύγουν, εμείς συγκεντρώσαμε σε μία λίστα τις πιο πολυαναμενόμενες συναυλίες της χρονιάς, για να σημειώσετε στο ημερολόγιο σας τα “must” μουσικά ραντεβού του χρόνου.

#1 Amenra | 24 Φεβρουαρίου 2023

Μετά την εκρηκτική εμφάνισή τους στο τελευταίο Rockwave, στο πλευρό των Social Distortion, Allochiria, Κροταλίας και Half Gramme of Soma, οι σαρωτικοί Βέλγοι Amenra έρχονται για έκτη φορά στη χώρα μας, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά ότι δεν αντέχουν μακριά από το ελληνικό κοινό -και τα αισθήματα είναι αμοιβαία. Στην έκτη τους συναυλία στην Ελλάδα, λοιπόν, οι Amenra επιστρέφουν ως headliners, για μία δική τους πλήρη εμφάνιση, όπως ακριβώς τους αξίζει, ώστε να απολαύσουμε στην ολότητά του το νέο τους άλμπουμ, «De Doorn», αλλά και τις παλαιότερες επιτυχίες τους.
Που: Gagarin 205, Λιοσίων 205, Αθήνα
Εισιτήριο:27€

#2 Brutus | 29 Απριλίου 2023

Άλλο ένα συγκρότημα από το Βέλγιο θα φιλοξενήσει στη σκηνή του το Gagarin το 2023. Τον Απρίλιο θα υποδεχτούμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα τους Brutus, ένα από τα πλέον καθηλωτικά live acts της ευρωπαϊκής post-hardcore σκηνής, στην καλύτερη στιγμή τους. Έχοντας παίξει στα μεγαλύτερα φεστιβάλ της Ευρώπης, και με το ολοκαίνουριο, τρίτο άλμπουμ τους “Unison Life” στις αποσκευές τους, οι Brutus έρχονται για να αποδείξουν ότι είναι αποφασισμένοι να βάλουν το λιθαράκι τους στην post-hardcore σκηνή, κάνοντας μουσική για όλο και μεγαλύτερο κοινό και stages.
Που: Gagarin 205, Λιοσίων 205, Αθήνα
Εισιτήριο: Φάση Α’ 26€

#3 Nightwish | 7 Ιουνίου

Το συναυλιακό καλοκαίρι φαίνεται ότι θα ανοίξουν οι Nightwish. Οι Φινλανδοί “γίγαντες” της συμφωνικής metal έρχονται ξανά στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του Release Athens Festival – το οποίο μέχρι τώρα έχει κάνει γνωστές τρεις ημερομηνίες για το καλοκαίρι, με τους Nightwish να κάνουν την αρχή, με την όγδοη παγκόσμια περιοδεία τους, «Human. :II: Nature World Tour». Το αγαπημένο συγκρότημα του ελληνικού κοινού υπόσχεται να μας χαρίσει ένα σετ με τραγούδια από ολόκληρη τη διαδρομή του, στη μεγαλύτερη συναυλία που έχουν δώσει ποτέ στη χώρα μας – και όλα δείχνουν ότι στην Πλατεία Νερού μάς περιμένει ένα οπτικοακουστικό υπερθέαμα, ιδανική αρχή για το φετινό καλοκαίρι.
Που: Πλατεία Νερού, Λεωφ. Ποσειδώνος
Εισιτήρια: Προπώληση + ΑΜΕΑ 50€, VIP 130€, Προσφορά διημέρου/Nightwish και Helloween: 85€

#4 Helloween | 17 Ιουνίου

Άλλο ένα μεγάλο όνομα της metal σκηνής μάς επιφυλάσσει για αυτό το καλοκαίρι το Release: Δέκα χρόνια μετά την τελευταία τους εμφάνιση στη χώρα μας, οι Helloween, επιστρέφουν για μία μεγάλη συναυλία και υπόσχονται να μας χαρίσουν μία από τις σπουδαιότερες metal βραδιές της ζωής μας. Η εμβληματική μπάντα από την Γερμανία, έρχεται στην Ελλάδα, έτσι όπως τους αγαπήσαμε, στην “ολοκληρωμένη” μορφή τους -μετά την επιστροφή των Michael Kiske και Kai Hansen- και με ένα νέο κεφάλαιο να έχει ανοίξει για εκείνους, με την κυκλοφορία του ομώνυμου δίσκου, το 2021. Έτσι, με ένα setlist έκπληξη, στις 17 Ιουνίου θα ακούσουμε νέα τραγούδια από το άλμπουμ “Helloween”, αλλά και τους κλασικούς ύμνους “Ride The Sky”, “A Tale That Wasn’t Right”, “Eagle Fly Free”, “Power”, “I Want Out” και πολλά ακόμα.
Που: Πλατεία Νερού, Λεωφ. Ποσειδώνος
Εισιτήρια: Προπώληση 45€, VIP 120€, Προσφορά διημέρου/Nightwish και Helloween: 85€

#5 Robbie Williams | 1 Ιουλίου

Ίσως η πρώτη ανακοίνωση που μας έπεισε ότι αυτό το καλοκαίρι θα είναι διαφορετικό από τα άλλα ήταν εκείνο της επιστροφής του Robbie Williams στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του Rockwave. Ναι, ο Βρετανός superstar που έχουμε αγαπήσει όσο κανέναν άλλο, εκπληρώνει επιτέλους την υπόσχεση που έδωσε στο ελληνικό κοινό, πριν από εφτά χρόνια, στην τελευταία του εμφάνιση στη χώρα μας και επιστρέφει, για να γιορτάσει εδώ τα 25 χρόνια της εμβληματικής καριέρας του. Όσοι έζησαν την αξέχαστη εμπειρία μίας συναυλίας του Robbie το 2015 ξέρουν τι τους περιμένει, οι υπόλοιποι πρέπει να περιμένουν υπομονετικά για το πιο φαντασμαγορικό show της χρονιάς.
Που: Terra Vibe
Εισιτήρια: Γενική Είσοδος Φάση 1: 49,50 ευρώ, Φάση 2: 55 ευρώ, Φάση 3: 60,50 ευρώ, Φάση 4: 66 ευρώ, Golden Standing 99 ευρώ, VIP (A & B) 99 ευρώ

#6 Florence and the Machine | 2 Ιουλίου

Το 2019, λίγο πριν ξεσπάσει η πανδημία, η Αθήνα έζησε μία από τις πιο αξέχαστες συναυλιακές στιγμές της, όταν οι Florence and the Machine έδωσαν τρεις συναυλίες – δύο sold out στο Ηρώδειο και μία στο Ολυμπιακό Κέντρο Γαλατσίου. Από τότε έχουν περάσει τρία χρόνια, η αγάπη μας για την Florence έχει μεγαλώσει και για αυτό έχουμε μάλλον να ευχαριστήσουμε το πιο πρόσφατο άλμπουμ τους, “Dance Fever”. Στο πλαίσιο αυτού του δίσκου, πραγματοποίησαν μία παγκόσμια περιοδεία, η οποία θα τους φέρει και στη χώρα μας. The Dog Days are Over, λοιπόν, αφού την Κυριακή 2 Ιουλίου 2023, στην πρώτη ημέρα του Ejekt Festival, headliners δεν θα είναι άλλοι από το αγαπημένο μας συγκρότημα.
Που: Πλατεία Νερού
Εισιτήρια: Φάση Β 60€, VIP 155€

#7 Deep Purple, Saxon | 7 Ιουλίου

Τον Νοέμβριο, πριν καλά καλά προλάβουμε να συνέλθουμε από το περσινό συναυλιακό καλοκαίρι, ανακοινώθηκαν τα πρώτα ονόματα του φετινού Rockwave, που δεν ήταν άλλα από τους θρυλικούς Deep Purple και την μπάντα – επιτομή του heavy metal, Saxon. Την Παρασκευή 7 Ιουλίου, οι hard rock – heavy metal ήχοι δύο θρυλικών συγκροτημάτων θα ταρακουνήσουν το Terra Vibe. Με τον Steve Morse να έχει αποχωρήσει από το συγκρότημα -τον αντικατέστησε ο παραπάνω από ικανός Simon McBride των Sweet Savage- και με ένα νέο άλμπουμ στα σκαριά, η εμφάνιση των Deep Purple θα έχει σίγουρα μεγάλο ενδιαφέρον. Εξάλλου, πρόκειται για ένα από τα πιο σπουδαία συγκροτήματα στην ιστορία.
Που: Terra Vibe
Εισιτήρια: Γενική είσοδος: 49,50 ευρώ, Golden Standing: 93,50 ευρώ, Vip (A και B): 93,50 ευρώ

#8 Black Keys | 8 Ιουλίου

Κι επειδή το Rockwave φέτος είναι γεμάτο εκπλήξεις, το Terra Vibe φέτος δεν θα φιλοξενήσει μόνο τον Robbie Williams, τους Deep Purple και τους Saxon, αλλά και τους Black Keys. Οκτώ χρόνια μετά τη δυναμική τους εμφάνισή στην Ελλάδα, οι Black Keys επιστρέφουν στο Rockwave Festival 2023 για old-fashioned rock ‘n roll πάρτι, όπως αυτά που τόσο έχουμε αγαπήσει. Το ντουέτο των Dan Auerbach και Patrick Carney θα μας χαρίσει μια από τις κορυφαίες μουσικές στιγμές της χρονιάς, αφού για πρώτη φορά θα ακούσουμε live τα τραγούδια του πιο πρόσφατου δίσκου τους, Dropout Boogie και φυσικά θα χορέψουμε -όπως το 2015- με τις παλαιότερες επιτυχίες τους.
Που: Terra Vibe
Εισιτήρια: Γενική Είσοδος Φάση A’ 49,50 ευρώ, Φάση B’ 55 ευρώ, Ταμείο 60 ευρώ / Golden Standing 99 ευρώ, VIP (A – B) 99 ευρώ

#9 Arctic Monkeys, The Hives, Willie J Healey | 19 Ιουλίου

Τέσσερα χρόνια μετά την αξέχαστη συναυλία τους στο Terra Vibe, ο Alex Turner και οι Αrctic Monkeys επιστρέφουν στην Αθήνα το καλοκαίρι του 2023, για να αποδείξουν για ακόμη μια φορά ότι δικαίως θεωρούνται ένα από τα κορυφαία συγκροτήματα των ημερών μας. Με αμέτρητες επιτυχίες και σπουδαίες live εμφανίσεις -μεταξύ αυτών και εκείνη στην Μαλακάσα το 2018- στο ενεργητικό τους, οι Arctic Monkeys έρχονται στην Αθήνα στην πιο ώριμη φάση τους, με έναν ολοκαίνουριο δίσκο στις αποσκευές τους, το αριστουργηματικό The Car (έχουμε μιλήσει γι’ αυτόν εδώ). Μαζί με τους AM θα εμφανιστούν οι εκρηκτικοί Σουηδοί rock stars The Hives, στην πρώτη τους εμφάνιση στην Ελλάδα, αλλά και o ξεχωριστός Βρετανός τραγουδιστής Willie J Healey. Τα εισιτήρια έχουν βγει δυστυχώς sold out.
Που: Πλατεία Νερού

#10 Imagine Dragons | 6 Σεπτεμβρίου

Όλα δείχνουν ότι το φετινό -σούπερ γεμάτο και συναρπαστικό- συναυλιακό καλοκαίρι θα κλείσει με τους Imagine Dragons. Ένα από τα πιο δημοφιλή αμερικανικά συγκροτήματα της γενιάς τους, οι Imagine Dragons, πρόκειται να βρεθούν για πρώτη φορά στη χώρα μας στις 6 Σεπτεμβρίου του 2023, για μια μεγάλη συναυλία στο ΟΑΚΑ. Το πιο Radioactive pop-rock συγκρότημα του 21ου αιώνα από το Las Vegas, θα επισκεφτεί τη χώρα μας στο πλαίσιο του «Mercury World Tour», θυμίζοντας μας όλα όσα έχουμε αγαπήσει από εκείνους και τη δισκογραφία τους.
Που: ΟΑΚΑ
Εισιτήρια: GA 1: ​76,5​0€​, GA 2: ​58,5​0€​

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο soundtrack του 2022: Ποιο τραγούδι ξεχώρισε μέσα στη χρονιά;12.09.2018

Περισσότερα από TOP 10
VIMA_WEB3b