MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Θέατρο Τέχνης: Συζήτηση για τις έμφυλες διακρίσεις με αφορμή την παράσταση «Photograph 51»

Στη σκηνή του Υπογείου του Θεάτρου Τέχνης, λίγο πριν την παράσταση «Photograph 51», πέντε γυναίκες καλούνται να μιλήσουν για τον σεξισμό που αντιμετωπίζει μια γυναίκα τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο.

Θέατρο Τέχνης: Συζήτηση για τις έμφυλες διακρίσεις με αφορμή την παράσταση «Photograph 51»
Φωτογραφία: Spyros Perdiou
Monopoli Team

Τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2023, ώρα 18:00-20:00, στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν, θα πραγματοποιηθεί, με αφορμή την παράσταση «Photograph 51», η συζήτηση «Αν δεν ήταν γυναίκα…», με εισηγήτρια τη Χριστίνα Γαλανοπούλου δημοσιογράφο.

Ομιλήτριες:
  • Λένα Δροσάκη ηθοποιός
  • Mαριάννα Κάλμπαρη καλλιτεχνική διευθύντρια Θεάτρου Τέχνης
  • Άννα Κανδαράκη κλινική ψυχολόγος
  • Όλγα Κεφαλογιάννη βουλευτής, τ. Υπουργός
  • Ζένια Σαριδάκη ιατρός, πρόεδρος Ένωσης Παθολόγων Ογκολόγων Ελλάδας

Λίγα λόγια για την εκδήλωση

Τον Μάιο του 1952 η ερευνήτρια Ρόζαλιντ Φράνκλιν κατάφερε πρώτη να αποτυπώσει σε μία φωτογραφία το ανθρώπινο DNA, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για τις εντυπωσιακές ιατρικές ανακαλύψεις που συνέβησαν μετέπειτα, όπως τα φάρμακα και τα εμβόλια. Όλοι της οι συνεργάτες απέκτησαν φήμη, βραβεύτηκαν με βραβείο Νόμπελ και σήμερα αποτελούν σημεία αναφοράς στην επιστημονική έρευνα. Η ίδια όμως όχι. Ίσως γιατί δεν πρόλαβε. Ίσως γιατί δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ για τη δόξα. Ίσως επειδή ήταν γυναίκα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑPhotograph 51, της Άννα Ζίγκλερ σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά στο Θέατρο Τέχνης12.09.2018

Στη σκηνή του Υπογείου, λίγο πριν την παράσταση «Photograph 51», η ηθοποιός που ενσαρκώνει την Ρόζαλιντ Φράνκλιν και πέντε γυναίκες που έχουν παλέψει και διακριθεί σε διαφορετικούς επαγγελματικούς τομείς, συζητούν για το τι καλείται να αντιμετωπίσει τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο μια γυναίκα σήμερα, απλώς και μόνο… επειδή είναι γυναίκα.

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b