MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
05
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για τη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου

Μερικές δικές μας προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην πόλη, τη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου.

Monopoli Team

ΜΟΥΣΙΚΗ

1. Vienna Mozart Orchestra: Η διάσημη βιενέζικη ορχήστρα σε μια πρωτοχρονιάτικη συναυλία στο Christmas Theater

Η διάσημη Ορχήστρα Μότσαρτ της Βιέννης, μετά το sold out στο Ηρώδειο, έρχεται ξανά για μια γιορτινή πρωτοχρονιάτικη συναυλία στην ανθοστόλιστη αίθουσα του Christmas Theater. Ζήστε την μαγεία της μουσικής με την αυθεντική Vienna Mozart Orchestra. Οι δεξιοτέχνες μουσικοί της Ορχήστρας παρουσιάζουν ένα ταξίδι μεταφέροντας το αθηναϊκό κοινό στη Βιέννη του 18ου αιώνα, ερμηνεύοντας μερικά από τα γνωστότερα και πιο αγαπημένα έργα του Μότσαρτ και των Στράους. Η ορχήστρα είναι διάσημη και για τα κοστούμια της καθώς οι μουσικοί της είναι ντυμένοι με αυθεντικά ρούχα και περούκες εποχής. Με την ορχήστρα θα εμφανισθούν επίσης σοπράνο από την Όπερα της Βιέννης σε γνωστές και αγαπημένες άριες, για να μας χαρίσουν υπέροχες στιγμές και να μας ταξιδέψουν στην μαγική ατμόσφαιρα της Βιέννης..
Δευτέρα 2/1, 20:30
13€ – 68€
Christmas Theater, Λεωφόρος Βεΐκου 139, Γαλάτσι

2. Ο Άγγελος Πεντάρης στο Faust Athens

Photo by Facebook Angelo Pentaris

Το 2023 μπαίνει στο Faust με θόρυβο και στις 2 Ιανουαρίου, καλωσορίζει τη νέα χρόνια με τον δυναμικό και ενθουσιώδη Άγγελο Πεντάρη υπό τον ρυθμό των ντραμς. Στον απόηχο των εορταστικών πυροτεχνημάτων, η ξέφρενη διασκέδαση συνεχίζεται, με τον Άγγελο να δίνει το τέμπο, και το Faust Athens να γεμίζει με μουσική, τραγούδι και χορό. Red Hot Chili Peppers, Arctic Monkeys και 2Pac συναντούν Taylor Swift, Dua Lipa και Lizzo, σε μια βραδιά που θα ξεσηκώσει με διασκευές και remixes κορυφαίων επιτυχιών των τελευταίων δεκαετιών, από τα ξέφρενα 90s μέχρι σήμερα. Το πρόγραμμα που μαζί με τον Άγγελο Πεντάρη, επιμελείται ο DJ Πέτρος Ανδρούτσος θα εμπλουτίσουν οι επιλογές του κοινού, διαμορφώνοντας την ενέργεια και διάθεση της συναυλίας και δημιουργώντας έτσι μια ξεχωριστή taylormade εμπειρία σχεδιασμένη ειδικά για το κοινό.
Δευτέρα 2/1, 21:00
7€ (εισιτήριο θεάματος, δεν περιλαμβάνει ποτό)
Faust – Bar- Theatre – Arts, Καλαμιώτου 11 & Αθηναϊδος 12, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι Brutus για πρώτη φορά στην Ελλάδα, για ένα live στο Gagarin 20512.09.2018

3. Be our guest: Ο Μάριος Φραγκούλης και ο Γιώργος Περρής μάς υποδέχονται στο Παλλάς

Μάριος Φραγκούλης και ο Γιώργος Περρής με τα γιορτινά τους και με την πιο λαμπερή τους διάθεση, σας υποδέχονται στο Θέατρο Παλλάς σε ένα πρόγραμμα που έφτιαξαν ειδικά για τα φετινά Χριστούγεννα με κοσμοαγάπητες μελωδίες που τραγουδούν για πρώτη φορά! Από τη μαγική τους συναυλία δεν θα λείψουν τα τραγούδια από ταινίες του Disney, οι μελωδίες των Χριστουγέννων και κάποια από τα αγαπημένα τους μιούζικαλ που πάντα σκορπίζουν μαγεία στις καρδιές των μικρών και μεγάλων θεατών. Αφεθείτε στο στροβιλισμό ενός βαλς από το Beauty and the Beast ή την Σταχτοπούτα, τσουγκρίστε τα ποτήρια σας με Jingle Bells και ξεφαντώστε με χιούμορ στο ρυθμό των τραγουδιών από τα μιούζικαλ που λατρεύει όλη η οικογένεια, όπως η Mary Poppins και το Lion King! Μαζί με τον Μάριο και τον Γιώργο μία 10μελής ορχήστρα δεξιοτεχνών σολίστ, θα ερμηνεύσει όλες τις μεγαλειώδεις μελωδίες που παραμένουν αναλλοίωτες στο πέρασμα του χρόνου και συνεχίζουν να γεμίζουν τον αέρα με χρυσόσκονη σε κάθε άκουσμά τους.
Δευτέρα 2/1, 20:30 (Επόμενη συναυλία Τρίτη 3 Ιανουαρίου)
25€ – 75€
Θέατρο Παλλάς, Βουκουρεστίου 5, Αθήνα

ΘΕΑΤΡΟ

4. Θέλω να σου κρατάω το χέρι: Η παράσταση του Τάσου Ιορδανίδη, σε σκηνοθεσία Θάλειας Ματίκα για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο Άλφα – Ληναίος-Φωτίου

Credits: Ελίνα Γιουνανλή

Στις 17 Οκτωβρίου 1963, οι Beatles ηχογραφούσαν για πρώτη φορά σε FourTrack το τραγούδι τους I Want to Hold Your Hand (Θέλω να σου κρατάω το χέρι). Το νούμερο ένα χιτ του 1964 στη Βρετανία έδωσε το 2021 την έμπνευση στον Τάσο Ιορδανίδη για τη συγγραφή ενός σύγχρονου θεατρικού έργου που αγαπήθηκε πολύ, την περσινή χειμερινή θεατρική περίοδο, από το Αθηναϊκό κοινό. Ο Τάσος Ιορδανίδης και η Θάλεια Ματίκα επιστρέφουν στη σκηνή του Θεάτρου Άλφα – Ληναίος-Φωτίου ως «παράνομοι» εραστές που αναζητούν διέξοδο στα προβλήματα των γάμων τους. Υπόθεση: To σκηνικό είναι ένα δωμάτιο σε ένα ξενοδοχείο ημιδιαμονής. Και οι δυο τους. Απέναντι αλλά και δίπλα. Μαζί αλλά και χωριστά. Μία γυναίκα και ένας άντρας ή-αν προτιμάτε-ένας άντρας και μια γυναίκα, σ´ένα συναισθηματικό και ψυχολογικό bras de fer. Είναι και οι δύο γονείς. Έχουν και οι δύο τα δίκια τους. Έχουν κάνει και οι δύο λάθη. Η παγκόσμια δραματουργία έχει συχνά ασχοληθεί με το ζήτημα των ανθρώπινων σχέσεων, με τις ανάγκες των δύο φύλων, με τα θέλω τους και τα πρέπει τους, ίσως επειδή ο θεατής άμεσα ή έμμεσα μπορεί να ταυτιστεί πολύ εύκολα και να κινητοποιηθεί συναισθηματικά. Οι δύο ήρωες μάς «προσκαλούν» να ισορροπήσουμε ανάμεσα στο γέλιο και το δάκρυ και να αντιληφθούμε, μέσα από τις συναντήσεις τους, ότι αυτό που ψάχνουμε όλοι μας στο τέλος της ημέρας είναι η ουσιαστική συντροφικότητα. Κάποιον να μας κρατάει το χέρι. Θα τα καταφέρουν;
Δευτέρα 2/1, 21:00 (Επόμενες παραστάσεις: Πέμπτη, Παρασκευή & Σάββατο στις 21:00, Κυριακή στις 19:00)
8€ – 16€
Θέατρο Άλφα – Ληναίος – Φωτίου, 28ης Οκτωβρίου 37, Αθήνα

5. Photograph 51, της Άννα Ζίγκλερ σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά στο Θέατρο Τέχνης

Photo: Spyros Perdiou

Το πολυβραβευμένο έργο της Anna Ziegler«Photograph 51», παρουσιάζεται στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν, σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά. Το έργο μετά τη θριαμβευτική του πορεία στο West End του Λονδίνου (βραβείο πρώτου γυναικείου ρόλου για την Νικόλ Κίντμαν) παρουσιάζεται πρώτη φορά στην Ελλάδα για να μας αφηγηθεί την αληθινή ιστορία της Ρόζαλιντ Φράνκλιν, της ερευνήτριας που τον Μάιο του 1952 κατάφερε πρώτη να αποτυπώσει σε μία φωτογραφία το ανθρώπινο DNA, ανοίγοντας το δρόμο στις εντυπωσιακές ιατρικές ανακαλύψεις, φάρμακα, θεραπείες και εμβόλια που έχουν γίνει σήμερα κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Όλοι οι συνεργάτες της Ρόζαλιντ έγιναν διάσημοι, πήραν Νόμπελ, αποτελούν σήμερα σημεία αναφοράς στην επιστημονική έρευνα. Η Ρόζαλιντ όμως όχι. Ίσως γιατί δεν πρόλαβε. Ίσως γιατί η ίδια δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ για τη δόξα. Ίσως επειδή ήταν γυναίκα. Ένα έντονα πολιτικό μα και ταυτόχρονα ιδιαίτερα ευαίσθητο έργο γύρω από την κοινωνική ευθύνη της σύγχρονης επιστήμης, γύρω από τον αγώνα μιας γυναίκας να βρει ισότιμη θέση σε μια ανδροκρατούμενη κοινότητα, γύρω από την αφοσίωση του επιστήμονα σε ένα ευρύτερο όραμα που μπορεί να δικαιολογήσει ακόμα και την αυτοθυσία του προς χάριν της κοινής προόδου, και εν τέλει γύρω από την αυθεντικότητα του χαρακτήρα και την αναζήτηση του νοήματος στη δημιουργία και στην προσφορά. Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Λένα Δροσάκη, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Δημήτρης Πασσάς, Δημήτρης Μαγγίνας, Μάνος Στεφανάκης.
Δευτέρα 2/1, 21:00 (και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00)
14€ – 18€
Θέατρο Τέχνης, Υπόγειο, Πεσμαζόγλου 5, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔιέξοδος στην Τέχνη: Ένα πρωτότυπο εργαστήριο θεάτρου για εφήβους από το Θέατρο Τέχνης12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b