MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

«Βασιλιάς» παραμένουν τα μετρητά για τους Έλληνες

Μπορεί η ψηφιοποίηση, που εντάθηκε απότομα με την πανδημία του κορονοϊού, να έχει περιορίσει την χρήση των μετρητών στην Ευρωζώνη – μάλιστα η Ελλάδα ήταν από τις χώρες με τη μεγαλύτερη μείωση -, αλλά το ρευστό δεν έχει χάσει ακόμη τον «θρόνο» του.

Monopoli Team

Αυτό προκύπτει από έρευνα (Δεκέμβριος 2022) της ΕΚΤ για τις συνήθειες πληρωμών των κατοίκων της Ευρωζώνης στην οποία διαπιστώνεται ότι οι άνθρωποι συνεχίζουν να εκτιμούν τα κύρια πλεονεκτήματα της χρήσης μετρητών και συγκεκριμένα, την δυνατότητα καλύτερου ελέγχου των εξόδων τους, καθώς και την ανωνυμία και το απόρρητο των συναλλαγών τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕφιαλτική χρονιά για τον Ρομάν Αμπράμοβιτς – Από το Champions League, στη δηλητηρίαση και τη «φτώχεια»12.09.2018

Οι Έλληνες είναι από τους Ευρωπαίους που έχουν σε μεγάλη υπόληψη τα μετρητά, καθώς το 35% των ερωτηθέντων θεωρούν πολύ σημαντικό, και επιπλέον 34% αρκετά σημαντικό, να έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν με μετρητά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚαρέλιας: 15ος μισθός και έκτακτες παροχές στους εργαζόμενους12.09.2018

Τα μετρητά που λαμβάνονται ως μέρος του εισοδήματος θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη χρήση μετρητών στις συναλλαγές, όπως αναφέρει η έρευνα της ΕΚΤ. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι περισσότεροι πολίτες της ζώνης του ευρώ (85%) δεν λάμβαναν τακτικό εισόδημα σε μετρητά. Το ποσοστό αυτό ήταν οριακά υψηλότερο το 2019, στο 87%.

Διαβάστε περισσότερα στο insider.gr.

Περισσότερα από Περίεργα
VIMA_WEB3b