MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Πρωτοχρονιάτικο Home Cinema: 9 ταινίες που θα δούμε το Σαββατοκύριακο σε TV και online πλατφόρμες

Συγκεντρώσαμε όσες ταινίες αξίζουν την προσοχή σας αυτό το Σαββατοκύριακο σε τηλεόραση και online πλατφόρμες.

"Μόνος στο Σπίτι" του Chris Columbus
"Μόνος στο Σπίτι" του Chris Columbus
author-image Φωτεινή Νικολίτσα

Τελευταίο Σαββατοκύριακο της χρονιάς -για να είμαστε ακριβείς Σάββατο 31 Δεκεμβρίου και Κυριακή 1η Ιανουαρίου – και δεν θα μπορούσε να κλείσει -και να αρχίσει- καλύτερα η χρονιά παρά με μια εορταστική ταινία στο κλίμα των ημερών. Αυτήν την φορά οι προτάσεις μας για την τηλεόραση και τις online πλατφόρμες έχουν αποκλειστικά χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα για να υποδεχτείτε τον νέο χρόνο κινηματογραφικά…

Τηλεόραση

“Μόνος στο Σπίτι” του Chris Columbus: STAR στις 21:00, Σάββατο 31/12/2022

Η μεγάλη οικογένεια των McCallister βρίσκεται σε τεράστια αναταραχή λίγο πριν το χριστουγεννιάτικο ταξίδι τους για το Παρίσι με αποτέλεσμα να ξεχάσουν στο σπίτι τον 8χρονο γιο τους, Kevin. Ο μικρός δεν θα δυσαρεστηθεί με αυτήν την αναπάντεχη εξέλιξη μέχρι που δύο επίδοξοι ληστές θα επιχειρήσουν να εισβάλουν στο σπίτι. Τότε, θα πρέπει να αναλάβει δράση για να προστατέψει τόσο τον εαυτό του, όσο και το σπίτι! Σίγουρα λίγοι δεν έχει τύχει ποτέ να δουν αυτήν την ταινία -την πρώτη, την ορίτζιναλ- που ξεκίνησε ένα επιτυχημένο franchise με κύριο πρωταγωνιστή τον Macaulay Culkin. Μπορεί να την έχετε βαρεθεί αλλά είναι πολύ πιθανόν να την αφήσετε να παίζει εάν την πετύχετε τυχαία στο ζάπινγκ και σίγουρα δεν μπορεί να λείπει από την λίστα μας…

“Τα Χριστούγεννα του Ντένις του Τρομερού” του Ron Oliver: STAR στις 23:15, Σάββατο 31/12/2022

Ο μικρός Dennis είναι ένας κινούμενος μπελάς για τον αγαπημένο του γείτονα, τον ηλικιωμένο και ιδιότροπο κύριο Wilson. Όμως αυτή τη φορά ο Dennis είναι αποφασισμένος να του μεταδώσει το χριστουγεννιάτικο πνεύμα και για αυτό θα βάλει τα δυνατά του. Μετά τον Kevin του “Μόνος στο Σπίτι”, άλλος ένας μικρός και αξιαγάπητος μπελάς για τις χριστουγεννιάτικες γιορτές είναι σίγουρα ο Dennis ο Τρομερός. Οπότε στο ίδιο κλίμα και με την ίδια παιχνιδιάρικη διάθεση, αυτή η ταινία είναι μια εξίσου καλή επιλογή.

“Μια Υπέροχη Ζωή” του Frank Capra: COSMOTE CINEMA CHRISTMAS HD στις 22:30, Σάββατο 31/12/2022

Ο George Bailey είναι ένας επιχειρηματίας που επιχειρεί να αυτοκτονήσει όντας βαθιά απογοητευμένος από τη ζωή του. Τότε, ένας άγγελος έρχεται από τον Παράδεισο για να του δείξει πως θα ήταν η ζωή εάν δεν είχε γεννηθεί ποτέ. Υποψήφια για πέντε Όσκαρ και με πρωταγωνιστή τον James Stewart, πρόκειται για μια κλασική ταινία και μια πολύ καλή επιλογή για τις γιορτές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤα Νούμερα στην ΕΡΤ: Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος «εισβάλλει» ως guest στο πρωτοχρονιάτικο επεισόδιο12.09.2018

“New Year’s Eve” του Garry Marshall: STAR στις 15:15, Κυριακή 01/01/2023

Οι ζωές διαφόρων ελεύθερων και δεσμευμένων ανθρώπων μπερδεύονται καθώς προσπαθούν να βρουν την ευτυχία την Παραμονή των Χριστουγέννων στη Νέα Υόρκη. Μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του Χόλυγουντ συγκεντρώνονται σε αυτήν την ταινία όπως ο Robert De Niro, η Michelle Pfeiffer, ο Zac Efron, η Sarah Jessica Parker, η Halle Berry, ο Ashton Kutcher και πολλοί άλλοι.

“The Holiday” της Nancy Meyers: ANT1 στις 22:00, Κυριακή 01/01/2023

Δύο γυναίκες, βαθιά απογοητευμένες από την ερωτική τους ζωή, συνομιλούν στο διαδίκτυο και χωρίς να γνωρίζονται αποφασίζουν να ανταλλάξουν σπίτια για τις γιορτές των Χριστουγέννων. Ταξιδεύουν η κάθε μια στην άλλη μεριά του πλανήτη, όπου αναπάντεχα θα γνωρίσουν κάποιον με τον οποίο θα ερωτευτούν. Η Cameron Diaz, η Kate Winslet, ο Jude Law και ο Jack Black κάνουν αυτές τις γιορτές πιο ιδιαίτερες μέσα από αυτήν την ρομαντική κομεντί. Επίσης, αξιοσημείωτο είναι και το ότι την μουσική υπογράφει ο Hans Zimmer!

“Χριστούγεννα στην Πρίζα” του John Whitesell: OPEN στις 11:00, Κυριακή 01/01/2023

Ο Steve είναι ο Mr. Christmas στην μικρή, ήσυχη πόλη όπου ζει με την οικογένειά του. Ώσπου μια μέρα, εμφανίζεται ο Buddy με τη δική του οικογένεια και αποφασίζει να πάρει εκείνος τον τίτλο, διακοσμώντας το σπίτι του με τόσα φωτάκια που να μπορεί να φαίνεται από το διάστημα. Και κάπως έτσι ξεκινάει ένας πόλεμος ανάμεσα στους δύο γείτονες για το ποιος θα επικρατήσει. Ο Danny DeVito είναι ακριβώς αυτός που περιμένουμε να είναι στον ρόλο του εκκεντρικού, φιλόδοξου Buddy και για αυτό προκαλεί πολύ γέλιο. Με πολλές γκάφες και την αδιανόητη κόντρα δύο ανδρών που κάνουν σα μικρά παιδιά, θα περάσετε ευχάριστα την πρώτη μέρα του χρόνου…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤζέιμς Κάμερον: Για ποιον λόγο έκοψε δέκα λεπτά από την ταινία «Avatar: The Way of Water»;12.09.2018

Online πλατφόρμες

“How the Grinch Stole Christmas” του Ron Howard: Netflix

Ο Grinch ζει απομονωμένος μακριά από την πόλη του Whoville. Όταν καταφθάνουν τα Χριστούγεννα, οι γιορτές που μισεί με όλη του την ψυχή, θα τον επισκεφτεί ένα μικρό κοριτσάκι, το οποίο γεμάτο με το πνεύμα των Χριστουγέννων, θα προσπαθήσει να τον κάνει να αγαπήσει κι αυτός τα Χριστούγεννα. Στον ρόλο του Grinch συναντάμε φυσικά τον ανεπανάληπτο Jim Carrey, ο οποίος βάζει όλη την εκφραστική και σωματική του μαεστρία για να μας μεταφέρει αυτόν τον κλασικό πια κινηματογραφικό χαρακτήρα.

“Ο Εφευρέτης των Χριστουγέννων” του Bharat Nalluri: Ertflix έως 09/01/2023

Ο Charles Dickens είναι ένας αποτυχημένος συγγραφέας και με την οικονομική κρίση που τον έχει πλήξει, βρίσκει έμπνευση για να γράψει το βιβλίο “A Christmas Carol”,  μια ιστορία με κεντρικό ήρωα τον Εμπενίζερ Σκρουτζ, που θα επαναπροσδιορίζει τα Χριστούγεννα. Συναρπαστική και καθηλωτική, αυτή η ταινία δίνει την εικόνα για την γέννηση ενός μεγάλου λογοτεχνικού αριστουργήματος και μιας διαχρονικής χριστουγεννιάτικης ιστορίας.

“Μια Νύχτα με τη Μωντ” του Éric Rohmer: Cinobo

Κατά τις χριστουγεννιάτικες διακοπές, δύο άνδρες και μια γυναίκα θα βρεθούν τυχαία για ένα βράδυ στο σπίτι της όπου θα συζητούν διάφορα ζητήματα, σημαντικά και ασήμαντα, με τον ερωτισμό να διαπερνά ανεπαίσθητα την ατμόσφαιρα. Ο Rohmer μας παραδίδει μια από τις 6 ταινίες του που υπόκεινται στην κατηγορία των Six Moral Tales και έχει το χαρακτηριστικό ύφος των διαλόγων και των χαρακτήρων που παίζουν με την υπομονή μας, με μια εξαιρετική ασπρόμαυρη διεύθυνση φωτογραφίας!

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b