MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Τζέιμς Κάμερον: Για ποιον λόγο έκοψε δέκα λεπτά από την ταινία «Avatar: The Way of Water»;

Τον σοβαρό λόγο που τον οδήγησε να «κόψει» δέκα λεπτά από την ταινία «Avatar: The Way of Water», εξήγησε σε συνέντευξη του ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Τζέιμς Κάμερον.

Φωτογραφία: 20TH CENTURY STUDIOS
Monopoli Team

Δέκα λεπτά επιπλέον για μια ταινία διάρκειας τριών ωρών και πάνω, όπως το «Avatar: The Way of Water», ίσως να μη φαίνονται μεγάλη «υπόθεση», ωστόσο, για τον Τζέιμς Κάμερον αυτά τα λίγα λεπτά πήγαιναν ενάντια σε όσα εκείνος επιθυμεί να πει μέσα από τα έργα του. Άλλωστε, ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης έχει φτάσει στο σημείο να επανεξετάσει παλιότερες «στιγμές» της φιλμογραφίας του, αναρωτώμενος αν θα μπορούσε να δημιουργήσει σήμερα τις ίδιες ταινίες δεδομένης της κουλτούρας που κυριαρχεί.

Σε πρόσφατη συνέντευξη του στο Esquire Μέσης Ανατολής, ο Τζέιμς Κάμερον αποκάλυψε πως αφαίρεσε βίαιες σκηνές με όπλα από το σίκουελ του «Avatar», καθώς ο ίδιος δεν επιθυμεί να τα «φετιχοποιήσει».

Τζέιμς Κάμερον | Πηγή φωτογραφίας: Wikipedia

Πως εξηγεί την απόφαση του αυτή;

«Έκοψα περίπου δέκα λεπτά από την ταινία στοχεύοντας τη δράση με όπλα», δήλωσε ο Κάμερον, «Ήθελα να ξεφορτωθώ μέρος της ασχήμιας, να βρω μια ισορροπία ανάμεσα στο φως και το σκοτάδι. Πρέπει να υπάρχουν συγκρούσεις, φυσικά. Η βία και η δράση είναι ένα και το αυτό, ανάλογα πως το κοιτάζει κανείς. Αυτό είναι το δίλημμα κάθε σκηνοθέτη ταινιών δράσης και είμαι γνωστός ως σκηνοθέτης ταινιών δράσης». 

Πράγματι ο Τζέιμς Κάμερον είναι ένας από τους πιο καταξιωμένους και επιτυχημένους δημιουργούς ταινιών δράσης εν ζωή. Η πολυαναμενόμενη νέα ταινία του «Avatar: The Way of Water» έχει συγκεντρώσει θετικές κριτικές και πλησιάζει το 1 δις δολάρια σε εισπράξεις παγκοσμίως, στον πρώτο μήνα κιόλας της κυκλοφορίας της στις κινηματογραφικές αίθουσες. Ενώ το «Εξολοθρευτής 2: Μέρα Κρίσης» θεωρείται μια από τις καλύτερες και επιδραστικότερες ταινίες δράσης των τελευταίων δεκαετιών.

Παρ’ όλα αυτά, ο Κάμερον συνειδητοποιεί το είδος της επιρροής που οι ταινίες του είχαν και εξακολουθούν να έχουν: «Κοιτάζω πίσω σε ορισμένα από τα φιλμ που δημιούργησα, και δεν είμαι σίγουρος αν τώρα θα ήθελα να τα κάνω», σχολιάζει, «Δεν ξέρω αν θα ήθελα να φετιχοποιήσω τα όπλα την εποχή αυτή, με τον τρόπο που το έκανα στο “Terminator” τριάντα χρόνια πριν. Αυτό που συμβαίνει με τα όπλα στην κοινωνία μας, κάνει το στομάχι μου να σφίγγεται».

Ενώ πρόσθεσε πως αισθάνεται χαρούμενος που ζει στη Νέα Ζηλανδία, όπου «απαγόρευσαν όλα τα αυτόματα όπλα δύο εβδομάδες μετά την αποτρόπαια επίθεση στο τζαμί, δύο χρόνια πριν».

«Avatar: The Way of the Water»

Θα υπάρξει νέο «Terminator»;

Όσον αφορά το franchise του «Terminator», το οποίο έχει γνωρίσει “καλύτερες ημέρες”, ο Κάμερον δηλώνει πως θα χρειαστούν περισσότερες κακές κριτικές και συνεχόμενες αποτυχίες για να βάλει τελεία. Επιπλέον, στην πιθανότητα ενός σίκουελ ή reboot αναφέρει πως θα ακολουθούσε μια διαφορετική προσέγγιση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ10 υπερπαραγωγές του Τζέιμς Κάμερον που άφησαν εποχή12.09.2018

«Αν έκανα ένα ακόμη “Terminator”, ίσως να προσπαθούσα να κάνω επανεκκίνηση στο franchise, ένα σχέδιο υπό συζήτηση χωρίς να έχει αποφασιστεί τίποτα», ομολόγησε κατά τη διάρκεια ενός podcast, «Θα είχε να κάνει με την πλευρά της τεχνητής νοημοσύνης και όχι με μοχθηρά ρομπότ που τρελαίνονται».

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b