MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
04
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο, συναυλίες και χορό για την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου

Συγκεντρώσαμε μερικές δικές μας προτάσεις για θέατρο, συναυλίες και χορό που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Ο Αμπιγιέρ, του Ρόναλντ Χάργουντ σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη στο Θέατρο Τζένη Καρέζη

Ο «Αμπιγιέρ» του Ρόναλντ Χάργουντ, ένα από τα σημαντικότερα θεατρικά έργα της παγκόσμιας δραματουργίας, παρουσιάζεται στην σκηνή του Θεάτρου «Τζένη Καρέζη», σε σκηνοθεσία Κώστα ΓάκηΤο έργο: Στη σκιά του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, πίσω από τις ιστορίες των παρασκηνίων ενός ετοιμόρροπου θεάτρου της αγγλικής επαρχίας, η ακλόνητη σχέση ενός μεγάλου ηθοποιού (Σερ) με τον αμπιγιέρ του (Νόρμαν) και των υπόλοιπων μελών του θιάσου, δημιουργούν ένα παιχνίδι ανάμεσα σε εξουσιαστή και εξουσιαζόμενο. Το κλασικό έργο ο «Αμπιγιέρ» του Ρόναλντ Χάργουντ, μέσα από τον μικρόκοσμο των συντελεστών-ηθοποιών ενός θιάσου, έρχεται αντιμέτωπο με τα μεγάλα και διαχρονικά προβλήματα όλων των ανθρώπινων σχέσεων. Ο αιώνιος φόβος της μοναξιάς, η ανάγκη μας για αφοσίωση, πίστη και αυταπάρνηση στον άλλον, δημιουργούν μοιραία σχέσεις αλληλεξάρτησης. Η ισορροπία όμως έρχεται πάντοτε με την αναπόφευκτη σύγκρουση ζωής και θανάτου. Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης στο ρόλο του Σερ και ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης στον ρόλο του πιστού Νόρμαν, πλαισιωμένοι από έναν εξαιρετικό θίασο (Τζένη Κόλλια, Μάρω Παπαδοπούλου, Απόστολος Πελεκάνος, Αντριάνα Ανδρέοβιτς, Άγγελος Νεράντζης).
Τετάρτη 28/12, 19:00 (Παίζεται επίσης Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00, Κυριακή στις 18:00)
14€ – 25€
Θέατρο Τζένη Καρέζη, Ακαδημίας 3, Αθήνα

2. In the Mood of Love, του Jean Cassies στο Θέατρο Altera Pars

Photo Credits: Εβίτα Σκουρλέτη

Η μουσικοθεατρική παράσταση In The Mood of Love, σε κείμενο-σκηνοθεσία του Γάλλου ηθοποιού και θεατρικού συγγραφέα Jean Cassies παρουσιάζεται στο Θέατρο Altera Pars. Το έργο: Χωρίς τον έρωτα δεν είμαστε τίποτα…Εκείνη: Άραγε ξέρεις, αθώο μου αρνάκι, ότι μπορούμε να τρέμουμε από έρωτα, να στενάζουμε από έρωτα, να φωνάζουμε από έρωτα, ότι μπορούμε να αγαπάμε από έρωτα…Κι ότι μπορούμε να πεθαίνουμε από έρωτα! Εκείνος και Εκείνη, ένας άντρας και μια γυναίκα, εξερευνούν με πάθος τα περίπλοκα μονοπάτια του έρωτα και της επιθυμίας, σε μια θεατρική και μουσική εμπειρία. Μια μπαλάντα, που προσεγγίζει με παιχνιδιάρικη ματιά την ουσία και τις πολλές όψεις του έρωτα, μέσα από το βίωμα ενός ζευγαριού που αγαπιέται, στη συνέχεια δεν αγαπιέται πια, και στο τέλος αγαπιέται ξανά, διότι, όπως τραγουδά και η Εντίθ Πιαφ: «χωρίς τον έρωτα δεν είμαστε τίποτα». Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Νίκος Ζιάζιαρης και Φανή Γέμτου, ενώ επί σκηνής συμμετέχουν οι μουσικοί: Κώστας Λώλος (βιολί) και Κωνσταντίνος Ευαγγελίδης (πιάνο).
Τετάρτη 28/12, 21:00 (και κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 21:00)
10€ – 12€
Θέατρο Altera Pars, Μεγάλου Αλεξάνδρου 123, Κεραμεικός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕπισκέπτης: Ο Σωτήρης Τσαφούλιας επιστρέφει με Ερίκ Eμμανουέλ Σμιτ στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης12.09.2018

ΜΟΥΣΙΚΗ

3. The Jive Aces – New Year’s Jive Frenzy.. With the Masters of Swing στο Half Note Jazz Club

Με μία από τις πιο σπουδαίες jive και swing μπάντες του κόσμου κι ένα ξέφρενο 7ήμερο party, 28 Δεκεμβρίου έως και 3 Ιανουαρίου, θα περάσουν οι τελευταίες μέρες του 22’ αλλά και οι πρώτες του 23’! Οι μυθικοί Jive Aces, με την απαράμιλλη ενέργειά τους, μας «γεμίζουν τις μπαταρίες» κι με αισιοδοξία για τη νέα χρονιά που ανατέλλει στο Half Note. Το συγκρότημα με την πιο feelgood διάθεση στην Ευρώπη, ξεκίνησε την πορεία του το 1989 από την πρωτοβουλία του τραγουδιστή τους Ian Clarkson, του ντράμερ Peter Howell, του μπασίστα Ken Smith αλλά και του σαξοφωνίστα “Big” John Fordham, παίζοντας σε jazz και jive clubs της περιοχής. Από την πρώτη στιγμή ξεχώρισαν για την εξαιρετική τους χημεία και την απίστευτη ενέργεια τους και τους δόθηκε η ευκαιρία να παίξουν σ’ όλη την Βρετανία και την Ευρώπη. Η καταιγιστική μουσική των Jive Aces περνά από την big band jazz, jive & swing, αγκαλιάζει το jump blues και το boogie woogie, αγαπά τα “Sinatra style” classic swinging vocals και λατρεύει το rock’n roll των 50’ς. Όλα αυτά, με την τρομερή σκηνική παρουσία των Jive Aces σε Χριστουγεννιάτικο και εορταστικό mood, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε για πρώτη φορά στο Half Note Jazz Club.
Τετάρτη 28/12, 21:30 (Επόμενες συναυλίες: 29, 30, 31 Δεκεμβρίου, 1, 2, 3 Ιανουαρίου)
25€ – 35€
Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Αθήνα 

4. Μάτι και Άριελ Band στο Μουσικό Κουτί

Το νεανικό τραγουδιστικό ντουέτο, Mati & Ariel, έρχεται στο ανανεωμένο Μουσικό Κουτί για ένα εορταστικό live με αγαπημένα τραγούδια από τις γειτονιές του κόσμου. Ένα πολύχρωμο live που συναντά στην Ιταλία την Caterina Casselli και το ανατρεπτικό «Nessuno mi puo giudicare», στη Γαλλία τη Zaz και το «Je veux», στην Ισπανία τους Chambao και το «Pokito a poko». Με τη συνοδεία του Ιάσονα Δασκαλάκη στην ακουστική κιθάρα -άρτι αφιχθέντα από το μουσικό Conservatorium του Άμστερνταμ, οι Mati & Ariel Band περιμένουν το κοινό σε ένα up-tempo live, όπου οι διαφορετικές κουλτούρες συναντούν την ελπίδα και την αισιοδοξία μέσα από απροσδόκητες διασκευές.
Τετάρτη 28/12, 21:30
5€
Μουσικό Κουτί, Δεκελέων 32, Γκάζι

ΧΟΡΟΣ

5. The Space Cadet: Ένα χορευτικό ταξίδι στο διάστημα παρουσιάζεται στο BIOS

Photo Credits: Εleni Πapaioannou

Τι σχέση μπορεί να έχουν οι επιστήμες του διαστήματος με τον αρχιτεκτονικό φωτισμό, την τέχνη του ήχου, τα εικαστικά, τον σύγχρονο χορό και την χιπ χοπ κουλτούρα; Όλα τα παραπάνω γεφυρώνει ευφυώς η παράσταση χορού «The Space Cadet» που παρουσιάζει η ομάδα Third Planet. Η χορογράφος Χλόη Αλιγιάννη δανείζεται στοιχεία από την εκπαίδευση των αστροναυτών και αναπαράγει τις συνθήκες ταξιδιού στο διάστημα, συνομιλεί με την ιστορία και χορογραφεί με ηλέκτρο και ποπ διάθεση. Το έργο φτιάχτηκε με τη λογική της pop-up performance, με τον αυτόνομο σκηνικό χώρο να στήνεται σε απρόσμενες τοποθεσίες. Μετά το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και το Φεστιβάλ Βωβούσας στην Ηπειρο το έργο ταξιδεύει για πρώτη φορά σε κλειστό χώρο. Η παράσταση: Η σημασία του όρου “space cadet” είναι διττή: Είναι ο εκπαιδευόμενος αστροναύτης, αλλά και εκείνος που δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα. Και στους δύο άξονες κινείται το έργο. Ο ήρωας υπάρχει σε μια ειδικά διαμορφωμένη εγκατάσταση, η οποία άλλοτε φαντάζει σαν σπίτι, μέσο μεταφοράς, διαστημικό κατασκεύασμα του μέλλοντος και άλλοτε σαν φυλακή, παιχνίδι ή και ο κόσμος του ολόκληρος. Από την αρχή μας ταξιδεύουμε, βρισκόμαστε συνεχώς σε κίνηση, μεγαλώνουμε, εξελισσόμαστε και ανακαλύπτουμε. Μεταβαίνουμε από μία κατάσταση σε μία άλλη, αναζητώντας τον ιδανικό τόπο και χρόνο, το τέλειο σημείο, το “σπίτι” μας. Η παράσταση πρόκειται για ένα ποιητικό ταξίδι στο διάστημα, μια κοσμική αναζήτηση μέσω της εμπειρίας ενός αστροναύτη/ εξερευνητή. Με τη βοήθεια της κίνησης, του φωτός και του ήχου, κοινό και χορευτής μεταφέρονται συνεχώς σε νέα μέρη, καλύπτοντας μεγάλες αποστάσεις, ενώ στην ουσία παραμένουν σε έναν φαινομενικά περιορισμένο χώρο.
Τετάρτη 28/12, 21:00 (Επόμενη παράσταση: Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου)
15€
BIOS, Πειραιώς 84, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Βελανιδιά, του Tim Crouch σε σκηνοθεσία Ανδρέα Ανδρέου στο BIOS12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b