MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
16
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου

Μερικές δικές μας προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην πόλη, την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου.

| Φωτογραφίες: Πάτροκλος Σκαφίδας
Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Νυχιάνγκ: Η παράσταση σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου επιστρέφει στο Θέατρο Πορεία

Το «Νυχιάνγκ» της Ευαγγελίας Γατσωτή, το οποίο έγραψε στο πλαίσιο της Σχολής Πυροδότησης Θεατρικής Γραφής του Θεάτρου Πορεία, επιστρέφει για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, στο Θέατρο Πορεία, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου. Τους δύο ρόλους του έργου ενσαρκώνουν οι Αλεξία Καλτσίκη και Θάλεια Σταματέλου, σε ένα δίδυμο που προκάλεσε αίσθηση και χειροκροτήθηκε με ενθουσιασμό από κοινό και κριτικούς. Υπόθεση: Η Αργυρώ είναι αισθητικός και προσφέρει τις υπηρεσίες της κατ’ οίκον. Η Κάλλια χρειάζεται μανικιούρ και της κλείνει ραντεβού στο διαμέρισμά της. Η Αργυρώ καταφτάνει με τα σύνεργά της και η διαδικασία ξεκινάει. Την ιεροτελεστία του μανικιούρ διαρρηγνύει ο επίμονος ήχος κλήσης του κινητού της Κάλλιας. Η Αργυρώ θέλει επίμονα να μάθει ποιος είναι στην άλλη άκρη της γραμμής και γιατί προκαλεί τέτοια αναστάτωση στην Κάλλια. Ένα ιδιόχειρο γράμμα που θα βρεθεί στην εξώπορτα θα ανατρέψει τις εξηγήσεις, πυροδοτώντας εξομολογήσεις και συνταρακτικές αποκαλύψεις.
Τρίτη 27/12, 18:00 (Επόμενες παραστάσεις: 30 Δεκεμβρίου, 3 & 6 Ιανουαρίου)
12€ – 15€
Θέατρο Πορεία, Τρικόρφων 3-5, Αθήνα, Πλατεία Βικτωρίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣυν & Πλην: «Νυχιάνγκ» στο Θέατρο Πορεία12.09.2018

2. Μάνα Κουράγιο και άλλες ιστορίες του Μπρεχτ, σε σκηνοθεσία Θανάση Σαράντου στο Θέατρο Φούρνος

Η εταιρεία θεάτρου «Ηθικόν Ακμαιότατον», λίγο πριν την εκπνοή του έτους παρουσιάζει στο Θέατρο Φούρνος μία μοναδική μουσικοθεατρική βραδιά αφιερωμένη στον Μπέρτολτ Μπρεχτ, σε σκηνοθεσία και δραματουργική επιμέλεια Θανάση Σαράντου, με τον ίδιο και την Μάνια Παπαδημητρίου επί σκηνής. Έχοντας στο επίκεντρο σκηνές και τραγούδια από την εμβληματική “Μάνα Κουράγιο και τα παιδιά της”, αλλά και έργα όπως “Οι ιστορίες του κύριου Κ”, το “Ρομάντζο της Πεντάρας” αναδεικνύεται ο διαχρονικός λόγος του Μπρεχτ μέσα από μία παράσταση εν εξελίξει με ζωντανή μουσική επί σκηνής και δύο ηθοποιούς, ανοίγοντας ταυτόχρονα μια συνομιλία με το κοινό με άξονα τους πολιτικοκοινωνικούς μηχανισμούς που σκιαγραφούνται στο έργο του μεγάλου Γερμανού δραματουργού. Η “Μάνα Κουράγιο” θα μπορούσε να είναι και η Ελλάδα του σήμερα εν μέσω μιας παγκόσμιας παλινωδίας που ενισχύει η διεθνή πολεμική ένταση και οι οικονομικές αναταράξεις που όλοι βιώνουμε. Ο λόγος του Μπρεχτ μιλά για την γενιά που πουλά απροκάλυπτα τις επόμενες γενιές για χάρη μιας εγωιστικής “επιβίωσης” όπου οι λαοί – θύματα μιας ανελέητης παγκοσμιοποίησης καταντούν έρμαιο των φασισμών, θηριωδιών, πολέμων και της οικολογικής καταστροφής. Η αντιηρωίδα του Γερμανού δραματουργού με απροσποίητο χιούμορ αποκαλύπτει στο κοινό τούς μηχανισμούς για το πώς γίνονται οι πόλεμοι, πώς λειτουργεί γενικώς η εξουσία δηλαδή θέματα που απασχολούν διαχρονικά την ανθρώπινη περιπέτεια.
Τρίτη 27/12, 23:30
8€ – 5€
Θέατρο Φούρνος, Μαυρομιχάλη 168, Αθήνα

ΜΟΥΣΙΚΗ

3. ESSON=, ένα μουσικό έργο με τους Θοδωρή Οικονόμου, Νικόλα Καζάζη και Σαβίνα Γιαννάτου στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός»

Ο Θοδωρής Οικονόμου, σε συνεργασία με τον Νικόλα Καζάζη και την συμμετοχή της Σαβίνας Γιαννάτου, παρουσιάζουν ζωντανά το μουσικό έργο ESSON= για δύο μόνο συναυλίες στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός». Το ESSON= είναι ένα μουσικό έργο που συνδυάζει την μουσική και τον ήχο, τα εικαστικά, τον πρωτότυπο φωτιστικό σχεδιασμό και την έρευνα, σε σχέση με την ηχητική εγκατάσταση. Ο Θοδωρής Οικονόμου προτείνει μαζί με τους συνεργάτες του, τη συνάντηση διαφορετικών καλλιτεχνικών κόσμων, του κλασικού πιάνου και της πιο τελευταίας τεχνολογίας στην ηχητική εγκατάσταση, δημιουργώντας ένα έργο που επικοινωνεί άμεσα με την εποχή του. Ο Θοδωρής Οικονόμου στο πιάνο, ένας συνθέτης που έχει υπογράψει τις σημαντικότερες παραστάσεις των τελευταίων χρόνων στο Θέατρο και έχει συνεργαστεί με τους μεγαλύτερους Έλληνες και ξένους σκηνοθέτες, με τον ευρηματικό Νικόλα Καζάζη στο sound design, δημιουργούν ζωντανά επί σκηνής μια κοινή ηχητική και οπτική πρόταση. Ένα σύμπαν που ακουμπάει στον ήχο και στην ικανότητα του να δημιουργεί σκηνικό χώρο, με κεντρικό πυλώνα την κοινή αισθητική και τον χειροποίητο ηχητικό προγραμματισμό. Σε αυτό το ιδιαίτερο έργο η φωνή της Σαβίνας Γιαννάτου συνδιαλέγεται με τους δυο καλλιτέχνες σαν ένα επιπλέον όργανο χρησιμοποιώντας διαφορετικές “τεχνικές” και παράγoντας μοναδικά ηχοχρώματα δημιουργώντας μια άρρητη γλώσσα όπου οποιοσδήποτε ήχος του περιβάλλοντος μπορεί να αποτελέσει έναυσμα για τη δημιουργία ενός μουσικού κομματιού. Η ιδέα του έργου ESSON= ήρθε μέσα στην έντονη αυτή περίοδο που διανύουμε και δεν θα μπορούσε παρά να συνομιλεί με το φόβο, την ελπίδα, το σκοτάδι, το κενό, την αγωνία και την μεγάλη πίεση που όλοι έχουμε υποστεί. Απέναντι σε αυτόν τον ιστό της ύπαρξης του, το ίδιο το μουσικό έργο έχει στόχο να λειτουργήσει λυτρωτικά.
Τρίτη 27/12, 21:00 (Επόμενη συναυλία: Τετάρτη 28/12, 22:30)
10€ – 15€
Φιλολογικός Σύλλογος «Παρνασσός», Πλατεία Αγ. Γεωργίου Καρύτση 8, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο ESSON= είναι επικοινωνία, ισορροπία, ελευθερία12.09.2018

4. Οι ONIRAMA στο Θέατρο Παλλάς

Με έμπνευση από το αρχικό όνομα της μπάντας “Mixin’ up the medicine”, οι ONIRAMA, παρουσιάζουν το νέο τους project «Mixin up the decades | Παίζοντας με τις δεκαετίες», σε συνεργασία με τις Θεατρικές Σκηνές, στο Θέατρο Παλλάς. Με εφαλτήριο τα 90’s μια από τις πιο χαρακτηριστικές περιόδους της εγχώριας αλλά και διεθνούς μουσικής σκηνής, οι ONIRAMA «ανακατεύουν» μελωδίες, ήχους και διαφορετικές μουσικές εποχές και υποδέχονται, στη σκηνή του Θεάτρου Παλλάς δυο εκλεκτούς εκπροσώπους της λατρεμένης εποχής των 90’s, τον Κώστα Χαριτοδιπλωμένο και την Μαντώ. Οι ONIRAMA, στην πιο ώριμη φάση της καριέρας τους ενώνουν για ακόμα μια φορά το παρελθόν με το παρόν… διατηρώντας το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον. Με τον Κώστα Χαριτοδιπλωμένο και την Μαντώ στο πλευρό τους συνθέτουν στην σκηνή του Παλλάς, έναν μουσικό καμβά, αφιερωμένο σε μια εποχή που άφησε το δικό της ξεχωριστό στίγμα και μας ταξιδεύουν στη δεκαετία των 90’s, με όχημα τα τραγούδια που χάραξαν το δικό τους δρόμο, αλλά παραμένουν διαχρονικά, αγαπημένα του κοινού και γνωστά σε όλες τις γενιές.
Τρίτη 27/12, 21:00
15€ – 80€
Θέατρο Παλλάς, Βουκουρεστίου 5, Αθήνα

5. Ο Good Job Nicky στο Gazarte

Ο ταλαντούχος και αινιγματικά γοητευτικός Good Job Nicky, με το ξεχωριστό παρουσιαστικό, στιλ και αισθητική, έρχεται στη σκηνή του Gazarte Main Stage για να παρουσιάσει δικά του τραγούδια – και όχι μόνο – στήνοντας ένα μοναδικό μουσικό θέαμα. Ο Good Job Nicky είναι o 27χρονος Έλληνας καλλιτέχνης-φαινόμενο που μέσα στο 2020 αιφνιδίασε ευχάριστα το κοινό με το viral αγγλόφωνο ντεμπούτο του «January 8th», το κέρδισε με το πρωτότυπο video-album που ακολούθησε, του έκλεψε την προσοχή με το στυλ του και τα χαρακτηριστικά μπλε μαλλιά του και συζητήθηκε όσο κανένας άλλος πρωτοεμφανιζόμενος καλλιτέχνης τα τελευταία χρόνια. Ραντεβού στο Gazarte Main Stage όπου ο Good Job Nicky με το ταλέντο του, την sui generis παρουσία του και το πλατύ χαμόγελο του, είναι σίγουρο πως θα ενθουσιάσει το κοινό.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b