MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Παιδική παράσταση

Η Συμμορία του Μεσονυκτίου, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Δεγαΐτη στο Θέατρο Άνεσις

Το έργο του πολυβραβευμένου Ντέιβιντ Ουάλιαμς «Η Συμμορία του Μεσονυκτίου» παρουσιάζεται στην παιδική σκηνή του Θεάτρου Άνεσις, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Δεγαΐτη.

Monopoli Team

Η Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Άνεσις και «Η Συμμορία του Μεσονυκτίου» συνεχίζει να υποδέχεται τους μικρούς και μεγάλους της φίλους προσθέτοντας ακόμη περισσότερες παραστάσεις την εορταστική περίοδο!

Το έργο του πολυβραβευμένου Ντέιβιντ Ουάλιαμς, σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Δεγαΐτη και μετάφραση – διασκευή της Άνδρης Θεοδότου, που έχει λάβει εξαιρετικές κριτικές και έχει φιλοξενήσει ήδη χιλιάδες θεατές από την αρχή της θεατρικής περιόδου, ανάμεσα σε όλες τις παραστάσεις, αφιερώνει την παράσταση της Δευτέρας 26 Δεκεμβρίου 2022 (11.30 π.μ.) και όλα τα έσοδά της στο Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού (Δίκτυο).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο θαυμαστό ταξίδι του Νιλς Χόλγκερσον, της Σέλμα Λάγκερλεφ σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αδάμη στο Θέατρο Μικρό Χορν12.09.2018

Το Δίκτυο είναι μη κερδοσκοπικό σωματείο που δραστηριοποιείται από το 2004 με σκοπό την προώθηση και προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών, όπως αυτά ορίζονται στη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού του ΟΗΕ (ΣΔτΠ- 1989). Αποστολή του είναι το βέλτιστο συμφέρον του παιδιού και όραμα ένας κόσμος όπου τα παιδιά θα μεγαλώνουν υγιή κι ευτυχισμένα, η γνώμη τους θα λαμβάνεται υπόψη και τα δικαιώματά τους θα είναι σεβαστά. Το Δίκτυο απευθύνεται σ’ όλα τα παιδιά, χωρίς εξαιρέσεις. Μέσα από τις δράσεις και τα προγράμματά του εκπαιδεύει πάνω στα δικαιώματά τους, ενώ υποστηρίζει ψυχοκοινωνικά, παιδαγωγικά και πολιτιστικά και δίνει βήμα έκφρασης στα παιδιά. Επιπλέον συνδράμει γονείς και επαγγελματίες που ασχολούνται με το θέμα «παιδί» και παρεμβαίνει σε θεσμικούς φορείς με σκοπό τον σεβασμό και την προαγωγή των δικαιωμάτων των παιδιών.

Λίγα λόγια για το έργο

Ποιος όμως, ξέρει στ’ αλήθεια για αυτή τη μυστική «Συμμορία του Μεσονυκτίου»; Ένα μπαλάκι του κρίκετ προσγειώνεται στο κεφάλι του Τομ και εισάγεται στο νοσοκομείο «Λορντ Φαντ», το πιο παράξενο του Λονδίνου! Εκεί, τον υποδέχεται ένας μυστήριος Θυρωρός με παραμορφωμένο σώμα, που το πραγματικό του όνομα αποτελεί γρίφο και ένας νεαρός γιατρός, που αν είσαι παιδί, μπορείς εύκολα να ξεγελάσεις. Τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο περίπλοκα, όταν στην παιδιατρική πτέρυγα συναντά την προϊσταμένη, που παραδόξως, δε συμπαθεί καθόλου τα παιδιά και σχεδιάζει να του δυσκολέψει τη ζωή για όσο κρατήσει η νοσηλεία του. Όμως, ευτυχώς, στο θάλαμο που τον μεταφέρουν, έχει συγκατοίκους τη δυναμική Άμπερ, τον Τζόρτζ που λατρεύει τις σοκολάτες, τον συνομήλικο του Ρόμπιν, που προς το παρόν δεν βλέπει καθόλου και τη δεκάχρονη Σάλι που την περισσότερη ώρα κοιμάται.
Η παρέα θα τον μυήσει στη «Συμμορία του Μεσονυκτίου» που μπορεί να πραγματοποιήσει κάθε όνειρο, ακόμη και το πιο τρελό, φτάνει το ρολόι να χτυπήσει μεσάνυχτα…

«Η Συμμορία του Μεσονυκτίου», είναι μια συναρπαστική ιστορία γεμάτη χιούμορ, δράση και τρυφερότητα που εξελίσσεται στον πιο απροσδόκητο τόπο με τον πιο αναπάντεχο τρόπο! Μια ιστορία όπου, με αφορμή τη φιλία πέντε παιδιών, πέντε διαφορετικών κοινωνικά και ταξικά χαρακτήρων, αναδεικνύονται σημαντικά σύγχρονα αλλά και διαχρονικά θέματα όπως η σημασία της αλληλεγγύης, η αξία της συνεργασίας, η διαφορετικότητα και η αποδοχή, η πολυπολιτισμικότητα, κι ακόμη περισσότερο η ενσυναίσθηση, η αγάπη και η αισιοδοξία.

Πρωτότυπη μουσική, σωματικοί αυτοσχεδιασμοί, video art και μια ομάδα εννέα ταλαντούχων ηθοποιών θα μετατρέψουν τον σκηνικό χώρο σε ένα μαγικό και απολύτως παράδοξο θεατρικό τοπίο για παιδιά, αποδεικνύοντας πως μικροί και μεγάλοι κοιτάζουν το ίδιο, όμως βλέπουν κάτι διαφορετικό, και πως ανέφικτο δεν είναι τίποτα, ειδικά όταν διαθέτεις «μεταμεσονύκτια φαντασία»!

Σκηνοθετικό σημείωμα

«Με αφορμή το νέο ξεκίνημα και την νέα Παιδική Σκηνή που συστήνεται στο Θέατρο Άνεσις, είναι μεγάλη χαρά να προτείνουμε με την ομάδα μου συγγραφείς που διαθέτουν σύγχρονη και ανατρεπτική ματιά. Συγγραφείς, αλλά και θέματα, που σχεδόν «επιβάλλονται» πια από την ίδια την εποχή και τις ανάγκες της. Ο Ντέιβιντ Ουάλιαμς, ο εμπνευσμένος αυτός Βρετανός λογοτέχνης, καταπιάνεται με ζητήματα που μας αφορούν όλους ανεξαρτήτως ηλικίας. Αγγίζει με ιδιαίτερο ύφος σημαντικά θέματα, όπως αυτό της πολυπολιτισμικότητας, της διαφορετικότητας και της αποδοχής αλλά και της αλληλεγγύης. Κυρίως όμως, αναδεικνύει την ικανότητα ενσυναίσθησης που διαθέτουν τα παιδιά και τη συναισθηματική τους νοημοσύνη, κάνοντάς μας να ελπίζουμε ξανά. Να γίνουμε για πρώτη φορά «μέλη της δικής τους συμμορίας» ή να θυμηθούμε πως ήμασταν. Η Συμμορία του Μεσονυκτίου”, γραμμένη το 2016, είναι ένα έργο βαθιά αισιόδοξο που εξελίσσεται με τον πιο αναπάντεχο τρόπο στον πιο απροσδόκητο τόπο. Έναν τόπο όπου όλα είναι εφικτά, φτάνει το ρολόι να δείξει δώδεκα ακριβώς…» Δημήτρης Δεγαΐτης

*Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά 4+

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Ντέιβιντ Ουάλιαμς
Μετάφραση: Άνδρη Θεοδότου
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Δεγαΐτης

Σκηνικά: Αρετή Μουστάκα
Κοστούμια: Ιφιγένεια Νταουντάκη
Μουσική: Νίκος Τσέκος
Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα
Χορογραφία: Μαρίζα Τσίγκα

Παίζουν: Δημοσθένης Φίλιππας, Πηνελόπη Μαρκοπούλου, Θανάσης Ισιδώρου, Δώρα Χουρσανίδου, Μάριος Κρητικόπουλος, Βασίλης Παπαδημητρίου, Δανάη Ομορεγκιέ Νεάνθη, Φοίβος Σαμαρτζής, Ανδριανή Νεοκλέους.

Τιμές Εισιτηρίων: Εισιτήριο ενηλίκων: 12€, Παιδικό: 10€
Διάρκεια Παραστάσεων: Από Κυριακή 9 Οκτωβρίου έως Κυριακή 29 Ιανουαρίου
Πληροφορίες: Προπώληση εισιτηρίων ηλεκτρονικά στο Viva.gr ή τηλεφωνικά στο ταμείο: 2107718943. Για ομαδικές κρατήσεις, σχολεία: 210.3806274
Παραστάσεις: Κυριακή στις 11:30 και στις 15:00. Επιπλέον παραστάσεις: Δευτέρα 26/12 – 11:30 & 14:30, Δευτέρα 2/1 - 11:30 & 14:30, Παρασκευή 6/1 – 15:00
Διασκευή: Άνδρη Θεοδότου
Βοηθός Σκηνοθετη: Βασιλική Μπέζα
Link Εισιτηρίων: https://www.more.com/theater/i-symmoria-tou-mesonyktiou-2os-xronos/
Πληροφορίες Χώρου: Θέατρο Άνεσις, Λεωφόρος Κηφισίας 14, Αθήνα - 21 0771 8943
Φωτογραφίες: Αγγελική Κοκκοβέ
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b