MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
XMAS

Χριστούγεννα στην Αθήνα: Window shopping στις στολισμένες βιτρίνες της πόλης

Κάναμε μία βόλτα στο κέντρο και φωτογραφίσαμε τις πιο όμορφα στολισμένες βιτρίνες των εμπορικών καταστημάτων που μας βάζουν αμέσως στο mood των εορτών.

KEIMENO: Ανδρομάχη Αρβανίτη | 22.12.2022 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΜΑΡΙΖΑ ΣΥΡΙΓΟΥ

Τα Χριστούγεννα έφτασαν στην πόλη! Δρόμοι και πλατείες είναι γεμάτες με φωτεινές επιγραφές, χρωματιστά λαμπάκια και στολισμένα δέντρα. Κόσμος ενθουσιασμένος, βγαίνει για να απολαύσει τις χριστουγεννιάτικες αγορές του, να πάρει δώρα για τις ημέρες των γιορτών και να χαζέψει τις βιτρίνες.

Έτσι κι εμείς, κάναμε μια βόλτα στο κέντρο της Αθήνας και μπήκαμε με τη σειρά μας σε χριστουγεννιάτικο mood. Από την ολοφώτεινη πλατεία Συντάγματος, μέχρι και τα στολισμένα στενάκια, όλη η Αθήνα θυμίζει Χριστούγεννα.

Αυτό που μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν φυσικά οι βιτρίνες των καταστημάτων. Οι στολισμένες βιτρίνες συμβάλλουν και αυτές, με τον τρόπο τους, στη δημιουργία αυτού του χριστουγεννιάτικου παραμυθιού που θέλουμε να ζήσουμε αυτές τις μέρες. Δημιουργούν μία άκρως γιορτινή ατμόσφαιρα και ανεβάζουν τη διάθεση μας.

Εμείς βγήκαμε έξω, κάναμε τη βόλτα μας και φωτογραφίσαμε τις αγαπημένες μας βιτρίνες στο κέντρο της Αθήνας. Είμαστε σίγουροι ότι θα βάλουν και εσάς στο κλίμα των γιορτών!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠού θα βρούμε τα καλύτερα Χριστουγεννιάτικα γλυκά στην Αθήνα;12.09.2018

Παρουσίαση / Σταδίου 9, Αθήνα, Φωτογραφία: Μαρίζα Συρίγου

Οι χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις στην οδό Σταδίου μας τράβηξαν αμέσως την προσοχή -και η βόλτα μας, έτσι, ξεκίνησε από εκεί. Στον δρόμο μας συναντήσαμε το κατάστημα με είδη σπιτιού, “Παρουσίαση”. Η βιτρίνα του ήταν τόσο εντυπωσιακή και γιορτινή, που δεν μπορέσαμε να μην την απαθανατίσουμε!

Παρουσίαση / Σταδίου 9, Αθήνα, Φωτογραφία: Μαρίζα Συρίγου

Από τις πιο «ζεστές» βιτρίνες που συναντήσαμε ήταν και εκείνη του εκδοτικού οίκου “Ζαχαρόπουλος”, που αποδεικνύει ότι ο συνδυασμός βιβλίο και Χριστουγέννα είναι δικαίως από τις αγαπημένες μας συνήθειες.

Εκδοτικός οίκος “Ζαχαρόπουλος” / Σταδίου 5, Αθήνα, Φωτογραφία: Μαρίζα Συρίγου

Το πολυκατάστημα “Attica” επίσης δεν μας απογοήτευσε. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η βιτρίνα του γνωστού πολυκαταστήματος ήταν τόσο χειμωνιάτικη, όσο και λαμπερή. Φέτος με σύγχρονα στοιχεία και μία… ονειρική διάσταση, αποτέλεσε μία από τις πιο όμορφες, γιορτινές βιτρίνες.

Attica / Πανεπιστημίου 9, Αθήνα, Φωτογραφία: Μαρίζα Συρίγου

Εξίσου λαμπερή ήταν και η βιτρίνα του Louis Vuitton στη Βουκουρεστίου. Από μία βόλτα στο κέντρο της Αθήνας δεν γίνεται να λείπει η πολυσύχναστη αυτή οδός του Κολωνακίου, που φιλοξενεί μερικά από τα πιο πολυτελή καταστήματα της πόλης.

Louis Vuitton / Βουκουρεστίου 19, Αθήνα, Φωτογραφία: Μαρίζα Συρίγου

Όπως πάντα, οι βιτρίνες στην Βουκουρεστίου ήταν πολύ προσεγμένες, με αποτέλεσμα να συναντήσουμε εκεί μερικές από τις πιο εντυπωσιακές και ευφάνταστες διακοσμήσεις – με χαρακτηριστικό παράδειγμα το κατάστημα Louis Vuitton.

Grazia / Κολοκοτρώνη 19, Αθήνα, Φωτογραφία: Μαρίζα Συρίγου

Από τις πιο όμορφες βιτρίνες με εποχιακά είδη που συναντήσαμε ήταν και το κατάστημα δώρων Grazia. Με τόσο όμορφη βιτρίνα, ήταν σχεδόν αδύνατο να μην μπούμε μέσα για να χαζέψουμε την τεράστια ποικιλία σε χριστουγεννιάτικα στολίδια και διακοσμητικά για το σπίτι -ιδανικά δώρα για φίλους, αλλά και για εμάς τους ίδιους.

Grazia / Κολοκοτρώνη 19, Αθήνα, Φωτογραφία: Μαρίζα Συρίγου

Και επειδή είμαστε φαν των μίνιμαλ, αλλά σύγχρονων χριστουγεννιάτικων δέντρων, δεν γινόταν να μην φωτογραφίσουμε και την παρακάτω βιτρίνα…

Diab’ Less / Ευαγγελιστρίας 21, Αθήνα, Φωτογραφία: Μαρίζα Συρίγου

Η επόμενη είναι η αγαπημένη μας βιτρίνα που συναντήσαμε και φωτογραφίσαμε. Χρώματα και επιλεγμένες διακοσμήσεις που συνθέτουν μία άρτια εικόνα, είναι πάντα καλά στοιχεία για μία προσεγμένη βιτρίνα.

Just Brazil / Αθηναΐδος 6, Αθήνα, Φωτογραφία: Μαρίζα Συρίγου

Στο τέλος της βόλτας μας φωτογραφίσαμε και το κοσμηματοπωλείο Noitakis στην οδό Λέκκα στο Σύνταγμα. Μία βιτρίνα πολύ ζεστή και γνώριμη για την αισθητική των ελληνικών Χριστουγέννων -στο κάτω μέρος βλέπουμε και πολύ όμορφα γούρια για το 2023- που δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε εκτός της λίστας μας.

Νοητάκης / Λέκκα 29, Αθήνα, Φωτογραφία: Μαρίζα Συρίγου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΧριστουγεννιάτικα πάρκα και όχι μόνο: 10 προτάσεις για οικογενειακές βόλτες στην Αττική βγαλμένες από παραμύθι12.09.2018

Περισσότερα από Αγορές
VIMA_WEB3b