MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου

Συγκεντρώσαμε μερικές δικές μας προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου.

Photo Credits: Χρήστος Συμεωνίδης
Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Ο Κύκλος των χαμένων ποιητών: Το θρυλικό έργο του Τομ Σούλμαν ανεβαίνει στο Θέατρο Βρετάνια, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ασπιώτη

Το θρυλικό έργο «Ο Κύκλος των χαμένων ποιητών» του Τομ Σούλμαν, ανεβαίνει στο Θέατρο Βρετάνια, σε θεατρική διασκευή του ίδιου του «οσκαρικού» συγγραφέα και σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Ασπιώτη. Ο Άκης Σακελλαρίου υποδύεται τον ρόλο του αντισυμβατικού καθηγητή, Τζον Κήτινγκ, ο Τάσος Χαλκιάς τον ρόλο του συντηρητικού διευθυντή Νόλαν και ο Σπύρος Τσεκούρας τον ρόλο του τραγικού πατέρα κ. Πέρι. Μαζί τους οι μαθητές, ο πυρήνας δηλαδή του έργου που απαρτίζεται από έναν επίλεκτο θίασο ταλαντούχων ηθοποιών της νέας γενιάς. Υπόθεση: Δεκαετία του ’60, ο αντισυμβατικός καθηγητής λογοτεχνίας Τζον Κήτινγκ, έρχεται να διδάξει στο συντηρητικό ιδιωτικό λύκειο Γουέλτον, όπου οι μαθητές μεγαλώνουν υπακούοντας στις αυστηρές, θεμελιώδεις αρχές του σχολείου: «Παράδοση! Τιμή! Πειθαρχία! Υπεροχή!». Ο κ. Κήτινγκ, με βασικό εργαλείο του την ποίηση, θα τους μάθει σταδιακά πώς να αγνοούν τις προκαταλήψεις, τις συνήθειες και τις επιρροές τις οποίες μάς επιβάλλουν οι γονείς, οι παραδόσεις και η κοινωνία μας, πώς να έχουν τη δική τους οπτική στα πράγματα και πώς να επιτρέψουν στην πραγματική τους φύση να μιλήσει. Ο αντισυμβατικός αλλά ουσιαστικός τρόπος διδασκαλίας του, θα καταφέρει να εμπνεύσει τον καθένα από τους νεαρούς μαθητές οι οποίοι, κάνοντας την προσωπική τους επανάσταση, θα ακολουθήσουν την κλίση τους, ενάντια στο κατεστημένο. Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Πάνος Ζυγούρος, Θοδωρής Θεοδωρακόπουλος, Νικόλας Παπαϊωάννου, Θησέας Παπαπαναγιώτου, Στέφανος Παπατρέχας, Σταύρος Τσουμάνης, Τάσος Τυρογαλάς, Αλέξανδρος Τωμαδάκης, Ειρήνη Λαφαζάνη, Λυδία Στέφου.
Τετάρτη 14/12, 19:00 (Παίζεται επίσης Πέμπτη, Παρασκευή στις 21:00, Σάββατο 18:00 & 21:00, Κυριακή στις 19:15)
13€ – 25€
Θέατρο Βρετάνια, Πανεπιστημίου 7, Αθήνα

2. Όλo Σπίτι, Κρεβάτι κι Εκκλησία, των Φράνκα Ράμε και Ντάριο Φο, στο Θέατρο Δρόμος

Το έργο των Φράνκα Ράμε και Ντάριο Φο με τίτλο «Όλο Σπίτι, Κρεβάτι κι Εκκλησία» παρουσιάζεται στο Θέατρο Δρόμος από την θεατρική ομάδα Μήδεια, με την σκηνοθετική υπογραφή του Εμμανουήλ Μαύρου. Το έργο των Φράνκα Ράμε και Ντάριο Φο πραγματεύεται την κατάσταση της γυναίκας και τη θέση της στις σύγχρονες κοινωνίες, θίγοντας ζητήματα κοινωνικής, πολιτικής και οικογενειακής καταπίεσης και απόγνωσης. Οδεύοντας προς το 2023, η κατάσταση της γυναίκας παραμένει ίδια με αυτής που περιγράφει η Ράμε στο έργο της. Μιας γυναίκας καταπιεσμένης, υπόδουλης, όπου ακόμα προσπαθεί να εδραιώσει την θέση και τον ρόλο της, πολεμώντας τα κοινωνικά κλισέ που η κοινωνία, η πατριαρχία, οι άνδρες και οι ίδιες έχουν επιβάλει στους εαυτούς τους. Και, ναι, οι γυναίκες του τότε και του τώρα γελάνε, κλαίνε, υποδουλώνονται, αγνοούνται, δολοφονούνται. Σήμερα, που οι κοινωνίες έχουν διαμορφωθεί περισσότερο τρομακτικές και αποκρουστικές, τρεις γυναίκες βρίσκουν την δύναμη να αντισταθούν και γίνονται ένα. Ο λόγος τους εκτοξεύει σιδερένια καρφιά στους εγκεφάλους όλου του κόσμου. Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Ήρα Δαμίγου, Στυλιανή Κλείδωνα, Δάφνη Μαρκάκη.
Τετάρτη 14/12, 21:00 (και κάθε Τετάρτη στις 21:00)
5€ – 15€
Θέατρο Δρόμος, Αγ. Μελετίου 25, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Άλλος, της Πένυς Φυλακτάκη στο Εθνικό Θέατρο12.09.2018

3. Τα Μάτια Τέσσερα: Ο Γιώργος Πυρπασόπουλος «ανεβάζει» Γιάννη Τσίρο στο Θέατρο Ιλίσια Βολανάκης

Ο Γιώργος Πυρπασόπουλος σκηνοθετεί, μέσα από μια νέα ματιά, το έργο του Γιάννη Τσίρου, «Τα Μάτια Τέσσερα», που βραβεύθηκε με το βραβείο Δραματουργίας Κάρολος Κουν το 2010, στο Θέατρο Ιλίσια Βολανάκης. Μια σπουδή στην αδυναμία και το απύθμενο χάος των Αρχών και του Νόμου, σε μια κοινωνία που αγγίζει τα όρια του παραλογισμού και ο κοινωνικά αδύναμος είναι καταδικασμένος στη μοίρα του. Υπόθεση: Όταν η νεαρή Άννα συλλαμβάνεται για μια μικροκλοπή ο παππούς της θα κινήσει γη και ουρανό για να την συνδράμει. Η κατηγορία όμως που την βαραίνει είναι αδιαπραγμάτευτη. Αντίσταση κατά της αρχής. Και τότε ένας ολόκληρος κρατικός μηχανισμός μπαίνει σε λειτουργία για την αντιμετώπιση του «κακουργήματος». Το αστυνομικό όργανο, άκαμπτο, εφαρμόζει το νόμο, ο νομοθέτης αποποιείται τις προσωπικές του σχέσεις με τον παραβάτη, ο δικαστής τηρεί τις δέουσες αποστάσεις. Μόνο ο δημοσιογράφος αναζητά «δικαίωση» για τον αδύναμο. Τότε η τηλεοπτική δημοσιοποίηση, γίνεται το έσχατο καταφύγιό του παραβάτη έτοιμο να τον κατασπαράξει. Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Μαρία Κατσανδρή, Χρήστος Σαπουτζής, Πανάγος Ιωακείμ, Ναταλία Σουίφτ.
Τετάρτη 14/12, 20:00 (Παίζεται επίσης Πέμπτη και Σάββατο στις 21:00, Κυριακή στις 18:00)
15€ – 17€
Θέατρο Ιλίσια-Βολανάκης Παπαδιαμαντοπούλου 4, Ιλίσια, Αθήνα

ΜΟΥΣΙΚΗ

4. Ο Γιάννης Χριστοδουλόπουλος και η Eλπίδα στο Θέατρο Μπέλλος

Μετά την συνεργασία τους στην τηλεοπτική σειρά «Τα καλύτερα μας χρόνια», η Ελπίδα και ο Γιάννης Χριστοδουλόπουλος συναντιούνται ζωντανά στη σκηνή του Θεάτρου Μπέλλος. Στην μουσική παράσταση του Γιάννη Χριστοδουλόπουλου θα ακούσουμε μερικά από τα πιο αγαπημένα τραγούδια που έχει συνθέσει μέχρι σήμερα ο δημιουργός με τον ίδιο να τα ερμηνεύει στο πιάνο του. Η παρουσία της μοναδικής Ελπίδας θα μας συνεπάρει με την αναλλοίωτη φωνή της. Ολες οι μεγάλες της επιτυχίες αλλά και απρόσμενες διασκευές από το κλασικό ελληνικό ρεπερτόριο, θα είναι η αφορμή για να τραγουδήσουμε τα αγαπημένα μας τραγούδια, από το χθες μέχρι το σήμερα. Μαζί τους η Ματίνα Πάντζαλη και η Έφη Λεωνίδα.
Τετάρτη 14/12, 21:00 (και κάθε Τετάρτη στις 21:00)
5€ – 22€
Θέατρο Μπέλλος, Κέκροπος 1, Πλάκα Ακρόπολη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι Encardia στη μουσική σκηνή Ορφέας12.09.2018

5. Σκέρτσο Πεταχτό: Το Λύκειο των Ελληνίδων και εκλεκτοί καλλιτέχνες σε μια μουσικοχορευτική παράσταση στο Christmas Theater

Μια μουσικοχορευτική παράσταση για τις αλησμόνητες πατρίδες παρουσιάζει το Λύκειο των Ελληνίδων μαζί με τους Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας, Γλυκερία, Παντελή Θαλασσινό, Δημήτρη Μπάση, Μάνο Κουτσαγγελίδη και Χρήστο Καλιοντζίδη στο Christmas Theater. Το Λύκειον των Ελληνίδων με 111 χρόνια δυναμικής παρουσίας στην κοινωνική δράση και στη διαχείριση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς συνεργάζεται για πρώτη φορά με την Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας και με κορυφαίους ερμηνευτές, που μας ταξιδεύουν εδώ και χρόνια στα μονοπάτια της καθ’ ημάς Ανατολής, μπολιάζοντας με αυτήν, τη σύγχρονη μουσική μας πραγματικότητα. Σπονδή στην ιστορική μνήμη είναι αυτή η μουσικοχορευτική παράσταση, ένα ταξίδι σε αλησμόνητες πατρίδες, με χορούς και τραγούδια που μας ενώνουν και μας προτρέπουν στις ίδιες ρυθμικές κινήσεις, προκαλώντας μέσα μας κοινές εσωτερικές δονήσεις. Χοροί και τραγούδια, ανθοί της παράδοσής μας, που θα αποδώσουν δεξιοτέχνες ερμηνευτές: χορευτές, μουσικοί και σπουδαίοι τραγουδιστές. Γιατί ο χορός είναι παντού, γύρω μας και μέσα μας. Τα πάντα χορεύουν στη φύση, στο σώμα μας, στα κύτταρα και στο σύμπαν. Ο χορός εμπνέει, μαγνητίζει, ενώνει, λυτρώνει, θεραπεύει.
Τετάρτη 14/12, 20:30
13€ – 48€
Christmas Theater, Λεωφόρος Βεΐκου 139, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b