MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 10 προτάσεις για την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου

Για την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου, συγκεντρώσαμε εκδηλώσεις, φεστιβάλ, προβολές ταινιών, θεατρικές παραστάσεις και ομιλίες, με ελεύθερη είσοδο στην πόλη.

Στιγμιότυπο, Scales της Shahad Ameen, 2019 © Nation Abu Dhabi
Monopoli Team

Scales: Προβολή της ταινίας της Sh ahad Ameen στον Τavros

Η ταινία Scales, της Shahad Ameen, ακολουθεί την ιστορία ενός νεαρού κοριτσιού, της Χαγιάτ, η οποία ζει σε ένα ψαροχώρι με μια σκοτεινή παράδοση: κάθε οικογένεια πρέπει να θυσιάσει μια κόρη στα γοργονόμορφα πλάσματα που κατοικούν στο νερό. Αυτή η θυσία εξασφαλίζει τη συνέχεια των αλιευτικών αποστολών του χωριού. Όταν ο πατέρας της Χαγιάτ αρνείται να παραδώσει την Χαγιάτ, το κορίτσι γίνεται παρίας και θεωρείται κατάρα για το χωριό. Αν και δέχεται συνεχή πίεση να θυσιαστεί, η Χαγιάτ υπερασπίζεται τις δικές της ιδέες για το πεπρωμένο της.
14/12 στις 20.30 
Tavros, Αναξαγόρα 33 (1ος όροφος), Ταύρος

Ίριδα Visions: Ομιλία του φωτογράφου Αλέξη Βασιλικού στον κινηματογράφο Ίριδα

Ίριδα Visions – Αλέξης Βασιλικός

Συνεχίζεται για μία ακόμη εβδομάδα το φεστιβάλ Ίριδα Visions – μέρες πολιτισμού Πανεπιστημιακής Λέσχης Ε.Κ.Π.Α., που συνδιοργανώνουν ο Κινηματογραφικός, ο Φωτογραφικός, ο Θεατρικός και ο Χορευτικός Τομέας του Πολιτιστικού Ομίλου Φοιτητών Πανεπιστημίου Αθηνών (Π.Ο.Φ.Π.Α.). Την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί στον κινηματογράφο Ίριδα (Ακαδημίας 55) ομιλία του φωτογράφου Αλέξη Βασιλικού.
14/12 στις 18.00
Κινηματογράφο Ίριδα, Ακαδημίας 55

Ελβίρα ντε Ιδάλγο, η ντίβα που δίδαξε την Κάλλας: Προβολή ντοκιμαντέρ στο ινστιτούτο Θερβάντες

Ελβίρα ντε Ιδάλγο, η ντίβα που δίδαξε την Κάλλας, ένα ντοκιμαντέρ για μια ξεχωριστή και ιδιαιτέρως σημαντική προσωπικότητα, που υπήρξε δασκάλα με μεγάλη επιρροή στη Μαρία Κάλλας, την κορυφαία υψίφωνο του 20ου αιώνα. Η Ελβίρα ντε Ιδάλγο ήταν και η ίδια σοπράνο με εξαιρετική σκηνική παρουσία στον χώρο της όπερας. Γύρισε όλον τον κόσμο και επεδίωκε πάντα στις παραστάσεις της να τραγουδά το τραγούδι Είμαι απ’ την Ισπανία.Το ντοκυμαντέρ της Βίκυ Καλάβια, Ελβίρα ντε Ιδάλγο, αποκαθιστώντας μια ντίβα (2021, 55’), που προβάλλεται στα ισπανικά με υποτίτλους στα ελληνικά, επιδιώκει να την ανασύρει από την ανωνυμία και να την τοποθετήσει εκεί που ανήκει: στο πάνθεον με τις ντίβες της όπερας. Στο πλαίσιο του προγράμματος “Πολιτισμός στις γειτονιές” του Δήμου Αθηναίων.
14/12 στις 19.00
Ινστιτούτο Θερβάντες, Σκουφά 31, Αθήνα

New God – A study on Bacchae, σε σκηνοθεσία Εριφίλης Γιαννακοπούλου και Τζέιμι Μπράντλεϊ στο Θέατρο 104

The New God © Anastasia Giannaki

Το Θέατρο 104 φιλοξενεί την παράσταση “New God – A study on Bacchae”, μια διασκευή βασισμένη στις «Βάκχες» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Εριφίλης Γιαννακοπούλου και Τζέιμι Μπράντλεϊ. Η ομάδα Freek παρουσιάζει την πρωτότυπη διασκευή της τραγωδίας, η οποία την δεύτερη παραγωγή του νέου μεταπτυχιακού προγράμματος της σχολής FONACT με έδρα την Αθήνα, μετά την παρουσίαση του «The It» της Vivienne Franzmann.
14/12 στις 19.00
Από 13 Δεκεμβρίου έως 16 Δεκεμβρίου
Θέατρο 104, Ευμολπιδών 41, Γκάζι

Το τελευταίο μετρό: Προβολή της ταινίας του François Truffaut στο Ciné-Club

Το Ciné-Club ολοκληρώνει τον κύκλο του για το 2022, με την προβολή ενός ακόμη κλασικού αριστουργήματος του γαλλικού κινηματογράφου, Το τελευταίο μετρό (Le dernier métro), του François Truffaut (128′ – 1980 – Γαλλία).  Υπόθεση: Ο Lucas Steiner, ένας Γερμανοεβραίος που έχει καταφύγει στη Γαλλία μετά την έλευση του ναζισμού, αναγκάζεται να εξοριστεί -τουλάχιστον επίσημα – για δεύτερη φορά, αφήνοντας τη σύζυγό του, Marion, επικεφαλής του διάσημου θεάτρου Théâtre Montmartre. Στην πραγματικότητα, ο Lucas είναι ακόμα εκεί: κρύβεται στο υπόγειο του θεάτρου και η Marion τον επισκέπτεται μετά τη δουλειά.
14/12 στις 20.00
Γαλλικό Ινστιτούτο, Σίνα 31

Camp-ers: Φεστιβάλ με θέμα την ορατότητα, την εξάλειψη της ομοφοβίας και της διαφορετικότητας στο Artens

Η Artens, υπό την αιγίδα και την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, διοργανώνει ένα πενθήμερο φεστιβάλ 14-18 Δεκεμβρίου 2022 με τίτλο “Camp-ers” και θέμα την ορατότητα, την εξάλειψη της ομοφοβίας και της διαφορετικότητας. Το Artens Festival “Camp-ers” προσδοκά να αποτελέσει αφορμή για έναν ανοικτό διάλογο, ζωντανού πόλου ανάπτυξης του Σύγχρονου Πολιτισμού με όχημα την σύγχρονη τέχνη, στο επίκεντρο του οποίου θα βρίσκεται η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα. Με γνώμονα την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και την συμβολή της στην αποδοχή της διαφορετικότητας, το ARTENS Festival 2022 παρουσιάζει την σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία παρουσιάζοντας όλα τα είδη της σύγχρονης τέχνης σε δισδιάστατη και τρισδιάσταση μορφή με χρήση νέων τεχνολογιών και ψηφιακών μέσων, έργα εικαστικά, πολυμέσα, φωτογραφίας,installation,videoart,performances κ.α.
14/12 στις 12.00 – 20.00
Από τις 14 έως τις 18 Δεκεμβρίου 
Artens, Βουκουρεστίου 40 (1ος όροφος)

The Tyvek Project: Συζήτηση με τον Langdon Hammer στο Atopos

Σημεία εκκίνησης για τα έργα του “Tyvek Project” είναι ένα λευκό αντιανεμικό και η λευκή ολόσωμη φόρμα από τη συλλογή του Atopos cvc. Η ομάδα του Tyvek Project ξεκίνησε με αφορμή την οικειοποίηση του Tyvek από τον Αμερικανό James Merrill σε ένα αυτοβιογραφικό ποίημα όπου εκφράζει αγωνία για το σώμα του που νοσεί, την περιβαλλοντική καταστροφή και τον παγκοσμιοποιημένο καπιταλισμό. Το δεύτερο αντικείμενο που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για το project ήταν η σφραγισμένη από καλλιτέχνες φόρμα η οποία κυκλοφόρησε αντί τεύχους ενός πρωτοποριακού νεοϋρκέζικου περιοδικού που στράφηκε σε εναλλακτικές καλλιτεχνικές πρακτικές και στην underground σκηνή στο τέλος της δεκαετίας του ’70. Με αφορμή την έκθεση, θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συζήτηση με τον Langdon Hammer, βιογράφο του James Merrill για την επισφάλεια και την κρίση του παγκοσμιοποιημένου καπιταλισμού στο έργο του Merrill. Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στην αγγλική γλώσσα.
14/12 στις 18.00
Atopos CVC, Σαλαμίνος 72 Μεταξουργείο

Τhe Meet Market: 10 Μέρες Χριστουγέννων με πάνω από 150 ελληνικά brands στο Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ

Ήταν Δεκέμβριος του 2007 όταν το Meet Market, συστήθηκε για πρώτη φορά στο κοινό, στο μπαρ Κ44 στην οδό Κωνσταντινουπόλεως στο Γκάζι, με μόλις 20 εκθέτες. Από τότε έχουν περάσει 15 χρόνια. Mε αργά και σταθερά βήματα το Meet Market μεγάλωσε, εξελίχθηκε και έκανε νέους φίλους. Έτσι, φέτος τον Δεκέμβρη θα φιλοξενήσει περισσότερα από 150 ελληνικά brands ταλαντούχων σχεδιαστών, καλλιτεχνών και μικρών παραγωγών που θα χωριστούν σε δύο διαφορετικά LineUp, μετατρέποντας το Παλιό Αμαξοστάσιο σε ένα τεράστιο χριστουγεννιάτικο σκηνικό που θα στεγάσει τη μεγαλύτερη γιορτή του τοπικού επιχειρηματικού πνεύματος. Σήμερα θα πραγματοποιηθεί και εργαστήριο Drink & Draw by illustra days (για ενήλικες), από τις 19:00 μέχρι τις 21:00.
14/12 στις 18.00 – 22.00
Από 9 Δεκεμβρίου μέχρι 18 Δεκεμβρίου 2022
Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ, Ερμού & Πειραιώς, Αθήνα

Παγοδρόμιο στο Κανάλι του ΚΠΙΣΝ

Από την 1η Δεκεμβρίου το Παγοδρόμιο επιστρέφει στο Κανάλι του ΚΠΙΣΝ και οι επίδοξοι πατινέρ θα έχουν και πάλι την ευκαιρία να στροβιλιστούν στον πάγο υπό τους ήχους αγαπημένων χριστουγεννιάτικων τραγουδιών. Τοποθετημένο στη βόρεια όχθη του Καναλιού, στο ύψος του Κέντρου Επισκεπτών, δίνει και φέτος στους φίλους του κατεξοχήν χριστουγεννιάτικου σπορ την ευκαιρία να απολαύσουν μια μαγευτική θέα του χορού των Σιντριβανιών και του φωτισμένου Καναλιού “εκ των έσω”. Το Παγοδρόμιο λειτουργεί καθημερινά από τις 10.00 μέχρι τις 22.00, εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες.
14/12 στις 10.00-22.00
Από 1 Δεκεμβρίου μέχρι 31 Ιανουαρίου 2023
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λεωφόρος Συγγρού Ανδρέα 364, Καλλιθέα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΧριστούγεννα στο ΚΠΙΣΝ: Οι πέντε εντυπωσιακές φωτιστικές εγκαταστάσεις στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος12.09.2018

Αθλητισμός και Ευεξία στο ΚΠΙΣΝ

@Πελαγία Καρανικόλα

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος προσκαλεί παιδιά και εφήβους να παρακολουθήσουν τα προγράμματα Αθλητισμού και Ευεξίας που προσφέρει. Νήπια (3 έως και 5 ετών), παιδιά δημοτικού (6 έως και 12 ετών), έφηβοι (13 έως q1και 17 ετών), θα έχουν την ευκαιρία να να δοκιμάσουν το ολυμπιακό άθλημα της τοξοβολίας, καγιάκ στο κανάλι, στιβομαχίες, δημιουργική ενόργανη, χορό, γιόγκα και πολλές άλλες δραστηριότητες και αθλήματα.
14/12 στις 08.00 – 21.00
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Ευριπίδου και Λ.Συγγρού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤα μουσικά ραντεβού του Δεκεμβρίου: Οι συναυλίες που δεν πρέπει να χάσετε12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b