MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κλασικό

La Ronde, του Arthur Schnitzler στο Μικρό Broadway

Το La Ronde του Arthur Schnitzler στο Θέατρο Mικρό Broadway σε μετάφραση – διασκευή Χρίστου Γεωργίου και σκηνοθεσία Θοδωρή Βουρνά με ένα καστ νεων και ανερχόμενων ηθοποιών.

Monopoli Team

Το La Ronde του Arthur Schnitzler έρχεται από 10 Νοεμβρίου κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 21:00 στο Θέατρο Mικρό Broadway σε μετάφραση – διασκευή Χρίστου Γεωργίου και σκηνοθεσία Θοδωρή Βουρνά με ένα καστ νεων και ανερχόμενων ηθοποιών.

Λίγα λόγια για το έργο

Το La Ronde είναι ένα αμφιλεγόμενο έργο με προκλητικά σεξουαλικά θέματα, γραμμένο από τον Arthur Schnitzler το 1897. Εξετάζει εξονυχιστικά τη σεξουαλική ηθική και την ταξική ιδεολογία της εποχής του μέσω διαδοχικών συναντήσεων μεταξύ ζευγαριών χαρακτήρων. Επιλέγοντας χαρακτήρες σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας, το έργο προσφέρει κοινωνικό σχολιασμό για το πώς η σεξουαλική επαφή υπερβαίνει τα ταξικά όρια. Τυπώθηκε ιδιωτικά το 1900, δεν παρουσιάστηκε δημόσια παρά μόνο το 1920, όταν προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. «Έρωτας είναι ό,τι αγαπάμε χωρίς βάσιμο λόγο».

Λίγα λόγια για την παράσταση

Η δράση του έργου μεταφέρεται από την Αυστρία του 1890 στην Ελλάδα του 1985 και οι χαρακτήρες όπως και οι ιστορίες προσαρμόζονται στην ελληνική πραγματικότητα και στην εποχή. Η Αθήνα της δεκαετίας του 80 γίνεται το έδαφος για να συναντηθούν τα ζευγάρια του La Ronde και με μια νοσταλγία στην εποχή αλλά και πολύ ερωτική διάθεση, χιούμορ και αυτοσαρκασμό ξετυλίγεται το γαϊτανάκι σε μια διαφορετική απόδοση του κλασικού αυτού έργου. «Είναι καλύτερα να χαθείς στο πάθος παρά να χάσεις το πάθος.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑBalance, της Νάνσυς Σπετσιώτη σε σκηνοθεσία Θοδωρή Βουρνά στον πολυχώρο VAULT12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Arthur Schnitzler
Μετάφραση: Χρίστος Γεωργίου
Σκηνοθεσία: Θοδωρής Βουρνάς

Σκηνικά: Χάρης Σεπεντζής
Κοστούμια: Χάρης Σεπεντζής
Φωτισμοί: Βασίλης Πλατάκης

Παίζουν: Γιάννης Αρτεμισιάδης, Κωνσταντίνος Βασιλόπουλος, Μαρία Θωμά, Ζωή Κουσάνα, Ορέστης Τουλιάτος, Ρουμπίνη Γεωργία Χονδρουδάκη

Διάρκεια: 90 λεπτά
Τιμές Εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 16 ευρώ, Φοιτητές / Σπουδαστές / Κάτοχοι Κάρτας Πολυτέκνων / Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ): 12 ευρώ
Διάρκεια Παραστάσεων: Από Πέμπτη 10 Νοεμβρίου έως Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022
Πληροφορίες: Προπώληση εισιτηρίων ηλεκτρονικά στο Viva.gr
Παραστάσεις: Τετάρτη και Πέμπτη στις 21:00
Διασκευή: Χρίστος Γεωργίου
Βοηθός Σκηνοθετη: Αλέξανδρος Καλαματιανός
Link Εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/theater/la-ronde/
Πληροφορίες Χώρου: Θέατρο Μικρό Broadway, Αίθουσα Μάνος Κατράκης, Αγ. Μελετίου 61, Αθήνα - 2108654787
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b