MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Που να πάμε το Σαββατοκύριακο: 10 κορυφαίες προτάσεις ψυχαγωγίας στην πόλη

10 προτάσεις για θέατρο, χορό και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην πόλη, το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Δεκεμβρίου 2022.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Απουσία το σώμα, από την ομάδα Πλεύσις στο Θέατρο Ροές

Μία performance σωματικού θεάτρου με συνοδοιπόρο το σύγχρονο κουκλοθέατρο και τίτλο «Απουσία το σώμα» παρουσιάζει η ομάδα Πλεύσις στο Θέατρο Ροές, σε σύλληψη-σκηνοθεσία Αντώνη Κουτρουμπή. Μία συνύπαρξη και συνδημιουργία της ομάδας Πλεύσις με το κουκλοθέατρο Αγιούσαγια και το θέατρο μαριονέτας Ανταμαπανταχού. Την παράσταση διατρέχει μία «χειροποίητη αφήγηση» η οποία έχει ως επίκεντρο τη σωματικότητα των ερμηνευτών και τις θεατρικές κούκλες. Μέσα σε μία ατμόσφαιρα ονείρου οι performers, οι μαριονέτες διαφόρων μεγεθών με σύνθετες τεχνικές χειρισμού και τα φυσικά υλικά θα συναντηθούν, θα μιλήσουν για την μοναξιά, για την εγγύτητα των σωμάτων, την απουσία της σωματικής επαφής, για την δυστοπία που βιώνει η ανθρώπινη ύπαρξη σήμερα. Η αναζήτηση, η σύνδεση και η μνήμη είναι τα μοτίβα που καθορίζουν και συνδέουν τις εικόνες και τις καταστάσεις της αφήγησης. Η σκηνική εγκατάσταση, ένα αυτοσχέδιο «στάδιο» λιτής αισθητικής, κυριαρχεί στο χώρο. Ζωντανεύει σταδιακά μέσα από μια σειρά αυτόνομων συγκινησιακά φορτισμένων ιστοριών για την απουσία του «άλλου». Η σύμπραξη καλλιτεχνών δίνει έμφαση στη χρήση κινηματογραφικών μέσων (projection μέσω live camera), στη σύνθεση ηλεκτροακουστικών τοπίων και live electronics δημιουργώντας επάλληλες πραγματικότητες. Οι θεατές γίνονται μέρος ενός «διαφορετικού κόσμου» γεμάτου μεταφορές και ανακάλυψη. Ερμηνεύουν οι: Όλγα Γερογιαννάκη, Στάθης Μαρκόπουλος, Γιώτα Κοτρώνα, Αντώνης Κουτρουμπής | Ακούγεται η φωνή του Τενόρου Λάμπρου Παπαγεωργίου.
Σάββατο 3/12, 21:00
10€ – 14€
Θέατρο Ροές, Ιάκχου 16, Αθήνα

2. Εγώ, ο Μάρκος Βαμβακάρης της Νάσης Τουμπακάρη στο Θέατρο Στοά

Tο Θέατρο Στοά παρουσιάζει τον μονόλογο «Εγώ, ο Μάρκος Βαμβακάρης» με σκηνοθέτη και ερμηνευτή τον Θανάση Παπαγεωργίου. Ο μονόλογος γράφτηκε από τη Νάση Τουμπακάρη και βασίστηκε στην αυτοβιογραφία του Μάρκου Βαμβακάρη, της Αγγελικής Βέλλου-Κάιλ που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαζήση. Έχουν δοθεί συνολικά περί τις 250 παραστάσεις που παρακολούθησαν 25.000 θεατές, αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές για την ερμηνεία του Θανάση Παπαγεωργίου, τόσο από την επίσημη κριτική και το Κοινό όσο κυρίως από τη Θεατρική Κοινότητα. Η τωρινή του επανάληψη εντάσσεται μέσα στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 50 χρόνια της Στοάς.
Σάββατο 3/12, 20:30
12€ – 15€
Θέατρο Στοά, Μπισκίνη 55, Ζωγράφου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ50 χρόνια θέατρο Στοά: Ο Θανάσης Παπαγεωργίου θυμάται τις παραστάσεις σταθμούς12.09.2018

3. Φτηνά τσιγάρα: Το επιτυχημένο μιούζικαλ σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγου επιστρέφει στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

Φωτογραφία: Ανδρέας Σιμόπουλος

Το sold-out μιούζικαλ «Φτηνά τσιγάρα», μεταφορά της δημοφιλούς ομότιτλης ταινίας του Ρένου Χαραλαμπίδη, σε μουσική Παναγιώτη Καλαντζόπουλου, λιμπρέτο Πέτρου Βουνισέα και σκηνοθεσία, κινησιολογία και σκηνικό Κωνσταντίνου Ρήγου, ανανεώνει το ραντεβού του με το κοινό, στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ για 2η σεζόν. Μια ταινία-ωδή στην καλοκαιρινή, άδεια Αθήνα έρχεται να γεμίσει την Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ φθαρμένες τηλεκάρτες, γόπες, τυχαίες συναντήσεις, φιλιά που δεν βρήκαν τον δρόμο τους και υπέροχα τραγούδια για ανεκπλήρωτους έρωτες και συλλέκτες στιγμών. Ο συνθέτης Παναγιώτης Καλαντζόπουλος πρόσθεσε δεκαέξι νέα τραγούδια στην αρχική παρτιτούρα της ταινίας, ενώ η ατμοσφαιρική σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Ρήγου αποδίδει τον αισθησιακό πυρήνα αυτής της sui generis ταινίας περιπλάνησης με στοιχεία φιλμ νουάρ μέσω μιας δεξιοτεχνικής χρήσης του χώρου, που συμπυκνώνει τις τοποθεσίες του πρωτότυπου σεναρίου γύρω από ένα πολυμορφικό, παραισθησιογόνο lounge. Τους στίχους των τραγουδιών υπογράφουν οι Παναγιώτης Καλαντζόπουλος, Πέτρος Βουνισέας, Ελένη Ζιώγα και Μιχάλης Γκανάς. Ερμηνεύουν οι: Ρένος Χαραλαμπίδης, Νίκος Λεκάκης, Χριστίνα Στεφανίδη, Κωνσταντίνος Μπιμπής, Σοφία Κουρτίδου, Πάρις Θωμόπουλος, Αλέξανδρος Ψυχράμης, Τάκης Βαμβακίδης, Δημήτρης Ναλμπάντης, Idra Kayne, Αθηνά Βρούβα | Μουσικοί: Σταύρος Λάντσιας (πιάνο), Ανδρέας Πολυζωγόπουλος (τρομπέτα), Χρήστος Ραφαηλίδης (βιμπράφωνο), Γιώργος Παλαμιώτης (ηλεκτρικό μπάσο), Θανάσης Τσακιράκης / Χρήστος Βίγκος (ντραμς, κρουστά), Παναγιώτης Καλαντζόπουλος (κιθάρες, γιουκαλίλι).
Κυριακή 4/12, 19:30
10€ – 20€
Εναλλακτική Σκηνή – Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα

4. Pomona, σε σκηνοθεσία των Sigurdur F3 και Θωμά Μοσχόπουλου στο Θέατρο Πόρτα

Photo Credits: Patroklos Skafidas

Το Θέατρο Πόρτα παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το σουρεαλιστικό θρίλερ «Pomona» του Alistair McDowall, σε συν-σκηνοθεσία του Sigurdur F3 και του Θωμά Μοσχόπουλου. Η τρομερή γοητεία του έργου, έγκειται στη μυστηριώδη δομή του, τον ελλειπτικό χαρακτήρα των σκηνών του και τη δυστοπική, αινιγματική του ατμόσφαιρα. Η αλληλουχία των συμβάντων παρασύρει σταδιακά τον θεατή σε μία ακαταμάχητη δίνη πιθανοτήτων, ενώ θα τολμούσε κανείς να πει πως η αποσπασματική του αφήγηση συνομιλεί με τις σύγχρονες τάσεις που αναγνωρίζουμε σε σειρές μυστηρίου, όπως ίσως το Lost, το Dark ή ακόμα και το Stranger Things. Δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι αν το έργο αφορά την εμπορεία βρεφών, την οργανωμένη μαστροπεία, το εμπόριο οργάνων, τη μαφία ή όλες τις θεωρίες συνομωσίας που γνωρίζουμε ταυτόχρονα. Ίσως να είναι κάτι από όλα αυτά ή όλα αυτά μαζί. Ή ίσως να είναι απλά ένα παιχνίδι RPG (Role Playing Game) όπου οι καταταλαιπωρημένοι χαρακτήρες του έργου είναι απλά παίκτες που συμμετέχουν με τη θέλησή τους, με σκηνοθέτη τον Τσάρλυ. Μπορούμε να είμαστε σίγουροι για το ποιος είναι ποιος και για το τι ισχύει στ’ αλήθεια; Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Στεφανία Ζώρα, Σίμος Κακάλας, Ειρήνη Μακρή, Άννα Μάσχα, Άλκης Μπακογιάννης, Γιώργος Παπαπαύλου, Φώτης Στρατηγός.
Σάββατο 3/12, 21:00, Κυριακή 4/12, 19:00
15€ – 20€
Θέατρο Πόρτα, Λεωφ. Μεσογείων 59, Αθήνα

5. Ο Μισάνθρωπος, σε σκηνοθεσία Μαρίας Μαγκανάρη στο Θέατρο Θησείον

| Φωτογραφίες: Μαρία Γοζαδίνου

Η αριστουργηματική κωμωδία του Μολιέρου, «Ο Μισάνθρωπος», παρουσιάζεται στο Θησείον – Ένα Θέατρο για τις Τέχνες, σε σκηνοθεσία της Μαρίας Μαγκανάρη. Η δράση του «Μισάνθρωπου», (έργου γραμμένου το 1666), δομείται πάνω σε δύο άξονες: αφενός την προσπάθεια του πρωταγωνιστή να μείνει μόνος με το αντικείμενο του πόθου του (και πόθου πολλών άλλων), τη Σελιμέν, για να της αποσπάσει “ομολογία” πίστης και αποκλειστικότητας, και αφετέρου την εξέλιξη μιας δίκης, που εκτυλίσσεται εκτός σκηνής, και στην οποία ο Αλσέστ είναι κατηγορούμενος. Μέχρι το τέλος του έργου, η ήττα του και στις δύο υποθέσεις, θα είναι συντριπτική. Μέχρι ο Αλσέστ να φτάσει στην συντριβή, εμείς γινόμαστε μάρτυρες της κοινωνικής συναναστροφής στην αυλή της κοσμικής χήρας Σελιμέν του βρίσκεται στις παρυφές της Αυλής του Βασιλιά. Μιας συναναστροφής που αποκαλύπτει, με τους πιο αστείους τρόπους, την έννοια της κοινωνικής δυσαρμονίας: τον ανταγωνισμό, την κεκαλυμμένη εχθρότητα, την επιτήδευση και την υποκρισία. Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Βαγγέλης Αμπατζής, Μαρία Γεωργιάδου, Πάολα Καλλιγά, Σύρμω Κεκέ, Γιάννης Κλίνης, Κώστας Κορωναίος, Κώστας Κουτσολέλος, Μαρία Μαγκανάρη.
Σάββατο 3/12, 21:00, Κυριακή 4/12, 19:00
10€ – 15€
Θησείον – ένα Θέατρο για τις τέχνες, Τουρναβίτου 7, Θησείο

ΜΟΥΣΙΚΗ

6. Ο Jack Savoretti στην Αθήνα, στο Γήπεδο Τae Κwon Do

Ο Jack Savoretti έρχεται ξανά στην Ελλάδα μαζί με το συγκρότημά του. Στην Αθήνα εμφανίζεται στο γήπεδο Τae Κwon Do για μια μοναδική συναυλία, στα πλαίσια της περιοδείας του “Europiana”. Το άλμπουμ του Europiana κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2021 και είναι το δεύτερο άλμπουμ του που έφτασε το #1 των UK Charts μετά το “Singing to Strangers”. O Jack Savoretti είναι αδιαμφισβήτητα ένας από τους αγαπημένους καλλιτέχνες του ελληνικού κοινό το οποίο όμως και ο ίδιος αγαπάει πολύ. Δεν είναι τυχαίο, αφού 16 τραγούδια του παίζονται αυτή τη στιγμή στο ελληνικό ραδιόφωνο, ανάμεσά τους τα. “What More Can I Do”, “Whiskey Tango”, “Greatest Mistake”, «Love is On The Line”, “Who’s Hurting Who”, “Too Much history” κ.α. Όλα αυτά τα τραγούδια καθώς και πολλά ακόμα θα έχουμε την ευκαιρία να τα ακούσουμε και πάλι ζωντανά.
Σάββατο 3/12, Doors open: 19:00
34€ – 42€
Γήπεδο Tae Kwon Do, Λεωφ. Ποσειδώνος 860, Παλαιό Φάληρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑTherion: Οι πρωτοπόροι Σουηδοί του συμφωνικού metal στο Piraeus Club Academy12.09.2018

7. Η Ευριδίκη και οι Μπλε στον Σταυρό του Νότου Plus

Η Ευριδίκη και οι Μπλε σε μία ιδιαίτερη μουσική συνάντηση, μας παρουσιάζουν τα αγαπημένα τους τραγούδια και μια σειρά από ντουέτα “έκπληξη”, ελληνικά και ξένα, χωρίς να λείπουν φυσικά οι μεγάλες τους επιτυχίες. Η πολυεπίπεδη Ευριδίκη, που στη μακρόχρονη πορεία της έχει αποδείξει το καλλιτεχνικό της ταλέντο στο τραγούδι και το μουσικό θέατρο, μαζί με το ξεχωριστό συγκρότημα των Μπλε, με την ιδιαίτερη αισθητική στη μουσική και τον στίχο, και την εκρηκτική “front woman” Τζώρτζια Κεφαλά, αποφάσισαν να συνεργαστούν συναυλιακά και δισκογραφικά. “Άκου την Ζωή” είναι ο τίτλος του νέου ντουέτου που ετοιμάζουν πυρετωδώς στο στούντιο οι Μπλε και το δεύτερο που θα κυκλοφορήσει με τις φωνές της Ευριδίκης και της Τζώρτζιας.
Σάββατο 3/12, 23:00
14€
Σταυρός του Νότου Plus, Θαρύπου 37, Αθήνα

8. H Μαρίνα Σπανού στον Σταυρό του Νότου

Η Μαρίνα Σπανού μάς καλεί στον Σταυρό του Νότου. Εκεί θα μοιραστεί τα τραγούδια της και για πρώτη φορά δε θα είναι μόνη. «Τα τραγούδια δεν τελειώνουν κι εμείς δεν σταματάμε να παλλόμαστε για όσα δεν προλάβαμε να πούμε. Ένα βράδυ κοντά στο παγκάκι που ξηλώθηκε, η Αθήνα ανάβει, φτιάχνει τον δικό της ουρανό και αγαπιέται. Κι αν ποτέ μαραθεί, θα είμαστε εκεί τριγύρω να μας θυμηθούμε ξανά. Έλα να ερωτευτούμε».Μαρίνα Σπανού
Κυριακή 4/12, 20:00
12€
Σταυρός του Νότου (Κεντρική Σκηνή), Θαρύπου 37, Αθήνα

ΧΟΡΟΣ

9. The Box – That Dead Space Between Us, από την ομάδα Cross iMPact στο Βιομηχανικό Πάρκο Πλύφα

Η ομάδα Cross iMPact της Πηνελόπης Μωρούτ παρουσιάζει, στο Βιομηχανικό Πάρκο Πλύφα, την παράσταση χορού «Τhe Box – That Dead Space Between Us». Το «The Box | that dead space between us» μας παρασύρει σε ένα υπόγειο ταξίδι μεταξύ του πραγματικού και του ψηφιακού, του φωτός και της σκιάς, των βαθύτερων επιθυμιών μας και των χειρότερων φόβων μας. Ανάμεσα στη θύμηση και τη λησμονιά, αυτή η παράσταση αποτελεί μια αναζήτηση αυτοπροσδιορισμού και μια ανάκτηση της αίσθησης ενός σκοπού, του χρόνου, της ανθρώπινης φύσης μέσω της απτής επικοινωνίας. Παίζουν οι: Πηνελόπη Μωρούτ, Ιουλία Ζαχαράκη.
Σάββατο 3/12, 21:00
10€ – 12€
Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛ.ΥΦ.Α, Κορυτσάς 39, Βοτανικός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑMind Like The Sky, της Ίρις Καραγιάν στο Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛΥΦΑ12.09.2018

10. No exit, της Αγγελικής Τρομπούκη στο Μικρό Θέατρο Κεραμεικού

Το «No exit», σε σύλληψη και χορογραφία της Αγγελικής Τρομπούκη, μετατρέπεται από θεατρικό κείμενο σε κίνηση και ανεβαίνει στο Μικρό Θέατρο Κεραμεικού. Βασισμένο στο έργο του Jean – Paul Sartre, «Κεκλεισμένων των Θυρών», η παράσταση αποτυπώνει τη μετατροπή ενός θεατρικού κειμένου σε κίνηση. Τρεις χορευτές και ένας μουσικός επί σκηνής αναλαμβάνουν τους ρόλους του έργου. Η παράσταση επικεντρώνεται σε τρεις από τους σημαντικότερους άξονες της δραματουργίας του κειμένου (αυτούς του Χρόνου, του Χώρου και του Άλλου), οι οποίοι αποτελούν συνδετικό πέρασμα από το κείμενο στο σώμα. Παίζουν οι: Λαμπρινή Γκόλια, Πλωτίνος Ηλιάδης, Εμμανουέλα Πεχυνάκη, Ανδρέας Κουρέτας.
Κυριακή 4/12, 19:00
14€ – 17€
Μικρό Θέατρο Κεραμεικού, Ευμολπιδών 13, Γκάζι

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b