MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 9 προτάσεις για την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου

Εκδηλώσεις, διαλέξεις, προβολές ταινιών, εργαστήρια και παραστάσεις, με ελεύθερη είσοδο, που θα βρείτε σήμερα Παρασκευή 25 Νοεμβρίου στην πόλη.

Στιγμιότυπο από την ταινία "Χτίστες, νοικοκυρές και η οικοδόμηση της σύγχρονης Αθήνας
Monopoli Team

Ο Άντονυ στο ξέφωτο-Η ενόρμηση θανάτου της όπερας: Διημερίδα στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

Παράλληλα με τις παραστάσεις της όπερας “Ο θάνατος του Άντονυ του Χαράλαμπου Γωγιού”, σε λιμπρέτο του Γιάννη Φίλια και του συνθέτη βασισμένο στην ανάμνηση της τηλεοπτικής σειράς Κάντυ Κάντυ και στο έργο του Σλάβοϊ Ζίζεκ, θα λάβει χώρα η διημερίδα με τίτλο “Ο Άντονυ στο ξέφωτο: Η ενόρμηση θανάτου της όπερας” στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ στις 25 και 26 Νοεμβρίου 2022 στις 17.30. Κεντρική ομιλήτρια της διημερίδας είναι η κορυφαία Αμερικανίδα φιλόσοφος Τζόαν Κόπτζεκ (Καθηγήτρια Σύγχρονου Πολιτισμού και Μέσων στο Πανεπιστήμιο Μπράουν, ΗΠΑ). Συμμετέχουν, επίσης, σημαντικοί εκπρόσωποι από τους χώρους της μουσικολογίας, της ψυχανάλυσης, της φιλοσοφίας και των πολιτισμικών σπουδών που θα μιλήσουν για τα θέματα της όπερας.
25/11 στις 17.30
Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Λ.Συγγρού και Ευριπίδου
Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου, τα οποία θα διανέμονται αποκλειστικά μέσω του ticketservices.gr

Αφιέρωμα στον πρωτοπόρο συνθέτη Γιάννη Χρήστου στο Ωδείο Αθηνών

Το Ωδείο Αθηνών παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στον μεγάλο Έλληνα πρωτοπόρο συνθέτη, Γιάννη Χρήστου. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν ζωντανά τρία πιανιστικά έργα του συνθέτη. Προλογίζει ο μουσικολόγος Κωστής Ζουλιάτης με μια σύντομη ομιλία. Μεταξύ άλλων το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει “Πρελούδιο και Φούγκα σε ρε ελάσσονα για δύο πιάνα (1944)”, “Αναπαράστασις ΙΙΙ: Ο Πιανίστας για πιάνο σόλο, μαγνητοταινία και σύνολο από ηθοποιούς και μουσικούς”.
25/11 στις 20.00
Ωδείο Αθηνών, Ρηγίλλης και Λεωφόρος Βασιλέως Γεωργίου Β΄ 17-19

Τα κορίτσια της Σιωπής: Βιωματικό εργαστήριο ενηλίκων στο Ιστορικό Αρχείο του ΠΙΟΠ

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) διοργανώνει βιωματικό εργαστήρι για ενήλικες, με τη θεατρο-παιδαγωγό Μαρία Τερζάκη, την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου (ώρες 11:00-13:00), στο κτήριο του Ιδρύματος, στον Ταύρο. Οι συμμετέχοντες θα διαβάσουν αποσπάσματα από μύθους, παραμύθια, ποιήματα και τραγούδια και με εργαλεία την αφήγηση, τη δημιουργική γραφή και τα εικαστικά, θα ξαναδούν μύθους και ιστορίες από τη σκοπιά των γυναικών.
25/11 στις 11.00
Ιστορικό Αρχείο Πολ Ιδρ. Ομίλου Πειραιώς, Δωρίδος 2 και Λεωφόρος Ειρήνης 14
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στη διεύθυνση [email protected]

Η τεχνική της κοπτικής βιβλιοδεσίας: Εργαστήρι κοπτικής βιβλιοδεσίας στο Ιστορικό Αρχείο του ΠΙΟΠ

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει εργαστήρι δημιουργικής απασχόλησης για ενήλικες και συγκεκριμένα το εργαστήρι κοπτικής βιβλιοδεσίας “Η τεχνική της κοπτικής βιβλιοδεσίας”, στο κτίριο του Ιδρύματος, στον Ταύρο. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία, με την καθοδήγηση της Ιφιγένειας Λελοβίτη, συντηρήτριας βιβλίου και χαρτιού, να γνωρίσουν την κοπτική βιβλιοδεσία και να δημιουργήσουν το δικό τους βιβλιοδετημένο σημειωματάριο.
25/11 στις 17.00
Ιστορικό Αρχείο Πολ Ιδρ. Ομίλου Πειραιώς, Δωρίδος 2 και Λεωφόρος Ειρήνης 14
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής μέσω e-mail στη διεύθυνση [email protected]

6ο Φεστιβάλ WIFT GR: Ταινίες για την ισότητα στον κινηματογράφο, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Το πορτρέτο μιας γυναίκας που φλέγεται της Céline Sciamma

Tο WIFT GR – Women in Film and Television Greece (Γυναίκες στον Κινηματογράφο και στην Τηλεόραση – Ελλάδα), σε συνδιοργάνωση με την Ταινιοθήκη της Ελλάδος παρουσιάζουν το 6ο Φεστιβάλ Wift Gr 50/50 Iσότητα και στον Κινηματογράφο, το οποίο πραγματοποιείται φέτος 24-27 Νοεμβρίου 2022 στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος. Όπως κάθε χρόνο, το Φεστιβάλ επιλέγει να συμπίπτει ημερολογιακά με την Παγκόσμια Ημέρας Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών (25 Νοεμβρίου). Μετά από δύο διοργανώσεις που εστίασαν σε ταινίες ενάντια στην έμφυλη βία, η φετινή θεματική του στρέφει την προσοχή του κοινού σε ένα άλλο -δυστυχώς ξανά επίκαιρο- ζήτημα. Σε διάστημα τεσσάρων ημερών, περισσότερες από 12 ταινίες θα προβληθούν στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος με σκοπό την προβολή των αγώνων των γυναικών για τα αδιαμφισβήτητα αναπαραγωγικά τους δικαιώματα ανά την υφήλιο και ανά διαφορετικές ιστορικές περιόδους και την ευαισθητοποίηση του κοινού. Συγκεκριμένα την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, θα προβληθούν μεταξύ άλλων “Το πορτρέτο μιας γυναίκας που φλέγεται”, “Το γεγονός”, “24 Εβδομάδες”.
25/11 στις 18.00
Ταινιοθήκη της Ελλάδος, Ιερά Οδός 48 και Μεγάλου Αλεξάνδρου 134-136 (Στάση Μετρό Κεραμεικός)

Χτίστες, νοικοκυρές και η οικοδόμηση της σύγχρονης Αθήνας: Παρουσίαση βιβλίου και προβολή ταινίας στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Στιγμιότυπο από την ταινία “Χτίστες, νοικοκυρές και η οικοδόμηση της σύγχρονης Αθήνας

Ένα βιβλίο και μια ταινία για την Αθήνα, μια πυκνή και ζωντανή πόλη. Ένα βιβλίο που εκδίδεται για πρώτη φορά στα ελληνικά από τις Εκδόσεις του Ιδρύματος Ωνάση, αλλά και ένα ντοκιμαντέρ αφηγούνται την ιστορία της αθηναϊκής πολυκατοικίας και της ανοικοδόμησης της πόλης μέσα από τη ζωή των ανώνυμων λαϊκών ανθρώπων της αντιπαροχής. Στο πλαίσιο της παρουσίασης της ελληνικής έκδοσης του βιβλίου της Ιωάννας Θεοχαροπούλου, “Χτίστες, νοικοκυρές και η οικοδόμηση της σύγχρονης Αθήνας” (Εκδόσεις του Ιδρύματος Ωνάση, 2022), η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση διοργανώνει την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου μια συζήτηση σχετικά με τη σημασία αυτής της σύγχρονης πόλης, την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική της και την ιστορία της, καθώς και προβολή της ομώνυμης ταινίας των Τάσου Λάγγη και Γιάννη Γαϊτανίδη. H συζήτηση θα διεξαχθεί στα ελληνικά, χωρίς διερμηνεία στα αγγλικά, ενώ θα έχει ταυτόχρονη διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα.
25/11 στις 19.00
Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Λεωφόρος Συγγρού 107-109

Let The Children Talk – Ας μιλήσουν τα παιδιά: Μια δράση με θέμα τα παιδιά πρόσφυγες στο Πάρκο Ασυρμάτου

Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου, το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων, ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος και οι nomads artcore συνδιοργανώνουν και καλωσορίζουν το “Let The Children Talk – Ας μιλήσουν τα παιδιά”, μια δράση που βασίζεται στη συνεργασία και συν-δημιουργία ανθρώπων από διαφορετικά πεδία τέχνης, έρευνας και επιστήμης με θέμα τα παιδιά πρόσφυγες, στο Πάρκο Ασυρμάτου. Ντοκουμέντα και καταγραφές της τελευταίας δεκαετίας θα συνυπάρξουν με καλλιτεχνικές παρεμβάσεις και μαζί θα συνθέσουν μια διαδρομή μέσω της οποίας οι θεατές στόχος είναι να ενημερωθούν, να συγκινηθούν και να παρακινηθούν πάνω σε ένα ζήτημα που, δυστυχώς, δε σταματάει να είναι επίκαιρο. Τα πρωινά ο χώρος θα γεμίζει με παιδιά από σχολεία, που θα αποτυπώνουν σκέψεις, λέξεις και εικόνες ενώ τα απογεύματα θα παραμένει επισκέψιμος για όλους.
25/11 στις 18.00 – 21.00
Ασύρματος (Πάρκο Ελ. Βενιζέλου), Ελευθερίου Βενιζέλου, Δάφνη

Οι 7 θάνατοι της Αντώνας, της ομάδας bijoux de kant στη Στέγη

Το video art πρότζεκτ με την Μπέττυ Βακαλίδου δίνει ένα αποκαλυπτικό ρεσιτάλ νεκραναστάσεων. Πόσες φορές μπορεί να πεθάνει και να αναστηθεί μια θηλυκότητα, ένα σώμα, μια χώρα; Το video art πρότζεκτ της ομάδας bijoux de kant θέλει την Μπέττυ Βακαλίδου, πρωτοστάτρια των διεκδικήσεων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, να δίνει ένα αποκαλυπτικό ρεσιτάλ νεκραναστάσεων. Στα όρια θεάτρου και οθόνης, πραγματικότητας και εικονικότητας, το video art πρότζεκτ Οι 7 θάνατοι της Αντώνας του σκηνοθέτη Γιάννη Σκουρλέτη, του εικαστικού και σκηνογράφου Κωνσταντίνου Σκουρλέτη και της ομάδας bijoux de kant θέλει την Αντώνα, την αντιηρωίδα της Γλυκερίας Μπασδέκη, ερμηνευμένη από την Μπέττυ Βακαλίδου, να διατρέχει την ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας και να ανασταίνει την αφομοιωμένη λαϊκότητα του ελληνικού queer στη δημόσια μνήμη και στο ιστορικό σώμα.
25/11 στις 18.00-22.40
Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ6ο Φεστιβάλ WIFT GR: Ξεκινά με δωρεάν είσοδο στην Ταινιοθήκη – Όλες οι ταινίες που θα δούμε το 4ήμερο12.09.2018

Αθλητισμός και Ευεξία στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος

@Πελαγία Καρανικόλα

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος προσκαλεί παιδιά και εφήβους να παρακολουθήσουν τα προγράμματα Αθλητισμού και Ευεξίας που προσφέρει. Νήπια (3 έως και 5 ετών), παιδιά δημοτικού (6 έως και 12 ετών), έφηβοι (13 έως και 17 ετών), θα έχουν την ευκαιρία να να δοκιμάσουν το ολυμπιακό άθλημα της τοξοβολίας, καγιάκ στο κανάλι, στιβομαχίες, δημιουργική ενόργανη, χορό, γιόγκα και πολλές άλλες δραστηριότητες και αθλήματα.
25/11 στις 08.00 – 21.00
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Ευριπίδου και Λ.Συγγρού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑTheARtro: Παγκόσμια πρώτη στην Ελλάδα για το θέατρο επαυξημένης πραγματικότητας με την παράσταση «Η Μικρή Ασία»12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b