MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

5 αληθινές ιστορίες γυναικών που γλίτωσαν από τα χέρια των κακοποιητών τους

Πέντε δυνατές αφηγήσεις γυναικών που βρήκαν τη δύναμη να αποδράσουν από το πρόσωπο της βίαιης συμπεριφοράς.

@unsplash
Monopoli Team

Σήμερα η μέρα είναι αφιερωμένη σε όλες εκείνες τις γυναίκες που ζητούν δικαίωση για τα τραύματα της ψυχής ή και του σώματός τους. Η εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών είναι πιο επιτακτική από ποτέ και οι επίσημες καταγραφές συγκλονίζουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠώς το θέατρο συμβάλλει στο δημόσιο διάλογο για την έμφυλη βία;12.09.2018

Σε παγκόσμιο επίπεδο, σχεδόν 1 στις 3 γυναίκες έχουν υποστεί κακοποίηση κάποια στιγμή στη ζωή τους, βιώνοντας τη μεγαλύτερη καταπάτηση των βασικών τους δικαιωμάτων. Σύμφωνα με νέα στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών για τις γυναικοκτονίες, πάνω από πέντε γυναίκες και κορίτσια σκοτώνονταν κάθε ώρα από μέλος της οικογένειάς το 2021, ενώ περίπου τέσσερις στους δέκα θανάτους το 2021 δεν προσμετρήθηκαν στις γυναικοκτονίες, λόγω ανεπαρκών στοιχείων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓυναικοκτονία: «Πες την με το όνομά της» – Το σποτ γροθιά στο στομάχι12.09.2018

Με στόχο να μπει ένα τέλος σε όλο αυτό, όλο και περισσότερες ιστορίες κακοποίησης βγαίνουν στο φως για να βοηθήσουν κι άλλα θύματα να μιλήσουν. Το UN Women μοιράζεται πέντε δυνατές αφηγήσεις γυναικών που έπεσαν κάποτε θύματα βίας αλλά κατάφεραν να επιζήσουν. Η Diana, η Romela, η Goretti, η Milena, η Layla από διάφορα μέρη του κόσμου έμοιαζαν πολύ με την Ελένη, την Καρολάιν, τη Σούζαν, τη Γαρυφαλλιά, την Κωνσταντίνα αλλά την τελευταία στιγμή οι πρώτες κατάφεραν να σώσουν τη ζωή τους.

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b