MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Home Cinema: 9 ταινίες που θα δούμε το Σαββατοκύριακο σε TV και online πλατφόρμες

Συγκεντρώσαμε όσες ταινίες αξίζουν την προσοχή σας αυτό το Σαββατοκύριακο σε τηλεόραση και online πλατφόρμες.

author-image Φωτεινή Νικολίτσα

Σαββατοκύριακο Νοεμβρίου και πολλοί μπορεί να ανυπομονούν για τις βροχές που έρχονται την Κυριακή. Θα είναι άλλωστε μια τέλεια αφορμή για να μη βγούμε από τις κουβέρτες και να αφιερώσουμε χρόνο για μια καλή ταινία. Σας προτείνουμε τις καλύτερες επιλογές που θα βρείτε στην τηλεόραση και τις online πλατφόρμες.

Τηλεόραση

“Frantz” του Francois Ozon: Βουλή στις 23:00, Σάββατο 19/11

Mετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, η Γερμανίδα Anna επισκέπτεται καθημερινά τον τάφο του αρραβωνιαστικού της στη Γαλλία, ο οποίος σκοτώθηκε στον πόλεμο. Εκεί θα κάνει μια απροσδόκητη γνωριμία με έναν μυστήριο Γάλλο που αφήνει λουλούδια στον ίδιο τάφο. Ο Francois Ozon μάς χαρίζει απλόχερα μια ταινία για τις αντίρροπες δυνάμεις, για τον έρωτα και τον πόλεμο σε μια φανταστική ασπρόμαυρη ταινία εποχής.

“Ο Βράχος” του Michael Bay: ΣKΑΪ στις 23:15, Σάββατο 19/11

Ένας πρώην στρατηγός του αμερικανικού στρατού κρατά 81 τουρίστες στο Αλκατράζ ομήρους και απειλεί να ρίξει πυραύλους στο Σαν Φρανσίσκο αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά του. Στην αντίπερα όχθη, προκειμένου να διασωθούν όλοι, η κυβέρνηση ζητά βοήθεια από τον μοναδικό κρατούμενο στην ιστορία της διαβόητης φυλακής που κατάφερε να δραπετεύσει. Sean Connery, Ed Harris και Nicolas Cage σε ένα “παιχνίδι” ομηρίας για δυνατούς λύτες!

“Πώς να Σκοτώσεις τον Πρωταγωνιστή σου” του George Gallo: COSMOTE CINEMA 2HD στις 16:05, Σάββατο 19/11

Δύο παραγωγοί ταινιών χρωστάνε πολλά λεφτά στην μαφία και για να γλιτώσουν, αποφασίζουν να σκοτώσουν τον ηλικιωμένο πρωταγωνιστή τους στα γυρίσματα και να πάρουν λεφτά από την ασφάλεια. Όμως, τα πράγματα δεν θα εξελιχθούν τόσο απλά. Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε μια καλή κωμωδία, δηλαδή ό,τι ακριβώς έχουμε να αντιμετωπίσουμε εδώ. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους συναντάμε τον Robert De Niro σε έναν από τους πιο πρόσφατους ρόλους του, τον Tommy Lee Jones, τον Morgan Freeman και τον Zach Braff.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑDodo: Η νέα ταινία του Πάνου Κούτρα στην Ταινιοθήκη, με υπότιτλους για κωφούς και βαρύκοοους12.09.2018

“American Gangster” του Ridley Scott: AΝΤ1 στις 23:00, Κυριακή 20/11

Στη Νέα Υόρκη, ο Frank Lucas αποφασίζει να αναλάβει δράση όταν πεθάνει ο αρχι-νονός της περιοχής και μέσα από το εμπόριο ναρκωτικών ανέρχεται σε δύναμη και χρήμα. Αυτό δεν θα αφήσει ασυγκίνητες τις αρχές και ο ντετέκτιβ Richie Roberts θα βάλει σκοπό να τον πιάσει, όσο δύσκολο κι αν φαίνεται. Δύο ταλαντούχοι Αμερικανοί ηθοποιοί, ο Denzel Washington και ο Russell Crowe συναντιούνται μέσα από το βλέμμα του σπουδαίου σκηνοθέτη Ridley Scott, που μάς παραδίδει άλλο ένα φιλμ-διαμάντι…

“Mission: Impossible” του Brian De Palma: ALPHA στις 00:15, Κυριακή 20/11

Ο Ethan Hunt είναι ένας μυστικός πράκτορας που μετά από μια επιχείρηση που σχεδόν όλη η ομάδα του πεθαίνει προσπαθώντας να πιάσουν έναν πράκτορα που ήθελε να διαδώσει μια λίστα μυστικών πρακτόρων, βρίσκεται στο στόχαστρο ως ο προδότης. Και κάπως έτσι θα ξεκινήσει ο αγώνας του να αποδείξει την αθωότητά του, πιάνοντας τον αληθινό ένοχο. Mission: Impossible, το πρώτο, το ορίτζιναλ, σε ένα franchise που φτάνει έως τις μέρες μας και με πρωταγωνιστή -ποιον άλλον- τον Tom Cruise! Το πρώτο όμως είχε τον Brian De Palma στην σκηνοθεσία και εκείνη την φοβερή σκηνή γεμάτη αγωνία!

“Παράλληλες Μητέρες” του Pedro Almodóvar: COSMOTE CINEMA 2HD στις 19:45, Κυριακή 20/11

Δύο έγκυες ανύπαντρες μητέρες γεννούν στο ίδιο νοσοκομείο, την ίδια ημέρα. Αυτό το γεγονός δημιουργεί έναν δεσμό μεταξύ τους που θα σφραγιστεί καθώς συγκλονιστικά γεγονότα αναμένονται να έρθουν μπροστά τους. Η τελευταία σκηνοθετική δουλειά του Almodóvar αφορά ένα από τα αγαπημένα του θέματα, αυτό της μητρότητας σε μια ιστορία που, όπως μάς έχει συνηθίσει, είναι εξαιρετικά περίπλοκη. Η Penélope Cruz δίνει εδώ μια εξαιρετική ερμηνεία, συγκινητική και πολύπλευρη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑBergman Nites: 13 αριστουργήματα του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν σε ψηφιακή επανέκδοση στον Κινηματογράφο Ανδόρα12.09.2018

Online πλατφόρμες

“Everybody Knows” του Asghar Farhadi: ERTFLIX έως 07/02/2023

Η Laura ζει με τον σύζυγο και τα δύο τους παιδιά στο Μπουένος Άιρες. Με αφορμή τον γάμο της αδερφής της, πηγαίνουν στο χωριό της στην Ισπανία, όπου μετά από μια διακοπή ρεύματος, η μεγάλη της κόρη πέφτει θύμα απαγωγής. Μέσα σε αυτήν την κατάσταση έντασης και θλίψης, θα βγουν στην επιφάνεια τα πιο σκοτεινά τους μυστικά. Η Penélope Cruz ανατριχιάζει και εδώ με την ερμηνεία της, έχοντας στο πλευρό της τον Javier Bardem αλλά και τον Ricardo Darín, τον μεγάλο σταρ της Αργεντινής!

“The Wonder” του Sebastián Lelio: Netflix

Το 1862, η νοσοκόμα Lib Wright θα ταξιδέψει σε ένα χωριό της Ιρλανδίας για να επιβλέψει την 11χρονη Anna O’Donnell, η οποία έχει να φάει εδώ και μήνες και παρόλα αυτά είναι ζωντανή. Κάποιοι θα μιλούν για την εκλεκτή αλλά η Lib θα ψάξει να βρει τι πραγματικά συμβαίνει. Μια ιστορία με πολύ καλή δουλειά στην σκηνοθεσία και την φωτογραφία και την ιδιαιτέρως ανερχόμενη ηθοποιό Florence Pugh.

“Certified Copy” του Abbas Kiarostami: Cinobo

Ο Άγγλος συγγραφέας James Miller, στα πλαίσια προώθησης του νέου του βιβλίου, ταξιδεύει στην Τοσκάνη, όπου γνωρίζει την Γαλλίδα Elle. Καθώς περνούν μια μέρα μαζί, η χημεία στην επικοινωνία τους προδίδει ότι μπορεί να μην είναι αυτή η πρώτη φορά που συναντιούνται. Ο Kiarostami στην πρώτη του ταινία στη δύση, δεν προδίδει καθόλου τις ιδέες και τους χαρακτήρες που είχε συνηθίσει το κοινό του. Η Juliette Binoche παίζει με έναν τόσο ζωντανό τρόπο που μας κάνει να πιστεύουμε πως πραγματικά είμαστε εκεί σε όσα συμβαίνουν!

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b