MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Family Weekend: 11 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά

Συγκεντρώσαμε για εσάς μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πόλη και το διαδίκτυο για να περάσετε δημιουργικές ώρες με την οικογένειά σας το Σαββατοκύριακο 19-20 Νοεμβρίου 2022.

5ο Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας
Monopoli Team

Θέατρο

1. Ειρήνη, του Αριστοφάνη στο Θέατρο Μπέλλος

Η «Ειρήνη» του Αριστοφάνη, ένα από τα πιο αντιπολεμικά έργα όλων των εποχών που το καθιστά σήμερα πιο επίκαιρο από ποτέ, παρουσιάζεται στο Θέατρο Μπέλλος, από το Σάββατο 19 Νοεμβρίου, σε μια παράσταση για παιδιά και εφήβους. Η «Ειρήνη» είναι ένα έργο που αποτελεί ύμνο στην ομόνοια, την αγάπη και τον αλτρουισμό. Παρουσιάζεται σαν ένα σύγχρονο παραμύθι, απόλυτα συνδεδεμένο με το σήμερα των παιδιών και των εφήβων, τα social media, τα videogames, την kpop κ.α. που περιθωριοποιεί τη βία, την επιθετικότητα και το μίσος. Σκηνοθεσία: Αικατερίνη Παπαγεωργίου. Διασκευή: Oμάδα The Young Quill. Παίζουν: Νίκος Γιαλελής, Απόστολος Καμιτσάκης, Χρήστος Καραβέβας, Κώστας Κουτρούλης, Χριστίνα Κωστέα.
Σάββατο 19/11 και Κυριακή 20/11, στις 11:00
Τιμές Εισιτηρίων:12 ευρώ, 8 ευρώ (μειωμένο). Προπώληση: viva.gr
Θέατρο Μπέλλος, Κέκροπος 1, Πλάκα Αθήνα. Τηλ: 210 32 29 889. Ε: [email protected]. | https://theatrompellos.gr/

2. Παραμύθι Χωρίς Όνομα: Η Κάρμεν Ρουγγέρη μεταφέρει το μυθιστόρημα της Πηνελόπης Δέλτα στο Θέατρο Κιβωτός

Στο Θέατρο Κιβωτός, από την Κυριακή 20 Νοεμβρίου και κάθε Κυριακή, η παιδική σκηνή Κάρμεν Ρουγγέρη, θα παρουσιάσει την παράσταση για παιδιά και όλη την οικογένεια,«Παραμύθι Χωρίς Όνομα», από το ομώνυμο μυθιστόρημα της Πηνελόπης Δέλτα. Το κείμενο υπογράφει η Κάρμεν Ρουγγέρη η οποία συν σκηνοθετεί την παράσταση με την Χριστίνα Κουλουμπή. Το έργο, με αξίες και ηθικούς κανόνες, είναι  γεμάτο «θησαυρούς», που  το παιδί καλείται να ανακαλύψει. Όλα συμβαίνουν σε μια φανταστική χώρα, την χώρα των Μοιρολάτρων, μια πλούσια χώρα, όπου  βασιλεύει ο βασιλιάς Συνετός. Τον βασιλιά Συνετό θα διαδεχθεί στο θρόνο ο γιος του Αστόχαστος ο νέος αυτός βασιλιάς, θα βασιλέψει αστόχαστα. Μαζί με τη γυναίκα του Παλάβω μια επιπόλαιη βασιλοπούλα κόρη του βασιλιά από το  διπλανό βασίλειο, θα καταφέρουν μέσα σε λίγο χρόνο να οδηγήσουν την χώρα τους σε απόλυτη κατάρρευση και χρεοκοπία. Παίζουν:Χριστίνα Κουλουμπή, Αυγουστίνος Ρεμούνδος, Γιάννης Νικολάου, Νεκτάριος Φαρμάκης, Μαριαλένα Ροζάκη, Μελίνα Σπετσιέρη, Ιωάννα Καλλιτσάντζη.
Κυριακή 20/11, 11:15 και 15:00
Τιμές Εισιτηρίων: 12€ Γενική Είσοδος, 10€ ομαδικό & group , οικογενειακό, φοιτητικό, ανεργίας , 8€ ΑΜΕΑ, 7€ Καθημερινές για σχολεία. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Κιβωτός, Πειραιώς 115, Γκάζι. Τηλέφωνο: 21 0342 7426 | https://www.facebook.com/KivotosTheater/

3. «Το Γονεοτροφείο», σε σκηνοθεσία Ευθύμη Χρήστου στο Θέατρο Nous

Από την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022 οι θεατρικές επιχειρήσεις Δημήτρης Φωτόπουλος ΙΚΕ παρουσιάζουν, στο Θέατρο Nous, την πρωτότυπη θεατρική παράσταση για παιδιά με τίτλο «Το Γονεοτροφείο», σε συνεργασία με τον συγγραφέα Χρήστο Δασκαλάκη και τον σκηνοθέτη Ευθύμη Χρήστου. Στον φανταστικό κόσμο του «Το Γονεοτροφείου», ένα μικρό παιδί, ο Παύλος, αναζητάει να βρει τους γονείς με τους οποίους θα δημιουργήσουν μια πραγματική και ευτυχισμένη οικογένεια. Εδώ, αντί για ιδρύματα φιλοξενίας παιδιών, υπάρχουν μόνο ιδρύματα για μεγάλους κι εδώ τα υποψήφια ζευγάρια εκπαιδεύονται για το πώς να γίνουν οι καλύτεροι υποψήφιοι γονείς. Μια ανατρεπτική ιστορία που θέλει τα «παιδιά» να έχουν τον πρώτο λόγο.  Διασκευή: Σωκράτης Πατσίκας. Παίζουν: Χρήστος Καπενής, Εύη Κολιούλη, Περικλής Λιανός, Φιλίνη Παναγιωτοπούλου, Οδυσσέας Πετράκης, Μαρία Στάβαρη.
Κυριακή 20/11, 12:00

Εισιτήριο: Α Ζώνη 12 ευρώ. Β Ζώνη 10 ευρώ. Εκπτωτικά/ Ανέργων/Ομαδικά 8 ευρώ. Ατέλειες 5 ευρώ | Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Nous, Τροίας 34, Αθήνα. Τηλ: 210 8237 333. Ε: [email protected] | W: theatrenous-creativespace.com

4. «Ταξιδεύοντας με τα παραμύθια», από την ομάδα «Δρόμο παίρνει, Δρόμο αφήνει» στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Η ομάδα «Δρόμο παίρνει, Δρόμο αφήνει» έρχεται στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, από τις 19 Νοεμβρίου 2022, έχοντας στις αποσκευές της παραδοσιακά παραμύθια από τις γειτονιές του κόσμου. Μια μυρμήγκο και μια σκαθαρίνα ψάχνουν άντρα να τους τραγουδά. Ένας περήφανος πατέρας τον ήλιο θέλει για γαμπρό. Και ένα φίδι βασιλόπουλο την αγάπη ψάχνει, θα την βρει; Δύο αφηγητές ζωντανεύουν με τον λόγο τους και ένας μουσικός συνοδεύει με τις μελωδίες του. Τα παιδιά γίνονται κοινωνοί της σοφίας που εμπεριέχεται στην προφορική λαϊκή παράδοση, ταξιδεύουν σε κόσμους μαγικούς με την φαντασία τους. Διασκευή – προσαρμογή κειμένων: ομάδα «Δρόμο παίρνει, Δρόμο αφήνει». Αφήγηση: Άνθη Ευσταθοπούλου – Ταξιάρχης Μπεληγιάννης.
Σάββατο 19/11, 11:30
Εισιτήρια: 8 € παιδικό. 6 € συνοδός ενήλικας. Ομαδικά: 8€ το πρώτο παιδί, 6€ τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας. | Προπώληση: ticketservices.gr.
Φουαγιέ – Δημοτικό Θέατρο Πειραιά – Σκηνή Ω, Ηρώων Πολυτεχνείου 32 – Τηλ: 2104143310. Ε: [email protected] | Dithepi.gr

5. «Ένα Ξωτικό στην Πόρτα μου», από την Ομάδα Κοπέρνικος στο Θέατρο Olvio

Πλησιάζουν οι γιορτές και η ομάδα Κοπέρνικος παρουσιάζει, από τις 20 Νοεμβρίου, στο Θέατρο Olvio, την παράσταση για παιδιά «Ένα Ξωτικό στην Πόρτα μου», σε σκηνοθεσία σκηνοθεσία Γκάυ Στεφάνου και κείμενο Άγγελου Αγγέλου και Έμης Σίνη. Μια εορταστική, χειμωνιάτικη περιπέτεια, που αποδίδει με τον πιο ευφάνταστο τρόπο το αληθινό νόημα των Χριστουγέννων: Την ομορφιά του να δίνεις, να μοιράζεσαι και να αγαπάς. Περίληψη: Σε ένα εργοστάσιο παιχνιδιών, ο πλούσιος ιδιοκτήτης του, ενθουσιάζεται όταν στην πόρτα του εμφανίζεται ένα καλόψυχο ξωτικό των Χριστουγέννων, που φτιάχνει υπέροχα παιχνίδια! Του προσφέρει αμέσως δουλειά, χρησιμοποιώντας το για να κερδίσει περισσότερα χρήματα. Δεν γνωρίζει όμως πως το ξωτικό έχει μια κρυφή αποστολή. Ερμηνεύουν: Γιώργος Κισσανδράκης, Αφροδίτη Κλεοβούλου, Θανάσης Μεγαλόπουλος, Μιχάλης Πανάδης, Νικόλας Παπαδομιχελάκης (2η διανομή).
Κυριακή 20/11, 15:30
Εισιτήριο: Από 10€. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Olvio, Ιερά Οδός 67 και Φαλαισίας 7, τηλ: 210 3414118.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕβδομαδιαία καλλιτεχνικά εργαστήρια για παιδιά και εφήβους στην Αθήνα12.09.2018

Κινηματογράφος

6. 5ο Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας

Ένα απίθανο μωσαϊκό ηρώων κάθε μεγέθους, χρώματος, είδους και προέλευσης, από τους δρόμους της Αθήνας μέχρι το διάστημα, ξετυλίγει για μία ακόμα χρονιά το 5ο Παιδικό & Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας. που φέτος συμπληρώνει τα πέντε του χρόνια. Στη φετινή του διοργάνωση φιλοξενεί 100 ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους από 34 χώρες, οι οποίες αποτυπώνουν την πραγματικότητα και τον πλούτο των πολιτισμών της σύγχρονης κοινωνίας. Από τις 14 έως τις 20 Νοεμβρίου, το Φεστιβάλ καλεί παιδιά και νέους της Αθήνας, εκπαιδευτικούς, γονείς και λάτρεις του σινεμά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, και στους κινηματογράφους Κηφισιά Cinemax 1 & 2 και ΔΑΝΑΟΣ.
14-20 Νοεμβρίου 2022
Εισιτήριο: 6 € γενική είσοδος. Προπώληση: στα ταμεία των χώρων και ηλεκτρονικά στο www.athicff.com.

Για το αναλυτικό πρόγραμμα και περισσότερες πληροφορίες εδώ

Φεστιβάλ

7. 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Αφήγησης στο «Εργαστήρι Μαιρηβή»

Με μαριονέτες από την Ισπανία συνεχίζονται και τον Νοέμβριο οι παραστάσεις στο πλαίσιο του «9ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Αφήγησης» στο «Εργαστήρι Μαιρηβή». Το Σάββατο 19 Νοεμβρίου στις 8 μ.μ. και την Κυριακή 20 Νοεμβρίου στις 12 το μεσημέρι, ο καταξιωμένος Ισπανός μαριονετίστας Toni Zafra, έρχεται με τις μαριονέτες του και την παράσταση «Passages». Μια παράσταση με μαριονέτες εμπνευσμένη από τον μποέμικο κόσμο του τσίρκου, που αποκαλύπτει παραδοσιακές τεχνικές οι οποίες έχουν διαφυλαχθεί εδώ και χρόνια από πολλές γενιές κουκλοπαικτών. Οι μαριονέτες – μικροί χαρακτήρες, «ανθρώπινα όντα», ζώα και πράγματα γράφουν τη δική τους ιστορία μέσα από την αληθινή τους γλώσσα, την κίνηση.
Σάββατο 19/11, 20:00 και Κυριακή 20/11, 12:00 μ.μ.
Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ. Μειωμένο: 8 ευρώ. Μέλη Unima: 6 ευρώ. Ειδικές τιμές για ομάδες | Κρατήσεις: 2105222181, 6942420062 και Email: [email protected]
«Εργαστήρι Μαιρηβή» – Κουκλοθέατρο, Σαχτούρη 4 & Σαρρή, Ψυρρή. τηλ. 2105222181. Ε: [email protected],  www.mairivi.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕρωτόκριτος, του Βιτσέντζου Κορνάρου σε σκηνοθεσία Ελένης Βλάχου στο Θέατρο Τζένη Καρέζη12.09.2018

Εκθέσεις

8. Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης: Βόλτα στο μουσείο γεμάτη εκπλήξεις με ένα νέο Family kit για όλη την οικογένεια Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Το Family kit του Μoυσείου Κυκλαδικής Τέχνης είναι μια ολοκληρωμένη εμπειρία περιήγησης στο Μουσείο για όλη την οικογένεια, ειδικά σχεδιασμένη για να χωράει σε ένα κουτί. Με αυτό, γονείς και παιδιά μπορούν μαζί να γνωρίσουν τις μόνιμες εκθέσεις του Μουσείου, μέσα από μια διαδραστική και διασκεδαστική βόλτα. Κάθε Family kit κρύβει στα συρτάρια του χάρτες-κατόψεις με σταθμούς για την κάθε έκθεση, αντίγραφα εκθεμάτων, κάρτες με πληροφορίες γι’ αυτά  και ένα σημειωματάριο με προτάσεις για δραστηριότητες, που προσφέρεται σε κάθε οικογένεια για να το χρησιμοποιήσει κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ή και στο σπίτι. Ζητείστε στην είσοδο του Μουσείου ένα family kit και ξεκλειδώστε τις ιστορίες των εκθεμάτων μαζί με τα παιδιά σας.
Για οικογένειες με παιδιά 6 ετών και άνω
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή – Σάββατο: 10:00 – 17:00. Πέμπτη: 10:00 – 20:00. Κυριακή: 11:00 – 17:00.
Εισιτήριο: 20 ευρώ για μία οικογένεια (έως 2 ενήλικες και έως 3 παιδιά).
Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Νεοφύτου Δούκα 4 και Βασιλίσσης Σοφίας και Ηροδότου 1, Αθήνα. T: (+30) 210 7228321-3 | www.cycladic.gr

9. Planet Physics: Η διαδραστική έκθεση Φυσικής για 2η χρονιά στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος

Το Planet Physics, η πιο εντυπωσιακή και συναρπαστική έκθεση Φυσικής στην Ελλάδα, φιλοξενείται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, κάθε Σάββατο και Κυριακή στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να γνωρίσουν τον «μαγικό» κόσμο των Φυσικών Επιστημών. Σκοπός της έκθεσης είναι να καλλιεργήσει στους μικρούς επισκέπτες το ενδιαφέρον για τα φυσικά φαινόμενα και τους νόμους που διέπουν τον κόσμο, επιστρατεύοντας μια σειρά από διαδραστικά εκθέματα. Πειραματιστείτε με το σιδηρομαγνητικό υγρό, δημιουργήστε το δικό σας σεισμό και το δικό σας κύμα Tsunami, μελετήστε την επίδραση της φυγόκεντρου δύναμης, δημιουργήστε μια γιγάντια δίνη νερού, μάθετε τα πάντα για την ανάκλαση και σύνθεση του φωτός, το ντεσιμπελόμετρο, φωτίστε το δικό σας φωτόσπαθο, ανακαλύψτε τη γιγάντια μπάλα Plasma, εξερευνήστε τα εντυπωσιακά ολογράμματα και τους καθρέφτες άπειρου βάθους και άλλα πολλά.
Σάββατο 19 και Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022
Διάρκεια ξενάγησης: 45’ – 60’ λεπτά, κάθε ακέραιη ώρα
Ωράριο λειτουργίας:  Σάββατο & Κυριακή: 12: 00 – 18:00 (τελευταία ξενάγηση στις 17:00)
Τιμές εισιτηρίων:  Ξενάγηση στη Διαδραστική Έκθεση: 6€. Πειράματα: 6€. Συνδυαστικό εισιτήριο: 10€ | Πληροφορίες – κρατήσεις: Τ. 212 254 0000. Προπώληση: viva.gr.

Εκπαιδευτικά προγράμματα 

10. Η Αργοναυτική Εκστρατεία σε Role-Playing Game: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 7-12 ετών στο Ίδρυμα θεοχαράκη

Από το Σάββατο 19 Νοεμβρίου και κάθε Σάββατο, 17:00-19:00, το Ίδρυμα Θεοχαράκη παρουσιάζει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 7-12 ετών με τίτλο «Η Αργοναυτική Εκστρατεία σε Role-Playing Game». Σε αυτή τη σειρά συναντήσεων τα παιδιά παίρνουν μέρος στην Αργοναυτική Εκστρατεία. Μαζί με τον Ιάσονα μπαρκάρουν στην Αργώ και σαλπάρουν για τρομερές περιπέτειες. Το κάθε παιδί έχει έναν χαρακτήρα βασισμένο στην ελληνική μυθολογία με τις δικές του ιδιαίτερες δυνάμεις και δυνατότητες, τα όπλα και τις αδυναμίες του. Όλη μαζί η ομάδα, με την καθοδήγηση των Game Masters, Άκη Τριανταφύλλου και Βασιλεία Βαξεβάνη, καλείται να συνεργαστεί για να αντιμετωπίσει τέρατα, προκλήσεις και δοκιμασίες ώστε να καταφέρει να πάρει το Χρυσόμαλλο Δέρας.
1η συνάντηση: Σάββατο 19/11, 17:00 – 19:00
Συνολικό κόστος συμμετοχής: 60€. Κόστος μεμονωμένης συνάντησης: 20€. | Κλείστε το εισιτήριο σας εδώ.
Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη, Βασιλίσσης Σοφίας 9 &, Μέρλιν 1, Αθήνα. Τηλ: 210 3611206. Ε: [email protected] | https://thf.gr/el/

11. Σχεδιάζουμε τη Δικαιώματα μας: Εκδήλωση του Δήμου Αθηναίων και του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού στην Πλατεία Κοτζιά

Το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνίας των Πολιτών (Δήμος Αθηναίων Διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης) του Δήμος Αθηναίων διοργανώνει μια εκδήλωση στην Πλατεία Κοτζιά, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού την Κυριακή 20 Νοεμβρίου, 11:00 – 13:00. Η Πλανόδια Βιβλιοθήκη του Δικτύου θα βρίσκεται εκεί, σε μια γιορτή με σκοπό να αναδείξουν και να διεκδικήσουν τα παιδιά τα αναφαίρετα δικαιώματά τους μέσα από το βιβλίο, τη ζωγραφική, το παιχνίδι και τη μουσική.
Κυριακή 20/11, 11:οο – 13:00
Πλατεία Κοτζιά, Αθήνα.
Περισσότερες πληροφορίες https://ddp.gr/

*Δείτε περισσότερα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜουσείο Κυκλαδικής Τέχνης: Βόλτα στο μουσείο γεμάτη εκπλήξεις με ένα νέο Family kit για όλη την οικογένεια12.09.2018

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b