MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
23
ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Δραματοποιημένη λογοτεχνία

Η Αφροδίτη με τη Γούνα, του Λέοπολντ Φον Ζάχερ-Μαζόχ στο Θέατρο Άνεσις

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Το κλασικό μυθιστόρημα του Λέοπολντ Φον Ζάχερ-Μαζόχ, «Η Αφροδίτη με τη Γούνα«, μεταφέρεται στη σκηνή του Θεάτρου Άνεσις, σε σκηνοθεσία Θανάση Κουρλαμπά και διασκευή Νικολέτας Κοτσαηλίδου και Σπύρου Κυριαζόπουλου.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Monopoli Team

Η Happy Productions παρουσιάζει στο Θέατρο Άνεσις, σε σκηνοθεσία Θανάση Κουρλαμπά, το αριστούργημα του Λέοπολντ Φον Ζάχερ-Μαζόχ «Η Αφροδίτη με τη Γούνα» (Venus im Pelz), σε μετάφραση Νικολέτας Κοτσαηλίδου, εικαστική επιμέλεια Γιάννη Μετζικώφ και πρωτότυπη μουσική Γιάννη Οικονόμου.

Ένα έργο που υπενθυμίζει ότι η σεξουαλικότητα πάνω από όλα είναι μια πνευματική κατάσταση: και αυτά που λαχταράει το πνεύμα δεν εξηγούνται πάντοτε λογικά, απλά βιώνονται.

«Η Αφροδίτη με τη Γούνα»: Λίγα λόγια για το έργο

Στο βραβευμένο έργο του Μαζόχ, γραμμένο το 1870, παρακολουθούμε την ερωτική σχέση του Σεβερίν (Θανάσης Κουρλαμπάς), ενός γοητευτικού γαιοκτήμονα, με την Βάντα (Αμαλία Νίνου), μια εικοσιτετράχρονη χήρα. Η εκρηκτική συνάντησή τους σε ένα απομονωμένο θέρετρο των Καρπαθίων θα γίνει το πεδίο μάχης ενός οριακού έρωτα.

Ο Σεβερίν φαντασιώνεται την Βάντα στο ρόλο της πανέμορφης, ψυχρής, αυταρχικής Αφροδίτης, μιας ιδεατής γυναίκας αφιερωμένης στο κυνήγι της ηδονής. Την παρασύρει σ’ ένα παιχνίδι ψυχολογικής και φυσικής βίας, ξυπνώντας μέσα της την επιθυμία για επιβολή. Σταδιακά και με δική του παρότρυνση μετατρέπεται σε πιστό υπηρέτη της εκχωρώντας της το δικαίωμα να αποφασίζει για οτιδήποτε τον αφορά, να τον κακοποιεί ψυχολογικά και να τον βασανίζει σωματικά.

Αντίπαλον δέος του Μαρκήσιου Ντε Σαντ, πολέμιος του αντισημιτισμού, υπέρμαχος του φεμινισμού, απλώς ηδονιστής ή ένας παρεξηγημένος λογοτέχνης, ο Λέοπολντ φον Ζάχερ Μαζόχ γράφει ένα έργο που, ενάμιση αιώνα αργότερα, συνεχίζει να σοκάρει με την σκληρότητα και την απλότητά του. Η Αφροδίτη με την Γούνα όμως, δεν είναι μόνο μία ιστορία ηδονής και πόνου. Είναι κυρίως μία ιστορία οριακού πάθους και αγάπης. Και όπως κάθε τέτοια ιστορία και στην αληθινή ζωή, θέτει τους ήρωες της σε μία δίνη και τους αφήνει έρμαια απέναντι στην τρικυμία του αδηφάγου αλλά και πολύτιμου Έρωτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο Σπίτι Με Τα Κόκκινα Γιασεμιά, σε σκηνοθεσία Κώστα Κουτρούλη στον Χώρο K412.09.2018

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Μαζόχ «δάνεισε» το όνομά του στη λέξη μαζοχισμός (το 1893, προς έκπληξη και μάλλον δυσαρέσκεια του συγγραφέα, ο ψυχίατρος Ρίχαρντ φον Κραφτ-Έμπιγκ έχοντας την Αφροδίτη στο επίκεντρο, δημιουργεί τον όρο «μαζοχισμός»), ούτε ότι οι Velvet Underground είχαν τραγούδι στο ιστορικό τους ντεμπούτο το 1967 με τίτλο Venus in furs, ούτε φυσικά ότι ο Ρόμαν Πολάνσκι γύρισε ταινία βασισμένη στους διαλόγους του βιβλίου το 2013…

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Λέοπολντ φον Ζάχερ Μαζόχ
Μετάφραση: Νικολέτα Κοτσαηλίδου
Σκηνοθεσία: Θανάσης Κουρλαμπάς

Κοστούμια: και Εικαστική Επιμέλεια: Γιάννης Μετζικώφ
Φωτισμοί: Αργύρης Θέος

Παίζουν: Θανάσης Κουρλαμπάς, Αμαλία Νίνου

Διάρκεια: 100 λεπτά (+ διάλειμμα 10 λεπτών)
Τιμές Εισιτηρίων: Ζώνη Α: 18€, Ζώνη Β: 15€. Νέοι έως 25 ετών-Άνεργοι–Πολύτεκνοι-ΑΜΕΑ: 15€. Ομαδικά Εισιτήρια: 10€ (στο τηλέφωνο 210 0080900)
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 28 Νοεμβρίου 2022 έως 27 Μαρτίου 2023
Πληροφορίες: Προπώληση: Ηλεκτρονικά: viva.gr και www.happyproductions.gr. Τηλεφωνικά: 210 0080900: Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00-18:00 & Σάββατο 09:00-17:00 και 210-3625119 & 210-7718943: Δευτέρα έως Κυριακή 09:00-21:00. Στα γραφεία της Happy Productions: Μεσογείων 326, Αγία Παρασκευή (Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00-18:00 & Σάββατο 09:00-17:00). Στα ταμεία του Θεάτρου Άνεσις: Λεωφόρος Κηφισιάς 14, Αμπελόκηποι (Δευτέρα έως Κυριακή 17:00-21:00). Στο Δίκτυο καταστημάτων VIVA (www.vivapayments.com/el-gr/network)
Παραστάσεις: Δευτέρα 21:00, Τρίτη 21:00
Διασκευή: Νικολέτα Κοτσαηλίδου, Σπύρος Κυριαζόπουλος
Βοηθός Σκηνοθετη: Ελπίδα Νικολάου
Link Εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/theater/i-afroditi-me-ti-gouna/
Πληροφορίες Χώρου: Θέατρο Άνεσις, Λεωφόρος Κηφισίας 14, Αθήνα. Τηλ. 2107718943 | www.theatroanesis.gr | https://www.facebook.com/anesistheatre
Φωτογραφίες: / Trailer: Πάτροκλος Σκαφίδας
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
Ματωμένος γάμος από το Θεσσαλικό Θέατρο σε περιοδεία στην Αττική
ΘΕΑΤΡΟ
Λυσιστράτη: Το ΚΘΒΕ στην Επίδαυρο με μια σύγχρονη ανάγνωση της κωμωδίας του Αριστοφάνη
Θεατρικά Νέα
Τακούνια στον Βάλτο: Η παράσταση των Χειλάκη-Δούνια επιστρέφει στο Θερινό Λαμπέτη
ΘΕΑΤΡΟ
Η Μωβ Ομπρέλα, της Άλκης Ζέη στο Θέατρο Πορεία
ΘΕΑΤΡΟ
Πολύ καλύτερα τώρα: Η stand up comedy παράσταση του Λάμπρου Φισφή στο Θέατρο Ρεματιάς
Θεατρικά Νέα
Ανεξάρτητα Κράτη: Σε ποια ανοιχτά θέατρα της Αθήνας θα δούμε (ξανά) την παράσταση-φαινόμενο
Θεατρικά Νέα
«Του αγοριού απέναντι»: Το μιούζικαλ των Ρέππα – Παπαθανασίου επιστρέφει στο Θέατρο Άλσος
ΘΕΑΤΡΟ
Ανα-τίναξε την ανθισμένη αμυγδαλιά: Επιστρέφει για λίγες παραστάσεις στο Θέατρο Άλσος
Θεατρικά Νέα
«Σαπφώ»: Στο Θέατρο Βασιλάκου το τελευταίο έργο του Αλέξη Σταμάτη
ΘΕΑΤΡΟ
Ρίταμαργαρίταρίταμαργαρίταρίταμαργαρί…: Η νέα παράσταση της Μαρίας Μαγκανάρη στο θέατρο Άνεσις
ΘΕΑΤΡΟ
Bacon: Το πολυβραβευμένο έργο της Sophie Swithinbank για 2η χρονιά στο Θέατρο Άνεσις
ΘΕΑΤΡΟ
Η Πόρνη από Πάνω: Ο μονόλογος με την Κατερίνα Διδασκάλου στο Θέατρο Νέος Ακάδημος