MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

Bullitt: Ο Μπράντλεϊ Κούπερ θα πρωταγωνιστήσει στην νέα ταινία του Σπίλμπεργκ

Ο Μπράντλεϊ Κούπερ θα υποδυθεί τον Φρανκ Μπούλιτ τον διάσημο αστυνομικό του Σαν Φρανσίσκο τον οποίο είχε ενσαρκώσει και ο Στιβ ΜακΚουΐν στην ταινία του 1968.

Monopoli Team

Ο Μπράντλεϊ Κούπερ πρόκειται να υποδυθεί τον Φρανκ Μπούλιτ τον διάσημο αστυνομικό του Σαν Φρανσίσκο, τον οποίο είχε ενσαρκώσει και ο Στιβ ΜακΚουΐν το 1968, σε μία νέα ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ.

Ο Τζος Σίνγκερ (ο οποίος έχει γράψει το σενάριο για τις επιτυχίες “The Post” και “Spotlight”) υπογράφει το σενάριο της νέας ταινίας, το οποίο βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη από την Warner Bros. Παρόλο που λεπτομέρειες για την πλοκή δεν έχουν έρθει ακόμα στο φως, η επικείμενη παραγωγή πρόκειται να ακολουθήσει τον Μπούλιτ σε μία εντελώς διαφορετική εκδοχή από την πρωτότυπη του Στιβ ΜακΚουίν.

Η ταινία δράσης του 1968, με τίτλο “Bullitt”, σε σκηνοθεσία Πίτερ Γιέιτς, είχε βασιστεί στο βιβλίο “Mute Witness” του 1963. Σε έναν από τους πιο χαρακτηριστικούς ρόλους της καριέρας του, ο ΜακΚουίν έπαιξε έναν ντετέκτιβ, ο οποίος ερευνά τον θάνατο ενός πληροφοριοδότη της μαφίας, τον οποίο είχε αναλάβει να προστατεύει.

Η ταινία έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής για μία από τις πιο θρυλικές και συναρπαστικές αυτοκινητιστικές καταδιώξεις στην ιστορία του κινηματογράφου, με τον ΜακΚουίν να παίζει ο ίδιος στις επικίνδυνες σκηνές σε ένα ειδικά φτιαγμένο Ford Mustang.

To “Bullitt” έγινε παγκόσμια εμπορική επιτυχία αποφέροντας 42 εκατομμύρια δολάρια -με ένα μπάτζετ 4 εκατ. δολαρίων-  και εν τέλει κέρδισε ένα Όσκαρ.

Ο Στηβ ΜακΚουίν στο Bullitt (1968)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ63ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: Έναρξη με το ημι-αυτοβιογραφικό «The Fabelmans» του Στίβεν Σπίλμπεργκ12.09.2018

Ο Κούπερ θα συμμετέχει και ως παραγωγός της ταινίας (που ακόμα δεν έχει τίτλο), μαζί με τον Σπίλμπεργκ και την Κρίστι Μακόσκο Κρίγκερ, σημειώνοντας την δεύτερη συνεργασία τους μετά την βιογραφία του Λέοναρντ Μπέρνσταϊν “Maestro”. Ο γιος του ΜακΚουίν, Τσαντ και η εγγονή του Μόλι ΜακΚουίν θα είναι βοηθοί παραγωγής.

Η τελευταία ταινία του Σπίλμπεργκ “The Fabelmans”, μία -σχεδόν- αυτοβιογραφική ιστορία για το πώς μεγάλωσε ως σινεφίλ, κυκλοφόρησε στις αρχές αυτού του μήνα – στην Ελλάδα ήταν η ταινία έναρξης του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Η Μισέλ Ουίλιαμς, ο Πωλ Ντάνο, ο Σεθ Ρόγκεν και ο Γκάμπριελ ΛαΜπελ πρωταγωνιστούν στην ταινία, η οποία αναμένεται να κερδίσει πολλά βραβεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚουέντιν Ταραντίνο: Γιατί δεν θα γυρίσει ποτέ ταινία της Marvel;12.09.2018

O Κούπερ προς το παρόν έχει αναλάβει την παραγωγή της πολυ-αναμενόμενης ταινίας “Maestro” στην οποία επίσης πρωταγωνιστεί. Το Netflix θα προβάλει το δράμα μέσα στο 2023. Ο Σπίλμπεργκ, ο οποίος επεξεργαζόταν χρόνια το “Maestro”, ενθάρρυνε τον Κούπερ να σκηνοθετήσει και να πρωταγωνιστήσει στην ταινία, βλέποντας το υποκριτικό του ταλέντο στο “A Star is Born”.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b