MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΑΙΝΙΕΣ

Πρεμιέρες: Γκουρμέ καταστάσεις, πειραγμένες βιογραφίες

Οι πρεμιέρες της εβδομάδας 17-23 Νοεμβρίου με μια ματιά!

author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Το Μενού

Το «Μενού» του Μαρκ Μάιλοντ σκηνοθέτης που μεταξύ άλλων έχει υπογράψει επεισόδια των τηλεοπτικών σειρών «Succession» και «Game of thrones» είναι μια κατάμαυρη κωμωδία τρόμου, η επιτυχία της οποίας προκύπτει από το πρωτότυπο δέσιμο των διαφορετικών κινηματογραφικών ειδών, ενώ στα ατού του φιλμ εντοπίζεται και η άψογη διεύθυνση των πρωτοκλασάτων Ρέιφ Φάινς, Ανια Τέιλορ-Τζόι και Νίκολας Χουλτ.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Μπάρντο: Το ψευδές χρονικό ενός σωρού αλήθειες

Η απόπειρα του Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιάριτου να φτιάξει τη δική κινηματογραφική αυτοβιογραφία με τίτλο «Μπάρντο: Το ψευδές χρονικό ενός σωρού αλήθειες» είναι κάπως σαν τον εξεζητημένο τίτλο της ταινίας: φλύαρη, πομπώδης και αρκετά ναρκισσιστική.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Κορσές

Αντίθετα μια άλλη βιογραφία, ο επαναστατικός και μοντέρνος «Κορσές» της Μαρί Κρόιτσερ με την θαυμάσια Βίκι Κριπς στο ρόλο της αυτοκράτειρας Ελισάβετ της Αυστρίας, πιο γνωστής ως Σίσσυ, είναι μια αντισυμβατική ταινία που βρίσκεται αρκετά μακριά από τα κλισέ των έργων εποχής.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Σπόρος μιας αγάπης

Ο κινεζικός «Σπόρος μιας αγάπης» του Λι Ρουιτζούν είναι ένα χαμηλόφωνο και μινιμαλιστικό δράμα που εκτός της επίκλησης για ουσιαστική ανθρώπινη επαφή, περιγράφει γλαφυρά την σκληρή εικόνα της σύγχρονης καπιταλιστικής Κίνας.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Στο Σύρμα

Τέλος το «Σύρμα» του Λεωνίδα Παπαδόπουλου αποτελεί διασκευή του ομώνυμου θεατρικού έργου του Αντώνη Κατσά που αφηγείται την ιστορία ενός άντρα που οδηγείται στην εξορία της Μακρονήσου το 1948.
Αίθουσες προβολής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜια φορά κι ένα καιρό ήταν ένα εξωτικό πουλί που το φώναζαν Ντόντο12.09.2018

Περισσότερα από Οι ταινίες της εβδομάδας
VIMA_WEB3b