MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 6 προτάσεις για την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου

Όλες οι εκδηλώσεις, διαλέξεις και θεατρικές παραστάσεις, για την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου, με ελεύθερη είσοδο στην πόλη.

«Λόγος 11»: «Ο Νίκος Καζαντζάκης και οι ιδεολογικές διαδρομές του»
Monopoli Team

Ο Νίκος Καζαντζάκης και οι ιδεολογικές διαδρομές του: Ομιλίες στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος

Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος συνεχίζει τον κύκλο εκδηλώσεων “Λόγος 11” που επιμελείται ο Πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, κ. Σταύρος Ζουμπουλάκης. Η δεύτερη εκδήλωση έχει τίτλο “Ο Νίκος Καζαντζάκης και οι ιδεολογικές διαδρομές του” και θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022, 19.00 έως 21:00, στον Πύργο Βιβλίων της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Μεταξύ άλλων θα πραγματοποιηθούν ομιλίες από τους Γιάννη Δημητρακάκη, Δημήτρη Κόκορη, Δημήτρη Τζιόβα.
16/11 στις 19.00
Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, ΚΠΙΣΝ, Λ. Συγγρού και Ευριπίδου

10 χρόνια σχολή Agostini: Live μουσική και DJ set στον Πολυχώρο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, με αφορμή την πρώτη επίσημη σχολή drums

Από το Παρίσι του 1964 στην Αθήνα του 2022, ο Dante Agostini, ο μουσικός που ίδρυσε την πρώτη επίσημη σχολή drums, έχει εδώ και χρόνια βρει τη δική του στέγη στο παράρτημα του Νίκου Παπαβρανούση. Δέκα χρόνια μετά από την ίδρυση του ελληνικού παραρτήματος, ο Νίκος Παπαβρανούσης και οι απόφοιτοι Δήμος Δημητριάδης και Γιάννης Βερούχης καλούν πρώην και μελλοντικούς σπουδαστές της Σχολής, μουσικόφιλους και λάτρεις των κρουστών σε μια επετειακή βραδιά. Μετά από ένα live με τους τρεις ντράμερ, θα ακολουθήσει dj set από τον Jimmy Hacka.
16/11 στις 19.30 
Πολυχώρος Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, Κύπρου 91Α και Σικίνου

Let The Children Talk – Ας μιλήσουν τα παιδιά: Μια δράση με θέμα τα παιδιά πρόσφυγες στο Πάρκο Ασυρμάτου

Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου, το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων, ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος και οι nomads artcore συνδιοργανώνουν και καλωσορίζουν το “Let The Children Talk – Ας μιλήσουν τα παιδιά”, μια δράση που βασίζεται στη συνεργασία και συν-δημιουργία ανθρώπων από διαφορετικά πεδία τέχνης, έρευνας και επιστήμης με θέμα τα παιδιά πρόσφυγες, στο Πάρκο Ασυρμάτου. Ντοκουμέντα και καταγραφές της τελευταίας δεκαετίας θα συνυπάρξουν με καλλιτεχνικές παρεμβάσεις και μαζί θα συνθέσουν μια διαδρομή μέσω της οποίας οι θεατές στόχος είναι να ενημερωθούν, να συγκινηθούν και να παρακινηθούν πάνω σε ένα ζήτημα που, δυστυχώς, δε σταματάει να είναι επίκαιρο. Τα πρωινά ο χώρος θα γεμίζει με παιδιά από σχολεία, που θα αποτυπώνουν σκέψεις, λέξεις και εικόνες ενώ τα απογεύματα θα παραμένει επισκέψιμος για όλους.
16/11 στις 18.00 – 21.00
Ασύρματος (Πάρκο Ελ. Βενιζέλου), Ελευθερίου Βενιζέλου, Δάφνη

The IT, της Βιβιέν Φράντσμαν σε σκηνοθεσία Τζέιμι Μπράντλεϊ στο Θέατρο 104

The It © Anastasia Giannaki

Το «ΙΤ», της πολυβραβευμένης Βιβιέν Φράντσμαν (Vivienne Franzmann) επικεντρώνεται στην Grace, μια έφηβη της οποίας ο κόσμος κλονίζεται όταν διαισθάνεται για πρώτη φορά κάτι να αναδύεται από μέσα της… Όσο πιο πολύ θυμώνει τόσο πιο έντονα νιώθει την παρουσία του. Πότε θρίλερ και πότε κωμωδία, το έργο αναδεικνύει τον ψυχισμό και την συναισθηματική κατάσταση των εφήβων που μεγαλώνουν σήμερα. Σκηνοθετημένο σε στυλ direct-to-camera ντοκιμαντέρ, η ομάδα Freek της Fonact Theatre Company αφηγείται την ιστορία της Grace και μας προσκαλεί να θυμηθούμε και να αναρωτηθούμε για την θέση μας, τις απαιτήσεις και τη στάση μας απέναντι στην νεότερη γενιά.
16/11 στις 19.00
Θέατρο 104, Ευμολπιδών 41, Γκάζι, Αθήνα

Οι 7 θάνατοι της Αντώνας, της ομάδας bijoux de kant στη Στέγη

Οι 7 θάνατοι της Αντώνας

Το video art πρότζεκτ με την Μπέττυ Βακαλίδου δίνει ένα αποκαλυπτικό ρεσιτάλ νεκραναστάσεων. Πόσες φορές μπορεί να πεθάνει και να αναστηθεί μια θηλυκότητα, ένα σώμα, μια χώρα; Το video art πρότζεκτ της ομάδας bijoux de kant θέλει την Μπέττυ Βακαλίδου, πρωτοστάτρια των διεκδικήσεων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, να δίνει ένα αποκαλυπτικό ρεσιτάλ νεκραναστάσεων. Στα όρια θεάτρου και οθόνης, πραγματικότητας και εικονικότητας, το video art πρότζεκτ Οι 7 θάνατοι της Αντώνας του σκηνοθέτη Γιάννη Σκουρλέτη, του εικαστικού και σκηνογράφου Κωνσταντίνου Σκουρλέτη και της ομάδας bijoux de kant θέλει την Αντώνα, την αντιηρωίδα της Γλυκερίας Μπασδέκη, ερμηνευμένη από την Μπέττυ Βακαλίδου, να διατρέχει την ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας και να ανασταίνει την αφομοιωμένη λαϊκότητα του ελληνικού queer στη δημόσια μνήμη και στο ιστορικό σώμα.
16/11 στις 18.00-22.40
Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑThe ΙΤ, της Vivienne Franzmann στο Θέατρο 10412.09.2018

Αθλητισμός και Ευεξία στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος προσκαλεί παιδιά και εφήβους να παρακολουθήσουν τα προγράμματα Αθλητισμού και Ευεξίας που προσφέρει. Νήπια (3 έως και 5 ετών), παιδιά δημοτικού (6 έως και 12 ετών), έφηβοι (13 έως και 17 ετών), θα έχουν την ευκαιρία να να δοκιμάσουν το ολυμπιακό άθλημα της τοξοβολίας, καγιάκ στο κανάλι, στιβομαχίες, δημιουργική ενόργανη, χορό, γιόγκα και πολλές άλλες δραστηριότητες και αθλήματα.
16/11 στις 08.00 – 21.00
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Ευριπίδου και Λ.Συγγρού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο Πολυφωνικό Τραγούδι της Ηπείρου με τις Ισοκράτισσες και τον Christopher C. King: Δωρεάν εκδήλωση στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b