MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Που να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και μουσική για την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου

Οι δικές μας προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Βόυτσεκ, του Γκέοργκ Μπύχνερ σε σκηνοθεσία Σταύρου Τσακίρη στο Θέατρο Πόλη

Η παράσταση «Βόυτσεκ» ανεβαίνει στο Θέατρο Πόλη, σε σκηνοθεσία Σταύρου Τσακίρη, με τον Ιωάννη Παπαζήση στον ομώνυμο ρόλο. Θεωρείται το πιο αιρετικό και προκλητικό θεατρικό έργο της παγκόσμιας δραματουργίας που με το τολμηρό κοινωνικό του θέμα, τις επαναστατικές θέσεις του, την κριτική στάση του απέναντι στις θρησκευτικές – ηθικές προκαταλήψεις και την επιστημονική αλαζονεία διαμόρφωσε προφητικά το παγκόσμιο σύγχρονο Θέατρο, και συνεχίζει να το επηρεάζει ακόμη. Ειδικά, αν καταμετρήσουμε τις δεκάδες παρουσιάσεις του κάθε χρόνο από τις μεγαλύτερες έως και τις πειραματικές σκηνές σε ολόκληρο τον κόσμο. Πρόκειται για ένα νέο ανέβασμα, μια καινούρια διασκευή του Σταύρου Τσακίρη που έρχεται να δώσει μια διαφορετική θεατρική πρόταση στην ταραγμένη εποχή μας. Η υπόθεση «Βόυτσεκ», μια αληθινή ιστορία, παρουσιάζεται τώρα σε μορφή «Θέατρο- Δοκίμιο». Εξετάζει με ψύχραιμη ματιά τα κοινωνικά αίτια που οδηγούν στη φτώχια, τις ψυχικές διαταραχές των ανθρώπων που οι κοινωνίες αντί να μεριμνούν με ευαισθησία ώστε ν’ αποκατασταθούν, με ευκολία τους περιθωριοποιούν και τους «οδηγούν» σε παραβατικές συμπεριφορές. Σχολιάζει, επίσης, την χαοτική θρησκευτική ερμηνεία της ύπαρξης «φορτώνοντας» ενοχές τους πιστούς αλλά και την αλαζονική διεκδίκηση του αλάθητου από την Επιστήμη.
Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Βασιλική Τρουφάκου, Αργύρης Αγγέλου, Ιάσων Παπαματθαίου, Ορφέας Παπαδόπουλος. Μαζί τους η Ηρώ.
Τετάρτη 16/11, 19:30
15€ – 20€
Θέατρο Πόλη, Φώκαιας 4, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤα φώτα της πόλης του Τσάρλι Τσάπλιν στο Εθνικό Θέατρο12.09.2018

2. Trio Lumpen – Η Φράουλα του Γιώργου Τσαγκαράκη στο Θέατρο Βαφείο – Λάκης Καραλής

Το πρωτότυπο έργο «Trio Lumpen – Η Φράουλα» του Γιώργου Τσαγκαράκη σε σκηνοθεσία του ίδιου, παρουσιάζεται στο Θέατρο Βαφείο – Λάκης Καραλής. Στα χρόνια της πανδημίας, όπου το παρόν προσομοιάζει σε απώτερο μέλλον, όπου ο πόλεμος προκύπτει πάλι σαν φυσικό φαινόμενο και το “τέλος της ιστορίας” προβάλλει την ανάγκη για την αρχή μιας άλλης, τρία lumpen στοιχεία προσπαθούν να επιβιώσουν στριμωγμένα στις αντιθέσεις του συστήματος. Τρία lumpen στοιχεία, διασκεδάζοντας το τέλμα της ζωής τους, “συνθέτουν” μια σκληρή πολιτική κωμωδία με γκροτέσκο στοιχεία, που διαπραγματεύεται τη φύση του συστήματος, το χαρακτήρα του πολέμου και την αέναη τάση της ανθρωπότητας προς τα μπρος.
Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Δημήτρης Κουφαλάκος, Φώτης Λαζάρου, Γιώργος Τσαγκαράκης
Τετάρτη 16/11, 20:30
8€ – 10€
Θέατρο Βαφείο – Λάκης Καραλής, Αγ. Όρους 16 & Κωνσταντινουπόλεως 115, Βοτανικός

3. Kabarett Katakombe, από την Βίκυ Βολιώτη στο Faust

Η μουσική σκηνή του Faust μετατρέπεται για λίγες μόνο παραστάσεις στο Kabarett Katakombe. Η Βίκυ Βολιώτη με μία ομάδα νέων ταλαντούχων καλλιτεχνών παρουσιάζει ένα αλλιώτικο μουσικοθεατρικό θέαμα. Στο Kabarett Katakombe σας περιμένουν εννέα παράξενα πλάσματα. Δεν είναι σαν και σας. Και μπορεί να έχουν ασυνήθιστη όψη, όμως έχουν να σας πουν πολλά… Πλησιάστε ν’ ακούσετε. Δώστε προσοχή σε ό,τι σας ψιθυρίσουν στο αυτί. Μην αρνηθείτε να χορέψετε μαζί τους, όταν σας αγκαλιάσουν, μουρμουρίστε μαζί τους τα τραγούδια που θα σας μάθουν. Και ποιος ξέρει; Αν τους φερθείτε τρυφερά μπορεί να σας φανερώσουν πολλά μυστικά. Σκεφτείτε έξυπνα κι αυτά ίσως σας χαρίσουν το κλειδί που σφραγίζει το κουτί της Πανδώρας…
Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Ιουλία Αγαλίδου, Τζοάννα Αγγελή, Ελωρίς Αλπανίδου, Δημήτρης Κολλιός, Άγγελος Λιάγκος, Ελένη Μπίκου, Κώστας Τσακίρογλου, Έλενα Σταύρου, Βασιλική Χρυσικού
Τετάρτη 16/11, 21:30
10€
Μουσική σκηνή Faust, Ἀθηναΐδος 12, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕπικίνδυνες Σχέσεις, σε σκηνοθεσία Βίκυς Βολιώτη στον Πολυχώρο Vault12.09.2018

4. Το μεγάλο παιχνίδι, της Κωνσταντίνας Ρουμελιώτη στον Χώρο Τέχνης Ασωμάτων

Η Θεατρική Ομάδα PROduction PROject υπό την καθοδήγηση της Θ.Ο “Ρακοσυλλέκτες” παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το κοινωνικό δράμα “Το μεγάλο παιχνίδι”, ένα έργο της Κωνσταντίνας Ρουμελιώτη, βασισμένο στο “The Rez Sisters” του Tomson Highway, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Ρουμελιώτη και Ελένης Σταμπόλη. Υπόθεση: Έξι γυναίκες ζουν σε μια φτωχή κοινότητα με πρωταγωνιστές την βία και την μιζέρια. Ένα παιχνίδι bingo θα ξυπνήσει αναμνήσεις, επιθυμίες και ανεκπλήρωτα όνειρα. Η ματαιότητα των ονείρων όμως, έρχεται αντιμέτωπη με την ωμότητα της πραγματικότητας.
Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Γωγώ Γιαννοπούλου, Νάνσυ Γιαννούκου,Έλενα Γκουτζίνα, Φανή Δαούλα , Σοφία Σηφάκη, Αρετή Φάκαρη
Τετάρτη 16/11, 20:00
5€ – 10€
Χώρος Τέχνης Ασωμάτων, Πλατεῖα Ἁγίων Ἀσωμάτων 6, Αθήνα

ΜΟΥΣΙΚΗ

5. Η Δανάη Παπαδοπούλου στη σκηνή του Half Note Jazz Club

Η Δανάη Παπαδοπούλου, θα κάνει την εμφάνιση της στη σκηνή του Half Note Jazz Club, σε μια συναυλία όπου θα ακουστούν αγαπημένα τραγούδια νέων Ελλήνων δημιουργών, τραγούδια που έχει αγαπήσει η ίδια και που θα μοιραστεί με το κοινό, αλλά και δικά της τραγούδια, φρέσκα και έτοιμα να αγαπηθούν. Η ξεχωριστή προσέγγιση της ελληνικής και ιδιαίτερα της παραδοσιακής μουσικής που έχει ζήσει γενναιόδωρα η Δανάη Παπαδοπούλου, την οδήγησαν στον ναό της μουσικής που είναι πλέον για όλους το Half Note, που εδώ και τέσσερις δεκαετίες αναδεικνύει σημαντικούς καλλιτέχνες.
Τετάρτη 16/11, 21:30
10€ – 15€
Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Μετς

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b