MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδηλώσεις, ταινίες και εκθέσεις: 5 προτάσεις για την Τρίτη 15 Νοεμβρίου

Κινηματογραφικές προβολές, εικαστικές συναντήσεις και άλλες ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που μπορείτε να παρακολουθήσετε στην Αθήνα σήμερα, Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022.

Αμαλία Ζογλοπίτου: Έκθεση ζωγραφικής της Ελληνίδας εικαστικού στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών
Monopoli Team

Κινηματογράφος

1. 5ο Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας

«Η Καρδιά μιας Πεταλούδας»

Το 5ο Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας έρχεται, 14-20 Νοεμβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, τον Κινηματογράφο Δαναό και το Κηφισιά Cinemax 1 και 2. Ένα απίθανο μωσαϊκό ηρώων κάθε μεγέθους, χρώματος, είδους και προέλευσης, από τους δρόμους της Αθήνας μέχρι το διάστημα, ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια των μικρών θεατών επί της οθόνης και τους συστήνει τους επόμενους αγαπημένους τους χαρακτήρες: Ανάμεσα σε ένα σκουλήκι με υπερηρωικές δυνάμεις, μια άτυχη γάτα, ένα πεινασμένο δεινοσαυράκι και τις σταγόνες της μπογιάς στον καμβά ενός διάσημου ζωγράφου, μεταξύ άλλων, κρύβονται αστείες, περιπετειώδεις, πρωτότυπες ιστορίες κινουμένων σχεδίων που θα ζεστάνουν την καρδιά των παιδιών και θα εξάψουν τη φαντασία τους. Και ένα εξαιρετικό νέο: η δημοφιλής ενότητα της ζωντανής μεταγλώττισης επιστρέφει φέτος για να ενθουσιάσει και πάλι με τις εκπλήξεις της όλα τα παιδιά – και, γιατί όχι, να τα προσκαλέσει και σε ένα συναρπαστικό ιπτάμενο διαγωνισμό.
14-20 Νοεμβρίου 2022
Για το αναλυτικό πρόγραμμα και περισσότερες πληροφορίες εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠου να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Τρίτη 15 Νοεμβρίου12.09.2018

Εκθέσεις

2. Ανεμοφιλία: Ατομική έκθεση της Εύας Αγγελάκα στο Κέντρο Τεχνών Μετς Ανεμοφιλία: Ατομική έκθεση της Εύας Αγγελάκα στο Κέντρο Τεχνών Μετς

Το Κέντρο Τεχνών Μετς παρουσιάζει, από τις 15 έως τις 26 Νοεμβρίου 2022, την ατομική έκθεση χαρακτικής/μεικτή τεχνική της Εύας Αγγελάκα, με τίτλο «Ανεμοφιλία»Όπως επισημαίνει η εικαστικός και ιστορικός τέχνης Αθηνά Μισεγιάννη: «Η εικαστική δουλεία της Εύας Αγγελάκα αποτελείται από ένα σύνολο χαρακτικών και έργων σε καμβά. Έντονα χρώματα και σχήματα αποτυπωμένα συνήθως, σε ένα λευκό φόντο, μας παραπέμπουν έντονα στην Ιαπωνική τέχνη και κουλτούρα, με την οποία η καλλιτέχνις διατηρεί μια έντονη σύνδεση. Συχνά επαναλαμβανόμενα μοτίβα δημιουργούν ένα πλήθος αφηγήσεων σχετικά με τη μεταβλητότητα, την παροδικότητα, την ομορφιά και το ατελές, υπό το πρίσμα της Ιαπωνικής φιλοσοφίας και συγκεκριμένα του wabi sabi».
Εγκαίνια: Τρίτη 15 Νοεμβρίου, 18:00 – 21:30

Διάρκεια Έκθεσης: 15-16 Νοεμβρίου 2022
Ωράριο: Τρίτη/Πέμπτη/Παρασκευή: 17:00 – 20:30 και Τετάρτη/Σάββατο: 11:00 – 15:00.
Κέντρο Τεχνών ΜΕΤΣ, Ευγενίου Βουλγάρεως 6, Αθήνα. Τηλ: 211 113 4262. www.metsartscentre.gallery

3. «Heat and Run: a summer tale»: Ομαδική πολυμεσική έκθεση στην Cantina AΝΤΙΣΟΣΙΑΛ

Σοφία Ροζάκη, Let the celebrations begin, Μικτή τεχνική σε χαρτί, 30×40 εκ., 2021

Μία πολυμεσική έκθεση για τις δύο πλευρές του ίδιου νομίσματος, σε επιμέλεια της Βασιλείας Κάγκα, εγκαινιάζεται την Τρίτη 15 Νοεμβρίου, στις 19:00, στην Cantina AΝΤΙΣΟΣΙΑΛ. Με τίτλο «Heat and Run: a summer tale», η έκθεση θα προσπαθήσει να απεικονίσει το «ελληνικό καλοκαίρι» στο φαντασιακό ασυνείδητο. Τους εκατομμύρια τουρίστες που επιλέγουν την Ελλάδα ως τον κορυφαίο προορισμό των διακοπών τους, καθώς θεωρείται ότι τα έχει όλα: ήλιο, θάλασσα, νησιά, φθηνά ενοίκια (για ποιους;), ενώ, γίνεται αντιληπτή ως μία ακαλλιέργητη επενδυτική γη ή ένας τόπος αντικουλτούρας. Και από την άλλη πλευρά ο 28,9% του τοπικού πληθυσμού που βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού, με την ταξική εκμετάλλευση/ρατσισμό/ομοφοβία/τρανσοφοβία/χοντροφοβία/μισαναπηρισμό να είναι απόλυτα ενσωματωμένα στην ελληνική κοινωνία. Ωστόσο, ακόμα και υπό αυτές τις συνθήκες, όλα/-ες/-οι περιμένουμε το καλοκαιράκι για να τα ξεχάσουμε όλα και να αποκτήσουμε αυτό το summer state of mind, διότι το καλοκαίρι για κάποιες/-α/ους από εμάς είναι αυτό το ουτοπικό χωροχρονικό συνεχές έξω από το καπιταλιστικό σύστημα.
Εγκαίνια: 15 Νοεμβρίου, 19.00 – 23.00
Διάρκεια: 15 Νοεμβρίου – 10 Δεκεμβρίου
Ώρες: Τρίτη – Κυριακή 18.00 – 22.00
Cantina ΑΝΤΙΣΟΣΙΑΛ, Λεωκορίου 8, Αθήνα. Email: [email protected].

4. Αμαλία Ζογλοπίτου: Έκθεση ζωγραφικής της Ελληνίδας εικαστικού στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών

Την Τρίτη 15 Νοεμβρίου στις 19:30 εγκαινιάζεται, στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών, ατομική έκθεση ζωγραφικής της Αμαλίας Ζογλοπίτου. Απόσπασμα από το κείμενο που συνοδεύει την έκθεση της Κάτιας Κιλεσσόπουλου Δρ. ιστορίας της τέχνης: «Στο νέο κύκλο των εργασιών της, η Αμαλία Ζογλοπίτου, επεκτείνει και ενισχύει τον εικαστικό και όχι μόνο προβληματισμό της, που ήδη έχει εδραιωθεί ως ρωμαλέα καταγγελτική προσωπική έκφραση Δυστοπίας. Η ιδιόμορφη εικονοπλασία της εμπλουτίζεται αυτή τη φορά με εμφαντικότερη την ανθρώπινη παρουσία και μάλιστα τις αυτοβιογραφικές αναφορές. Σταδιακά απομακρύνεται από την ιδιότυπη αστική τοπογραφία που κυριαρχούσε κατά την προηγούμενη περίοδο, και επικεντρώνεται στην δημιουργία χώρων καθαρά εικαστικών, που δένονται ποικιλότροπα και αφομοιώνουν – παράδοξα αλλά ωστόσο δελεαστικά – την αποτελεσματικότητα της αφηγηματικότητας, η οποία ως διασπασμένη “διήγηση” των τεκταινομένων, χαρακτηρίζει ούτως ή άλλως το σύνολο του έργου της».
Εγκαίνια: Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022 στις 19:30
Διάρκεια Έκθεσης: 15 Νοεμβρίου έως 10 Δεκεμβρίου 2022
Ωράριο: Τρi/Τετ/Πέμ/Παρ/Σάβ: 11:00 – 14:30 και Τρίτη/Τετάρτη/Πέμπτη/Παρασκευή: 18:00 – 21:00.

ίθουσα Τέχνης Αθηνών Γλύκωνος 4, Δεξαμενή Κολωνάκι, Αθήνα. Τηλ: +30 210 7213938. Ε: [email protected] | https://www.athensartgallery.gr/

5. «Καταιγίδα (δεν έχω στυλό)»: Έκθεση της Μυρτώς Ξανθοπούλου στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη»

Ο Δήμος Αθηναίων παρουσιάζει τη νέα ατομική έκθεση της Μυρτώς Ξανθοπούλου με τίτλο «Καταιγίδα (δεν έχω στυλό)». Την έκθεση διοργανώνει ο ΟΠΑΝΔΑ στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη», στο πλαίσιο του Culture is Athens/Πολιτισμός είναι η Αθήνα, από τις 26 Οκτωβρίου έως τις 27 Νοεμβρίου 2022. Πρόκειται για μια site-specific εγκατάσταση με θέμα τη χειρωναξία, την ύλη και τον λόγο και το πώς αλληλοσυμπληρώνονται στην αναζήτηση νοήματος. Παρουσιάζεται στο σπίτι-μουσείο μιας εμβληματικής γυναίκας που ανέδειξε την αξία και τον πλούτο της χειρωνακτικής τέχνης στην Ελλάδα. Στην πέμπτη ατομική της η Μυρτώ Ξανθοπούλου κατασκηνώνει προσωρινά στο σπίτι της Αγγελικής Χατζημιχάλη. Η έκθεση, που σχεδιάστηκε ειδικά για το μουσείο, περιλαμβάνει μια σειρά γλυπτά και ένα βίντεο, τα οποία απλώνονται σε τρεις συνεχόμενες αίθουσες.
Εγκαίνια: Τετάρτη 26 Οκτωβρίου, 18:00-22:00
Διάρκεια έκθεσης: 26 Οκτωβρίου – 27 Νοεμβρίου 2022
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη-Παρασκευή: 11:00-16:00, Σάββατο-Κυριακή 10:00-15:00, Δευτέρα κλειστά
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη» Δήμου Αθηναίων: Αγγελικής Χατζημιχάλη 6, Πλάκα, Πληροφορίες: 210 3243987, 210 3243972 | www.opanda.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑOnline Agenda: 15 προτάσεις με τις διαδικτυακές εκδηλώσεις της εβδομάδας12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b