MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Online Agenda: 15 προτάσεις με τις διαδικτυακές εκδηλώσεις της εβδομάδας

Προβολές ταινιών, νέες εκθέσεις, συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις, όλα αυτά διαθέσιμα από το σπίτι σας με… ένα «κλικ», την εβδομάδα 14 με 20 Νοεμβρίου.

Monopoli Team

Κινηματογράφος

1. Από τις μικρού στις μεγάλου μήκους ταινίες: Το Ινστιτούτο Θερβάντες διαθέτει online ταινίες 3 Ισπανών κινηματογραφιστών

Συνεχίζοντας την περσυνή του πρωτοβουλία, το Ινστιτούτο Θερβάντες με τη βοήθεια του Alcine. Festival de Alcalá de Henares, παρουσιάζουν στο κανάλι του Ινστιτούτου στο Vimeo ένα αφιέρωμα σε δύο μεγάλους Ισπανούς κινηματογραφιστές. Στα πλαίσια αυτού του αφιερώματος, επιλέχθηκε μία ταινία μικρού μήκους και μία μεγάλου μήκους από τους σκηνοθέτες Zoe Berriatúa και Guillem Morales, χαρακτηριστικές και οι δύο της κινηματογραφικής τους πορείας, με στόχο το κοινό να εμβαθύνει στα σύμπαντά των δημιουργών μέσα από τα έργα τους και στις δύο μορφές.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των ταινιών

  • 15-17 Νοεμβρίου: Επίλογος (μικρού μήκους ταινία της Zoe Berriatúa, 2008)
  • 18-20 Νοεμβρίου: Οι ήρωες του κακού (μεγάλου μήκους ταινία της Zoe Berriatúa, 2015)
  • 22-24 Νοεμβρίου: Upside down (μικρού μήκους ταινία του Guillem Morales, 2002)
  • 25-27 Νοεμβρίου: Ο αμφίβολος κάτοικος (μεγάλου μήκους ταινία του Guillem Morales, 2005)

Όλες οι ταινίες θα είναι διαθέσιμες στα ισπανικά και με ελληνικούς υποτίτλους στο κανάλι του Ινστιτούτου Θερβάντες στο Vimeo για 48 ώρες από τις 21.00 ώρα Ελλάδος της πρώτης μέρας που αναφέρεται στο πρόγραμμα.

2. Σκοτεινός Ποταμός: Η ταινία της βραβευμένης σκηνοθέτη Κλίο Μπάρναρντ διαθέσιμη on demand

Η Strada Films διαθέτει έως τις 30 Νοεμβρίου, την ταινία της Κλίο Μπάρναρντ, «Σκοτεινός Ποταμός» μέσω της πλατφόρμας viva.gr. Η Άλις επιστρέφει στη γενέτειρά της, μετά τον θάνατο του πατέρα της, για πρώτη φορά μετά από δεκαπέντε χρόνια. Εκεί, θα έρθει αντιμέτωπη με έναν αδερφό της, τον οποίο μετά βίας αναγνωρίζει. Κουρασμένος από τις προσπάθειες χρόνων να διατηρήσει το οικογενειακό αγρόκτημα, είναι πλέον αποφασισμένος να το πουλήσει, προς μεγάλη έκπληξη και απογοήτευση της αδερφής του. Η διαφωνία τους θα φέρει στην επιφάνεια τραυματικές μνήμες για την Άλις, οι οποίες ήταν αδρανείς για χρόνια. Θα καταφέρουν τα αδέρφια να προχωρήσουν μπροστά ή τα γεγονότα του παρελθόντος θα στοιχειώνουν για πάντα το μέλλον τους;
Διαθέσιμη έως 30/11
Εισιτήριο: 2,50€
Αγοράστε εισιτήριο και δείτε την ταινία εδώ

3. Η Μεγάλη Αναμονή: Η ταινία του Πιέρο Μεσίνα με τη Ζιλιέτ Μπινός διαθέσιμη on demand

Η Strada Films διαθέτει έως τις 30 Νοεμβρίου, την ταινία του Πιέρο Μεσίνα με πρωταγωνίστρια τη Ζιλιέτ Μινός, «Η Μεγάλη Αναμονή» μέσω της πλατφόρμας viva.gr. Η Άννα, λόγω ενός απρόοπτου συμβάντος, περνά μοναχικά τις ημέρες της στα μεγάλα δωμάτια μιας παλιάς βίλας. Η άγρια ομορφιά της υπαίθρου της Σικελίας περιβάλει το σπίτι, και σε συνδυασμό με την πυκνή ομίχλη, η απομόνωση της γίνεται ακόμα πιο έντονη. Ο μόνος ήχος που σπάει τη σιωπή στο σπίτι είναι τα βήματα του οικονόμου, Πιέτρο. Μια μέρα εμφανίζεται η Ζαν, η κοπέλα του γιου της Άννας, Τζουζέπε, υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος την κάλεσε στην Σικελία, με σκοπό να περάσουν τις διακοπές τους μαζί. Η Άννα μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν γνώριζε καν την ύπαρξη της. Και ενώ ο Τζουζέπε δεν είναι ακόμα στο σπίτι, η Άννα τη διαβεβαιώνει ότι ο γιος της θα επιστρέψει σύντομα και ότι θα μπορούσε να τον περιμένει εκεί. Οι δύο γυναίκες περνούν τις ημέρες τους γνωρίζοντας καλύτερα η μία την άλλη, περιμένοντας το Πάσχα όπου ο Τζουζέπε πρόκειται να επιστρέψει επιτέλους σπίτι, αλλά και που μια μεγάλη παραδοσιακή πομπή θα πραγματοποιηθεί στο χωριό.
Διαθέσιμη έως 30/11
Εισιτήριο: 2,50€
Αγοράστε εισιτήριο και δείτε την ταινία εδώ

4. Μια φανταστική γυναίκα: Το βραβευμένο με Όσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας δημιούργημα του Σεμπαστιάν Λέλιο διαθέσιμο on demand

Η Strada Films διαθέτει έως τις 31 Δεκεμβρίου, την βραβευμένη με Όσκαρ ταινία του Σεμπαστιάν Λέλιο, «Μια φανταστική γυναίκα» μέσω της πλατφόρμας viva.gr. Οι ερωτευμένοι Μαρίνα και Ορλάντο σχεδιάζουν να περάσουν το υπόλοιπο της ζωής τους μαζί. Η εικοσιεπτάχρονη Μαρίνα εργάζεται ως σερβιτόρα και φιλοδοξεί να ασχοληθεί επαγγελματικά με το τραγούδι. Ο Ορλάντο είναι είκοσι χρόνια μεγαλύτερός της και ιδιοκτήτης μιας εταιρίας εκτυπώσεων. Ένα βράδυ, μετά τον εορτασμό των γενεθλίων της Μαρίνας, ο Ορλάντο νιώθει μια ξαφνική αδιαθεσία. Εκείνη θα τον οδηγήσει εσπευσμένα στα επείγοντα, όπου δυστυχώς θα πεθάνει αμέσως μόλις φτάσει στο νοσοκομείο. Μετά τον αιφνίδιο θάνατο του συντρόφου της, η Μαρίνα αντιμετωπίζει όχι μόνο την απροθυμία της οικογένειας του να την συμπεριλάβει στο πένθος, αλλά και την καχυποψία τους, σχετικά με τις συνθήκες κατά τις οποίες συνέβη το τραγικό συμβάν. Η Μαρίνα είναι τρανσέξουαλ και αυτή είναι η ιστορία του αγώνα της για το δικαίωμα να είναι ο εαυτός της. Έναν αγώνα που δίνει σε όλη τη ζωή, με σκοπό να γίνει η γυναίκα που είναι σήμερα–μια σύνθετη, δυνατή, ειλικρινής και φανταστική γυναίκα.
Διαθέσιμη έως 31/12
Εισιτήριο: 2,50€
Αγοράστε εισιτήριο και δείτε την ταινία εδώ

5. Gloria: Η ταινία του Σεμπαστιάν Λέλιο διαθέσιμη on demand

Η Strada Films διαθέτει έως τις 31 Δεκεμβρίου, την ταινία του Σεμπαστιάν Λέλιο, «Gloria» μέσω της πλατφόρμας viva.gr. Η Γκλόρια είναι 58 χρονών, χωρισμένη και τα παιδιά της έχουν ήδη φύγει από το σπίτι. Αποφασίζει όμως να μην περάσει μόνη την υπόλοιπη ζωή της. Για να καλύψει τον ελεύθερο χρόνο της κάνει διάφορες δραστηριότητες και ψάχνει ακόμη τον έρωτα σε πάρτι ενηλίκων που αναζητούν συντροφιά. Όταν συναντά τον Ροδόλφο, έναν χωρισμένο 65άρη, νομίζει πως βρήκε τον πραγματικό έρωτα. Η σχέση τους είναι πολύ δύσκολη καθώς ο Ροδόλφος έχει μία άρρωστη εξάρτηση από τα παιδιά του και την πρώην γυναίκα του. Η Γκλόρια ήθελε να τα δώσει όλα σ’ αυτή τη σχέση, μόνο με το φόβο ότι μπορεί να είναι η τελευταία της, όμως η πραγματικότητα την φέρνει μπροστά σε αναπάντεχα εμπόδια που δεν ξέρει αν έχει το σθένος να τα ξεπεράσει. Προσπαθεί να αντιμετωπίσει τόσο εκείνα, όσο και το γεγονός ότι μεγαλώνει.
Διαθέσιμη έως 31/12
Εισιτήριο: 2,50€
Αγοράστε εισιτήριο και δείτε την ταινία εδώ

6. Arte in English: Δωρεάν on demand προβολές βραβευμένων ταινιών μικρού μήκους από όλη την Ευρώπη

«Daughter» της Daria Kashcheeva

Η δωρεάν πολιτιστική πλατφόρμα του τηλεοπτικού δικτύου Arte in English προσφέρει, για δωρεάν on demand παρακολούθηση έως τις 8 Μαΐου του 2023, μια επιλογή βραβευμένων ταινιών μικρού μήκους από όλη την Ευρώπη:

Εκθέσεις

7. Μελάνι σε χαρτί 5: Διαθέσιμη online η ομαδική έκθεση της Chili Art Gallery Διαθέσιμη και online η ομαδική έκθεση "Μελάνι σε Χαρτί 5"

Μέχρι τις 22 Νοεμβρίου θα είναι διαθέσιμη online η ομαδική έκθεση Μελάνι σε χαρτί 5, με επιμελητή τον Πάρη Καπράλο, στο ARTgrID. Η έκθεση περιλαμβάνει έργα ζωγραφικής, χαρακτικής, καλλιγραφίας, κολλάζ, καθώς και εικαστικά αντικείμενα / γλυπτά κατασκευασμένα με μελάνι και χαρτί.
Συμμετέχουν: Μαρία Γενιτσαρίου, Μυρτώ Λεοντίδου, Nικόλας Μπαλτζής, Μαρία Στέλλα Λεμονή – Θεοδώρου, Βίβιαν Τερζοπούλου, Βασιλική Δουρουκλάκη, Όλγα Μπαρμάζη, Ευαγγελή Καραγγέλη, Χρήστος Σωτηρούδης, Πάβελ Αντρέεφ, Iryna Tonevytska, Σπύρος Ρωμάνος, Βασίλης Κατσαράκης, Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου, Χριστίνα Κράτη, Αντιγόνη Τριανταφύλλου, Ζωή Σταμάτη, Φωτεινή Λιβάνη.
Παρακολουθήστε διαδικτυακά την έκθεση μέχρι τις 22 Νοεμβρίου, εδώ

8. Διαθέσιμη και online η έκθεση των φοιτητών του Εργαστηρίου Νέων Μέσων στις Εικαστικές Τέχνες

Το Εργαστήριο Νέων Μέσων στις Εικαστικές Τέχνες της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης θα παρουσιάζει μια ενότητα φοιτητικών έργων στην ιταλική πλατφόρμα VisualcontainerTV  μέχρι τις 15 Νοεμβρίου του 2022, με ελεύθερη online πρόσβαση.

Η ενότητα, της οποίας την επιμέλεια υπογράφει η Γιούλα Παπαδοπούλου, αποτελείται από 11 έργα-βίντεο που δημιουργήθηκαν από φοιτητές του εργαστηρίου με διάφορες τεχνικές και ξεχωριστές εννοιολογικές και αισθητικές κατευθύνσεις, στο πλαίσιο μαθημάτων υπό την επίβλεψη της διδακτικής ομάδας του Εργαστηρίου Νέων Μέσων. Μέσα από πειραματισμούς με την οπτικοακουστική αφήγηση, το 3d animation, τα computer graphics, το stop motion και την performance, οι φοιτητές μας οδηγούν στη δική τους προσωπική ματιά για μια σειρά από καίρια ζητήματα της εποχής μας, περιγράφοντας και σχολιάζοντας με οξυδέρκεια και ευαισθησία ένα μάλλον δυστοπικό και ζοφερό παρόν.
Συμμετέχουν οι φοιτητές: Τάνια Φουστάνα, Όλγα Παπαδήμα, Λευτέρης Ταστσόγλου, Γιάννης Κατρανίτσας, Νατάσα Μαυροματίδου, Polina Lobanova & Josef Seidl, Μανώλης Κοτρώτσιος, Δήμητρα Τζαλαβρέτα, Χριστίνα Καζαντζή, Δέσποινα Δούζη, Ελένη Περατζάκη
Παρακολουθήστε την έκθεση δωρεάν μέχρι τις 15 Νοεμβρίου, εδώ

9. Sheltered Gardens: Διαθέσιμη και online η υβριδική έκθεση του PCAI

Μέχρι τις 30 Νοεμβρίου θα είναι διαθέσιμη η πρωτότυπη υβριδική έκθεση του PCAI, σε συνεργασία με τον Βοτανικό Κήπο Διομήδους. Το Sheltered Gardens είναι ένα πρωτότυπο, υβριδικό εικαστικό πρόγραμμα, στο οποίο συμμετέχουν περισσότεροι από 35 διεθνείς καλλιτέχνες, συγγραφείς και performers. Έχοντας ως αφετηρία το ομώνυμο ποίημα της Η.D. «Sheltered Garden» (1916) και με κεντρικό άξονα τον Βοτανικό Κήπο I. & Α. Ν. Διομήδους, έναν από τους μεγαλύτερους και σημαντικότερους Βοτανικούς Κήπους της Μεσογείου, το πολυμεσικό πρόγραμμα του PCAI συμπεριλαμβάνει μια σειρά από νέες αναθέσεις και performances.
Το Sheltered Gardens θα ξεδιπλώνεται μέσα από μια ειδικά σχεδιασμένη ψηφιακή έκθεση, διαθέσιμη μέσω του pcai.gr, μια συλλεκτική δίγλωσση έκδοση, μια ομαδική έκθεση σύγχρονης τέχνης και από ένα τριήμερο πρόγραμμα εικαστικών και χορευτικών performances στον Βοτανικό Κήπο Διομήδους στην Αθήνα.
Συμμετέχουν: Μαργαρίτα Αθανασίου, Μαρία Βαρελά, Μαρίνα Βελησιώτη, Michel Delsol, Kathleen Hanna & the Julie Ruin, Evan Ifekoya, Ειρήνη Καραγιαννοπούλου, Λητώ Κάττου, Chris Kraus, Linder, Polonca Lovšin, Ελένη Μπαγάκη, Campus Novel, Selina Nwulu, Λήδα Παπακωνσταντίνου, Εύα Παπαμαργαρίτη, Gloria Steinem, Εύα Στεφανή, Vaskos, Sasha Velour, Αφροδίτη Ψαρρά.
Παρακολουθήστε την έκθεση μέχρι τις 30 Νοεμβρίου, εδώ

Θέατρο-Μουσική

10. Οθέλλος: Η όπερα του Τζουζέπε Βέρντι σε μουσική διεύθυνση του Στάθη Σούλη διαθέσιμη online στη GNO TV

Μια από τις πιο σημαντικές διεθνείς συμπαραγωγές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, ο Οθέλλος του Τζουζέππε Βέρντι σε σκηνοθεσία, σκηνικά και φωτισμούς του Ρόμπερτ Ουίλσον, έρχεται στην GNO TV. Η επιτυχημένη sold out παραγωγή της ΕΛΣ σε μουσική διεύθυνση Στάθη Σούλη και με πρωταγωνιστές διεθνούς ακτινοβολίας όπως οι Αλέξανδρς Αντονένκο, Τσέλια Κοστέα και Τάσης Χριστογιαννόπουλος, θα είναι διαθέσιμη μέχρι τις 31 Ιουλίου του 2023 στη GNOTV.
Ο τετράπρακτος Οθέλλος του Τζουζέππε Βέρντι ακολουθεί την αφήγηση του ομώνυμου σαιξπηρικού αριστουργήματος, αποδίδοντας την ιστορία με μουσική εκρηκτικής δύναμης και υποδειγματική οικονομία εκφραστικών μέσων. Η υπόθεση αφορά την εκδίκηση του Ιάγου, ο οποίος είναι σημαιοφόρος στην υπηρεσία του Οθέλλου. Ο Ιάγος μισεί τον Οθέλλο, τον μαύρο κυβερνήτη της Κύπρου και στρατηγό της Δημοκρατίας της Βενετίας, επειδή τον παρέκαμψε και έδωσε προαγωγή στον Κάσσιο. Ο Ιάγος δολοπλοκεί προκειμένου να πείσει τον Οθέλλο ότι η σύζυγός του Δυσδαιμόνα τον απατά με τον Κάσσιο. Ο Οθέλλος πέφτει στην παγίδα και θολωμένος απ’ τη ζήλια στραγγαλίζει τη Δυσδαιμόνα. Όταν η πλεκτάνη αποκαλύπτεται, ο Οθέλλος αυτοκτονεί.
Οι συντελεστές της παράστασης:
Μουσική διεύθυνση: Στάθης Σούλης
Σκηνοθεσία, σκηνικά, φωτισμοί: Ρόμπερτ Ουίλσον
Συσκηνοθέτρια: Νίκολα Πάντσερ
Συνεργάτης σκηνογράφος: Σερζ φον Αρξ
Κοστούμια: Ζακ Ρενώ, Ντάβιντε Μπόνι
Συνεργάτης φωτιστής: Μαρτσέλλο Λουμάκα
Hair & make-up artist: Μανουέλα Χάλλιγκαν
Βιντεοπροβολή: Τόμας Γεζόρσκι
Δραματουργός: Κόνραντ Κουν
Διεύθυνση χορωδίας: Αγαθάγγελος Γεωργακάτος
Διεύθυνση παιδικής χορωδίας: Κωνσταντίνα Πιτσιάκου
Οθέλλος: Αλεξάντρς Αντονένκο
Δυσδαιμόνα: Τσέλια Κοστέα
Ιάγος: Τάσης Χριστογιαννόπουλος
Κάσσιος: Δημήτρης Πακσόγλου
Ροδερίκος: Γιάννης Καλύβας
Λουδοβίκος: Πέτρος Μαγουλάς
Μοντάνος: Μαρίνος Ταρνανάς
Κήρυκας: Παύλος Σαμψάκης
Αιμιλία: Βιολέττα Λούστα

Παρακολουθήστε μέχρι τις 31 Ιουλίου του 2023 την παράσταση με κόστος 10€ εδώ

11. Ελευθερία εις Θάνατον: Διαθέσιμη και σε live streaming η παράσταση της “Θέρος”

Για 3 Κυριακές θα είναι διαθέσιμη και για online παρακολούθηση η παράσταση της Θεατρικής Εταιρίας “Θέρος”, “Ελευθερία εις Θάνατον“, που ανεβαίνει στο Θέατρο Κάμιρο. Σε σκηνοθεσία της Ηλέκτρας Ελληνικιώτη, η παράσταση μάς πηγαίνει στις 31 Οκτωβρίου του 1922, όταν ξεκίνησε «η δίκη των έξι». Πέντε Έλληνες πολιτικοί και ένας στρατιωτικός παραπέμφθηκαν σε δίκη με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας, ως οι κύριοι υπαίτιοι της Μικρασιατικής Καταστροφής. Το πρωί της 15ης Νοεμβρίου 1922 καταδικάστηκαν σε θάνατο και εκτελέστηκαν με συνοπτικές διαδικασίες την ίδια μέρα στο Γουδί. Εκείνο το πρωί, ο Πρόεδρος του Έκτακτου Στρατοδικείου, διαβάζει την ετυμηγορία και, όντας τρομερά ταραγμένος, ξεχνάει να τηρήσει το πρωτόκολλο και αποχωρεί από την αίθουσα χωρίς να πει «λύεται η συνεδρίασις». Η δίκη των έξι τυπικά δεν λύθηκε ποτέ. Εξακολούθησε σιωπηλά να συντελείται σε όλο τον 20ο αιώνα. Και τα ερωτήματα του τότε παρέμειναν αναλοίωτα: ήταν μια δίκαιη ή μια άδικη δίκη; Ήταν αθώοι ή ένοχοι; Η εκτέλεση των έξι έδωσε ένα οριστικό τέλος στον Εθνικό Διχασμό ή βάθυνε την πληγή του, γέννησε τον Εμφύλιο και μόλυνε εσαεί την εθνική συνείδηση; Και όλα αυτά τα ερωτήματα προσπαθεί να τα απαντήσει η “Θέρος”, ακριβώς 100 χρόνια μετά!
Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη και online στο Youtube κανάλι της “Θέρος”, τις Κυριακές 6-13-20/11
Εισιτήριο: 5€, εδώ

12. Η GNO TV της Εθνικής Λυρικής Σκηνής διαθέτει online τις εξής παραστάσεις:Η όπερα "Αντρέ Σενιέ" του Ουμπέρτο Τζορντάνο στη GNO TV της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.
  • «Το τραγούδι της κυρα-Δομνίτσας», σε μουσική Μάρθας Μαυροειδή, κείμενο Μάρως Βασιλειάδου και σκηνοθεσία Μαρίας Μαγκανάρη.
  • «Οι Γάμοι του Φίγκαρο» του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, σε μουσική διεύθυνση Βασίλη Χριστόπουλου και σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ευκλείδη.
  • «Αντρέ Σενιέ» του Ουμπέρτο Τζορντάνο, σε σκηνοθεσία Νίκου Πετρόπουλου και μουσική διεύθυνση Φιλίπ Ωγκέν.
  • «Μαντάμα Μπαττερφλάι» του Τζάκομο Πουτσίνι, σε μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού και σκηνοθεσία Ούγκο ντε Άνα.

Εισιτήριο: 5€

13. Leonore του Ρολφ Λίμπερμαν: Μια παραγωγή του Θέατρου της Βόννης διαθέσιμη on demand

Η δωρεάν διαδικτυακή πλατφόρμα Opera Vision διαθέτει, έως τις 27 Νοεμβρίου 2022, την παράσταση της όπερας του Ρολφ Λίμπερμαν «Leonore». Μια παραγωγή του Θεάτρου της Βόννης, σε σκηνοθεσία Jürgen R. Weber και μουσική διεύθυνση Daniel Johannes Mayr. Ο Albert και η Yvette ερωτεύονται όμως σε πολύ δύσκολους καιρούς. Βρισκόμαστε στην κατεχόμενη Γαλλία του 1941. Εκείνος είναι Γερμανός στρατιώτης και σολίστ κλαρίνου και εκείνη είναι μια νεαρή Γαλλοτσέχα πιανίστρια.
Διαθέσιμο έως τις 27 Νοεμβρίου
Δωρεάν
Δείτε την παράσταση εδώ

14. Ο κύκλος συναυλιών «A Greek Songbook» διαθέσιμος on demand στη GNO TV

Η παραγωγή «A Greek Songbook» της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, ένα ελληνικό βιβλίο τραγουδιών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, σε επιμέλεια και μουσική διεύθυνση του συνθέτη Κορνήλιου Σελαμσή, έρχεται στην GNO TV. Τα τρία εξαιρετικά προγράμματα συναυλιών που παρουσιάστηκαν στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ τον Νοέμβριο του 2021, ενθουσιάζοντας κοινό και κριτικούς, θα είναι διαθέσιμα δωρεάν σε ένα ενιαίο βίντεο μέσω της GNOTV από τις 17 Ιουνίου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022. Πάνω από 30 καλλιτέχνες από τους χώρους της λόγιας και της δημοφιλούς μουσικής και των παραστατικών τεχνών επιδίδονται σε μια σειρά από τολμηρές μουσικές κατασκευές, τραγούδια και εικόνες, υπό την επιμέλεια του Κορνήλιου Σελαμσή.
Τη δημιουργική ομάδα του «A Greek Songbook» συνθέτουν οι: Γιάννης Αγγελάκας, Κωνσταντίνος Βήτα, Σαβίνα Γιαννάτου, Φοίβος Δεληβοριάς, Σοφία Ζαφειρίου, Γεωργία Καρύδη, Φάνης Ζαχόπουλος, Nalyssa Green, Δημήτρης Καμαρωτός, Αμαλία Μουτούση, Παύλος Κατσιβέλης, MC Yinka, Απόστολος Κίτσος, Πέτρος Κλαμπάνης, Λόλεκ, Τζέιμς Ουάιλι, Γιάννης Διονυσίου, Δημήτρης Παπαγεωργίου, Μιχάλης Παρασκάκης, Βασίλης Μαγουλιώτης, Παύλος Παυλίδης, Γιώργος Πούλιος, Ευριπίδης Λασκαρίδης, Μπλέιν Λ. Ρέινινγκερ, Φίλιππος Σακαγιάν, Μιχάλης Σιγανίδης, Φώτης Σιώτας, Θοδωρής Γκόνης, Νικόλας Τζώρτζης, Αντονύ Ριβερά, Μάρθα Φριντζήλα, Βασίλης Μαντζούκης, Νικολέτα Χατζοπούλου. Συμμετέχει το φωνητικό σύνολο CHÓRES και ένα δεκαεννεαμελές μουσικό σύνολο.
Διαθέσιμα έως τις 31 Δεκεμβρίου 
Παρακολουθήστε δωρεάν εδώ

15. «Σαλώμη» του Ρίχαρντ Στράους: Μια παραγωγή της Εθνικής Όπερας της Φινλανδίας διαθέσιμη on demand από το Arte in English

H δωρεάν αγγλόφωνη διαδικτυακή πλατφόρμα πολιτισμού Arte in English διαθέτει, έως τις 12 Μαΐου 2023, την παράσταση της όπερας του Ρίχαρντ Στράους «Σαλώμη» από την Εθνική Όπερα της Φινλανδίας. Πηγή της συγκεκριμένης όπερας του Στράους, η οποία εξιστορεί την εξαχρείωση του Ηρώδη Αντύπα, Βασιλιά της Ιουδαίας, και της θετής του κόρης Σαλώμη, αποτελεί ο σπουδαίος Όσκαρ Ουάιλντ. Ο Ηρώδης κρατάει φυλακισμένο τον Προφήτη Ιωάννη σε μια δεξαμενή. Η Σαλώμη προσπαθεί να τον σαγηνεύσει και όταν βλέπει ότι αποτυγχάνει, αναγκάζει τον πατριό της να της προσφέρει το κεφάλι του Ιωάννη στο πιάτο.
Διαθέσιμη με αγγλικούς υπότιτλους έως τις 12 Μαΐου του 2023
Δωρεάν 
Δείτε την παράσταση εδώ

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b