MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρo και μουσική για την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου

Συγκεντρώσαμε μερικές προτάσεις για θέατρο και μουσική που μπορείτε να απολαύσετε στην πόλη, την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Καλιφόρνια Ντρίμιν 2, 20 χρόνια μετά: Η συνέχεια του προφητικού έργου του Βασίλη Κατσικονούρη στο «Από Μηχανής» Θέατρο

Ο Βασίλης Κατσικονούρης, 20 χρόνια μετά, επιστρέφει με τη συνέχεια του «Καλιφόρνια Ντρίμιν», μια τραγελαφική κωμωδία για μια «χαμένη» γενιά που δεν σταματά να ονειρεύεται, η οποία παρουσιάζεται στο «Από Μηχανής» Θέατρο, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά. Το 2002  γράφεται το πρώτο, προφητικό για τον τόπο και τους ανθρώπους του, Καλιφόρνια Ντρίμιν. Το 2022 γράφεται το Καλιφόρνια Ντρίμιν 2, 20 χρόνια μετά. Οι τέσσερις αγαπημένοι εικοσάρηδες του πρώτου Καλιφόρνια έχουν πλέον σαρανταρίσει. Για το κοινό που τους έχει ήδη γνωρίσει αλλά και για όσους κι όσες τους γνωρίσουν για πρώτη φορά, ο Ντίνος, ο Άρης, η Βουβού και η Κική είναι ξανά εδώ όμως…μυαλό δεν βάζουν. 20 χρόνια μετά ο Βασίλης Κατσικονούρης ευτυχώς δεν ησυχάζει. Με κέφι και κοφτερή ματιά παρουσιάζει το νέο του έργο του οποίου το αστείρευτο χιούμορ, ο καταιγιστικός ρυθμός και οι διαρκείς ανατροπές κρατάνε επί σκηνής αμείωτο το ενδιαφέρον. Το «Καλιφόρνια Ντρίμιν 2, 20 χρόνια μετά» είναι ένα σαρκαστικό σχόλιο για την κρίση που δεν τελειώνει ποτέ, μια τραγελαφική κωμωδία για μια γενιά που ακόμα κι αν και θεωρείται «χαμένη», δεν σταματά να κυνηγά το όνειρο.
Τετάρτη 2/11, 20:00
13€ – 16€
Από Μηχανής Θέατρο, Ακαδήμου 13 Μεταξουργείο, Αθήνα

2. Balance, της Νάνσυς Σπετσιώτη σε σκηνοθεσία Θοδωρή Βουρνά στον πολυχώρο VAULT

Credits: Αλέξανδρος Λογαράς

Η θεατρική παράσταση “Balance” της Νάνσυς Σπετσιώτη, έρχεται σε σκηνοθεσία Θοδωρή Βουρνά στον πολυχώρο VAULT. Το έργο γράφτηκε ως ένα έργο αλληγορικό. Ένας άνθρωπος παλεύει να γιατρέψει την ψυχή του που πάσχει και στο τέλος τη σκοτώνει. Κάτω από το πέπλο όμως της αλληγορίας φανερώνεται ένα ζευγάρι που προσπαθεί να βρει τις ισορροπίες του. Να κάνει μια νέα αρχή σ’ έναν καινούριο, άγνωστο τόπο και να ορθοποδήσει. Αυτή η πορεία περνά συμβολικά μέσα απ’ τις τέσσερις εποχές. Ανθίζει, μεστώνει, φθίνει και παγώνει.
Τετάρτη 2/11, 21:00
8€ – 14€
Πολυχώρος Vault (Σκηνή Β), Μελενίκου 26, Βοτανικός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο Μαύρο Νερό: Το έργο της νομπελίστα Ελφρίντε Γέλινεκ «ανεβαίνει» στο Altera Pars, σε σκηνοθεσία Θοδωρή Αμπαζή12.09.2018

3. Stand Up Tragedy στο Θέατρο Σταθμός

Η τελευταία παράσταση του αείμνηστου Κυριάκου Κατζουράκη,Stand Up Tragedy” με την Κάτια Γέρου επιστρέφει στη σκηνή του Θεάτρου Σταθμός. Φιγούρες – ρόλοι, εκπρόσωποι όσων επηρεάζουν και δυναστεύουν τη ζωή μας εμφανίζονται επί σκηνής. Ακούμε τη σκέψη και τα επιχειρήματά τους. Χιούμορ, σαρκασμός, συνδυασμός της φόρμας του standup και του cabaret. Ένα σιωπηλό πρόσωπο τους ακολουθεί επί ποδός και τους ενσαρκώνει. Στο τέλος, παύει να σαρκάζει, να ειρωνεύεται και να μιμείται και μιλάει εκ βαθέων.
Οι τίτλοι των κειμένων είναι: Block Delete, Τσιμέντο Yes!, Το κλαρίνο, Μις χαμόγελο (κείμενο: Ευγενία Μαραγκού), Γενέθλια. Θέματα: Η κοινωνία του θεάματος που καλά κρατεί ό,τι κι αν συμβαίνει γύρω μας, η υποταγή στην αλόγιστη ανάπτυξη, η “φιλανθρωπία”, ο ψυχισμός του σύγχρονου ανθρώπου και το αιώνιο αίτημα για ανάταση, χαρά, νόημα της ζωής και εγγύτητα.
Τετάρτη 2/11, 20:30
5€ – 15€
Θέατρο Σταθμός, Βίκτωρος Οὑγκώ 55, Αθήνα

4. Αλμυρή Έρημος στο Θέατρο Φούρνος

Με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή, η Ομάδα Θεάτρου “Άλας” παρουσιάζει την παράσταση “Αλμυρή Έρημος”. Η παράσταση, που έκανε πρεμιέρα την 1η Μαΐου 2022 στον ιστορικό χώρο Laboratorium του Γιέρζι Γκροτόφσκι στο Βρότσλαβ της Πολωνίας και παρουσιάστηκε έπειτα με επιτυχία στην Αθήνα, επανέρχεται την χειμερινή καλλιτεχνική περίοδο για ένα νέο κύκλο παραστάσεων. Πρόκειται για μία πρωτότυπη σκηνική σύνθεση που αντλεί το υλικό της από μαρτυρίες προσφύγων και λογοτεχνικά έργα για τη Μικρά Ασία. Τα δύο κεντρικά πρόσωπα, “Ο Στρατιώτης” και “Η Γυναίκα”, πορεύονται παράλληλα στο έργο χωρίς να συναντιούνται σε πραγματικό χρόνο, συμπληρώνοντας ο ένας την αφήγηση του άλλου στη ροή της ιστορίας. Στιγμιότυπα από τη μικρασιατική εκστρατεία και την καθημερινή ζωή ξετυλίγονται μέσα σ’ ένα θραυσματικό τοπίο μνήμης, σ’ ένα χρόνο άχρονο και, κατ’ αυτήν την έννοια, αιωνίως επίκαιρο, όσο η Ιστορία εξακολουθεί να αιμορραγεί πολέμους, προσφυγιά, ανθρώπινο πόνο και οδύνη.
Τετάρτη 2/11, 21:00
8€ – 12€
Θέατρο Φούρνος, Μαυρομιχάλη 168, Αθήνα

ΜΟΥΣΙΚΗ

5. Η Χαριτίνη Πανοπούλου live στη Σφίγγα

H νέα τραγουδοποιός, κιθαρίστρια και ερμηνεύτρια Χαριτίνη Πανοπούλου παρουσιάζει στη μουσική σκηνή Σφίγγα τον νέο της δίσκο με τίτλο ”Mystic emotions”. Μια συλλογή εννέα τραγουδιών από την ξένη pop και rock σκηνή, από συγκροτήματα που άφησαν εποχή όπως οι The Beatles, Aerosmith, Police, τα οποία αποδίδει η Χαριτίνη με τον ξεχωριστό της τρόπο, συνοδεύοντας ταυτόχρονα σολιστικά με την κλασική της κιθάρα.
Τετάρτη 2/11, 21:00
Είσοδος ελεύθερη, υπάρχει χρέωση στην κατανάλωση
Μουσική σκηνή Σφίγγα, Ζωοδόχου Πηγής & Κιάφας 13, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Κώστας Χατζής στη μουσική σκηνή Σφίγγα12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b