MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Εθνική Πινακοθήκη: Εκτίθενται ξανά οι περιβόητοι κλεμμένοι πίνακες του Πικάσο και του Μοντριάν

Οι δύο πίνακες, «Γυναικείο κεφάλι» του Πάμπλο Πικάσο και «Ανεμόμυλος Στάμμερ» του Πιετ Μοντριάν, παρουσιάζονται στη νέα αίθουσα «δυτικοευρωπαϊκής τέχνης», δέκα χρόνια μετά την κλοπή τους τον Ιανουάριο του 2012.

Monopoli Team

Στην καινούρια αίθουσα «δυτικοευρωπαϊκής τέχνης», στο -2 της Εθνικής Πινακοθήκης, εκτίθενται ξανά οι πολυσυζητημένοι πίνακες των Πικάσο και Μοντριάν, οι οποίοι είχαν εντοπιστεί από τις Αρχές τον Ιούνιο του 2021, εννέα χρόνια αφότου εκλάπησαν από το παλιό κτίριο της Πινακοθήκης, στις 9 Ιανουαρίου του 2012

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕθνική Πινακοθήκη: Κλεμμένοι πίνακες του Πικάσο και του Μοντριάν στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ – Τι είπαν Χρυσοχοΐδης-Μενδώνη12.09.2018

Οι δύο ανεκτίμητης αξίας πίνακες

Συγκεκριμένα, πρόκειται για το «Γυναικείο κεφάλι» του Πάμπλο Πικάσο και τον «Ανεμόμυλο Στάμμερ» του Πιετ Μοντριάν.

Το έργο τέχνης «Γυναικείο κεφάλι» είχε φιλοτεχνηθεί το 1939 από τον Πάμπλο Πικάσο, ο οποίος το προσέφερε το 1949 στον ελληνικό λαό ως τιμητική προσφορά για τη συμβολή του στην αντίσταση κατά τη γερμανική κατοχή και φέρει την ιδιόχειρη υπογραφή του.

Το δεύτερο έργο τέχνης είναι ένας πίνακας του Ολλανδού Πιέτ Μοντριάν του 1905, ο οποίος απεικονίζει ένα τοπίο με έναν ανεμόμυλο. Αγοράστηκε το 1963 από τον Αλέξανδρο Παππά, ο οποίος στη συνέχεια τον δώρισε στην Εθνική Πινακοθήκη.

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b