MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
05
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Home Cinema: 6 ταινίες που θα δούμε το Σαββατοκύριακο σε TV και online πλατφόρμες

Συγκεντρώσαμε όσες ταινίες αξίζουν την προσοχή σας αυτό το Σαββατοκύριακο σε τηλεόραση και online πλατφόρμες.

author-image Φωτεινή Νικολίτσα

Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου μπορεί να σας βρίσκει με μια συσσωρευμένη κούραση του μήνα ή μια διάθεση για χαλάρωση. Πιάστε το τηλεκοντρόλ ή το λάπτοπ και βάλτε την αγαπημένη σας ταινία. Κι αν δυσκολεύεστε να επιλέξετε, εμείς σας έχουμε τις καλύτερες προτάσεις που θα βρείτε στην τηλεόραση ή τις online πλατφόρμες.

Τηλεόραση

“Ο Πρώτος Άνθρωπος” του Damien Chazelle: Ant1 στις 21:45, Σάββατο 29/10

Ακολουθούμε τη ζωή του θρυλικού αστροναύτη Neil Armstrong, του πρώτου ανθρώπου που πάτησε το πόδι του στο φεγγάρι. Περιγράφονται τα γεγονότα από το 1961 έως το 1969, δηλαδή όλο εκείνο το διάστημα που η NASA προετοίμαζε αυτήν την επανδρωμένη αποστολή που αποδείχθηκε ριψοκίνδυνη αλλά και πρωτοπόρα. Ο Ryan Gosling στον ρόλο του Armstrong μας “βυθίζει” στον απίστευτο κόσμο του πρωταγωνιστή, στη δεύτερη συνεργασία του με τον Damien Chazelle μετά το “La La Land”. Η ταινία κέρδισε το Όσκαρ για τα Καλύτερα Ειδικά Εφέ!

“Το Κορίτσι με το Τατουάζ” του David Fincher: Open στις 02:00, Σάββατο 29/10

Ο Mikael Blomkvist είναι δημοσιογράφος και αναλαμβάνει να εξιχνιάσει την εξαφάνιση μιας γυναίκας, η οποία αγνοείται εδώ και 40 χρόνια. Με τη βοήθεια μιας εκκεντρικής και συχνά μπλεγμένης με τον νόμο hacker, της Lisbeth Salander, θα ανακαλύψει πράγματα για το βάρος των οποίων κανείς δεν έχει προετοιμαστεί. Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του 2005 από τον Σουηδό Stieg Larsson ενώ, είχε ήδη μια κινηματογραφική μεταφορά μόλις δύο χρόνια νωρίτερα Σουηδικής-Δανέζικης παραγωγής. Η ταινία του Fincher, ποτισμένη με την ατμόσφαιρα και την σκηνοθετική ματιά που τον χαρακτηρίζει, κέρδισε το Όσκαρ για το Καλύτερο Editing.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑDisney+: Η δημοφιλής streaming πλατφόρμα γίνεται παγκόσμιος προορισμός για το «Doctor Who»12.09.2018

“Slumdog Millionaire” του Danny Boyle: Ant1 στις 22:00, Κυριακή 30/10

O 18χρονος Jamal Malik από τις φτωχογειτονιές της Μουμπάι, βρίσκεται ένα βήμα πριν κερδίσει 20 εκατομμύρια ρουπίες στο τηλεπαιχνίδι “Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος;”. Και καθώς την τελευταία ερώτηση θα την απαντήσει την επόμενη ημέρα, τον συλλαμβάνουν για απάτη. Για να τους αποδείξει πώς ήξερε όλες τις απαντήσεις, διηγείται τη ζωή του. Μια συγκλονιστική ιστορία με πρωταγωνιστή τον εξαιρετικό Dev Patel, η οποία κέρδισε συνολικά 8 Όσκαρ!

“The Greatest Showman” του Michael Gracey: Cosmote Cinema 2 στις 22:00, Κυριακή 30/10

Ο P. T. Barnum μπορεί να είναι φτωχός αλλά έχει μεγάλες φιλοδοξίες και σιγά σιγά καταφέρνει να χτίσει ένα υπερθέαμα που τον 19ο αιώνα θα κάνει παγκόσμια αίσθηση κερδίζοντας το κοινό του. Αυτό το μιούζικαλ θα μας δώσει μια άλλη πλευρά του Hugh Jackman αλλά και των υπόλοιπων λαμπερών πρωταγωνιστών, όπως του Zac Efron και της Zendaya. Το σίγουρο είναι πως πρόκειται για μια φαντασμαγορική ταινία…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ63o ΦΚΘ: Τα μεγάλα αφιερώματα της φετινής διοργάνωσης12.09.2018

Online πλατφόρμες

“Apocalypse Now – Redux” του Francis Ford Coppola: Ertflix έως 7/11

Ο λοχαγός Benjamin L. Willard αναλαμβάνει την αποστολή του να εντοπίσει τον διοικητή Walter E. Kurtz στα δάση της Καμπότζης, κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ, ο οποίος έχει παρανοήσει κι έχει φτιάξει έναν δικό του στρατό. Όμως, το να φτάσουν έως εκεί δεν θα είναι εύκολο όταν παντού επικρατεί η παραφροσύνη του πολέμου. Martin Sheen και Marlon Brando μαζί σε μια ταινία ενός από τους καλύτερους σκηνοθέτες της εποχής -ή και γενικά θα μπορούσε κανείς να πει. Γιατί “Redux”; Γιατί πρόκειται για το νέο edit όπου το 2001 ο Coppola μαζί με τον μοντέρ του, Walter Murch, πρόσθεσαν 49 λεπτά υλικού που δεν υπάρχει στην ταινία που κυκλοφόρησε τότε. Είναι μια φοβερή ευκαιρία να δείτε αυτήν την ταινία σε μια ελληνική και δωρεάν πλατφόρμα!

“The Handmaiden” του Park Chan-wook: Cinobo

Μια Γιαπωνέζα κληρονόμος προσλαμβάνει μια κοπέλα ως υπηρέτριά της αγνοώντας ότι εκείνη έχει σχέδιο να την εξαπατήσει. Πριν δείτε στην πλατφόρμα ή στις αίθουσες τη νέα ταινία του Park Chan-wook, “Decision to Leave”, μπορείτε να δείτε αυτήν την κλασική και στα όρια του αψεγάδιαστου ταινία. Βλέποντας δική του ταινία μπορούμε να ισχυριστούμε πως αυτό που βλέπουμε μπορεί να μην είναι κι ακριβώς έτσι και σίγουρα θα κρύβει κάτι μεγαλύτερο. Αυτό συμβαίνει και εδώ, θέτοντάς την πολύ ψηλά στην φιλμογραφία του.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b