MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
01
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρo και συναυλίες για την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου

Μερικές δικές μας προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Ο Θείος Βάνιας, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά στο θέατρο Προσκήνιο

Το πασίγνωστο έργο του Άντον Τσέχωφ, «Ο Θείος Βάνιας», παρουσιάζεται στο θέατρο Προσκήνιο, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά. Στον «Θείο Βάνια» ο Τσέχωφ με οξυδέρκεια, χιούμορ και κυρίως συμπόνοια γράφει τέσσερις σκηνές/τέσσερις παρτίδες, στις οποίες συμπυκνώνει όλη την υπαρξιακή αγωνία και το ατελές της ανθρώπινης φύσης. Αφορμή γι’ αυτό το ανέβασμα γίνεται ένα τραπέζι, ένας υπαρξιακός τόπος όπου τα πρόσωπα καταναγκασμένα να συνυπάρχουν ή σα ριγμένα από πάντα εκεί καλούνται να αναμετρηθούν με τη ματαίωση, τις ψευδαισθήσεις και να αποπειραθούν να συμφιλιωθούν με τη ζωή. Το τεράστιο αυτό τραπέζι ως αίθουσα πρωινού ή ως ένα παρατηρητήριο ζωής ή ως ένας τόπος που τα πρόσωπα ανεβαίνουν για να δοκιμάσουν τη διαφυγή τους από την καθημερινότητα ενώπιον των υπολοίπων “καλεσμένων”. Ένας ύμνος στη συμφιλίωση με το αδιέξοδο, κι ένας χορός ανθρώπων που προσπαθεί να απαλλαγεί από την επίπονη αναζήτηση της ουτοπίας.
Τετάρτη 26/10, 19:00
15€ – 20€
Θέατρο Προσκήνιο, Καπνοκοπτηρίου 8, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗρώ Μπέζου: Δεν ξέρω να διεκδικώ. Δεν βιάζομαι για κάτι12.09.2018

2. Φιλουμένα Μαρτουράνο: Ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος σκηνοθετεί τη Μαρία Ναυπλιώτου στο Θέατρο Δημήτρης Χορν

Photo: Elina Giounanli

Ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος σκηνοθετεί τη Μαρία Ναυπλιώτου στη γλυκόπικρη κωμωδία του Εντουάρντο Ντε Φιλίππο «Φιλουμένα Μαρτουράνο», η οποία παρουσιάζεται στο Θέατρο Δημήτρης Χορν. Η Φιλουμένα Μαρτουράνο, μια γυναίκα- σύμβολο, ξεκίνησε ως πόρνη και κατέληξε ερωμένη του πλούσιου εμπόρου Ντομένικο Σοριάνο. Τώρα, έπειτα από αρκετά χρόνια κοινού βίου, διεκδικεί τη θέση που της αξίζει. Ένα απρόσμενο μυστικό ανατρέπει τις ισορροπίες και αλλάζει τα δεδομένα. Ένα έργο που βάζει στο μικροσκόπιο τη γυναίκα, τις προβληματικές οικογενειακές και κοινωνικές δομές και τα στερεότυπα φέρνοντας αντιμέτωπους δύο κόσμους με όχημα τη σπουδαία γλώσσα του συγγραφέα.
Τετάρτη 26/10, 20:00
18€ – 25€
Θέατρο Δημήτρης Χορν, Αμερικής 10, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Μισάνθρωπος, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα στο Θέατρο Εμπορικόν – Οι πρώτες φωτογραφίες12.09.2018

3.  Άσπρο Πάτο – Another round: Ο Θοδωρής Αθερίδης ανεβάζει την πικρή κωμωδία του Τόμας Βίντερμπεργκ στο Ίδρυμα Κακογιάννη

Credits: Σταύρος Χαμπάκης

Ο Θοδωρής Αθερίδης σκηνοθετεί στη σκηνή του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης σε παγκόσμια πρώτη το έργο «Άσπρο Πάτο» (“Druk – Another round”)» σε μετάφραση Αντώνη Γαλέου, μεταφέροντας στη θεατρική σκηνή την ομώνυμη κινηματογραφική επιτυχία του Τόμας Βίντεμπεργκ, η οποία απέσπασε το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας το 2021, μεταξύ πολλών άλλων Ευρωπαϊκών βραβεύσεων. Στο «Άσπρο Πάτο», μια ομάδα καθηγητών σχολείου, τέσσερις κολλητοί φίλοι, θέλουν να δοκιμάσουν μια καινούργια προσέγγιση στη ζωή και τη δουλειά: αποφασίζουν να πίνουν σταθερά, μόνο τις εργάσιμες ώρες και να διατηρούν ένα ελαφρύ επίπεδο μέθης σε όλη τη διάρκεια της μέρας. Σκοπός τους, ν’ αποδείξουν, όπως ακράδαντα πίστευαν ο Χέμινγουεϊ κι ο Τσώρτσιλ, ότι μια λίγο μεγαλύτερη περιεκτικότητα αλκοόλ στο αίμα, ανοίγει τη σκέψη στον έξω κόσμο, κάνει τα προβλήματα να φαίνονται μικρότερα και αυξάνει τη δημιουργικότητα. Ένα πείραμα που θα αποδειχθεί εξαιρετικά πετυχημένο για μερικούς, αλλά όχι τόσο πετυχημένο για άλλους.
Τετάρτη 26/10, 19:00
15€ – 25€
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννη, Πειραιώς 206, Ταύρος Αττικής

ΜΟΥΣΙΚΗ

4. Μέγαρο Μουσικής: To Nederlands Blazers Ensemble συναντά την Οικογένεια Ξυλούρη για μια μοναδική συναυλία

To Nederlands Blazers Ensemble συναντά, στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, την Οικογένεια Ξυλούρη, για ένα πρωτότυπο πρόγραμμα όπου η κρητική μουσική διαπλέκεται με μουσικές του κόσμου, έργα μπαρόκ και μελωδίες από όπερες του Rameau. Η διονυσιακή ενέργεια της κρητικής μουσικής, μέσα από τη φρεσκάδα, το ταλέντο και την αρτιότητα της τεχνικής του Γιώργη (Ψαρογιώργη) και των νεότερων μελών της οικογένειας Ξυλούρη, Νίκου, Αντώνη και Απολλωνίας, συναντά τους κορυφαίους ολλανδούς μουσικούς του Nederlands Blazers Ensemble (NBE). Κρητικές μουσικές, με όλη την αύρα του Ψηλορείτη, του Κρητικού και του Λιβυκού Πελάγους, διαδέχονται με αριστοτεχνικό τρόπο η μία την άλλη και συνυπάρχουν αρμονικά με μουσικές του κόσμου, αλλά και με έργα μπαρόκ και μελωδίες από όπερες του Jean-Philippe Rameau, εμπνευσμένες από την ελληνική μυθολογία, απογειώνοντας το κοινό.
Τετάρτη 26/10, 20:00
9€ – 50€
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα

5. Η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής και Χορωδία της ΕΡΤ “Τα τραγούδια του ‘40” στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας»

Τραγούδια και μελωδίες του ‘40 που άγγιξαν, συντρόφευσαν, μα και έδωσαν κουράγιο, ορμή κι ελπίδα στις καρδιές του ελληνικού λαού τις δύσκολες μέρες του Πολέμου. Δημιουργοί που κατάφερναν με το πνεύμα τους να συγκινούν και να εμψυχώνουν τον απλό άνθρωπο. Ο Κωνσταντινίδης, ο Σουγιούλ, ο Σακελλαρίδης, αντάμα με τον Τραϊφόρο και τον Σακελλάριο κένταγαν στον καμβά της ελληνικής ψυχής με τις πιο φίνες κλωστές, εικόνες ενός πιο όμορφου, λεύτερου κι ενδόξου κόσμου. Πρωθιέρειά τους, η φωνή του Αγώνα, Σοφία Βέμπο. Τρείς ξεχωριστοί τραγουδιστές με κοινές λυρικές καταβολές, ο Μπάμπης Βελισσάριος, η Ελένη Βουδουράκη και η Ιωάννα Φόρτη, με όχημά τους τις στιλιστικά απαράμιλλες ενορχηστρώσεις του σπουδαίου Βασίλη Τενίδη ξαναζωντανεύουν με τις υπέροχες φωνές τους τον αέρα μιας άλλης εποχής, μιας χαμένης ευγενικής γενιάς που της οφείλουμε πολλά.
Τετάρτη 26/10, 20:30
3€ – 20€
Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας», Ακαδημίας 59, Αθήνα 

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b