MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 7 προτάσεις για την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου

Εκδηλώσεις, φεστιβάλ, προβολές ταινιών, αλλά και διαλέξεις με ελεύθερη είσοδο για την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου.

Do Not Feed the Pigeons, Antonin Niclass
Monopoli Team

Edipo re: Omaggio a Pasolini – Αφιέρωμα στον Παζολίνι στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο

Η Πρεσβεία της Ιταλίας στην Αθήνα και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών, σε συνεργασία με ETPBooks, Associazione Culturale IMAGO, A.I.A.L., S.E.P.I., Società FilellenicaItaiana, Τμήμα Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, παρουσιάζουν το αφιέρωμα στον Pier Paolo Pasolini με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννησή του. Το φεστιβάλ, που ξεκίνησε στις 6 Οκτωβρίου με τα εγκαίνια φωτογραφικής έκθεσης, περιλαμβάνει επίσης προβολές από μια σειρά ταινιών του Pasolini. Συγκεκριμένα την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου θα γίνει προβολή της ταινίας Edipo re (1967) . Όλες οι ταινίες θα ξεκινήσουν στις 7 μ.μ. με αγγλικούς υπότιτλους.
26/10 στις 19.00
Ιταλικό Πολιτιστικό Ινστιτούτο, 28ης Οκτωβρίου 47, Αθήνα

Ciné-Club: Προβολή της ταινίας “Βαγόνι δολοφόνων” του Κώστα Γαβρά στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Το “Βαγόνι δολοφόνων” (Compartiment tueurs), του Κώστα Γαβρά είναι μια ταινία βασισμένη στο μυθιστόρημα του Sébastien Japrisot. Η υπόθεση της ταινίας αφορά μία επιβάτη στην κλινάμαξα της αμαξοστοιχίας Μασσαλία-Παρίσι, που βρίσκεται στραγγαλισμένη. Στη συνέχεια, αρκετοί από τους λοιπούς συνεπιβάτες στο βαγόνι αυτό δολοφονούνται. Ο επιθεωρητής Grazziani και ο βοηθός του Jean-Lou Gabert καλούνται να βάλουν ένα γρήγορο τέλος σε αυτό το κύμα εγκλήματος. Μια παράξενη λεπτομέρεια είναι πως ο δολοφόνος είναι ταχύτερος από την αστυνομία στο να βρίσκει τα πιθανά θύματά του, τους έξι επιβάτες του βαγονιού. Την ταινία θα προλογίσει ο κριτικός κινηματογράφου Γιάννης Καντέα-Παπαδόπουλος.
26/10 στις 20.00
Γαλλικό Ινστιτούτο, Σίνα 31

Συλλογή ταινιών από όλο τον κόσμο για την Διεθνής Ημέρα Animation 2022 στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Do Not Feed the Pigeons, Antonin Niclass

Η Ελληνική Ένωση Κινουμένων Σχεδίων ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Animation, με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος, προσφέροντας προβολές ταινιών animation από όλο τον κόσμο. Οι προβολές απευθύνονται σε όλους: μικρούς και μεγάλους, επαγγελματίες και ερασιτέχνες φίλους του animation. Το πρόγραμμα προβολών περιλαμβάνει μια συλλογή ταινιών από όλο τον κόσμο, σε συνεργασία με την διεθνή ASIFA, επιλεγμένες ειδικά για την Διεθνή Ημέρα Κινουμένων Σχεδίων. Ανάμεσά τους και η βραβευμένη ταινία Do not feed the pigeons από το Ηνωμένο Βασίλειο που κατέκτησε το BAFTA καλύτερης ταινίας μικρού μήκους Animation το 2022. Τα Φεστιβάλ που συμμετέχουν είναι τα: Animasyros, Chaniartoon, TAF, Animfest, ICONA και το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας. Στις 26 Οκτωβρίου, μεταξύ άλλων, θα προβληθούν οι ταινίες Petit Vampire (Μικρός Βρικόλακας), του Joann Sfar, My crow don’t know to fish του Divakar SK   Lovely Rita της Elena Madrid, Thou Shalt Dance του Abtin Yaghmaian.
26/10 στις 12.30 – 18.30
Γαλλικό Ινστιτούτο, Σίνα 31

Διάλεξη: Η σημασία της 28ης Οκτωβρίου 1940 στο Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού

Την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθούν στο Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού ομιλίες -με θέμα “Η σημασία της 28ης Οκτωβρίου 1940” – για την Εθνική Επέτειο από τον Στρατηγό ε.α., Αλκιβιάδη Στεφανή και τον Πρόεδρο του ΕΙΠ, Νίκο Α. Κούκη.
26/10 στις 19.00
Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, Στρατηγού Καλλάρη 50

Meeting Event 2022: Mediterranean Stages στο Σεράφειο Κέντρο Αθλητισμού

Το Διεθνές Δίκτυο Θεάτρου Ντοκιμαντέρ (ΔΔΘΝ) διοργανώνει το δεύτερο Meeting Event, δύο χρόνια μετά τη θερμή υποδοχή της πρώτης του επιτυχημένης διοργάνωσης από ΜΜΕ, κοινό και συμμετέχοντες. Το Meeting Event 2022, υπό τον τίτλο “Mediterranean Stages”, εγκαινιάζει το διεθνή χαρακτήρα του ΔΔΘΝ, καθώς αυτή τη φορά στρέφει το βλέμμα στις μη δυτικές δραματουργίες και αφιερώνει τη θεματική της συνάντησης σε σημαντικούς δημιουργούς της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής (MENA region – Middle East, North Africa), με προσκεκλημένους καλλιτέχνες από την Τουρκία, το Λίβανο, τη Συρία, την Παλαιστίνη και την Αίγυπτο. Οι δράσεις του Meeting Event 2022 θα περιλαμβάνουν το Meet The Artist (οι φετινοί προσκεκλημένοι καλλιτέχνες είναι οι Yeşim Özsoy, Omar Abi Azar, man Aoun & Edward Muallem, Mohammad Al Attar), το Stage On Screen (ένας κύκλος προβολών παραστάσεων θεάτρου ντοκιμαντέρ Stage on Screen) και Symposium (το Συμπόσιο επανέρχεται σε φυσική μορφή, στον συνεδριακό χώρο του Σεραφείου και χωρίζεται σε δύο κεντρικά στρογγυλά τραπέζια/πάνελς, με θέμα τις δραματουργίες από τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική).
26/10 στις 15.00 – 19.30
Σεράφειο Κέντρο Αθλητισμού, Πειραιώς 160 και Πέτρου Ράλλη

Φεστιβάλ Πιάνου της Εναλλακτικής Σκηνής ΕΛΣ: Ο Πρόδρομος Συμεωνίδης στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός

Το καθιερωμένο Φεστιβάλ πιάνου της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ, αφιερωμένο στον “βασιλιά των οργάνων”, ανανεώνει το ετήσιο ραντεβού με το αθηναϊκό κοινό για πρώτη φορά εκτός του ΚΠΙΣΝ, στην ιστορική αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός τον Οκτώβριο, πάντοτε σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης και σε καλλιτεχνική επιμέλεια του Χαράλαμπου Αγγελόπουλου. Πέντε αναγνωρισμένοι Έλληνες πιανίστες με διεθνή σταδιοδρομία ερμηνεύουν κάποια από τα σημαντικότερα πιανιστικά έργα του 20ού και του 21ου αιώνα, καλύπτοντας ένα ευρύτατο φάσμα μουσικών τάσεων και συνθετικών δημιουργιών. Την Τετάρτη στις 26 Οκτωβρίου, το κοινό θα απολαύσει τον Πρόδρομο Συμεωνίδης, τον πιανίστα που είναι ταγμένος στην υπηρεσία της σύγχρονης μουσικής και αναγνωρισμένος διεθνώς για τη δύναμη και το κύρος των ερμηνειών του. Θα ταξιδέψει τους παρευρισκόμενους με το ρεσιτάλ του στο Παρίσι του 20ού αιώνα, που υπήρξε ένα από τα σπουδαιότερα κέντρα της μουσικής (και όχι μόνο) πρωτοπορίας. Στο πρόγραμμά του, ο ίδιος σταχυολογεί με γνώση και έμπνευση από το πιανιστικό έργο τριών μέγιστων συνθετικών φυσιογνωμιών του αιώνα που πέρασε: του Κλωντ
Ντεμπυσσύ, του Ολιβιέ Μεσσιάν και του Ιάννη Ξενάκη, που όλοι έζησαν και έδρασαν στη γαλλική πρωτεύουσα.
26/10 στις 18.30-20.30
Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός, Πλατεία Αγίου Γεωργίου Καρύτση 8
Δελτία εισόδου αποκλειστικά μέσω της ticket services

Αθλητισμός και Ευεξία στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος προσκαλεί παιδιά και εφήβους να παρακολουθήσουν τα προγράμματα Αθλητισμού και Ευεξίας που προσφέρει. Νήπια (3 έως και 5 ετών), παιδιά δημοτικού (6 έως και 12 ετών), έφηβοι (13 έως και 17 ετών), θα έχουν την ευκαιρία να να δοκιμάσουν το ολυμπιακό άθλημα της τοξοβολίας, καγιάκ στο κανάλι, στιβομαχίες, δημιουργική ενόργανη, χορό, γιόγκα και πολλές άλλες δραστηριότητες και αθλήματα.
26/10 στις 08.00 – 21.00
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Ευριπίδου και Λ. Συγγρού

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b