MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

28η Οκτωβρίου: Ελεύθερη η είσοδος στο Μουσείο Ακρόπολης

Ελεύθερη θα είναι η είσοδος στα μουσεία που ανήκουν στο Δημόσιο, αλλά και στο Μουσείο της Ακρόπολης, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου.

Μουσείο Ακρόπολης, Photo by Athens at a Glance on Unsplash
Μουσείο Ακρόπολης, Photo by Athens at a Glance on Unsplash
Monopoli Team

Όπως κάθε χρόνο τα τελευταία χρόνια, έτσι και τη φετινή 28η Οκτωβρίου, οι αρχαιολογικοί χώροι, τα μνημεία και τα μουσεία που ανήκουν στο Δημόσιο, θα ανοίξουν με ελεύθερη είσοδο, για να υποδεχθούν όλους τους επισκέπτες, χωρίς την καταβολή αντιτίμου, όπως προβλέπει η σχετική απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού. Παρά το γεγονός ότι δεν εντάσσεται στην παραπάνω διάταξη, το Μουσείο Ακρόπολης θα είναι επίσης ανοιχτό, με ελεύθερη είσοδο.

Όπως διαβάζουμε στην αντίστοιχη ανακοίνωση: “Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2022 η είσοδος στο Μουσείο Ακρόπολης θα είναι ελεύθερη για όλους, από τις 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ. Όπως κάθε Παρασκευή, το εστιατόριο του δευτέρου ορόφου θα λειτουργεί ως τα μεσάνυχτα”.

Οι ημερομηνίες που η είσοδος στο Μουσείο της Ακρόπολης είναι δωρεάν είναι η 6η Μαρτίου (Ημέρα Μνήμης Μελίνας Μερκούρη), η 25η Μαρτίου (Εθνική Επέτειος), η 18η Μαΐου (Διεθνής Ημέρα Μουσείων) και φυσικά η 28η Οκτωβρίου, που περιλαμβάνεται πλέον στις υποχρεωτικές αργίες (άρθρο 60 Ν. 4808/2021).

Όσο για τα κρατικά μουσεία, υπενθυμίζεται ότι βάσει υπουργικής απόφασης, η είσοδος στους οργανωμένους αρχαιολογικούς χώρους, τους ιστορικούς τόπους, τα μνημεία και τα μουσεία, τα οποία ανήκουν στο Δημόσιο και διαχειρίζεται το ΥΠΠΟ, είναι ελεύθερη, χωρίς την καταβολή αντιτίμου, στις κάτωθι ημερομηνίες:

  • 6η Μαρτίου (Ημέρα Μνήμης Μελίνας Μερκούρη),
  • 18η Απριλίου (Διεθνής Ημέρα Μνημείων),
  • 18η Μαΐου (Διεθνής Ημέρα Μουσείων),
  • τελευταίο σαββατοκύριακο Σεπτεμβρίου (Διήμερο Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς),
  • 28η Οκτωβρίου (Εθνική Εορτή)
  • πρώτη Κυριακή κάθε μήνα από 1η Νοεμβρίου έως 31η Μαρτίου
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Γιορτή του Σινεμά: 2€ είσοδος σε όλα τα σινεμά της Ελλάδας για μία μόνο ημέρα12.09.2018

Περισσότερα από Στην Πόλη
VIMA_WEB3b