MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδηλώσεις, ταινίες και εκθέσεις: 5 προτάσεις για τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου

Κινηματογραφικές προβολές, εικαστικές συναντήσεις, και άλλες ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που μπορείτε να παρακολουθήσετε στην Αθήνα σήμερα, Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022.

«Ο Κήπος»: Ατομική έκθεση του Μανώλη Μπαμπούση στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών 
Monopoli Team

Κινηματογράφος

1. Gimme Shelter Film Festival: Προβολή του ντοκιμαντέρ «Dio: Dreamers Never Die» στο Gagarin 205 Live Music Space

Τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου στο Gagarin, ο μύθος του RJ Dio ζωντανεύει…the GSFF Way. Μια διαφορετική κινηματογραφική – συναυλιακή εμπειρία, με τους Rock n Roll Children σε ένα special full set, καλεσμένους – έκπληξη, με τη μαγική φωνή, τα εμβληματικά τραγούδια και όλη τη ζωή του θρυλικού Ronnie να περνούν από μπροστά μας στη μεγάλη οθόνη, με special bonus υλικό. «Dio: Dreamers Never Die»: Ανέκδοτο υλικό, η αφήγηση του ίδιου του Ronnie, αλλά και διηγήσεις από τους Wendy Dio, Tony Iommi, Geezer Butler, Glenn Hughes, Vinny Appice, Lita Ford, Rob Halford, Sebastian Bach, Eddie Trunk, Jack Black και πάρα πολλούς άλλους, μαζί με extra σκηνές και στιγμές από τα γυρίσματα, συμπληρώνουν την μοναδική αυτή εμπειρία.
Δευτέρα 24/10, 20:00
Εισιτήριο: 15€. Προπώληση εδώ
Gagarin 205, Λιοσίων 205 Αθήνα. Τηλ: +30 2114112500. Ε: [email protected] | https://gagarin205.gr/

2. Cinema made in Italy/Athens: Αφιέρωμα στο ιταλικό σινεμά του «σήμερα» στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος H Iστορία του Βασιλιά Κάβουρα (RE GRANCHIO)

Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος, η Cinecittà, η πολιτιστική πρωτοβουλία της Πρεσβείας της Ιταλίας Tempo Forte και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών φέρνουν το άρωμα της Ιταλίας στην οθόνη μας και παρουσιάζουν δώδεκα νέες ιταλικές ταινίες από τα μεγαλύτερα διεθνή φεστιβάλ με σημαντικά βραβεία στις αποσκευές τους. Μετά την μεγάλη περσινή επιτυχία, το 2ο αφιέρωμα Cinema made in Italy/Athens θα πραγματοποιηθεί στις 21 με 27 Oκτωβρίου, στη μεγάλη αίθουσα της Ταινιοθήκης της Ελλάδος. Ελληνικές πρεμιέρες, συζητήσεις και εκλεκτοί καλεσμένοι συνθέτουν ένα υπέροχο ταξίδι στην πατρίδα του Φελίνι, του Βισκόντι, του Παζολίνι και του Αντονιόνι. Θα προβληθούν ταινίες μυθοπλασίας και τεκμηρίωσης νέας παραγωγής, πολλές από αυτές σε ελληνική ή αθηναϊκή πρεμιέρα.
21-27 Οκτωβρίου 2022
Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα προβολών εδώ
Εισιτήριο: 5€. Κάρτα 5 προβολών: 15 | Προπώληση: https://tickets.tainiothiki.gr/
Ταινιοθήκη Ελλάδος: Ιερά Οδός 48 & Μεγάλου Αλεξάνδρου 134-136, Αθήνα (Μετρό Κεραμεικός). Τηλ: +30 210 3612046 και  +30 210 3609695 (ext. 0117) | E: [email protected] |  http://www.tainiothiki.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρo και συναυλίες για τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου12.09.2018

Εκθέσεις

3. «Ο Κήπος»: Ατομική έκθεση του Μανώλη Μπαμπούση στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών

Η έκθεση «Ο κήπος» που παρουσιάζεται, από τις 24 Οκτωβρίου έως τις 8 Δεκεμβρίου, στον εκθεσιακό χώρο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, «Νίκος Κεσσανλής», ξετυλίγει ένα πολυμεσικό πορτραίτο του Μανώλη Μπαμπούση. Το συνθέτουν παλαιά και νέα έργα της μακριάς διαδρομής του, τυπωμένες φωτογραφίες, βιντεοπροβολές εικόνων, σχέδια, εγκαταστάσεις και ηχητικά έργα. Η ποίησή του κατ’ εξοχήν «poélitique» διατρέχει όλη την έκθεση. Ο Μανώλης Μπαμπούσης, φωτογράφος, εικαστικός και αρχιτέκτονας, ομότιμος καθηγητής της ΑΣΚΤ είναι ένας αιχμηρός κριτικός της καταναλωτικής κοινωνίας, των θεσμών, ακόμη και της τέχνης. Είναι ένας «παραγωγός ουτοπίας».
Εγκαίνια: Δευτέρα 24 Οκτωβρίου, στις 19:00
Διάρκεια έκθεσης: 24 Οκτωβρίου – 8 Δεκεμβρίου 2022
Ωράριο: Τετάρτη, 13:00 – 21:00 | Πέμπτη – Παρασκευή, 11:00 – 19:00 και Σάββατο – Κυριακή, 11:00 – 16:00
Εκθεσιακός χώρος «Νίκος Κεσσανλής» της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, Πειραιώς 256, Αγ. Ιωάννης Ρέντης. http://www.asfa.gr/

4. «Ιάκωβος Καμπανέλλης, το τετράπτυχο: Θέατρο, κινηματογράφος, ποίηση, πεζός λόγος»: Παράταση της έκθεσης στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Παράταση έως τις 27 Οκτωβρίου παίρνει η εικαστική έκθεση «Ιάκωβος Καμπανέλλης, το τετράπτυχο»: Θέατρο, κινηματογράφος, ποίηση, πεζός λόγοςη οποία παρουσιάζεται στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, στο πλαίσιο του λογοτεχνικού έτους «Ιάκωβος Καμπανέλλης 2022». 16 σύγχρονοι καλλιτέχνες εμπνέονται από το σημαντικό έργο και την ξεχωριστή συνδρομή του Ιάκωβου Καμπανέλλη στις Τέχνες και τα Γράμματα. Με βάση το τετράπτυχο της καλλιτεχνικής του δημιουργίας, που εκτός από το θέατρο επεκτείνεται και στον κινηματογράφο, την ποίηση και την πεζογραφία, η έκθεση φιλοδοξεί να αναδείξει την κληρονομιά και την ανθεκτικότητα του έργου του.
Διάρκεια έκθεσης 19 Σεπτεμβρίου-27 Οκτωβρίου 2022
Ώρες λειτουργίας Δευτέρα – Παρασκευή: 12:00 – 20:00, Σάββατο: 10:00 – 14:00
Είσοδος ελεύθερη
Γκαλερί Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Μασσαλίας 22, Αθήνα. Τηλ: 2103680052, www.hau.gr

5. Seeing The Invisible: Μικροί και μεγάλοι εξερευνούμε εκ νέου τον Εθνικό κήπο μέσω μιας εικαστικής έκθεσης επαυξημένης πραγματικότητας

Φωτογραφία: Μαρίζα Συρίγου

Ο Δήμος Αθηναίων και η Outset Greece, διοργανώνουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στον Εθνικό Κήπο, τη διεθνή έκθεση σύγχρονης τέχνης «Seeing The Invisible», την πιο φιλόδοξη και εκτεταμένη μέχρι σήμερα έκθεση σύγχρονων έργων τέχνης που δημιουργήθηκαν με τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας (Augmented Reality), η οποία παρουσιάζεται από τις 22 Οκτωβρίου 2022. Τα έργα της έκθεσης είναι ορατά μόνο μέσω της δωρεάν εφαρμογής Seeing the Invisible, για κινητά και tablets*. Μικροί και μεγάλοι καλούνται, μέσω της εφαρμογής, να εξερευνήσουν το φυσικό περιβάλλον του Εθνικού Κήπου και να εντοπίσουν τα έργα τέχνης που βρίσκονται διάσπαρτα στο εσωτερικό του, με τη βοήθεια της προτεινόμενης διαδρομής που εμφανίζει ο χάρτης της εφαρμογής.
22 Οκτωβρίου 2022 – Σεπτέμβριος 2023
Τοποθεσία: Εθνικός Κήπος – Είσοδος Λεωφόρου Αμαλίας
Προτείνεται στους επισκέπτες της έκθεσης να έχουν ήδη κατεβάσει τη δωρεάν εφαρμογή Seeing the Invisible, μέσω Google Play & App Store από το σύνδεσμο http://seeingtheinvisible.art/app/, πριν την επίσκεψη τους στον κήπο, και να έχουν μαζί τους ακουστικά.
www.seeingtheinvisible.art

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑOnline Agenda: 15 προτάσεις με τις διαδικτυακές εκδηλώσεις της εβδομάδας12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b