MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρo και συναυλίες για τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου

Συγκεντρώσαμε μερικές προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, την Δευτέρα 24 Οκτωβρίου.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Κωλόκαιρος, σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη στο θέατρο Τζένη Καρέζη

Το νέο ρεαλιστικό έργο του Αντώνη Τσιοτσιόπουλου Κωλόκαιρος“, σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη στο οποίο δεν υπάρχουν όρια μεταξύ κωμωδίας και δράματος, παρουσιάζεται στο θέατρο Τζένη Καρέζη. Τα πρόσωπα στο μαγαζί «Διυλιστήριο» στην Ελευσίνα φέρουν όλα τα χαρακτηριστικά μιας λαϊκής ελληνικής πραγματικότητας. Η ζωή τους, βουτηγμένη στο αλκοόλ, τη μυρωδιά του τσιγάρου και τον ήχο των λαϊκών και των «σκυλάδικων», ακροβατεί ανάμεσα στην ειλικρίνεια και στις αμαρτίες του παρελθόντος. Η αγνή λαϊκότητά τους συγκρούεται με την πονηριά και το κυνήγι του συμφέροντος. Άνθρωποι με αντιφάσεις, ούτε καλοί ούτε κακοί, με τις αδυναμίες και τα προτερήματά τους.
Δευτέρα 24/10, 21:00
15€ – 18€
Θέατρο Τζένη Καρέζη, Ακαδημίας 3, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣτην πρόβα: «Κωλόκαιρος» στο Θέατρο Τζένη Καρέζη – Τέσσερις φίλοι και μια κηδεία12.09.2018

2. Ερμιόνη- Γλειφιτζουρίζειν εστί φιλοσοφείν, του Ανδρέα Στάικου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Το καινούργιο θεατρικό έργο του Ανδρέα Στάικου, «Ερμιόνη- Γλειφιτζουρίζειν εστί φιλοσοφείν», θα κάνει πανελλήνια πρεμιέρα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Υπόγειο) από την Εταιρία Θεάτρου Σπίτι της, σε σκηνοθεσία Ανδρέα Στάικου.Ο σκηνοθέτης κατατάσσει για πρώτη φορά την Ερμιόνη στον μύθο σαν κεντρική ηρωίδα μια και την γνωρίζαμε έως σήμερα σαν δευτερεύουσα ηρωίδα στον Τρωικό πόλεμο. Μέσα από μια κωμική ματιά, οι γνωστοί μυθικοί ήρωες ξεκινούν ένα ταξίδι παίζοντας και εμπαίζοντας με τον εαυτό τους και τη μοίρα τους. Ο Μενέλαος γίνεται Τάκης, η Ερμιόνη και η Χρυσόθεμις ικανοποιούν τις πρόσκαιρες αναζητήσεις και επιθυμίες τους σε παραλιακά μπαρ. Μια διαχρονική ματιά στο μύθο της συνέχειας του ελληνισμού. Ένα παιχνίδι χωρίς όρια που τελειώνει με το τέλος της ζωής.
Δευτέρα 24/10, 21:30
5€ – 12€
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης: Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Γλειφιτζουρίζειν εστί φιλοσοφείν»: Η «Ερμιόνη» και η διαχρονική συνέχεια του ελληνισμού στο επίκεντρο του νέου έργου του Ανδρέα Στάικου12.09.2018

3. Σοφία, της Σοφίας Καψούρου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Η Ελληνική Συμφωνιέτα (Sinfonietta Hellenica) παρουσιάζει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά τη μουσικοθεατρική παράσταση «Σοφία», ένα πρωτότυπο αφιέρωμα στη θρυλική Σοφία Βέμπο σε κείμενο και σκηνοθεσία Σοφίας Καψούρου. Από τη μία η Βέμπο, από την άλλη ο Αφηγητής, ο ελληνικός λαός, το αιώνιο παιδί της Ελλάδας. Πάνω στη σκηνή δύο πρωτόπλαστοι. Ο πρωτόπλαστος Έλληνας, πιο σύγχρονος από ποτέ, και η πρωτόπλαστη θεατρίνα, πιο ειλικρινής από κάποτε. Η σχέση τους πότε ερωτική, πότε συγκρουσιακή, πάντοτε συμπληρωματική, σχέση σώματος και φωνής. Ενός σώματος φθαρτού και μιας φωνής άφθαρτης. Ο Αφηγητής είναι ο Έλληνας, είναι το σώμα, το ένοπλο σώμα, το πολύπαθο σώμα, το αχόρταγο σώμα, το προδομένο σώμα του ελληνικού λαού. Η Σοφία είναι η φωνή του λαού, η φωνή του λυγμού, η φωνή του Έλληνα. Είναι η Τραγουδίστρια της Νίκης.
Δευτέρα 24/10, 21:00
10€ -25€
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Ηρώων Πολυτεχνείου 32, Πειραιάς

ΜΟΥΣΙΚΗ

4. O Stefan Geiger διευθύνει την Underground Youth Orchestra στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Η νεανική συμφωνική ορχήστρα The Underground Youth Orchestra, συνεχίζοντας τις διεθνείς συνεργασίες, υποδέχεται τον καταξιωμένο μαέστρο Στέφαν Γκάιγκερ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ανοίγοντας την νέα καλλιτεχνική περίοδο. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο σημαντικά έργα του συμφωνικού ρεπερτορίου, το τριπλό κοντσέρτο του Μπετόβεν και την 8η Συμφωνία του Ντβόρζακ.
Δευτέρα 24/10, 20:30
8€ – 20€
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα

5. Ελένη Βιτάλη και Παναγιώτης Μάργαρης στο Gazarte Main Stage

Στο κέντρο της Αθήνας, στον χώρο του Gazarte, οι Ελένη Βιτάλη και ο Παναγιώτης Μάργαρης θα παρουσιάσουν ένα ανανεωμένο “Ρεσιτάλ“, με τραγούδια που όλοι αγαπήσαμε. Ένα “Ρεσιτάλ” που θα κουβαλά αυτό το ιδιαίτερο αποτύπωμα που θέλουν να φέρουν στο ελληνικό τραγούδι. Μια φωνή που έχουν υμνήσει οι πάντες και ένας κλασικός κιθαρίστας που η τέχνη του έχει χαρακτηριστεί ως “απαστράπτουσα”. Δυο σπουδαίοι καλλιτέχνες που, σε μια εποχή γεμάτη θόρυβο, με βαθιά ψυχή και συναίσθημα καταθέτουν τον δικό τους ψίθυρο.
Δευτέρα 24/10, 21:00
12€ – 28€
Gazarte, Βουτάδων 34, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b