MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Banksy: Στη δημοσιότητα για πρώτη φορά πρώιμα έργα του δημοφιλούς street artist

Τα μέχρι πρότινος άγνωστα πρώιμα έργα του Banksy θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά δημόσια στο πλαίσιο μιας αναδρομικής έκθεσης του δημοφιλούς street artist.

Banksy: Στη δημοσιότητα πρώιμα έργα του δημοφιλούς street artist
Monopoli Team

Τα έργα, ανάμεσα στα οποία συμπεριλαμβάνονται γενέθλιες κάρτες και μια διαφημιστική πινακίδα, δημιουργήθηκαν από την δημοφιλή street artist, Banksy, για την τότε σύντροφό του, ανάμεσα στο 1994 και το 1998, σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC.

Η πρώην κοπέλα του καλλιτέχνη, η οποία επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμη, αναπάντεχα πρόσφερε τα «εντελώς άγνωστα» έργα στην έκθεση «The Art of Banksy», όπως δήλωσε ο επιμελητής της, Michel Boersma.

Άλλα έργα του δημοφιλούς «ανώνυμου» καλλιτέχνη που θα παρουσιαστούν στην έκθεση:

Η έκθεση, η οποία θα εγκαινιαστεί στο MediaCityUK, συγκεντρώνει μαζί 145 αυθεντικά έργα του καλλιτέχνη, συμπεριλαμβανομένων και διάσημων δημιουργημάτων του όπως το «Κορίτσι με το Κόκκινο Μπαλόνι» (2002), το «Flower Thrower» (2003) και το «Rude Copper» (2002).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣτο φως: Ατομική έκθεση της Εριέττας Βορδώνη στην Evripides Art Gallery12.09.2018

Στην έκθεση, που είχε προηγουμένως παρουσιαστεί σε αναρίθμητες τοποθεσίες ανά τον κόσμο, θα παρουσιαστούν, επίσης, το «Brace Yourself» (2010, ένα έργο το οποίο ο Banksy είχε δωρίσει στο συγκρότημα που ήταν προηγουμένως γνωστό ως Exit Through the Gift Shop με αντάλλαγμα τα δικαιώματα της ονομασίας τους.

Πηγή: BBC

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b