MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Θεσσαλονίκη: Οι «κλειδαριές του έρωτα» πληθαίνουν στην παραλία

Η Θεσσαλονίκη απέκτησε τα δικά της «μνημεία του έρωτα» – Δεκάδες κλειδαριές, κάθε είδους, σχήματος και χρώματος, έχουν κρεμαστεί στα προστατευτικά κάγκελα.

Οι «κλειδαριές του έρωτα» στη Θεσσαλονίκη (Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
Monopoli Team

Αγάπες και έρωτες, όνειρα και υποσχέσεις «κλειδώθηκαν» από τους πρωταγωνιστές τους και βρέθηκαν στα… κάγκελα, με την ελπίδα, την προσδοκία ίσως και τη βεβαιότητα ότι θα αντέξουν παντοτινά. Ανεξάρτητα από το τι τελικώς έγραψε του καθενός το ριζικό, οι «κλειδωμένοι έρωτες» έμειναν εκεί να μαρτυρούν, δίχως φλυαρίες και αποκαλυπτικές λεπτομέρειες, τη δύναμη μιας αγάπης, τη γέννηση ενός έρωτα μεταξύ δύο, ίσως και περισσοτέρων, ανθρώπων.

Σε ιδιότυπα «μνημεία» αυτών των κλειδωμένων ερώτων μετατράπηκαν και μετατρέπονται διαφόρων τύπων μεταλλικά κιγκλιδώματα στη Θεσσαλονίκη, προορισμός των οποίων είναι (συνήθως) να οριοθετούν περιοχές, να εμποδίζουν διελεύσεις και να προστατεύουν ανθρώπους από ενδεχόμενους τραυματισμούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠριν από 440 χρόνια, η ημέρα που… δεν υπήρξε ποτέ12.09.2018

Τα πρώτα «μνημεία» του είδους, στον χώρο της Ευρώπης εντοπίζονται πριν από λίγες δεκαετίες, αλλά ο αριθμός τους σταδιακά αυξήθηκε κάνοντας αισθητή την παρουσία τους σε ολοένα και περισσότερες πόλεις.

Διαβάστε περισσότερα στο reader.gr.

Περισσότερα από Περίεργα
VIMA_WEB3b