MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Πριν από 440 χρόνια, η ημέρα που… δεν υπήρξε ποτέ

Μπορεί να ακουστεί περίεργο αλλά πριν από 440 χρόνια υπήρξε μια ημέρα που… δεν υπήρξε ποτέ και η αλήθεια είναι πως πρόκειται για μια Ιστορική ημέρα

Ο Πάπας Γρηγόριος XIII (Πηγή: YouTube)
Monopoli Team

Λένε για όσους έχουν γεννηθεί στις 29 Φεβρουαρίου πως είναι άτυχοι επειδή έχουν κάθε τέσσερα χρόνια γενέθλια. Αλλά ας είμαστε αντικειμενικοί. Υπάρχουν κάποιοι που γεννήθηκαν σε ημέρα που δεν υπήρξε ποτέ. Άρα; Γεννήθηκαν; Ναι. Γεννήθηκαν. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Απλά γεννήθηκαν σε μια ημέρα που σβήστηκε από τα ημερολόγια. Και δε σβήστηκε τυχαία. Υπήρχε ένας εξαιρετικά σοβαρός λόγος για να γίνει κάτι τέτοιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑπό κλόουν μέχρι τρένα: 7 παράξενες φοβίες και τι σημαίνουν πραγματικά για εσάς12.09.2018

Η μετάβαση από το Ιουλιανό στο Γρηγοριανό ημερολόγιο

Η ανάγκη του ανθρώπου να μετράει τις ημέρες και τις εποχές τον ανάγκασε να δημιουργήσει μέσα στους αιώνες εκατοντάδες χρονολογικά συστήματα. Λίγα από αυτά κατάφεραν να «επιζήσουν». Ο πρώτος που έφερε το ημερολόγιο σε ότι πιο κοντινό σε αυτό που ξέρουμε σήμερα ήταν ο Ιούλιος Καίσαρας. Ο αυτοκράτορας της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας ανέθεσε στον Αλεξανδρινό αστρονόμο Σωσιγένη την αναμόρφωση του ημερολογίου (βασιζόταν στις φάσεις της Σελήνης) που χρησιμοποιούσαν τότε οι άνθρωποι καθώς υπήρχαν σε αυτό πολλές ατέλειες που δημιουργούσαν πρακτικά ζητήματα τα οποία με τη σειρά τους δημιουργούσαν προβλήματα στη λειτουργία της οικονομίας και του κράτους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜία νέα περίεργη τάση των ξενοδοχείων έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση των επισκεπτών12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο reader.gr

Περισσότερα από Περίεργα
VIMA_WEB3b