MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
22
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Σούπερ μάρκετ: Ποια προϊόντα αυξήθηκαν κατά 21% σε 6 μήνες;

Παρά τις προσπάθειες να συγκρατηθούν οι τιμές, το καλάθι ολοένα και αδειάζει καθιστώντας την βόλτα στο σούπερ μάρκετ εφιαλτική με αποτέλεσμα να υπάρχουν ανατιμήσεις έως 21% σε 6 μήνες.

Photo by gemma on Unsplash
Monopoli Team

Ακόμα κι αν οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ θα προσπαθήσουν να βάλουν «φρένο» στις ανατιμήσεις, που δεν σταματούν και φαίνεται πως δεν έχουν ταβάνι για εκατοντάδες προϊόντα, οι τιμές έχουν ξεφύγει και το μηνιάτικο δεν φτάνει για ψώνια, λογαριασμούς, βενζίνες, νοίκια κλπ. Ύστερα από τη συνάντηση που είχαν οι μεγαλοεπιχειρηματίες με τον Αδωνι Γεωργιάδη, αποφασίστηκε να βάλουν ανάχωμα σε 50 προϊόντα καθημερινής χρήσης των νοικοκυριών και θα παρουσιάσουν τη λίστα μέσα στον Οκτώβριο. Σ’ αυτά τα προϊόντα, δεν θα «παγώσουν» τις τιμές, αλλά ουσιαστικά θα κάνουν τις μικρότερες δυνατές αυξήσεις.

Παρόλα αυτά, το καλάθι της νοικοκυράς ολοένα και αδειάζει, καθώς το τελευταίο 6μηνο, οι ανατιμήσεις είναι κυριολεκτικά εφιαλτικές. Πολλά προϊόντα έχουν ξεφύγει με τις αυξήσεις στην τιμή τους να ξεπερνά το 20%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑProject React: Το νέο σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την κυκλική οικονομία στην κλωστοϋφαντουργία12.09.2018

Σύμφωνα με τις κάρτες που παρουσίασαν στην εκπομπή «Κοινωνία Ωρα Mega», η φέτα έχει χτυπήσει άνοδο κοντά στο 14%, η γαλοπούλα 17%, το αλεύρι 16,5% και τα δύο κιλά ζάχαρη από γλυκά έγιναν πικρά με την αύξησή τους να φτάνει στο 57,5%.

Διαβάστε περισσότερα στο reader.gr.

Περισσότερα από Επίκαιρα
Σχετικά Θέματα
Επίκαιρα
Airbnb: Αυτή είναι η μέση ημερήσια τιμή στην Ελλάδα
Επίκαιρα
Υβριδική εργασία και «πόλεις των 15 λεπτών»
Επίκαιρα
Κλειστά όλα τα σχολεία της Αττικής λόγω της κακοκαιρίας
Επίκαιρα
Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης: Η Πρωτοβουλία Cycladic Identity ανακοινώνει την 4η φάση χρηματοδότησης προγραμμάτων
Επίκαιρα
Αυτοί ήταν οι δημοφιλέστεροι νησιωτικοί προορισμοί για Έλληνες και ξένους το 2025
Επίκαιρα
Ελλάδα: Το 35,5% του εισοδήματος πηγαίνει στη στέγη – Νέα μελέτη της διαΝΕΟσις
Επίκαιρα
Νέα 48ωρη απεργία των ταξί στις 20 και 21 Ιανουαρίου
Επίκαιρα
Stop Scrolling: Από το Ιράν και τη Γροιλανδία μέχρι την Καρυστιανού
Επίκαιρα
Πρέπει τα ζευγάρια να έχουν κοινό ταμείο; Τι πιστεύουν οι Έλληνες
Επίκαιρα
Οι Έλληνες δουλεύουν για το κράτος 177 ημέρες το χρόνο – Στη 10η θέση της ΕΕ
Επίκαιρα
Το Νότιο Αιγαίο η Περιφέρεια με τη μεγαλύτερη τουριστική απόδοση στην Ελλάδα το 2025
Επίκαιρα
Ξεκινούν οι εκπτώσεις: Προβληματισμός για το θεσμικό πλαίσιο για τις προσφορές